Nerede Ne Yenir?

PARİS KAHVALTILARIM | KOZY BOSQUET


Ipek Cihangir / Ekim 01, 2021 / 836 Görüntüleme / 0 Yorum

Hellööööö,

Bugün cuma ve umarım herkes güzel bir haftasonuna hazırdır! 

Bugün sizlere Paris'te denediğim ve çok çok beğendiğim kahvaltı yerinden bahsedeceğim :) İsmi Kozy Bosquet, küçük bir yer gibi duruyor, ama hem içerde hem de dışarda yeri var. 

Kozy Bosquet

İçerisi dolu olduğu için cafenin tam karşısında dışarı oturma alanları vardı. Ben de oraya oturdum. İlk HealthPass uygulamasından aşı sertifikalarımı istediler, Paris'in her gittiğiniz yerinde aşı sertifikanızı sorguluyorlar. İkinci aşınızın barkodunu göstermeniz yeterli.

Kozy Bosquet - Dışarı alan oturacak yerleri

9.30'da gittiğimde çok dolu olmayan cafe benim kahvaltım gelene kadar full doldu. Anlayacağınız popüler bir yer. Ama kahvaltı geldikten ve tattıktan sonra neden bu kadar popüler olduğunu anladım.  

Sexy Benny Egg

Sipariş verdiğim kahvaltının adı: Sexy Benny Egg. Hafif kızarmış esmer ekmeğin üzerine baharatlarla tatlandırılmış ve tiftiklenmiş dana eti, cep yumurta, pazı, mevsimlik turşu, Hollanda füme biberi ve dukkah bulunuyor. Dukkah ne, inanın ben de bilmiyordum. Adı Dukkah baharatı olarak geçiyormuş ve Mısıra özgü bir fındık ve baharat karışımı imiş. Tahminim yumurtanın üzerindekiler dukkah idi, yani ben öyle düşünerek tattım ve yedim. 

Gelgelelim, tadı nasıldı?

Tam ortadan ilk bıçak darbesini attığınızda yumurta ekmekle buluşuyor. Ardından tam kare olacak şekilde bir bıçak darbesi daha atıyorsunuz. Ekmek dana etinin suyunu çok olmasa da çekmiş, bıçakla ilk kestiğinizde ekmeğin kızarmış bölümünün sudan yumuşamamış olduğunu da anlıyorsunuz. 

Isırdığınızda ise ekmek, tiftiklenmiş et, yumurta ve turşunun kombinasyonu ağzınızda yayılıyor ve mükemmel bir tat bırakıyor. Daha sonra keyif alarak geri kalanını da hızlıca bitiriyorsunuz :) 

Evet, anlatımımından da anlaşılabileceği gibi yerken yemeğimle aşk yaşadım. Ve diğer yemeklerini de görmeniz lazım! 

Aşağıya Kozy Bosquet'in menüsünde paylaştığı diğer yemek fotoğraflarını da paylaşıyorum. Onlar da çok başarılı gözüküyor. Bir dahaki sefer sırf diğer yiyecekleri denemek için bile tekrar gidilir. 

Kozy Bosquet - Menü Fotoğrafları 
Kozy Bosquet - Menü Fotoğrafları 2

Evet, efendim deneyin, denettirin. Paris Kahvaltılarım | Kozy Bosquet yazımızın sonuna geldik. Diğer kahvaltı önerilerim için takipte kalmayı unutmayın!

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et