Yurtdışında Eğitim

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN ALMANYA’DA YAŞAM


Nisan 18, 2021 / 537 Görüntüleme / 0 Yorum

Almanya, yaşam kalitesi, iş imkânları, ilginç kültür ve geleneklerinden başlayan sayısız avantajıyla dünyanın her yerinden insanları kendine çeken sayılı ülkelerden biridir. Alman ekonomisi, işgücü piyasası geliştiğinden ve koşullar istikrarlı olduğundan dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olarak sayılmaktadır. Bir sürü insanın başarılı olmak için gittiği, temelde bir umut, başarı, araştırma ve yenilik ülkesidir. Birçok güzel manzarasıyla, eşsiz kaleleriyle ve ilginç mimarileriyle turistlerin ilgisini çeker.

Tablo gibi kasabaları Almanya'ya çok değişik hava katmakla beraber sırf bu kasabaları görmek için her sene yurtdışından birçok ziyaretçi gelmektedir. Aynı zamanda binlerce harika kale mirasına sahiptir. Daha önce kralların ve imparatorların evleri olan mimarı yapılar, artık Alman tarihinin kültürel objeleri olarak müzelerle birlikte ülkeye değer katmaktadır. 

Şimdi biraz Almanya’yı tanıyalım:

1. ALMANYA’DA HAVA DURUMU

Almanya, yıl boyunca dört mevsimin de tadını çıkaran ülke olarak bilinmektedir. Bu nedenle, Almanya'da bir yıl kalmayı planlıyorsanız, dört tür giysiye de ihtiyacınız olacak. Genel olarak Almanya'da yazlar ılıktır, kışlar soğuktur, sıcaklık donma noktasının altına düşebilir ve ilkbahar ve sonbahar genellikle ikisi arasındaki mükemmel dengedir.

Sıcaklığın 30 derecenin üzerine çıkabildiği yaz aylarında Almanya, göller veya plajlar gibi mükemmel serinleme noktalarına sahiptir. Almanya'daki hava durumu değişebilir. Bazenleri tahmin edilemez olsa da Almanya'ya eğitim geziniz sırasında dört mevsimin her yıl tadını çıkaracağınızdan emin olmalısınız. Bu nedenle şapka, atkı, eldiven ve sıcak tutan bir ceket getirmeyi unutmayın, ancak yanınızda güneş gözlüğü, tişört ve mayo getirmeyi de unutmayın.

2. FINANSAL YETERLİLİK 

2020 tahminlerine göre Almanya'daki uluslararası bir öğrencinin gerekli yaşam giderlerini karşılayabilmesi için yaklaşık aylık 853 Euro’ya ihtiyacı vardır. Almanya'ya girmek için vizeye ihtiyacınız varsa, vize başvurunuz için finansal istikrar kanıtı sağlamanız gerekecektir (bu genellikle bloke edilmiş bir Alman hesabı aracılığıyla yapılır). Genel olarak, uluslararası öğrenciler Almanya'daki eğitimleri sırasında, Almanya'nın özellikle öğrenciler için sunduğu birçok yarı zamanlı işten biraz ekstra gelir elde edebilirler. 

Almanya'da uluslararası bir öğrenci olarak, bir yılda toplam 120 tam gün veya 240 yarım gün çalışmanıza izin verilir. Tipik olarak, bu yarı zamanlı işler arasında üniversitede öğretim veya araştırma asistanları, İngilizce öğretmenleri, kafelerde veya barlarda destek personeli / garsonlar veya diğerleri arasında endüstriyel üretim asistanları bulunur. Yarı zamanlı çalışırken, öğrenciler biraz daha fazla harçlık kazanmalarına ve bir yerin kültürü ve yaşam tarzı hakkında daha fazla bilgi edinmelerine rağmen, özellikle dönemler zorlaşmaya başladığında yarı zamanlı çalışma zor gelebiliyor.

Maaş bazında, yarı zamanlı işlerle öğrenciler, saat başı 5 ile 15 Euro arasında değişen bir maaş ile ayda yaklaşık 450 Euro civarında kazanırlar. Tipik olarak, ücretler büyük şehirlerde daha yüksektir, ancak bu şehirlerde yaşam maliyetleri de daha yüksektir. Genel olarak, Almanya'da öğrencilerin karşılaştığı en büyük mali sorunlardan biri kira olmakla birlikte, çoğu öğrenci ortak konaklama, öğrenci salonlarında yaşamaya veya şehir merkezlerinde kira daha maliyetli olduğu için dış mahallelerde bir daire bulmaya karar verir.

