Yurtdışında Eğitim

Portekiz Üniversiteleri : En İyi 5 Seçenek!


Ağustos 22, 2022 / 848 Görüntüleme / 0 Yorum

 Portekiz'de üniversite okumak? Pek çoğumuzun bu soruya ‘Neden olmasın?’ yanıtını vereceğine eminim. Yurtdışında eğitim tecrübesi hem eğitim hem de iş hayatı için oldukça önemlidir. Farklı disiplinleri görmek, daha iyi bir eğitim almak, yeni bir dil öğrenmek, uluslararası iş fırsatlarından yararlanmak veya arkadaş edinmek gibi amaçlarla yurtdışına gitmeyi istiyoruz. 

Portekiz, birçok Avrupa ülkesine göre okuması çok eğlenceli hem de dünya sıralamasında iyi yerlerde bulunan üniversitelerde eğitim alma fırsatı yaratıyor. Bu nedenle bu yazımızda sizlere Portekiz'deki en iyi 5 üniversiteyi özetledik. 

Portekiz'de Üniversite Okumak için Gerekenler

Portekiz pek çok ülke vatandaşının üniversite okumak için tercih ettiği bir ülkedir. Bunun belli başlı nedenleri vardır. Örneğin, kaliteli eğitim, hem İngilizce hem de Portekizce eğitim verilmesi veya YÖK tarafından denklik verilmesi bunlardan birkaçıdır. Portekiz'de üniversite okumak için lise diploması yeterli olmaktadır. Ancak bazen üniversiteler kendi sınavlarını yapmak isteyebilir. Bu açıdan eğer Portekiz'de eğitim almak istiyorsanız şu şartlara yerine getirmiş olmalısınız;

  • Portekiz'de lise veya dengi bir diplomaya sahip olmalısınız,
  • Okumak istediğiniz bölüm hangi dilde ya da dillerde eğitim yapıyorsa o dile iyi şekilde hakim olmalısınız,
  • Dil şartını yerine getiremiyorsanız korkmayın! Hazırlık bölümü okuyarak dilinizi geliştirebilirsiniz,
  • Vize alabilmek için okumak istediğiniz üniversiteden kabul mektubu almanız gerekmektedir.

Portekiz'de ücretsiz eğitim almak mümkün müdür?

Üzülerek söylüyoruz ki maalesef Portekiz uluslararası öğrenciler için ücretsiz üniversite bulundurmamakta. Ancak, uluslararası öğrenciler için Portekiz'de ucuz ve uygun fiyatlı üniversiteler bulabileceğinizden emin olabilirsiniz.

Portekiz'de Alınabilecek Eğitim Türleri

Eğitim almak ya da okumak için Portekiz’i seçtiğiniz taktirde şu amaçlarla eğitim alabilmeniz mümkündür;

  • Erasmus,
  • Lisans,
  • Yüksek Lisans,
  • Doktora,
  • Dil Kursları.

Portekiz'de yukardaki eğitim türlerini gerçekleştirebileceğiniz üniversiteleri hazırsanız tanıtmaya başlayalım. 

Uluslarası Öğrenciler için Portekiz'de En İyi 5 Üniversite

  1. Universidade de Lisboa
  2. Universidade do Porto
  3. Universidade de Coimbra
  4. Universidade NOVA de Lisboa
  5. Universidade do Minho

Portekiz'deki En İyi Üniversiteler Hakkında Genel Bilgiler

Portekiz'deki en iyi üniversiteleri açıkmaya başlamadan önce belirtmeliyiz ki farklı farklı kurumlar farklı kriterlere ya da ölçütlere göre sıralama yapmaktadır. Bu nedenle aşağıda yaptığımız sıralama rastgeledir. 

