Nerede Ne Yenir?

Münih Yeme İçme Rehberi : Denediğiniz Hiçbir Restorandan Pişman Olmayacaksınız!


Eylül 21, 2022 / 1518 Görüntüleme / 0 Yorum

Herkese merhabalar, 

Bu yazımızda Münih Yeme İçme Rehberi başlığı altında Eylül başında gittiğim Münih'te yediğim yiyeceklerin, restoranların tamamını paylaşacağım :) Almanya biliyorsunuz ki yemeğiyle çok meşhur bir ülke değil, ama bu başarılı restoranlarının olmadığı anlamına gelmiyor. Hatta itiraf etmeliyim ki ilk defa bir gezimde denediğim tüm yemekleri çok beğendim. Hem gezip hem de yiyeceklerin lezzetiyle aşk yaşamak istiyorsanız Münih tam size göre!

Münih Gezisinde Mutlaka Gitmeniz Gereken Restoran ve Cafeler: 

  • Ruff's Burger
  • Zum Dürnbrau
  • Maggie
  • Coffee Fellows
  • Tambosi
  • Haxnbauer
  • Hofbräuhaus am Platzl
  • Rischart

Bu gezimde içecek sponsorum Bavyera birası ve latteydi. Seviyosun bu hayatı diyebilirsiniz. Evet, seviyormuştum.. 

Münih Yeme İçme Rehberi 

#1 Ruff's Burger

'Münih'teki En İyi Burger Mekanları' diye arattığınız zaman karşınıza çıkacak restoranlardan biri Ruff's Burger. Burası küçük bir yer, içerde yiyecek kuyruğu olabiliyor. Yemeğinizi sipariş edip ödemeyi yaptığınızda Shake Shack gibi titreşimli aletler veriyolar. Oturacak kocaman masalar yok, hava kötüyse içerde duvar masaları var, orda yiyebiliyorsunuz. Hava güzelse de dışarda iki koca büyük piknik masaları var, orda oturup yiyebilirsiniz.

Ben cheeseburger, trüflü patates kızartması ve kola sipariş verdim ve hamburgerin tadına bayıldım. Patates kızartması da oldukça iyiydi. Yemekleri yedikten sonra içerde tepsininizin içindekileri çöpe atıp tepsiyi koycacağınız yerler var. Ben içeri girdiğimde içerde Ezhel - Felaket çalıyordu. Dedim mekanda çalışanlar Türk olmasa bile Türkler olarak her yerdeyiz :) 

Ruff's Burger

Yediklerimin hepsine toplam: 17,15 Euro ödedim. 

#2 Zum Dürnbrau

Zum Dürnbrau sokak arasında oldukça güzel bir yer. Çalışanları biraz suratsız ama yemek yerseniz sizi sevebilirler :) Ben sadece Bavyera birası içtim burda. Hele hava güzelse dış tarafında bira siparişi verip yorgunluğunuzu burda atabilirsiniz. 

Zum Dürnbrau - Bavyera Birası

Bira bana göre biraz pahalıydı: 5,20 Euro ödedim. 

#3 Maggie

Maggie - Restoranın içi

Maggie bir sushi restoranı. İsterseniz take-away alabiliyorsunuz (Ben öyle yaptım :)) Ama iç dış olarak da akşam herkesin iş çıkışı gelip sohbet ettiği, arkadaşlarıyla buluştuğu güzel bir restoran. Konumu kalabalık bir sokakta, bu yüzden eğer burada yer bulamazsanız başka sushi restoranları bulma ihtimaliniz çok yüksek.

Maggie - 2 kişilik olan, ama aslında tek yediğim sushilerim :)

Yediğim sushiler gayet lezzetliydi, toplam 19 Euro ödedim.

#4 Coffee Fellows

Dikkat! Bu cafe çok aşk içerir. Hayatımda yediğim en iyi mermer keki burda yemiş olabilirim. Tam anlamıyla mükemmeldi. Hatta gitmeden önce paket bir-iki tane almadığım için üzüldüm bile. O kadar iyiydi yani :) 

Coffee Fellows - Mermer kek ve latte

Sabah kahvaltısı için bu cafe tercihiniz olabilir. İçinde birçok sandwich, granola tarzı yiyecek seçenekleri mevcut.

Coffee Fellows - Ürün Çeşitleri

Ben mermer kekime ve latteme yaklaşık 7 Euro ödedim. 

#5 Tambosi

Konumu itibariyle National Theatre'ın tam karşı çaprazında olan Tambosi tam bir turistik mekan. İtalyan yemek seçenekleri sunan bu restoran makarna tercih edenler için mükemmel bir tercih. 

