Yurtdışında Eğitim

FRANSA’DAKİ EN YÜKSEK KABUL ORANLARINA SAHİP ÜNİVERSİTELER


Mayıs 01, 2021 / 2619 Görüntüleme / 0 Yorum

Son zamanlarda yapılan uluslararası öğrenciler için hazırlanan bir anket sonuçlarına göre, öğrencilerin % 64'ü Fransa'yı en sevdikleri ikinci destinasyon olarak seçmiştir. Avrupa, dünyanın en iyi üniversitelerinden bazılarına sahiptir. Bu kurumlar aracılığıyla hayallerini gerçekleştiren birçok uluslararası mezun listesinde bir sonraki kişi neden siz olmayasınız?

Günümüzde Fransa, en büyük 5. uluslararası öğrenci nüfusuna sahiptir. Bu istatistiklere rağmen, bazı Fransız üniversiteleri çok seçici olduğundan dolayı katılma şansınız çok az olacaktır. Sonuçlarınız çok iyi değilse ve bunlarla eşleşen bir üniversite arıyorsanız, en yüksek kabul oranlarına sahip Fransız Üniversiteleri aramak sizin için matıklı olacaktır.

Ancak, kabul oranlarına rağmen bazı üniversitelere ulaşmak için ortalamanın üzerinde sonuçlara ihtiyacınız olacağını unutmayın. Bu yazıda, en az seçici kabul kriterlerine sahip Fransa'daki bazı üniversiteleri listeleyeceğiz.

FRANSA’DAKİ KABUL ORANI EN YÜKSEK 10 ÜNİVERSİTE

1. Paris Diderot University- Paris 7 (UP7)

Paris Diderot University- Paris 7 (UP7)

Kabul Oranı % 100

Bu listenin başında Avrupa'nın ve dünyanın en iyilerinden biri olan Paris Diderot Üniversitesi geliyor. 1970 yılında kurulmuş ve ilk binalarını 2007 yılında açmıştır. Paris Diderot Üniversitesi ile ilgili harika bir şey, Fransa'da yüksek kabul oranlarına sahip üniversitelerden biri olmasıdır.

Üniversitenin, sertifikalardan doktora derecelerine kadar çeşitli programlara kayıtlı yaklaşık 29.000 öğrencisi vardır. UP7'de sunulan en popüler kursları Bilim ve Teknoloji, Sanat ve Beşeri Bilimler ve Ekonomik ve Sosyal Bilimler gibi alanlardadır. Fransa'da ve dünya çapında sırasıyla 25. ve 1.015. sırada yer alan UP7, yüksek kaliteli eğitim hizmetleri sunmaktadır.

2. University of Strasbourg

University of Strasbourg

Kabul Oranı: % 99

Strasbourg Üniversitesi, 1621 yılında kurulmuştur ve bu onu dünyanın hayatta kalan en eski üniversitelerinden biri yapmaktadır. Aix-Marseille Üniversitesi'nden sonra Fransa'nın en büyük ikinci üniversitesidir. Programlarının çoğu doğa bilimleri, sosyal ve insani disiplinler alanındadır.

Bu üniversiteye başvuru yapmak istiyorsanız ilk olarak CampusFrance web sitesinden indirilen bir başvuru formunu doldurmanız beklenmektedir. Ayrıca, derslerin neredeyse hepsi Fransızca yürütüldüğünden dolayı Fransızca bilginizi de doğrulamalısınız. Başvurduğunuz programa bağlı olarak, doktora programı ise temmuz-eylül veya ekim ayları arasında evrak teslimi yapılması gerekmektedir.

3. University of Paris XI (Paris-Sud University olarak da biliniyor) 

University of Paris XI (Paris-Sud University)

Kabul Oranı: % 99

Yüksek kabul oranlarına sahip Fransız Üniversiteleri listemizde bir sonraki, Orsay'daki ana kampüsü olan bir kamu araştırma kurumu olan ve Paris-Sud Üniversitesi olarak da bilinen Paris Üniversitesi - XI.'dir. Üniversitenin Cachan, Sceaux ve Chatenay-Malabry'de başka kampüsleri de vardır. 1971 yılında kurulmasına rağmen çok hızlı büyümüştür ve şu anda 27.000'in üzerinde öğrenci kapasitesine sahiptir.

Dünya Üniversitelerinin Akademik Sıralamasına göre, Paris Üniversitesi Fransa'nın en iyisi, Avrupa'da 9. ve dünyanın 37. en iyisidir.

Matematik her zaman Avrupa'da en üst sırada yer alır ve üniversitede sunulan en popüler programdır. Uluslararası bir öğrenci olarak, başvurunuz sırasında bir testi tamamlamanız ve ayrıca önceki eğitim niteliklerinizin bir kanıtını sunmanız gerekecektir.

4. University of Paris XIII

University of Paris XIII

Kabul Oranı: % 98

Bu üniversite de Paris'te bulunan başka bir üniversitedir. Paris Üniversitesi'nin yerini alan on üç üniversitenin bir parçasıdır. Bugün üniversiteye kayıtlı, devam eden ve başlangıç ​​programlarını alan 23.000'den fazla öğrenci var.

