Seyahat

En İyi Kayak Merkezlerine Sahip 6 Avrupa Ülkesi


Ocak 25, 2023 / 614 Görüntüleme / 0 Yorum

Avrupa'da kış tatiliniz için en iyi kayak merkezleri nerelerde biliyor musunuz? İtalya, Fransa, İsviçre ve Avusturya dağlarında dünyanın en iyi kayak merkezlerinden bazılarını bulacağınıza eminiz. Muhteşem kayakların yanı sıra göz alıcı manzaralarıyla da sizi etkisi altına alacak kayak merkezlerine göz atmaya hazır mısınız?

Avrupa’daki En İyi Kayak Merkezleri

#1 Fransa Kayak Merkezleri 

Fransa’da bulunan kayak merkezlerine şöyle bir göz atalım.

Val Thorens

Val Thorens

Genel olarak Avrupa'da en çok sevilen ve gezginler tarafından en sık ziyaret edilen kayak merkezidir. Tesis, 'Live United' sloganı ile herkese benzersiz, heyecan verici ve sportif deneyimler yaşatmayı garanti etmektedir. Val Thorens, bu sezon 19 Kasım'dan 8 Mayıs 2023'e kadar altı aylık kesintisiz bir sezona devam edecek tek kayak merkezi.

Avrupa'nın en yüksek ve 600 kilometreden daha uzun bir pistle dünyanın en büyük kayak merkezi! Ayrıca 7 kez  ‘Dünyanın En İyi Kayak Merkezi’ ödülünü almıştır.  

Courchevel

Courchevel

Courchevel, Les Trois Vallées yani üç vadi olarak bilinen birbiriyle bağlantılı birkaç kayak merkezinin en ünlüsüdür. Kayak pistleri, rakımları 2.500 metrenin üzerinde olan 10 zirveye yayılmıştır. İstatistiklere göre kayak merkezinin yılda dört metre kar yağışı aldığı bilinmektedir. Bundan dolayı ziyaretçileri için koşullarını en iyi durumda tutmak amacıyla oldukça iyi teknolojilere sahiptir. Courchevel'in beş ayrı köyünün her biri yeni başlayanlar ve orta seviyeler için iyi pistlere sahiptir. Pistlerin yaklaşık dörtte biri yeni başlayanlar, üçte biri orta seviye kayakçılar içindir.

#2 İsviçre Kayak Merkezleri

Eşsiz konumuyla İsviçre kayak merkezleri!

Zermatt

Zermatt

Sadece Avrupa’nın değil, İsviçre’nin de en iyi kayak merkezi: Zermatt. Hayatınızda en az bir kez gidip görmeniz gereken bu kayak merkezi, nefes kesen Alp panoraması ve 360 kilometrelik pistleriyle, kayak tutkunlarını cezbedeceğine eminiz. Zermatt kayak pistlerinden bazıları köyde sona ermektedir. Deyim yerindeyse tam anlamıyla evde kayak yapabilirsiniz :) 3 Aralık'ta açılan ve 23 Nisan 2023'te kapanacak olan kayak merkezini mutlaka ziyaret etmelisiniz.

St. Moritz

St. Moritz

St. Moritz birinci sınıf bir kayak merkezidir. Kış Olimpiyatları 1928 ve 1948'de burada yapılmıştır. Ayrıca Olimpiyat kayakla atlama alanında yapılan yarışmaları sık sık burada görebilirsiniz. St. Moritz, uzun ara pistleri ve diğer olağanüstü ara arazileri ile bilinmektedir. Bunun yanı sıra her beceri düzeyine göre pistler de bulunmaktadır.

#3 İtalya Kayak Merkezleri

İtalya’nın en iyi kayak merkezlerine göz atmaya hazır mısınız?

