İlginç Bilgiler

İngiliz Kraliyet Ailesi Hakkında Çok Şaşıracağınız İlginç Bilgiler


Aralık 28, 2022 / 1076 Görüntüleme / 0 Yorum

Hangimiz İngiliz Kraliyet Ailesi’nin hayatını merak etmedik ki? Az çok onlar hakkında bilgiye sahibiz. Ancak, Kraliyet Ailesi ve onu oluşturan insanlar hakkında daha öğrenilecek çok şey var. İşte İngiliz Kraliyet Ailesi hakkında bilinmeyenler!

İngiliz Kraliyet Ailesi Hakkında En Çok Merak Edilenler

#1 Kraliçe Elizabeth, gittiği her yere kendi kanını taşırdı.

Garip ama zekice bir yöntem doğrusu. Tabii ki böylesi bir fikir kraliçenin aklına gelirdi. Vefat etmeden önce tüm dünyayı dolaşan Kraliçe Elizabeth acil durumlar için kendi kanını yanında taşıyordu. Kana erişmenin zor olabileceği ortamlarda hayat kurtarıcı bir yöntem gerçekten.

#2 Ailenin birkaç dilde temel kelimeleri bilmesi gerekmektedir.

İngiliz Kraliyet Ailesi üyeleri bildiğiniz üzere sık sık başka ülkelere seyahat etmektedirler. Bundan dolayı, seyahat ettikleri ülkelerin insanlarıyla selamlaşmak için bu tarz temel kelimeleri öğrenmeleri gerekmektedir. Bunu yapma sebepleri ise insanlar üzerinde iyi bir izlenim bırakmak ve onlara olan saygılarını belli etmek.

#3 Kraliyet Ailesi gezilere birçok insanla birlikte gitmektedir.

İngiliz Kraliyet Ailesi üyeleri yanlarında 30'dan fazla kişiyi götürmektedir. Bu grubun içinde sekreterler, memurlar, resmi görevi olan kişiler, korumalar, uşaklar, stilistler ve kuaförler bulunmaktadır. Vay canına kadroya bakın...

#4 Hükümdar, aile üyelerinin evliliğine hayır diyebilir.

Kral George

Bu kural, 1772 Kraliyet Evlilik Yasası ile Kral George’un erkek kardeşinin, Anne Horton ile evlenmek istediğinde kızması nedeniyle kabul edildi. O günden itibaren bu yasa ile hükümdarın istediği herhangi bir kraliyet evliliğini veto etme gücü bulunmaktadır.

#5 İngiliz Kraliyet Ailesinde bulunan kadınların giydikleri eteklerin ucunda ağırlık bulunmaktadır.

Kate Middleton'ın ve diğer kadın üyelerin yaşadığı talihsizliklerden dolayı, uçağa binerken ve uçaktan inerken eteklerin rüzgardan açılmasını engellemek için eteklerin kenarlarına dikilmiş küçük ağırlıklar bulunmaktadır.

#6 Ailenin her seyahatte bir yas kıyafeti götürmesi zorunludur.

Kraliyet Ailesi üyeleri, ailede beklenmedik bir ölüm de dahil olmak üzere tüm olasılıklara hazırlıklı seyahat etmek zorundadır.1952'de Kraliçe Elizabeth’in babası, Kraliçe seyahatteyken vefat etmişti. Kraliçenin yanında ise uygun bir yas kıyafeti yoktu, yas kıyafeti gelene kadar da halkın önüne çıkmamıştı. O günden beri ailenin tüm üyelerinin, genellikle tamamı siyah olan bir yas kıyafeti ile seyahat etmesi gerekmektedir.

#7 Kraliyet Ailesi Üyeleri imza atamaz.

Pek çok ünlü, hayranları için kendi fotoğraflarını imzalayabilirken, Kraliyet Ailesinin üyelerinin bunu yapmasına izin verilmemektedir. Bu kural, herhangi kötü amaçlı birinin, aile üyelerinden birinin imzasını taklit etmesini önleme amacıyla yapılmaktadır.

#8 Genç kraliyet erkekleri belli bir yaşa kadar şort giymelidir.

Kraliyet Ailesi üyesi olan çocukların sürekli şort giydiği dikkatinizi çekmiş miydi? Ailedeki her erkek 8 yaşına kadar şort giymelidir. Çünkü kraliyete göre pantolon büyük erkekler içindir. Sınıf farkını belirtmek için de Kraliyet Ailesi'ndeki çocuklar bu şekilde giydirilmektedir.

