İlginç Bilgiler

Michael Jackson Yaşıyor mu? Müziğin Kralının Gizemli Hayatı


Aralık 07, 2022 / 3522 Görüntüleme / 0 Yorum

29 Ağustos 1958'de ABD'nin Indiana eyaletinin Gary kasabasında doğan Michael Jackson, 9 çocuklu bir ailenin 7. çocuğuydu.

Babasının kurduğu Jackson 5 grubunda 1964 yılında henüz 6 yaşındayken müzik yaşamına atıldı.

Ardından 50 yaşına kadar sayısız rekora ve milyonlarca satan solo albümlere imza atan Michael, büyük bir şöhret kazanmış ve “Popun Kralı” olarak anılmaya başlanmıştı.

REKORLARI

Albümleri tüm dünyada 140 milyon üzerinde satan Michael Jackson sadece stüdyo albümleri olarak 125 milyon albüm satışı ile stüdyo albümleri arasında dünyada tüm zamanların en çok satmış müzisyeni olmuştu.

Tamamen kendine ait dans tarzı ile dansa yeni bir soluk getiren Jackson dünyanın en iyi dansçılarından biri olarak gösterilir. Göz dolduran birçok dans hareketinin orijinali de bizzat Michael Jackson'a aitti. 

Dünya’da en çok hayrana sahip ve peygamberlerden sonra dünyanın en çok tanınan kişisidir. (Yaklaşık 3 milyar hayran) Jackson’ın internetin bile olmadığı dönemlerde bu kadar ismini duyurması büyük bir başarıdır.

Ayrıca Michael Dünya'da en çok fotoğrafı çekilen insandır. (5 milyona yakın fotoğrafı çekilmiştir.)

Guinness Rekorlar Kitabı'nda adı en çok geçen sanatçıdır. (31 kere Guinness Rekorlar Kitabına girmiştir.)

Dünyada en çok ödül alan sanatçıdır. (Toplam 750 ödül ve hala da almaya devam ediyor.)

Bunlar gibi birçok rekora imza atan Jackson aynı zamanda dünyanın en hayırsever sanatçısı olarakta anılıyordu. 300 milyon dolarlık bir bağış yapmış, hayır vakfı kurmuş ve sağlık kuruluşları inşa etmiştir.

Kimsesiz ve yardıma muhtaç çocuklar içinde Neverland adında bir çiftlik kurmuştu. İnşa ettiği bu çiftlikte içinde özel oyun ve eğlence alanları vardı.

YAŞADIĞI İDDİALARI

Hala Yaşadığı Düşünülen 18 Ünlü Adlı makalemizin birincisi sırasında yer alan Michael Jackson’ı hem makalenin çok uzun olması hem de delillerinin çok fazla olması sebebiyle sizlere ayrı sunmak istedik.

Bu kişilerin arasında yaşadığına en çok inanılan kişi şüphesiz Michael Jackson. Araştırmalara göre Michael Jackson hayranlarının yarısı onun yaşadığına inanıyor.

Yaşanılan yüzlerce olayın ardından Michael hayranları onun ölümünün gerçek olduğuna inanmıyor.

Medyum Andy Reiss’in İddiası ve Diğer Medyumlar

Asıl olaylara gelmeden önce biraz geçmişe gidelim. Michael’ın sahte ölüm konusu o kadar konuşuldu ki hatta bu konuşmalar ölüm tarihinden 15 yıl öncesinden başladı desem bana inanır mıydınız? Evet şaka yapmıyorum 2009 yılında resmi olarak vefat eden Michael Jackson’ın 1990’lardan beri sahte ölüm yapacağı konuşuluyordu. 

Öyle ki 1994 yılında yayınlanan haberde gördüğünüz gibi Medyum Andy Reiss’e göre Michael Jackson sahte ölüm planları yapıyor!

Dünyaca ünlü psişik ve metafizikçi Andy Reiss, Michael Jackson’ın Elvis Presley gibi sahte ölüm yapacağını iddia etmişti.

Andy şu sözleri sarfetti: "Michael Jackson, Elvis gibi, şöhretten bıktı ve normal bir hayat elde etmek istiyor. Yeni bir hayata başlamasının tek yolu, şu an sahip olduğu grotesk hayatı sona erdirmektir. Bu numarayı Elvis’den öğrendi " 

Yani Andy’e göre Michael Elvis’in yaptığı gibi sahte ölüm yapacak ve normal bir hayata kaçacaktı.

Tam bu noktada aklıma ölümünden 5 yıl sonra piyasaya sürülen ‘’ölümden kaçış’’ anlamına gelen Xscape adlı albümü geldi. Xscape adlı şarkısında Michael resmen bunaldığını ve kaçmak istediğini belirtiyordu. Bu albüme yazımızın en son kısmında tekrar geleceğim.

Peki Michael sahte ölüm için Elvis’i referans almış olabilir miydi? Bildiğiniz üzere Michael Elvis Presley’in kızı Lisa Marie Presley ile 1994 yılında dünya evine girmişti. Yani "Popun Kralı" ile "Rockın Kralı"nın kızı evlenmişti. Ancak Lisa Marie Presley ile olan evlilikleri 20 ay sürebilmişti. Bu süreç içerisinde Michael sık sık Lisa’ya Elvis’in ölümü ile ilgili sorular soruyordu.

Hatta Lisa Michael’ın ölümünden sonra şu ilginç açıklamayı yapmıştı: ''Yıllar önce Michael ile hayat hakkında derin bir sohbete daldık. Babamın ölümünün beni nasıl etkilediğini sormuştu. Biran durup bana baktı ve sakin, ama kesin bir ifadeyle 'Sonumun tıpkı onun gibi olacağından endişe ediyorum' dedi. Kafasından bu fikri çıkarmaya çalıştım, ama o biliyordu''

‘’Kafasından bu fikri çıkarmaya çalıştım, ama o biliyordu’’ yani belki de Elvis’in sahte ölüm planını öğrenen Michael’ın bu fikir çok hoşuna gitmiş ve 94 yılı itibariyle bunun için plan yapmıştı.

‘’Elvis gibi öleceğim’’ diyen Michael, Elvis gibi sahte ölüm yapacağını mı ima etmişti?

Bu doğrultuda Andy Reiss’in söylemlerinin Xscape şarkısı ile Lisa’nın açıklamalarını ele aldığımızda doğru olabileceğini görebiliyoruz. 

Acaba Andy spiritüel yeteneğiyle Michael’ın kafasındaki düşünceleri mi görmüştü? Eğer bu mümkünse bunu iddia eden tek medyum o olmamalıydı. Günümüzde de birçok medyum Michael’ın ölmediğini açıkladı.