Tambosi - Karidesli spaghetti

Ben karidesli spaghetti sipariş verdim. Karidesler jumbo ve kabuklu geldi. Sulu piştiği için benden tam puan almayı haketti. Spaghetti al dente pişirilmişti, fakat bana göre fazla al denteydi, birazcık daha haşlasalarmış daha güzel olurmuştu sanki.

Kola ile birlikte karidesli spaghettime toplam: 23,10 Euro ödedim.

#6 Haxnbauer

Haxnbauer'e gitme gibi bir planım yoktu, hatta varlığından bile bihaberdim. Sadece Hofbräuhaus'a gitmek istemiştim. Yolda emen Allahımm ne göreyim. Kocaman bir restoran kuyruğu. Kuyruğa hafifçe yaklaştım. Çalışanlar kuyruktakilere rezervasyonlarının olup olmadığı soruyor, ama rezervasyonunuz olmasa bile sırayla kuyruktan içeri alıyorlar. Dedim bir çılgınlık yapayım ve kuyruğa gireyim. Bi 15-20 dakika sonra sıra bana geldi ve içeri aldılar. 

Haxnbauer - Restoranın içi

Çalışanları inanılmaz kibar ve yalnız gelseniz de siz yalnız hissetmeyin diye devamlı gelip sohbet edip gidiyorlar. Yandakileri gözetleyerek et yemeği söyledim. Adı: Portion Veal Knuckle diye geçiyor. İçinde dana eti, patates mantısı ve salata var. Yanına da tabii ki Bavyera birası söyledim. Yemek oldukça başarılıydı, ama ben çok çok toktum. Bu yüzden hepsini bitiremedim :( 

Haxnbauer - Portion Veal Knuckle

Restoran diğer restoranlardan bi tık pahalı, hepsine toplam: 29,70 Euro ödedim. Değer mi derseniz, bence değer!

#7 Hofbräuhaus am Platzl

Bira içip güzel duvarların ve canlı müziğin keyfini mi çıkarmak istiyorsunuz. Burası tam size göre. Hofbräuhaus am Platzl Münih'teki en popüler mekanlardan biri. Akşam uğrayıp mutlaka Alman ruhunun keyfini çıkarmalısınız! 

Mükemmel mirasisiyle  Hofbräuhaus am Platzl

Ben tek olduğum için içerde yer bulamadım, bu yüzden ayakta biraz çaldıkları müziği dinleyip alışveriş yerine doğru yöneldim. Kendime bira bardağı ve biralarımı İstanbul sahillerinde taşıyabileceğim dona benzer bir çanta aldım. Bira seviyorsanız buraya mutlaka uğrayıp evde koleksiyonunuza birşeyler alın. 

Hofbräuhaus am Platzl - Bira bardakları
Hofbräuhaus am Platzl - Bira taşıma çantası

#8 Rischart

Rischart, Münih'te zincir olup oldukça popüler olan bir pop-up cafe. Pretzel yemek istiyorsanız mutlaka burdan alın. Neues Rathaus'un tam karşısında bulabileceğiniz Rischart'ta Krapfenden tutun Scoho-Mousse'a kadar birçok tatlı ve tuzlu yiyecek bulunuyor. 

Rischart - Tuzlu ve tatlı çeşitleri

Ben burdan pretzel ve lattemi alıp hemen çıkıştaki çeşmenin orada manzara eşliğinde kahvaltımı yaptım ve inanılmaz keyif aldım. Hatta Türklük damarım tuttu ve kuşlara pretzel attım. Sonra dedim ya Almanya'da kuşlara yemek atmak yasaksa? Biliyorsunuz çok kuralcı bi millet, şimdi durup dururken ceza ödemek istemem şahsen 1 euro malumunuz çok tl. Çevreme sordum, diyolar ki kızabilirler, ama ceza kesmezler. Sen keyif aldığın sürece at, birşey olmaz. Dedim hanım hanım bu kuşlar aç diye doyuruyorum, ne keyif alması :) Neyse kuşlarla pretzeli bitirdik, kendi aralarında yeme kavgası bile ettiler. Ben de sinsice olay anını terkettim. 

Rischart'tan alıp Neues Rathaus manzarasıyla yediğim pretzel

Münih Yeme İçme Rehberi yazımızın sonuna geldik. Umarım faydalı olmuştur ve okumaktan keyif almışsınızdır. Siz başka yerleri deneyip çok beğendiyseniz yorumlara mutlaka yazın :) Sizi seviyor ve bir sonraki yazıya kadar hoşçakalın diyorum <3

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et