#9 Kraliyet Ailesi üyelerinin belli bir soyadı yoktur.

Kraliyet Ailesi üyelerinin soyadları birbirinden farklıdır. Birinci Dünya Savaşı'ndan önce İngiliz kraliyetlerinin soyadları yoktu. Savaş sırasında Kral V. George, Alman soyadı olan Saxe, Coburg ve Gotha'dan uzaklaşmak için bir çözüm buldu ve ailesinin Windsors olarak bilinmesini istedi. O günden itibaren Windsor, Kraliyet Ailesinin resmi soyadı oldu.

Ailedeki herkesin aynı soyadı kullanmasından dolayı (evli ve evli olmayanlar da dahil) bazı kraliyet üyelerinin ayırt edilmesi gerekiyordu. Bunun için ayrı bir karar alan Kraliçe Elizabeth, kendi soyundan gelenlerin ve onların çocuklarının Mountbatten-Windsor soyadını taşıyacağı duyurdu. Bunun yanı sıra, Prens George Cambridge soyadını kullanırken, Prens Harry ise Harry Wales soyadını kullanmaktadır.

#10 Üniversite diplomasına sahip ilk kraliyet gelini Kate Middleton’dır.

Kate Middleton aileye katılmadan önce hiçbir kraliyet üyesi eşi üniversite diplomasına sahip değildi. Sanat Tarihi lisansına sahip olan Kate, o dönem üniversite diplomasına sahip olan tek kraliyet ailesi üyesi eşiydi.

#11 Kraliyet menüsünde sarımsak yasaktır.

Kraliçeden geriye kalan kurallar… Kraliçenin sarımsaktan nefret ettiği tüm ülke tarafından bilinmektedir. Bundan dolayı hiçbir şekilde yemeklerin içine sarımsak konulmamıştır. Eski kraliyet şefi olan Marie Claire'e "Kraliçenin menüsünde asla sarımsak olmaz. Kokusundan, tadından nefret ederdi" şeklinde bir söylemi de mevcuttur.

#12 Kraliyet Ailesinin üyeleri tek renk oje sürmektedir.

Kraliyet Ailesinin üyelerinin toplum içinde nasıl giyinip davranabileceğine dair pek çok kural bulunmaktadır. Bunlardan biri de ojenin ne kadar koyu olabileceğine dair kurallar... Bu kurallara göre Kate Middleton ve diğer kadınlar tek renk oje kullanmaktadır. Bu kuralı yıkan tek bir kişi var o da  herkesin bildiği gibi Prenses Diana. Prenses Diana hakkında belki ayrı bir yazı ile karşınızda oluruz :)

#13 Prens Philip İngiliz değildir.

Evlilik yoluyla vatandaş olan Philip, Yunanistan ve Danimarka kökenli bir ailenin çocuğudur. Yani eşi Elizabeth İngiltere Kilisesi'nin başı olarak görülse de, Prens Philip bebekken Rum Ortodoks olarak vaftiz edilmiştir. Kısacası Philip, Elizabeth ile evlenmek için doğduğu yeri geride bırakmayı tercih etmiş.

#14 Elizabeth İkinci Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru Silahlı Kuvvetlerde görev almıştır.

1945'te Elizabeth, silahlı kuvvetlere tam zamanlı aktif bir üye olarak giren ilk kadın Kraliyet Ailesi üyesidir. Yardımcı Bölge Hizmetinde kamyon şoförü ve tamirci olarak hizmet etmiştir.

#15 İngiliz hükümdarı, İngiltere'den daha fazlasının kralı veya kraliçesidir.

İngiliz hükümdarı, Antigua ve Barbuda, Avustralya, Bahamalar, Barbados, Belize, Kanada, Grenada, Jamaika, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Solomon Adaları, Tuvalu ve Birleşik Krallık gibi 54 ülkenin hükümdarıdır. 

#16 Prens Charles, İngiltere tarihinde tahtın en uzun süre bekleyen varisidir.

Prens Charles, İngiltere tarihinde tahtın en uzun süre bekleyen varisidir. Annesi II. Elizabeth’in 70 yıllık hükümdarlığının son bulması ile taç giyecek olan Charles, şimdiye kadar taç giyen en yaşlı İngiltere hükümdarı olacak.

Bunun gibi daha bilmediğimiz yüzlerce şey olduğuna hepimiz eminiz… Peki, sizin bu konu hakkında düşünceleri neler? Yorumlarda bekliyoruz. :)

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et