Cortina d'Ampezzo

Cortina d'Ampezzo

1956'da Kış Olimpiyatları'nın burada düzenlenmesinden sonra kayakçıların ilgi odağı olan Cortina d'Ampezzo, yaklaşık 400 kilometrelik kayak pistini birbirine bağlamaktadır. Ayrıca pist, 2026'da bir kez daha Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak. Avusturya sınırına 40 kilometre uzaklıkta olan kayak merkezi, Dolomitler'in ve güzel vadinin eşsiz manzarasının tadını çıkarmak için en güzel yerlerden biridir. Tesis 26 Kasım'da açılıp, 1 Mayıs 2023'te kapanacaktır.

Val Gardena

Val Gardena

Val Gardena, birçok açık hava eğlence aktivitesi ile bir kış tatili geçirmek isteyen ziyaretçiler için mükemmel bir seçimdir. 12 kayak alanı ve 1.200 kilometrelik yamaç ile başlangıç seviyesinden, profesyonele kadar her kayakçı için uygun yerler bulunmaktadır. 3 Aralık'ta açılan tesis 11 Nisan 2023'te kapanacak.

#4 Avusturya Kayak Merkezleri

Avusturya’nın göz alıcı kayak merkezleri!

St. Anton am Arlberg

St. Anton am Arlberg

"Alp kayağının beşiği" olarak ilan edilen St Anton, özellikle ileri düzey kayakçılar tarafından oldukça sık tercih edilen bir kayak merkezidir. Kırmızı işaretli olan yaklaşık 200 pist seçeneğiyle bilinmektedir. Son zamanlarda eklenen teleferikler, St. Anton'u Flexen Geçidi'nin diğer tarafındaki kayak pistlerine bağlayarak onu Arlberg'deki ana tatil yerleriyle birleştirmiştir.

Kitzbühel

Kitzbühel

Avusturya'nın en popüler tatil beldesi Münih'ten sadece iki saat uzaklıkta olan Kitzbühel kayak merkezi, 170 kilometrelik kayak yapılabilir pistlerine sahiptir. Tüm yokuş aşağı yarışların en zorlusu burada, yer yer yüzde 85'e varan dik arazide yapılmaktadır.

#5 Almanya Kayak Merkezleri

Bulutların arasında kayak yapmaya var mısınız?

Zugspitze

Zugspitze

2.962 metreye yükselen Zugspitze, Almanya'nın en yüksek dağı ve kayakçılar arasındaki popüler kayak merkezlerinden biri. Bir teleferikle ulaşılabilen zirvesinden, deniz seviyesinden 2.700 metre yükseklikteki buzulda kayak yapabilirsiniz. Her seviyedeki kayakçı, üç dağ arasında birbirine bağlanan 40 kilometrelik parkurlarda kayak yapabilir. 1936 kış oyunları için kullanılan ve şimdi halka açık olan Buz Stadyumu'nda sürat pateni ve buz dansı da dahil olmak üzere her seviyede ders alabilirsiniz.

Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen

Olağanüstü güzelliğe sahip bir köy olmasının yanı sıra Garmisch Partenkirchen, Almanya'nın en iyi kayak merkezlerinden biridir. Kayak merkezi, 40 kilometreden fazla pist imkanıyla profesyonel ve amatör kayakçılar için oldukça idealdir.

#6 İspanya Kayak Merkezleri

Büyülü kayak merkezleri için ilk tercih: İspanya

Baqueira Beret

Baqueira Beret

Avrupa'da en iyi kayak merkezleri arasında yer alan Baqueira Beret, kendine has özellikleri, modern tesisler ağı ve özenle bakımı yapılmış pistleri ile oldukça sık tercih edilmektedir. 1964 yılında açılan tesis, tüm seviyelere uygun geniş bir pist yelpazesine sahiptir. Yeni başlayan kayakçılar için oldukça ideal yamaçları bulunmaktadır.

Avrupa'daki toplam kayak merkezi sayısı oldukça fazladır. Biz sadece belirli yerleri sizler için listeledik. Umarız ki kış tatiliniz için sizi heyecanlandıran yerleri seçebilmişizdir. Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle :)

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et