Nerede Ne Yenir?

MOSKOVA'DA GÜRCİSTAN YEMEKLERİ YİYEBİLECEĞİNİZ ENFES YER | MEGOBARI


Ipek Cihangir / Mayıs 24, 2021 / 915 Görüntüleme / 0 Yorum

Herkese merhabalar! 

Mükemmel gürcistan yemeklerini okumaya hazır mısınız! 

Akşam saatleri yaklaştı, karınlar acıktı. Dedim hemen ‘Nerede Ne Yenir?’ bölümüne lezzetli bir restoran önereyim. Restoran'ın adı Megobari, Moskova bölgesinde bir Gürcü Restoranı ve yemekleri İNANILMAZ lezzetli. Ben bir tekstil fuarı için gittiğim zaman deneme imkanı bulmuştum. Sizlere de şiddetle tavsiye ederim. Zaten aşağıda paylaştığım fotoğraflarla da anlayacaksınız ne demek istediğimi :) Ama tek tek de anlatacağım yediklerimizi. Hazırsanız başlıyorum! 

Rich lamb soup with plums, tarragon and white wine 

Şimdi düşünün, bir kış akşamı (biz Şubatta gitmiştik), hava buz gibi, insanlar etrafta atruşka matruşka diye konuşuyorlar. Hiç bir şey anlamıyorsunuz (İngilizce bilmiyor çoğu kişi). Karnınız acıkmış. İnternetten ilk bulduğumuz, çevrenin de tavsiye ettiği restorana attık kendimizi. Normalde rezervasyonsuz yer bulmak sıkıntı oluyormuş bu restoranda. Bizim şansımıza yer vardı. İlk çorba sipariş ettik. E malum kış, Rusya'da hava buzzzz. Etseverler olarak bol kuzu etli, tarhunlu, beyaz şaraplı yukarıdaki çorba hemencecik ısıttı bizi. 

Champignon caps baked with meat

Ardından etçil ruhumuzun bizi ele geçirdiğini kabul ederek muhteşem mantarlı köftelerden söyledik. Köfteler inek etinden yapılmış ve müthiş. 

Champignon caps baked with suluguni cheese 

Hele bu peynirli mantara ne demeli! İlk ısırıkta peynir ağzınızda dağılıyor. Mantarın sululuğu peynirin tadıyla müthiş bir kombinasyon oluşturuyor. 

Traditional khinlaki

Köfte ve peynirleri midemize indirdikten sonra bir Kayserili team olarak tabii ki mantı da söyledik. Fakat burda mantılar farklı yeniyormuş. Biz medeni insanlar gibi dedik bunu kesip bölerek yiyelim :) İlk bıçak darbesiyle içindeki tüm sular dışarı çıktı, çorba gibi oldu tabak. İnsanlar gülmeye başlayınca garson yanımıza geldi ve nasıl yememiz gerektiğini anlattı. Önce mantının başını kesip mantının suyunu içmek gerekiyormuş arkadaşlar. Sonrasında da bölerek yiyebiliyorsunuz. 

Yukarıda gördüğünüz her yemekten 2'şer tabak yemiş olabiliriz :) (Mantı 3'lü geliyo, paylaştık biz)

Khevsuruli Bira

Yemeğimize eşlik eden biranın adı 'Khevsuruli'. Kendisi hafif olmakla beraber yemeğin yanında çok iyi gitti.  

Veeee son olarak tatlı yemeden olmaz dedik ve muhallebili bir tatlı denedik. Açıkça söylemek gerekirse tatlıya bayılmadım, ama görünüşü beni aldattı diyebilirim. Görüntüsü tadından daha güzel :) 

Tbilisi donuts with custard

Bütün denediklerimin altlarına menüdeki adlarını yazdım. Eğer bir gün yolunuz düşerse mutlaka deneyin bu restoranı! Çok şık ve samimi bir restoran. Hem çalışanlarıyla hem de işletme şekliyle 10 numara 5 yıldız:) 

Sizleri umarım acıktırmışımdır. 'Moskova'daki Gürcistan Yemekleri yapan Enfes Yer' olan Megobari restoranında yediklerimizi paylaştığım yazımın sonuna geldik. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere :) 

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et