Meksika'nın en ünlü kâhini Mhoni Vidente bunlardan belki de en ünlüsü. Vidente 1989'dan beri bir medyum olarak tahminlerde bulunuyor.  Tahminleri onu Facebook'ta 6 milyon, Instagram'da 1,5 milyon ve Twitter'da 1,4 milyon takipçiye ulaştırdı. Vidente, 44 yaşında Küba doğumlu ünlü bir astrolog. Ayrıca onun psişik yeteneklerinin olduğuna inanılıyor. İddiaya göre 1989 yılında üzerine yıldırım düşmesi sonucu algıları açıldı ve ruhsal alemle iletişimi başladı. Söylentilerden bildiğimiz kadarıyla ünlü kâhin Baba Vanga’da bir kasırga tarafından uzak bir yere atılmış ve ruhsal varlıklarla temasa geçmişti.

Bu arada net olmamak ile birlikte Baba Vanga’nın da ''Michael Jackson milyonlarca borcundan kaçmak için kendi sahte ölümünü gerçekleştirecek. Ama hayatta kalacak. Birçok şey Michael'ın huzurunu bozdu. Bunu uzun süre gizlemeyi başardı.’’ dediği iddia ediliyor.

Vidente, geçtiğimiz aylarda Michael Jackson hakkında da birtakım iddialarda bulundu. Michael Jackson'ın vefat etmediğini ve önümüzdeki aylarda geri döneceğini iddia etti ve şu açıklamalarda bulundu: Çok önemli bir şey hakkında konuşacağız, El Mago'dan gelen mektup, bana inanmayacaksınız ama ben inanıyorum... Bu yıl, Michael Jackson yani popun kralının ortadan kaybolmasının ardından 13 yıl geçti, şimdi 64 yaşında. Sihirbazın mektubu bana onun hiç vefat etmediğini aydınlanmışlardan biri olduğunu söylüyor. Bu yüzden birçok kişi onu birçok yerde, farklı yerlerde gördü, zaten aydınlardan çok güçlü bir komplo getirdiğini söylediler, dahil olduğu ve hayatına tamamen son vermek isteyen insanlar dünyanın en güçlü insanlarıydı. O da vefat tiyatrosunu yapmak için doktorla ve ailesindeki birkaç kişiyle hemfikir oldu. Ama yakında yaşam belirtileri göstereceğini veya birçok insanın onu göreceğini hayal ediyorum” dedi ve “Michael Jackson'ın asla vefat etmediğine inanıyorum, Michael Jackson asla vefat etmedi” diye de ekledi. Mhoni ayrıca Michael’ın 2022 yılının sonlarında geri dönebileceğini de iddia etti.

Başka bir medyum ise Portekizli Lena Sensitiva’ydı. Lena iddiasına göre Paulo Ramos şehrinin eteklerinde, yedi yaşındayken gelecekle ilgili ilk tahminini yaptı. Fiziksel olarak orada olmayan dedesi, torununa bir serap gibi görünüp ona "gittiğini" söylemiş. "Aileme dedemin vefat edeceğini söyledim ama kimse inanmadı" diyor. Kısa bir süre sonra dedesinin vefat haberini amcasının getirdiğini söylüyor. "Ama insanlar deli olduğumu düşündü, kimseye söylemedim" diyor.

Lene’ye göre de Michael Jackson hala hayatta. Katıldığı bir televizyon programında şu açıklamaları yapmıştı: ‘’ O yaşıyor ve tüm ailesi bunu biliyor. Biliyorsun bir sürü borcu vardı, bu çok uzun bir süreçti. Ama o yaşıyor ve kendini gösterecek. Huzuru olmadığı için yaptı bunu. Bu adamın hiç huzuru olmadı.’’ 

Sunucunun sorusu: Bu bilgi sana ilk olarak nasıl geldi?

Cevap: ‘’Uzun zaman oldu. Düşündüm acaba konuşayım mı konuşmayayım mı diye. Bana deli diyeceklerdi. Beni lanetleyeceklerdi. Sonra yapmaya karar verdim. 2017'miydi 2018'miydi tam hatırlamıyorum. 2017’di sanırım. Dedim ki bakın Michael Jackson yaşıyor. Sonra bir radyo istasyonu benimle dalga geçti. 2022'ye bak dedim, Michael Jackson'ın kendini göstereceği ve dünyanın onun hakkında paranoyaklaşacağı bir yıl. Çılgın olacak Michael Jackson yaşıyor. O tabutta değildi. Cenaze törenindeydi, izliyordu... Henüz uyanış gerçekleşmedi. O görünecek. Michael Jackson düşündüğümüzden daha yakın, çok yakında geri dönecek. Uzun sürmeyecek. ‘’

Evet dünyaca ünlü medyumlara göre Michael yaşıyor ve çok yakın bir zamanda geri dönecek.

Gerçekten de Michael’ın kafasında geri dönme fikri mi var? Medyumlar neden bunu söyleyip kendilerine saygı gösteren kişileri kaybetme riskine giriyor?

Peki ya tek deliller bunlar mı? Gerçekten geri dönüşüne ait ipuçları var mı? Hadi gelin şimdi elle tutulur delillerimize geçelim.

HELİKOPTER VE AMBULANS OLAYI

İlk delil olarak helikopter ve ambulans olayını inceleyelim. Öldükten sonra cesedinin taşındığı helikopterde hareket ettiğinin görülmesi ve ambulanstan kaçırılış videosunun ardından Michael hayranları yaşadığına inanmaya başladı.

Cesedinin taşındığı helikopterde hareket ettiği söylenen Michael Jackson
Michael Jackson'ın ambulanstan götürülüş hali

Cesedin hareket etmesi ve ambulanstan kaçırılış videosu internette milyonlarca kişi tarafından izlendi. Michael'ın sahte ölüm iddiası bir film gibi ilerliyordu. Olaylar bununla sınırlı kalmadı. Gelelim cenaze törenine...

CENAZE TÖRENİNDE YAŞANAN ABSÜRD OLAYLAR

Michael'ın Cenaze Töreninden bir gece önce, törenin yapılacağı salonun önünde neden üzerlerinde The Greatest Show on Earth yani (Dünya Üzerindeki En Büyük Şov) yazılı filler dolaşıyordu?

Michael hayranlarına sahte ölümünün dünya üzerinde ki en büyük şov olduğunu mu ima etmeye çalışıyordu?

The Greatest Show on Earth yazılı filler
Cenazeden 1 gün önce törenin yapılacağı yerin önünde dolaştırıldılar.

Michael'ın cenaze töreninde yaşanan ise bir komedi filmini aratmıyordu. Yakın ailesi, arkadaşları, çocukları neredeyse herkes gülüyordu. Çocuğu sakız patlatıyor kardeşleri birbirlerine bakışıp gülüyordu. Cenaze töreninden ziyade sanki bir düğün töreni havasındaydı.  