1. Universidade de Lisboa 

Tarihi açıdan diğer okullar arasında en eskilerden biridir. 13. yy'a kadar uzanan geçmişi olan bir devlet üniversitesidir. Okul bünyesinde 8 fakülte bulunmaktadır. Toplam 49,198 öğrenciye sahip üniversitede uluslararası öğrenci sayısı ise 8,650'dir. Toplam 2,744 akademik personele sahip okul en iyi küresel üniversiteler sıralamasında 197. sırada yer almaktadır.

Lizbon üniversitesinden bir kare! 

Lisans Programları

Master Programları

Doktora Programları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

2. Universidade do Porto 

Listemizde ikinci sırada yer alan diğer okul ise Universidade do Porto’dur. 1911 yılında kurulan üniversite pek çok farklı kaynağa göre 2. sırada yer alıyor. Ayrıca, öğrenci sayısı bakımında da 2. sırada yer alan Universidade do Porto 14 fakülte ve bir lisansüstü işletme okulu ile eğitim vermektedir. Toplam 33,120 öğrenciye sahip üniversitede uluslararası öğrenci sayısı ise 6,416'dır. Toplam 2,028 akademik personele sahip okul en iyi küresel üniversiteler sıralamasında 255. sırada yer almaktadır.

Porto üniversitesinin göz kamaştıran mimarisi 

Lisans Programları

Master Programları

Doktora Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

3. Universidade de Coimbra 

Sizler için pek çok kaynaktan yaptığımız araştırmalar neticesinde Coimbra üniversitesine listemize 3. sırada giriyor. Bir devlet üniversitesi olarak dünyanın dolayısıyla da Avrupa’nın en eskilerinden biridir. Portekiz'de üniversite okumak için farklı ülkelerden öğrencilerin tercihleri arasındadır. Eğitim faaliyetlerine 8 farklı fakülte ile devam etmektedir. Toplam 21,845 öğrenciye sahip üniversitede uluslararası öğrenci sayısı ise 4,274'dür. Toplam 1,188 akademik personele sahip okul en iyi küresel üniversiteler sıralamasında 399. sırada yer almaktadır.

Portekiz'de Üniversite Okumak : Coimbra üniversitesinde akşam üzeri 

Lisans Programları

Master Programları

Doktora Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

4. Universidade NOVA de Lisboa

Listemizdeki diğer üniversite Universidade NOVA de Lisboa'dır. "Nova" Portekizce’de "Yeni" anlamına gelmektedir. Lizbon'da bulunan diğer iki üniversiteden daha yeni bir üniversitedir. 1973 yılında kurulan okul bünyesindeki beş farklı fakültede eğitim vermektedir. Okulda toplam 20,396 kayıtlı öğrenci bulunmaktadır. Ayrıca, bu öğrencilerden 4,375'i uluslararası öğrencidir. Toplam 1,140 akademik personele sahip okul en iyi küresel üniversiteler sıralamasında 451. sırada yer almaktadır.

Lizbon yeni üniversitenin modern mimarisi 

Lisans Programları

Master Programları

Doktora Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

5. Universidade do Minho

Portekiz'de üniversite okumak isteyenler için oluşturduğumuz listemizin sonuncusu ise  Universidade do Minho. 1973 yılında kurulan okul üniversite eğitimini olumlu anlamda değiştiren yeni üniversitelerden biri olarak gösteriliyor. Minho üniversitesinde toplam 19,246 kayıtlı öğrenci bulunmaktadır. Ayrıca, bu öğrencilerden 2,890'ı uluslararası öğrencidir. Toplam 1,012 akademik personele sahip okul en iyi küresel üniversiteler sıralamasında 484. sırada yer almaktadır.

Minho üniversitesinin sanatsal tasarımı 

Lisans-Master-Doktora Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

Yukarıda yer alanların dışında Portekiz'de diğer birçok seçenek bulunmaktadır. Umarım listemiz Portekiz'de üniversite okumayı çok isteyenlere ya da ön araştırma yapanlara faydalı olmuştur :)

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et