Nerede Ne Yenir?

PARİS KAHVALTILARIM 2| HARDWARE SOCIETE, SACRE COEUR BAZİLİKASI VE RESSAMLAR TEPESİ


Ipek Cihangir / Ekim 07, 2021 / 775 Görüntüleme / 0 Yorum

Herkese merhabalar, 

Bugün sizlerle Paris'teki Sacré-cœur Bazilikasına gitmeden önce uğradığım inanılmaz tatlı bir kahvaltı yeri olan Hardware Societe'den bahsedeceğim. 

Ama kalvaltıcıya gitmeden önce hadi gelin ilk önce Paris sokaklarını dolaşalım birlikte. 

Ben Grenelle'den gittiğim için metro ile Abesses istasyonundan çıkış yaptım. Hava çok güzeldi. Bu yüzden yürümek istedim. Dikkat! Eğer merdiven çıkmak istemiyorsanız yukarı çıkmak için mutlaka füniküleri tercih ediniz. Sonradan yokuş çıktığınız için pişman olabilirsiniz (mesela ben) :) 

Montmartre Füniküleri 

Yürümeyi tercih edenler için de Paris sokaklarındaki birbirinden güzel sokak sanatlarını da görmüş oluyorsunuz. Bu yüzden dediğim gibi tercih tamamen size kalmış. 

Montmartre - Sokak Sanatı

Zibilyon tane merdiven çıktıktan sonra bizi bazilika bütün güzelliğiyle karşılıyor. Önünde gitar çalıp şarkı söyleyen bir müzisyen, izleyen bir sürü insan (çoğu turist), bazilikaya arkanızı döndüğünüzde de nefes kesen Paris manzarası.. O kadar merdivene değdi diyip yürümeye devam ediyoruz. 

Veeeee dümdüz yürüdükten sonra Hardware Societe'ye varıyoruz. 

Hardware Societe

Hava güzel olduğu için tam kafenin içini görecek şekilde dışarda oturdum. Menüde birbirinden farklı tuzludan tatlıya birçok seçenek mevcut. Kahvaltıya karar vermeden önce ilk kendime sıcak çikolata söyledim. 

Sıcak Çikolata

Size gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki Paris'te denediğim açık ara en iyi sıcak çikolataydı. İçerken gözlerimden kalpçik bile çıkmış olabilir. 

Ardından menüye şöyle bir gaz attım ve sıcak çikolatayla en gitmeyecek kahvaltıyı söyledim :) Ben yaptım ama siz yapmayın. 

Aşağıda gördüğünüz bu güzel yiyeceğin adı ‘Salmon Blinis Caviar’. 

Salmon Blinis Caviar

Tadı güzeldi ama dediğim gibi sıcak çikolatayla hiç gitmedi xD. İçeriği: somon, salatalıklı labne, kırmızı pancar jeli ve poşe yumurta ve havyardan oluşuyor.

Peki nasıl yemeliyiz? İlk ısırığı alırken pankek ve somonu poşe yumurtanın ortasından kesin ve sonra labneli kısımdan mutlaka eğer oraya denk gelmediyse bıçağın ucuyla alın ve havyarla bütünleştirip öyle yiyin. Hepsi ağzınızda güzel bir kombinasyon oluşturuyor. Yanına sıcak çikolatayı söylememiş olsaydım çay bence iyi giderdi. 

Hardware Societe'ye gitmek isteyenler için küçük bir dip not: tatlı bir şeyler denemek isteyenler, yan masada oturan kadın ‘Fried Brioche Eton Mess’ denedi. Çok çok iyi duruyodu. Ben bir sonraki gidişimde bunu deneyeceğim. Sizleri de haberlerim mutlaka!

Fiyat performansı olarak 1 kişi min 15-25 euro arasında tutuyor. Biraz pahalı bir cafemiz. 

Yemeğimizi yedikten sonra Sacré-cœur Bazilikası'na doğru geri yürüyoruz. 

Sacré-cœur Bazilikası

1 saat önce bazilikanın önünde çalan müzisyen hala şarkı söylüyor. Anın keyfini çıkarıp biraz onu dinliyoruz, biraz video çekiyoruz ve para vermeyi de unutmayıp bazilikanın içerisine giriyoruz. 

Sacré-cœur Bazilikası'nın içi

İçerisi çok güzel, mimari işçiliği çok başarılı. Bi de benim gibi şanslıysanız seremoniye de denk gelebilirsiniz. O zaman ilahiler eşliğinde içeriyi dolaşabiliyorsunuz. Bana değişik ve bir o kadar da ilgi çekici geldi. 

Bazilikadan çıkıyoruz ve Ressamlar Tepesi'ne doğru ilerliyoruz. Sokaklarda bir sürü ressam hem resim yapıyor hem de bu resimlerin satışını gerçekleştiriyor. Onlar resim yaparken siz de seyredebiliyorsunuz. 

Ressamlar Tepesi - Satış yapan ressamlar

Aynı zamanda bu küçük kız gibi kendi portrenizi yaptırabiliyorsunuz. Çok güzel değil mi?

Ressamlar Tepesi - Portre çizimi

Ben alacağım hediyelik eşyalarımın hepsini Ressamlar Tepesi'nden aldım. Çok seçenek var ve dışardaki ressamlardan büyülenmiş şekilde daha bi şevkle alışveriş yapıyorsunuz. Fakat şunu da belirteyim ki ilk girdiğiniz yerden almayın, yanlara doğru hepsine girin ve öyle karar verin. Çünkü fiyat yanlara doğru gidince düşüyor. Bilginiz olsun :) 

Yazımızın sonuna geldik. Siz de Hardware Societe'yi denediyseniz tecrübelerinizi altta yorumlara bırakmayı unutmayın! 

Herkese sevgiler..

 

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et