Michael Jackson'ın cenazesinde gülen babası
Michael Jackson'ın cenazesinde mutlu kardeşleri
Cenazede sakız patlatan oğlu
Cenazede gülen arkadaşları

Kardeşi Jermaine Jackson ilk mesajı verdi. Jermaine törende Smile şarkısını söyledi. Fakat şarkının bir kısmını orijinalinden farklı söyledi. Peki bunu neden yaptı?

Şarkının orijinali: ''Sevinçle yüzünü aydınlat, üzüntünün her izini sakla'' olmasına rağmen Jermaine bu kısmı ''Üzüntüyle yüzünü aydınlat, sevincinin her izini sakla'' diye değiştirdi. Jackson ailesi cenazede acaba neyin sevincini saklıyordu?

Jermaine Jackson Smile şarkısını söylerken

 Ama tabi Jermaine'in ilk olayı bu değildi. Oraya gelmeden önce cenaze de bir şüpheli olay daha vardı. Bilindiği üzere törenlerde ünlü kişilerin çoğu zaman tabutları açık olur.

Fakat Michael'ın tabutu kapalıydı. Dolayısıyla bedenini göremedik. Yoksa Michael tabutta değil de törende seyircilerin arasında mıydı?

Seyircilerin arasında bulunan biriyle el ele tutuşan sarı saçlı kadın kılık değiştirmiş Michael Jackson'a benziyordu.

 Michael Jackson'a benzeyen sarışın kadın (Yanındaki Michael Jackson'ın eski koruması)
Gamze benzerliği
Favori bölümüne baktığımızda saçın peruk olduğu belli oluyor. 

El ele tutuştuğu adamında Michael'ın eski koruması olduğu iddia edildi. Altında gözüken siyah saçlar sebebiyle kadının peruk taktığı belli oluyordu ve çok ilginçtir ki genelde erkeklerde bulunan laringeal çıkıntı yani halk arasında âdem elması diye tabir edilen gırtlaktaki tiroit kıkırdağı bu kişide de mevcuttu.

Michael Jackson - sarışın kadın benzerlik

Kollarının beyazlığı ve vücut yapısı Michael ile çok örtüşüyordu. Cenazede Michael'ın kardeşi Janet'in da ona doğru bakışı objektiflere yansımıştı.

Janet Jackson sarışın kadına bakarken

Törende konuşma sırası Michael'ın kızı Paris Jackson'a gelmişti. Paris sürekli kulağını elliyor sanki bir şeyi düzeltiyordu. Görüntüye biraz yakınlaşıldığında kulağında gizli bir kulaklık olduğu anlaşılıyordu. Acaba Paris ne konuşması gerektiği konusunda birinden talimat mı alıyordu? Paris’in Michael’ın ölüm tarihinden önce 2 ay oyunculuk eğitimi aldığı iddialarını da düşündüğümüzde bu durum mantıksız gelmiyor.

Paris Jackson'ın eliyle kulağını ellemesi

Cenaze de olan diğer bir olayda arka plana yansıtılan Michael'ın ‘Liberian Girl’ klibindeki resmiydi. Michael o klipte kamera arkasında insanları kaydediyordu ve final sahnesinde kameranın arkasında gülümsüyordu. Bu belki de hayranlarına her şeyin bir film olduğu ve yönetmeninin de kendisi olduğu mesajıydı.

Michael'ın ‘Liberian Girl’ klibi

DAVE DAVE OLAYI

Cenazeden sonra belki de hayranlara ''işte o ölmedi!'' dedirtecek çok büyük bir olay yaşandı. CNN kanalında her zamanki gibi Larry King'in programı vardı.

Konuk David Rothenberg yani Dave Dave'ydi. Dave Dave küçük yaşlarda babası ‘’Charles Rothenberg’’ tarafından yakılmış Michael tarafından tedavisi ve bakımı üstlenilmiş biriydi.

Dave Dave küçükken

Yani Michael'a olan büyük sevgisiyle birlikte büyük bir vefa borcu da vardı. Hayranları şok olmuş ve programı Tweet yağmuruna tutmuşlardı.

Çünkü katılan kişi gerçek Dave Dave'den çok farklıydı. Kameraya çekingen bakışları, hareketleri, gözleri ve özellikle sesi resmen Michael Jackson'dı.

Dave Dave'in ürkek bakışları
Benzer bakışlar

Michael Jackson bilindiği üzere geçmişinde de sürekli kılık değiştiren ve bundan çok hoşlanan bir kişiydi. Kameraya bakışları adeta hayranlarına yaşıyorum buradayım mesajı veriyordu.

Michael'ın ölümünden ötürü resmi kayıtlara göre yaklaşık 12 hayranı intihar etmişti. Belki de Michael bu intiharları durdurmak için çıktı programa. 

Bu programdan sonra Michael hayranları kesinlikle yaşadığına inanmaya başladı. Yayın sonrası YouTube'a yüklenen ve 4 milyon civarı izlenen yayın görüntüsünün altındaki yorumlara baktığınızda hayranların ne derece inandığını görebilirsiniz. Videoya yaklaşık 7.500 yorum yapıldı neredeyse %90'ı kesinlikle Michael Jackson'ın olduğunu onayladı.

Video altındaki yorumlar

''Bu onun sesi bu onun gözleri kesinlikle o Michael Jackson! huzurlu yaşa Mike!'' tarzı yorumlar binlerce beğeni almıştı.

Hayranlar Michael'ın yaptığı bu çılgınlık sebebiyle şok içerisindeydi. Wikipedia verilerine göre de bu olaydan sonra onun yaşadığına inanan hayranlarının sayısı çok fazla artmış.

Programdan sonra YouTube'a Dave Dave ile ilgili binlerce analiz videosu yüklenmiş hepsi milyon kez izlenmişti. 

İSMİNİ DEĞİŞTİRMESİ

Sonrasında Michael'ın ölmeden önce ismini değiştirdiği ortaya çıktı. Asıl ismi Michael Joe Jackson olmasına rağmen ölümünden sonraki tüm dokümanlarda neden Michael Joseph Jackson yazılıydı?

Michael Jackson'ın sürücü belgesi

Asıl ismi Michael Joe Jackson olan birisinin ölüm raporlarında neden Michael Joseph Jackson yazılıydı?

Michael Jackson'ın ölüm raporu

Yani ölen kişi Michael Joe Jackson değil Michael Joseph Jackson'dı!

Yoksa Michael bir gün geri dönme ihtimalini düşünerek ceza almamak için ismini mi değiştirmişti?

JERMAINE JACKSON’IN İPUÇLARI

Gelelim Tekrar Jermaine Jackson'a. Michael'ın kardeşi Jermaine'nin eylemleri sadece SMILE şarkısıyla sınırlı değildi.

