Nerede Ne Yenir?

Klasik İngiliz Kahvaltısı Nasıl Olur?


Temmuz 18, 2022 / 5513 Görüntüleme / 0 Yorum

Bir tabak düşünün, içinde kırk yıl düşünseniz bir araya getiremeyeceğiniz türden yiyecekler barındıran.. Evet, İngiliz dostlarımız yıllarca düşünmüşler ve böyle bir tabak hazırlamışlar. Adına da ‘İngiliz Kahvaltısı’ demişler. 

6 sene İngiltere’de yaşamış biri olarak hiç denedin mi diye sorarsanız, hayır denemedim. Deneme girişiminde bulundun mu bari derseniz, yok onu da yapmadım. Ama düzenli olarak maruz kaldığım bir tabaktı kendisi. 

Gelin bu tabakta neler var, birlikte inceleyelim. 

İngiliz Kahvaltısında neler bulunuyor?

Klasik İngiliz Kahvaltısı

Günümüzde tam İngiliz kahvaltısı tipik olarak sosis, domuz pastırması, çırpılmış veya göz yumurta, domates, kuru fasulye ve kızarmış ekmekten oluşmaktadır. Diğer bileşenler arasında mantar, black pudding (sucuk) ve nadiren de olsa hash browns denilen patates mücveri bulunur. 

Bu tam anlamıyla klasik bir İngiliz tabağıdır ve ülkedeki hemen hemen her kafe, otel ve restoranda bulunabilir ve hatta İngilizleri denizaşırı ülkelerde İspanya gibi ya da Türkiye’de Ölüdeniz taraflarında popüler turistik yerlere kadar takip etmiştir.

‘Black Pudding’ nedir?

Black pudding

Black Pudding’ bir puding değildir arkadaşlar. Aksine, domuz kanı, soğan, bitkisel otlar, baharatlardan yapılmış ve yulaf ezmesi veya arpa ile bağlanmış bir sucuktur. Bir Kayseri sucuğu asla olamaz tabii ki. O ayrı. 

İyi yapıldığında, baharatlara rağmen ağır bir sosis değildir ve tadı hafif tatlıdır. Neden pudding demişler, hiçbir fikrimiz yok. 

‘Hash Browns’ İngiliz yemeği midir?

Hash Browns

Hayır değildir. Her ülke gibi İngilizler de Amerikan’ın oyununa gelmiştir ve ilk olarak New York’ta ortaya çıkmış hash brownsları (patates mücverlerini) İngiliz Kahvaltısı menülerine eklemişlerdir. İçinde soğan, patates, baharatlar ve yumurta bulunuyor. 

İngilizler Kahvaltılarını Saat Kaçta Yaparlar?

İngiltere’de kahvaltı saatleri genelde sabah 7 ile 9 arasındadır. 

Kaliçe Elizabeth Kahvaltıda Ne Yiyor?

Evet, yıllardır gizemini koruyan bu soruya artık açıklık getirmek istiyorum. Diğer İngiliz bireyler gibi kraliçemiz kuru fasulye yemiyor kahvaltıda. Onun yerine saat 7.30’da ‘kahvaltı öncesi’ olarak Earl Grey eşliğinde bisküvi yemeyi tercih ediyor.

Asıl kahvaltısını da 1 saat sonra yapıyor ve neyle yapıyor diye tahmin edersiniz. Meyveli Special-K gevreğiyle.. Yanlış duymadınız. Hatta 2015 yılında Kellogg's Kraliçe adına ‘Queen Flakes’ gevreği çıkarıyor. 

Kellogg's Queen Flakes

Lilibeth tabii ki her zaman mısır gevreği yemiyor. Bazenleri de reçelli ekmek ya da çırpılmış yumurta üzeri füme somon ve trüf yemeyi seviyor. 

Belki o da bizlerden biri olmak istiyor, sonuçta bu ışıltılı hayatı o seçmedi.. 

Neyse konu çok dağılmadan İngiliz Kahvaltısı deneyenleri aşağıda yorumlara bekliyoruz :) Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.. 

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et