University of Paris 13, Paris'in eteklerinde beş kampüse sahiptir; Saint-Denis, Saint-Denis La Plaine, Villetaneuse, Argenteuil ve Bobigny. Ayrıca Malezya'da Universiti Tunkul Abdul Rahman adlı bir ortak kuruma sahiptir.

% 98'lik yüksek bir kabul oranıyla, şartları karşılıyorsanız bu Fransız Üniversitesine kabul edilme şansınız yüksektir.

5. Sorbonne University

Sorbonne University

Kabul Oranı: % 98

Sorbonne Üniversitesi, Paris-Sorbonne Üniversitesi ile bazı küçük kuruluşların birleşmesinden sonra 2018 Ocak ayında kuruldu. Bir önceki kurumu olan Paris IV, yüzyıllardır buralarda bulunmuş ve beşeri bilimler alanında kendisine bir ün kazandırmıştı.

Şu anda, kurum 53.000'den fazla öğrenciye ev sahipliği yapıyor ve onu bölgedeki en büyüklerden biri yapıyor. Araştırma meraklısıysanız, araştırma programları nedeniyle Sorbonne ideal seçiminizdir.

Paris Üniversitesi 13 gibi, bu Fransız Üniversitesi de% 98'lik yüksek bir kabul oranına sahiptir, bu da gereksinimleri karşılarsanız neredeyse bir yer garantili olacağınız anlamına gelir. Devam edin ve bir sonraki akademik yıl başlamadan önce başvurunuzu gönderin.

6. University of Bordeaux Montaigne

University of Bordeaux Montaigne

Kabul Oranı: % 93

1441'de kurulan Bordeaux Montaigne Üniversitesi, dünyanın en eskilerinden biridir. 1793'te üniversite devrimciler tarafından bastırılmasından sonra 1896'da  Napolyon Bonaparte tarafından yeniden yapılanma olmuştur  ve o zamandan beri eğitim sektöründe aktif. 

Beş fakülteden oluşur: kanon hukuku, medeni hukuk, sanat, tıp ve ilahiyat. Üniversite şu anda yaklaşık 4.000 personelin hizmet verdiği 48.000'den fazla öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır (oran 1:16).

7. American University of Paris

American University of Paris (AUP)

Kabul Oranı: % 76

American University of Paris, 1962'de özel bir kurum olarak Fransa'da kurulmuştır ve akredite bir liberal sanat ve bilim kurumudur.

Kabul oranı yüksek olan bu Fransız Üniversitesi, 1100'den fazla öğrencinin dağıtıldığı çeşitli fakültelere bölünmüştür. AUP ayrıca küçük bir üniversite olmasına rağmen en çeşitli öğrenci organlarından birine (108 milletten) sahiptir.

Öğretim üyelerinin yaklaşık% 90'ı en az üç dilde akıcıdır, bu da AUP'ta ders vermeyi daha etkili kılar. Bugün başvurun ve bir sonraki akademik yılın parçası olmak için seçilen % 76 arasında olun!

8. University of Rouen Normandie

University of Rouen Normandie

Kabul Oranı: % 74

Üniversite, 1966'da Caen Üniversitesi'nin bir yan kuruluşu olarak kurulmuştur. Rouen'de bulunan Rouen Üniversitesi, 25.000'den fazla öğrenciye hizmet veren bir devlet üniversitesidir. U.S. News & World Report, itibarı ve genel performansına göre kurumu dünyada 835. sıralar. Başvurmadan önce dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta, üniversitenin hiçbir öğrenciye kampüs içi konaklama sunmamasıdır.

9.  The University of Nantes

The University of Nantes

Kabul Oranı: % 71

Nantes Üniversitesi, aslen var olduğu 1460 yılına kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Bununla birlikte, resmi olarak 1970 yılında kurulmuş ve tanınmıştır ve o zamandan beri kapasite ve eğitim kalitesi açısından bir miktar büyüme göstermiştir.

Kabul oranı% 71 olan Nantes Üniversitesi, kabul oranı yüksek Fransız üniversiteleri listemizde yer almaktadır. Şu anda Nantes Üniversitesi'nin altı kampüsüne dağılmış 34.000'den fazla öğrenci var. Times Higher Education'a göre en yüksek ulusal sıralamasındA 3.'dür, ancak bu, dikkate alınan çalışma alanlarına bağlıdır.

10. The University of Angers

The University of Angers

Kabul Oranı: % 69

Bu listeyi, Université d’Angers olarak da bilinen Angers Üniversitesi tamamlamaktadır. 1337'de üniversiteye dönüştürülmeden önce, 11. yüzyılda Angers Okulu olarak başladı. Beş kampüste okuyan 20.000'den fazla öğrencisi, gerekli tüm öğretim ve araştırma ekipmanlarıyla donatılmıştır. Kurum ayrıca öğrencilerine ilk elden saha deneyimi sağlamak için çeşitli kuruluşlarla ortaklık kurmuştur.

Yazımızın burda sonuna geldik. Umarım Fransa'daki en yüksek kabul oranlarına sahip üniversiteler hakkındaki bu makale yardımcı olmuştur! 

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et