Kendisiyle yapılan bir röportajda Michael'ın ölümünü sorduklarında HASTANE diyeceğine HAVAALANI demişti.

HASTANE VE HAVAALANI yani AIRPORT VE HOSPITAL kelimelerinin arasında dilinin sürçemeyeceği derecede fark var. 

Bu bir dil sürçmesi mi yoksa büyük bir gaf mıydı? Bu cevaba göre Michael hastanede yatmıyor havaalanından şehirden uzaklaşıyordu!

Michael'ın kardeşi Jermaine Jackson Michael'ın ölümünden 4 ay sonra 28 Ekim'de gerçekleşen ‘This Is It’ belgeselinin prömiyerinde de aynen şunları söylemişti: ‘’Bu gerçekten değil, çok fazla şey olacak bu son perde değil’’ yoksa Jermaine bu son perde değil derken Michael'ın bir gün döneceğini mi ima etmişti?

This is it’ belgeselinin sonunda da Michael bunun son olmadığını anlatmaya çalışmıştı sanki. İşaret dili ile ''Tüm kalbimle, Daha fazlası var Hepinize kendimi göstereceğim.'' demişti.

MÜSLÜMAN OLDUĞU İDDİASI

Jermaine Jackson’dan bahsetmişken büyük iddialardan bir tanesinden bahsetmemek olmaz. Bazı kimseler tarafından Michael’ın sahte ölüm yapmasındaki nedenlerden bir tanesinin müslüman olması olarak gösteriliyordu.  İddiaya göre Michael İslam dinini seçerek adını Mikael olarak değiştirmişti. Peki bu iddianın gerçekçiliği var mıydı? Jackson 5 grubunun solisti ve Michael’ın abisi olan Jermaine Jackson, 1989 yılında Bahreyn’e yaptığı bir gezide İslam dinini seçerek ismini Muhammed Abdülaziz olarak değiştirmişti.

Jermaine, Michael’ın ölmeden önce Müslüman olduğuna inandığını ve bunu duyurmak üzereyken yapamadığını söylüyordu. Michael’ın ölüm tarihinden önce de ‘’Michael’ın Müslüman olmaya ihtiyacı var. Bu onu tüm ahlaksız saldırılardan koruyacaktır. Michael da İslamiyet’e geçmeyi ciddi ciddi düşünüyor. Michael, Amerika’dan ayrılıp insanların günde 5 vakit namaz kıldığı huzurlu bir yere yerleşmeli.’’ açıklamasını Yapan Jermaine, Michael’ın ölüm tarihinden sonra yapılan bir röportajda da kendisine Michael Müslüman oldu mu diye sorulduğunda şunları söylemişti: ‘’Ona camiden birçok kitap getirdim, Bahreyn’den. O hepsini okudu. O bu duyuruyu yapacaktı. Bu dini severek ve bu dine çok zaman harcayarak bunu bize gösterdi.’’ Jermaine kardeşinin İslami spiritüel kitaplar okuduğunu da söyledi.

Jermaine BBC'ye verdiği röportajında Michael Jackson'ın Müslümanlığa geçmeye karşı olmadığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: ‘’Güvenlik görevlileri ve çocuklarının bakıcıları Müslüman’dı, Michael onlara çok güvenirdi. Bu dine kendini yakın hissediyordu, çünkü kitapları okuduktan sonra İslamiyet’in ne kadar saf olduğunu görmüştü. Michael, İslam’ı kalbinden kabul etti. Kalben Müslüman’dı. Taciz davası bittiğinde dinlenmek için evine değil, Bahreyn’e gitti. Orada kendini daha rahat hissediyordu. Hep İslamiyet hakkında sorular sorardı.  Bir keresinde de bana “Mekke’ye gitmek nasıl?” diye sormuştu. İslam'ı kalbinde kabul etti. Buna eminim. ‘’ Kardeşinin de bu demeçlerinden sonra Michael'ın Müslüman olduğunu düşünen milyonlarca hayranı oldu.

İddialar şu ki; insanları dinlerden uzak tutmak ve kendi yaratacakları tek bir din üzerinden dünya yönetimini ele geçirmeye çalışan bu derin güç, Michael'ın Müslüman olduğunu açıklamasını istemedi. Çünkü dünya üzerinde özel yaşamındaki eylemleri dahil en çok taklit edilen bir sanatçının belki de kendi yarattıkları İslamofobi'yi bitireceğini biliyorlardı. Michael peygamberlerden sonra dünyanın en çok tanınan kişisiydi ve dünya üzerinde 3 milyar hayranla en çok sevilen sanatçısıydı. Eğer Michael Müslüman olduğunu açıklasaydı ona özenerek milyonlarca kişi İslam'ı seçebilirdi. Bu tüm dinleri yok etmek ve kendi kuralları ile dünyayı yönetmek isteyen derin güce zarar verirdi. Michael yeni dünya düzenine karşı geldi ve Michael Jackson'ı yok etmek istediler. 

Michael’ın Brezilya’da çekilen They Don't Care About Us (Onlar bizi gerçekten umursamıyor) klibinde bu güce meydan okuduğunu net bir şekilde gördük. Tek göz simgesinin önüne gelerek ‘’ will me thrill me you can never kill me’’ yani ‘’Arzula beni, heyecanlandır beni, asla öldüremezsin beni’’ demişti. Bu yine Jackson’ın sahte ölüm planladığı 90’lı yıllarda gerçekleşmişti. Michael resmen şarkısında ve klibinde sisteme kafa tutuyordu. Bu sebepten ötürü Michael’ın kardeşleri de dahil yakın çevresinin İslam'a geçtiğini de düşünürsek bu teori mantıksız gelmiyor. Bilindiği üzere Michael'ın kız kardeşi Janet Jackson’da 2016 yılında Unbreakable dünya turunu ertelemiş ve tesettüre girmişti. Yani İslam Michael’a çok uzak değildi. Michael’ın plastik cerrahı Patrick Treacy’de konu ile alakalı ‘’Michael son zamanlarında İslam ile ilgileniyordu ve İncil ile Kur'an-ı Kerim arasında kalmıştı’’ dedi.

 SOFURGOFROMASHES YOUTUBE KANALI 

Vefat haberinden tam 1 sene 5 ay sonra, 16 Kasım 2010 tarihinde eskilerin bildiği adıyla Sofurgofromashes şu an ki adıyla S.F.A olan bir YouTube kanalı açılmıştı. 

Az sonra anlatacağım iddialar sebebiyle kanal sahibi yaklaşık 3 yıl önce sofurgofromashes olan kanal adını değiştirerek S.F.A olarak düzenledi ve dans videolarının çoğunu kaldırdı. Çünkü kanal isminin derinine indiğimizde küllerinden yeniden doğmak mesajını görebiliyorduk. (so go from ashes) Peki küllerinden doğan kişi kimdi? 

Kanal, şu an birçoğu silinmiş olsa da genellikle gece teras katında maskeli bir şekilde dans ettiği görüntüleri peş peşe kanala yüklemeye başlamıştı. Bu kanalı ayrıcalıklı kılan şey bu değildi tabi. Çünkü internette birçok Michael Jackson taklitçisinin dans videoları mevcut. 

Kanalın ismiyle başlayan mesajlar zinciri Michael Jackson hayranlarını şaşırtan cinsteydi. 

İspanyol aktör Pablo Turègano'nun oluşturduğu kanal kısa sürede binlerce Michael hayranının dikkatini çekmişti. 

Peki Pablo Turègano kimdir? İspanyol aktör Pablo Turègano ülkesinde birçok dizi ve filmde yer almıştır. 

Sofurgofromashes kanalını açma sebebi olarak da Michael'ın vefatından sonra hayranlarının acısını dindirmek amaçlı maskeli bir şekilde dans edip Michael'ı onlara hissettirmek olduğunu söylüyor. YouTube'da dans videolarının altında hayranların ''onu hissettiriyorsun bizlere, devam et'' tarzı yaptıkları yorumlar da bunu doğrular nitelikteydi. 

Daha genç daha hızlı dans eden binlerce taklitçisi olmasına rağmen Michael'dan başka hiç kimse onun yerini alamadı ve onu hissettiremedi. 

Peki Pablo bunu nasıl yapıyordu? 2010 yılında yaptığı kanal açıklamasında şu sözlere yer veriyordu; ‘’35 YILDAN FAZLA BİR SÜREDİR MICHAEL JACKSON'IN SEVGİ DOLU BİR HAYRANIYIM.  Ne yazık ki artık bizimle değil ama müziği ve büyülü ruhu sonsuza dek yıkılmayacak... ‘’

Peki bu kanalı bu kadar özel kılan şey neydi? Bu hissiyatın arkasında yatan sebeplere bir bakalım. Pablo kanaldaki dans videolarında sadece kendisinin dans ettiğini söylüyor. Fakat videoları izleyen herkesin rahatça anlayacağı bir hata var. 

Pablo fiziki olarak iri yapılı ve kaslı bir vücuda sahip. Bazı videolarda da dans eden kişinin bacak ve gövde kalınlığından onun olduğu zaten anlaşılıyor. Fakat bazı videolarda yer alan şahısın Pablo ile alakası yok. Tamamen zayıf ve ince bir yapıya sahip. İkisi arasındaki fark çok net anlaşılıyor. İp uçları bunlarla da sınırlı değil. Dans eden gizemli kişinin bazı videolarında anlık gözüken karelerde bacağında yer alan siyah leke Michael Jackson'ın vitiligo hastalığını anımsatıyordu. Vitiligo izleri hayat boyu hastanın vücudunun hemen hemen her farklı bölgesinde dolaşır. 

Bacaktaki siyah leke - Görüntü 1
Bacaktaki siyah leke - Görüntü 2
Bacaktaki siyah leke - Görüntü 3

İkinci çarpıcı detay ise gerçekten şok edici. Ve bu detay fark edildiği için kendisi tarafından kanaldan silindi. Mj stuff yani Michael Jackson eşyaları adlı silinen videoda kanalın sahibi sözde Pablo, Michael Jackson koleksiyonunu izleyicilerine gösteriyor. Fakat 30. saniyede videoyu çeken kişinin yüzü koleksiyona yansıyor. Silüet tıpkı Michael Jackson'a benziyor. Büyük fire verilen video kanaldan siliniyor. 

Michael Jackson'ın yansıyan görüntüsü

Diğer bir detayda ise dans eden kişinin kendini Pablo gibi kaslı göstermek için sahte vücut taktığı anlaşılıyor. 

Sahte vücutlu Michael Jakcson
Pablo - Michael Jackson karşılaştırma 1
Pablo - Michael Jackson karşılaştırma 2

2 ihtimal var bu ve bunun gibi onlarca detay Michael tarafından hayranlarına yaşadığını hissettirmek için bilerek verilmiş olabilir mi? Ya da Pablo takipçi kazanmak için insanlarla oyun oynuyor olabilir mi? Eğer Pablo'nun amacı takipçi olsaydı bu iddialardan sonra danslarını yıllarca durdurur muydu? Aksine daha kafa karıştırıcı sansasyonel videolar yapmaz mıydı? 

Şimdi dans ettiği mekânı detaylıca inceleyelim. Gündüz kaydettiği videoda arka tarafta görülen gözcü kulelerine bakın. Neden Pablo etrafı gözcü kuleleri ile dolu bir yerde yaşasın? Gözcü kulesinin olması dans eden kişinin önemli ve korunulması gerekli bir kişinin olduğunu gösterir. Peki bu gizli yer neresi olabilir?

Arkada gözüken gözcü kuleleri

Gece danslarında arkada yanan sönen ışıklar ve gözcü kuleleri burasının çok gizli ve korunaklı bir yer olduğunu bize gösteriyor. 

Gece danslarında gözüken yanıp sönen ışıklar

Michael’ın kendi inşa ettiği gizli bir yer mi yoksa başka bir yer mi? Biraz uçuk olsa da bazılarına göre bu yer 51. Bölge veya onun gibi devlet tarafından korunan bir yer. 

Bildiğiniz üzere dünyanın en gizemli ve en tartışmalı yeri 51. Bölge, çok sayıda iddiaya ev sahipliği yapıyor.

GİZEMLİ KİTAP

Sonrasında Michael'ın yazdığı bir çizgi roman çıktı ortaya. Michael neden Gotham Chopra ile Fated yani KADER adlı bir kitap yazdı?

Fated adlı çizgi roman

Bu kitap, herkesin öldüğünü düşündüğü ama yaşayan bir pop star hakkındaydı. Michael'ın ölüm tarihinden 1 sene sonra yayınlanan bu çizgi roman Michael'ın yaşadığına inanan hayranlarını heyecanlandırmıştı.

AİLESİNİN AÇIKLAMALARI

Fakat Michael'ın hayatta olduğunu düşünen sadece onun hayranları değildi. Yakın çevresi de aynı şeyi düşünüyordu.

Michael'ın yakın arkadaşları ve aynı zamanda prodüktörleri olan Teddy Riley ve Akon'dan çarpıcı açıklamalar gelmişti.

Michael'ın Dangerous albümünün prodüktörü olan Teddy Riley ve diğer bir prodüktörü rap yıldızı Akon, Michael Jackson'ın yaşadığına inandıklarını söylemişlerdi.

'Akon, Michael'ın saklandığına ve bir gün geri döneceğine inandığını söyledi. Bunun hakkında ne düşündüğünü merak ediyorum' diye Ted Riley'e sorulan soru
Ted Riley'in cevabı: Akon benim arkadaşım ve benzer düşünüyoruz.

Michael'ın ölüm haberinden sonra Akon söylenilenin aksine Michael'ın tamamen sağlıklı olduğunu dile getirmiş ve yaşadığına inandığını belirtmişti.

Twitter hesabından attığı tweette Michael'ın saklandığını ve bir gün geri döneceğine inandığını söyledi.

Ayrıca Michael Jackson'ın stilisti Steve Erhardt da 2017 yılında Facebook hesabında yayınladığı açıklamasıyla Michael'ın yaşadığına inandığını belirtmişti. Yayınladığı mesajda Michael'ın yaşadığına inanan hayranlarına yakında bir duyurusunun olduğunu ve bildiği şeylerin aile tarafından bile bilinmediğini söylemiş fakat ardından hiçbir açıklama yapmamıştı veya buna izin vermemişlerdi. 

Steve Erhardt'ın yayınladığı mesaj

Michael'ın babası Joseph Jackson ise 2015 yılında resmi Twitter adresinden konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

‘’Michael Jackson hala hayatta mı? Bu bir gizem mi? Michael o kadar yaratıcıydı ki her şey mümkün. Ölene kadar onu görmeyi beklemiyorum. Asla bilemezsiniz.''

Joseph Jackson'ın attığı tweet

2017 yılında yapılan röportajda Michael Jackson'ın kuzeni de Michael'ın yaşadığına inandığını söylemişti.

Michael Jackson'ın 2 sene doktorluğunu yapmış olan Alimoorad Farshchian'da onun yaşadığına inananlar arasında olduğunu söylemişti.

YEĞENİNİN DÜĞÜNÜ (2017)

Michael Jackson'ın yeğeni Jackie Jackson'ın oğlu Siggy Jackson'ın 2017’de gerçekleşen düğününe birçok aile üyesi katıldı ve iddialara göre Siggy'nin dayısı Michael Jackson’da bu mutlu gününde onu yalnız bırakmadı ve daha önce Ghost klibinde girmiş olduğu Mayor kılığının bir benzerine girerek dikkatleri üzerine çekti...

Michael Jackson Siggy Jackson'ın düğününde
Düğünden başka bir kare
Ghost klibinde giydiği kıyafetler

AİLESİNDEN YILLAR SONRA GELEN İTİRAF ‘’TABUT BOŞTU’’

Michael Jackson'ın annesi Katherine Jackson, 8 yıl sonra sessizliğini bozmuş ve olay bir itirafta bulunmuştu. Oğlunun mezarının soyulmaması için bazı önlemler aldıklarını söyleyen anne, "Dünya; oğlumun Farest Lawn'da yattığını biliyor fakat orada boş bir tabut bulunmakta ve sadece hayranların ziyaret edebilmesi için sembolik bir anıt mezar yaptırdık’’ diye açıklama yaptı. Anne Katherine, ailenin bazı güvenlik durumları sebebiyle Michael'ın isteklerini yerine getirmek için bu sırrı koruduğunu, çeşitli otopsi ve araştırmalar süresince cesedin bekletildiği, cenazenin nasıl ve nereye gömüleceği konusunda aile içinde birtakım tartışmalar yaşandığını belirtti. Ancak Katherine Jackson bu gerçekleri sadece bazı özel güvenilir dostlarına anlatmıştı. Katherine, Los Angeles, Staples Center'da gerçekleşen duygusal cenaze töreninde geçici olarak Michael’ın altın tabuta konduğunu, bedeninin çalınmasından korktuğu için yakılıp küllerinin Neverland'e kralın çıkıp şarkılar bestelediği Giving Tree adlı armut ağacının etrafına serpiştirildiğini açıkladı.

Michael hayranlarının yaşıyor iddialarından ötürü mezarı açın baskısından sonra bu itirafın gelmesi çok ilginç değil miydi? Bunu açıklamak için aile neden 8 yıl beklemişti? Halbuki bu aile mezar bir daha açılmasın diye mezara betonda döktürmüştü.

TEDDY PERKİNS OLAYI VE GRAMMY ÖDÜLLERİNE KATILDI İDDİASI

Amerikan komedi-drama televizyon dizisi Atlanta’nın ikinci sezonunun altıncı bölümünde 5 Nisan 2018’ Teddy Perkins adında bir bölüm yayınlandı. Dizi Michael’a atıflarla doluydu. Hatta gizliden Michael’ın yaşadığına dair mesajlar veriyorlardı. Şok olmaya hazır olun!

Bu sahnede Teddy karakteri Benny adlı karakterden bahsediyor. Ama sanki resmen Michael Jackson’dan bahsediyor.

Darius karakteri Benny’nin resmine bakıyor ve soruyor: ‘’O artık aramızda değil mi?’’

‘O artık aramızda değil mi?’

Teddy: ‘’Hayır, yaşıyor. Burada benimle. Ona ben bakıyorum. Nadir bir deri hastalığına yakalandı. Artık gün ışığına çıkamıyor. Kolay değil. Ama kim bilir, belki bir gün bundan harika bir albüm çıkarır. BİR ŞAHESER!’’ 

‘Hayır, yaşıyor.’

Yani Benny karakteri cilt hastalığı olan gün ışığına çıkamayan biri. Geri çekildi dinleniyor ve bir gün şaheser bir albümle ortaya çıkabilecek biri. Bu kişi bize kimi hatırlattı?

Cilt hastalığı olan Michael Jackson
Michael Jackson cilt hastalığını söylerken
Teddy, Benny'nin deri hastalığını söylerken

Michael Jackson cilt hastalığına sahipti ve güneş ona iyi gelmiyordu. Bu yüzdende sıklıkla şemsiye ile gezerdi. Bitti mi? Tabi ki hayır. Darius’un baktığı Benny’nin fotoğrafına bakın bu MİCHAEL JACKSON! 

Benny'nin fotoğrafında Chuck Berry ve Benny
Fotoğrafın orjinali Michael Jackson ile

Michael Jackson’ın 1979 yılında Chuck Berry ile çekildiği fotoğrafının yüz bölgesini fotoşop ile değiştirmişler sadece! Bu resmen bir mesaj!

Gelelim diğer sahneye. Bu sahnede Teddy babalarından bahsediyor.

‘’ Bu benim babam, tüm bunların sebebi. Ben ve Benny çocukken çok titiz bir çalışma metodu yerleştirdi. Günde 3 saat piyano, pazarları sınavlarla ki eğer başarısız olursam, anlamı fiziksel cezalandırmaydı’’

Yani Teddy babalarının onları disipline etmek için dövdüğünü söylüyor. Bu tıpkı Michael’ın babası Joe Jackson’ın Michael ve kardeşlerine uyguladığı fiziksel cezalar gibi. Michael’ın anlatımına göre de hata yaptıklarında babaları onları kemerle dövermiş. Yani burada da Teddy resmen Joe Jackson’ı anlatıyor değil mi? Ve saniyeler sonra taktir ettiği babaları sayarken bakın kimi söylüyor?

‘’Müzenin bu kanadının yüce babalara adanmasını istiyorum. Benim babam, Joe Jackson, Marvin Gay Sr...’’

‘Babam, Joe Jackson..’
Michael Jackson'ın röportajı 1
Michael Jackson'ın röportajı 2

Evet Joe Jackson’ın ismini zikrediyor. Hem de ‘’benim babam’’ dedikten sonra ilk olarak Joe Jackson diyor. İşte apaçık bir mesaj daha. Durun henüz bitmedi.

Dizide Donald Glover tarafından canlandırılan Teddy Perkins karakteri bu kez de Grammy ödüllerine katıldı. Ama bu sefer karakterin içinde Donald Glover yoktu ve işin enteresan tarafı kim olduğu da bilinmiyordu. 

Teddy Perkins kılığında Michael Jakcson

Bu kişi öyle saygın bir kişiydi ki karşısındaki insanlar ceketlerinin düğmesini ilikliyordu. Hatta dizide Teddy karakterini canlandıran Donald Glover bile.

Herkes önünü iliklerken
‘Ölmedim. Hala yaşıyorum.’

Törenin sonunda bir kadın Teddy’nin kamera ile önünü kesti Teddy ise kameraya ‘’Ölmedim. Hala yaşıyorum!’’dedi.

Acaba daha önce de kılıktan kılığa giren kılık değiştirme ustası Michael bu seferde Teddy’nin kılığına girerek Grammy’e katılmak gibi bir çılgınlık yapmış olabilir miydi?

Michael'ın 1996 yılında ghost klibinde girdiği kılık "mayor"
Michael'ın elleri ve Teddy'nin elleri. Tırnaklar kara.
Teddy ile Michael Jackson arasındaki aşırı benzerlik

JACK CROONER OLAYI 

Michael'ın hala yaşadığını ve hayatını bir yerlerde sürdürdüğünü iddia eden hayranlarının unuttuğu bir şey vardı. 

Nasıl olur da yüzü herkes tarafından tanınılan bir dünya starı kimseye yakalanmadan yaşamını sürdürebilirdi? Bunun tek bir yolu vardı. Sorunun cevabı içinde saklı. Eğer yüzü tanınmazsa aramızda bile dolaşabilir. Michael eğer hala aramızdaysa hangi isimle ve hangi kılıkta yaşamını sürdürüyordu? 

Tarihler 6 Ağustos 2015'i gösteriyordu. Michael'ın oğlu Prince Jackson başta olmak üzere Michael'ın gizli oğlu olduğu iddialarıyla da anılan dansçı Omar Bhatti..

Michael'ın abisi Jermaine Jackson'ın oğulları Jaafar Jackson ve Jermajesty Jackson ile birlikte aile olarak bir tekne partisi düzenlendi. Fakat teknede ailenin dışında birileri daha vardı. 

Partide gizemli biri vardı. Sıcak havasıyla bilinen Miami'nin güneşinde herkes yanarken kısa kollu t-shirtlerle gezip serinlemek için denize girerken, uzun kollu gömlek, kravat, pantolon ve de fötr şapkasıyla oldukça dikkat çeken biri vardı. Bu sıcakta bu kıyafetle gezebilecek kişi ya tanınmak istemiyordur ya da güneşe karşı bir alerjisi vardır. İki tarif de birilerine çok uyuyor değil mi? Ailesiyle bir araya gelmek için kılık değiştirmesi gereken güneşe karşı alerjisi olan biri... 

Teknedeki gizemli kişi
Uzun gömlekli misafir
Jackson Ailesi
Vücut ölçüleri Michael Jackson'la birebir
Prince Jackson & Michael Jackson - Prince Jackson & Jack Crooner
Kuzenler & Prince Jackson & Omer Bhatti  & Jack Crooner

Peki kimdi bu aile fotoğraflarında yer alan kişi? Ağustos ayında bu tekne partisinin haberleri hızla yayılmaya başlamıştı. 

Manşetlerde Prince Jackson'ın rahmetli babasının doktoruyla tekne partisinde sigara içtikleri yazıyordu. 

Haberin başlığı ve içeriğinden bu kişinin Michael Jackson'ın doktoru Alimoorad Farshchian olduğunu gördük. Peki kim bu Alimoorad? Müslüman İranlı minyatür ustası..

Mahmud Ferşçiyan'ın oğlu Alimoorad Farshchian Nisan 2001'Aralık 2003' arası Michael Jackson'ın ayak bileğinin tedavisinde kendisine yardımcı oldu. Yani kendisinin 2 sene 8 ay kadar doktorluğunu yaptı. Fakat bu süre zarfında aralarında iş ilişkisinden ziyade dostlukları da oluştu. Tedavisi sırasında Jackson, Miami'ye birçok kez seyahat etti ve Farshchian'ın garajında kendisi için oluşturulan özel bir odada kaldı. Farschian'da aynı şekilde Jackson ve ailesini Neverland Çiftliği'nde ziyaret ediyordu. Belki de özel buluşmalarında 6-7 yıl sonra başlayacakları fevkalade planın temellerini atıyorlardı... 

Michael Jackson -  Alimoorad Farshchian

O zamanlar 5-6 yaşında olan Prince'in şimdilerde Alimoorad ile parti yapacak kadar yakın olması ve Alimoorad'ın Miami sıcağında giydiği kıyafetler yapbozu birleştiriyor gibiydi... 

Jackson'ın ölümünden tam 8 yıl geçmişti. 2017'nin yazında, Michael Jackson'ın ‘Heal the World’ yardım kuruluşu ile yaptığı hayırsever çalışmasından esinlenen Alimoorad, 'Heal the World' yerine ‘Heal the Earth’ kurumunu kurdu. Michael'ın ölümünden önce tamamen kendisini mesleğine adayan adam Michael'ın ölümünden sonra ne olduysa aklına hayır yapmak geldi ve Michael'ın yarım bıraktığı hayır projesini devam ettirmeye adadı kendini. 

Alimoorad'ın kurduğu ‘Heal the Earth’

Değişim bununla da sınırlı olmadı. Alimoorad tarzını ve adını değiştirerek Jack Crooner sahne adıyla şarkıcılığa da başladı. Çok tuhaf değil mi? Ne olduysa 2009 yani Michael'ın ölümünden sonra oluyor. Mesleğine aşık bu adam şarkıcılığa başlıyor ve Michael'ın devam ettirmek istediği hayır kurumunu devam ettirmek için uğraşıyor. Tesadüfler ve ipuçları bitti mi peki? Hayır. Daha yeni başlıyoruz... 

Jack Crooner adıyla Alimoorad (yani Michael Jackson)

Fazla kiloları ile gördüğümüz Alimoorad, Jack kimliği ile karşımıza çok zayıf ve fit çıkıyor. Peki fark sadece kiloları mı? Her hafta değişen kulakları ve çene yapısı gibi bir çok detay ile gerçek doktor Alimoorad ile Jack'in arasında onlarca farkın olduğunu görebiliyoruz... 

Fit haliyle dikkat çeken Alimoorad
Michael Jackson doktoru kılığına mı girdi?
Michael Jackson'la benzerlik
Doktorun değişimi
Kılık değiştirme ustası Michael 96 yılında bu tür bir kılığa girmişti. Jack de onu andırıyor.

Tarihlerimiz 2018 yılının temmuz ayını gösteriyordu. Jack'in Michael olduğuna inanan hayranlarını heyecanlandıran ipuçları ile dolu bir canlı yayın... 

Omar Bhatti Facebook sayfasında bir canlı yayın başlatmıştı. Canlı yayında sıkı dostu Jack' de vardı. Yayını izleyen takipçilerinden Jack'e yönelik bir soru geldi. Omar, Jack'in kim olduğunu soran takipçisine cevap olarak ''Onun bir efsane'' olduğunu söyledi. 

Diğer bir takipçisi Jack'e ‘Omar gibi dans edebilir misin?’ diye sordu.

Jack: ‘’Hayır Omar gibi dans edemem’’ diye karşılık verdi. 

Omar hemen atıldı ve ‘’Evet yapabilirsin. Bildiğim her şeyi sen bana öğrettin. O çok mütavazi bir adam’’ diye cevap verdi. 

Biz Omar'ın dansı dans öğrenmek için dans kursuna giden bir doktordan öğrendiğini bilmiyorduk. Michael Jackson'ın ta kendisinden öğrendiğini sanıyorduk... 

Yayın devam ettikçe ipuçlarının ardı arkası kesilmiyordu. Ve şok bir olay daha meydana geldi. Dışardan yeni gelen Michael'ın oğlu Prince Jackson Omar'ın yayında olduğunu bilmediği için belki de tarihin en büyük gafını yapmıştı. Prince içeri girer girmez Jack'e Michael diye hitap ederek ''Michael bisiklete biraz gaz koy'' diyor. 

Bu gafın ardından şaşkınlığını gizleyemeyen Omar biraz afalladıktan sonra gülerek olayı geçiştirmeye çalışırken Jack de sessiz bir şekilde dikkatli olmasını söyleyerek uyarısını yapıyor. 

Yayını 100-200 bandında az kişinin izlediğini bilen bu üçlü tayfa buna güvenerek yayına pot kırmadan devam ediyorlar. Fakat daha sonra analiz edilip YouTube’a yüklenen yayın yüzbinlerce kişi tarafından izlendi. 

Daha fazla devam edip sitenin bize izin verdiği kelime sınırını aşmayalım o yüzden Jack Crooner olayını burada noktalıyorum ve son olaya geliyorum.

GİZEMLİ ALBÜMLER

Şimdi bir şeyleri birinci ağızdan duyalım. 

Sizlere Michael'ın ölümünden sonra piyasaya sürülen 2 albümden bahsederek yazımızı sonlandıracağım. 

Birincisi Michael'ın ölümünden 1 sene sonra piyasaya sürülen MICHAEL adlı albüm. 

Şifremiz albümün kapak resminde yer alıyor. Michael'ın dudaklarını incelediğimiz zaman net bir şekilde ALIVE yani HAYATTA yazdığını görmekteyiz. 

Albümdeki Alive yazısı
Albüm kapağı

Michael acaba yine hayranlarına yaşadığının mesajını vermeye mi çalışmış?

Şimdi gelelim en büyüğüne, sonuncu ve en büyük delili Michael Jackson'ın kendi ağzından duyacaksınız.

Jackson'ın ölümünden önce kaydettiği ve daha önce yayınlanmamış şarkılarının da içinde bulunduğu ölüm tarihinden 5 yıl sonra 2014 yılında piyasaya sürülen Michael'ın gizemli albümü Xscape' den bahsediyorum. Xscape şarkısına geçmeden önce albümün adına bir göz atalım. X VE SCAPE yani X= Ölüm demek SCAPE yani ESCAPE ise kaçış demektir.

Yani albümün açıkça iması ''Ölümden Kaçış!'' Michael, albümün içindeki Xscape şarkısında da açık ve net bir şekilde kaçmak istediğini belirtiyor.

Şimdi sözlerine bakalım; 

‘’Döndüğüm her yerde, önemi yok nereye baktığımın

Sistem kontrol altında, hepsi kitap sayesinde yürütülüyor.

Sıvışıp gitmem lazım böylece aklımı temizleyebilirim,

Xaçış ihtiyacım olan şey,

Elektrik gözlerden uzağa

Xaçış, bugün dünyada kaybetmiş bir sistemden uzaklaşmalıyım.

Xaçış, geçip gitmiş ilişkilerden dolayı yüzleştiğim baskıdan

Xaçış, bu adamın canını sıkan yalanları kalemle yazan adamdan

Xaçış, istediğimi yaparım çünkü kendimden başka kimseyle yüzleşmem gerekmiyor.

Bazen hissediyorum

Uzaklaşıp gitmem gerekiyormuş gibi

Salakça oyunlardan bıktım,

Bir değişiklik yapma zamanı

Xaçış, uzaklaşıp gitmeliyim (bir yol bulmalıyım)

Xaçış, yüzleştiğim baskı (artık kaldıramıyorum)

Xaçış, kalemli adam (ben artık bunu kaldıramıyorum)

Xaçış, istediğimi yaparım çünkü kendimden başka kimseyle yüzleşmem gerekmiyor’’

 Evet anlaşıldığı üzere Michael şarkısında açıkça kaçmak istediğini kendi ağzıyla itiraf ediyor gibi üstelik albümünün adının da ‘’Ölümden Kaçış’’ olduğunu düşünürsek hayranların neden onun yaşadığına inandığını anlayabiliriz.

Şöhreti fazlasıyla tatmış, artık her şeye ulaşmış bir düşünce yapısının vizyonunu anlamamız çok zor. Bize söyleneni her zaman hemen kabul etmemeli, sorgulamalı ve araştırmalıyız ve en önemlisi de hayatta her ihtimale açık olmalı, buzdağının bir de görünmeyen kısmının olabileceği ihtimalini göz ardı etmemeliyiz.

Belki de vizyonu geniş bu isimler ölümünün dünya üzerindeki etkisini görmeden ölmek istememişlerdir. Belli mi olur?

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et