3. YAŞAM TARZI OLARAK ALMANYA

Almanlar dakikliğe çok önem veriyorlar, bu yüzden dakik değilseniz, Almanlarla arkadaşlık kurmakta zorlanabilirsiniz. Bu ülke, büyük ölçüde zengin tarihinden ve kısmen de onu çevreleyen ülkelerden etkilenen harika bir kültüre sahiptir. Almanlar sıkı çalışmayı, mükemmeliyetçiliği ve hassasiyeti takdir ediyorlar, bu yüzden ilk başta antisosyal görünebilirler, ancak onları bir kez tanıdığınızda aslında oldukça arkadaş canlısı olduklarını göreceksiniz. Almanlar uluslararası öğrencilere çok misafirperverdir, bu nedenle size sağlanacak rahatlık konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

Genel olarak, Almanya'daki öğrenci hayatı gerçek bir deneyimdir ve muhtemelen beklentilerinizi karşılayacaktır. Alman şehirlerinin çoğu aktif bir gece hayatının ve çok çeşitli eğlence aktivitelerinin keyfini çıkarır. Münih ve Berlin gibi daha büyük şehirler, ziyaret edilecek ilginç yerlerle doludur, ancak küçük kasabaların cazibesi eşsizdir. Çok sayıda öğrenci dostu yeri, ders dışı etkinlikleri ve festivalleriyle Almanya, hem eğitim hem de sosyal yaşamı dengeleyebileceğiniz mükemmel bir yerdir.

4. ALMANCA BİLMEK GEREKLİ Mİ?

Ülkenin resmi dili olan Almancayı nüfusun 95'inden fazlası kullanmaktadır. Birçoğu özellikle büyük şehirlerde İngilizce konuşsa da, Almanya'da kaldığınız süre boyunca Almanca'nın biraz veya sadece temellerini konuşabilmeniz her zaman daha kolaydır. Yerel halkla etkileşim kurmak Almanca becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır. Ama Almanca konuşamasanız da endişelenmeyin, yolunuzu bulursunuz çünkü Almanlar turistlere alışkındır Aynı zamanda Almanya’da çok fazla Türk yaşadığından Türk marketlerinden tutun birçok gereksinimlerinizi Türk mahallelerinden karşılayabilirsiniz. Söylemeden geçmemek lazım, et konusunda Almanya’da bulunan Türk markaları bir efsane! 

5. SOSYAL AKTİVİTELER VE FESTİVALLER

Almanya, her yıl düzenlenen geleneksel festivalleriyle de tanınır. Bunlardan en popüleri tabi ki Oktoberfest. Milyonlarca insan her yıl Oktoberfest'e katılıyor, burada arkadaşları ve ailesi ile sosyalleşiyor, bira, yemek ve oyunların tadını çıkarıyor ve sadece insanları tanıyor. Festival genellikle Eylül sonunda başlar ve Ekim ayında sona erer ve Münih'te yaklaşık iki hafta sürer. Bu, Almanya'da düzenlenen pek çok festivalden sadece biridir ve uluslararası öğrenciler her zaman Oktoberfest'e katılmaya özen gösterirler, böylece birçok öğrenci arkadaşınızla tanışabilirsiniz. Katılmayı düşünüyorsanız özel kıyafetlerinden almayı unutmayın! 

6. SAĞLIK SİGORTASI ÇOK ÖNEMLİ

Ülkede kalmak (veya hatta ülkeye girmek) istiyorsanız, Almanya'da zorunlu olduğu için sağlık sigortanız olmalıdır. Almanlar sağlık sigortasını ciddiye alıyor ve sağlık sistemleri dünyanın en iyilerinden biri olarak bilinmektedir. Almanya'daki öğrenciler için sağlık sigortası genellikle ekonomiktir ve Almanya'da kamu veya özel sağlık sigortanızın olmasına bağlı olarak, masraflar konusunda endişelenmenize gerek kalmadan çok sayıda fayda elde edebilirsiniz. Bununla birlikte, sağlık sigortası almadan önce her zaman yardımları ve karşılanan maliyetleri kontrol ettiğinizden emin olun çünkü bazı sağlık sigortası programları tüm masrafları karşılamamaktadır.

7. ALMANYA’DA ÖĞRENCİLİK

Almanya'da eğitim almanın en iyi yanı, dünyanın her yerinden insanlarla tanışmak, farklı kültürler öğrenmek ve en önemlisi arkadaşlıklar kurmaktır. Her yıl birçok öğrenci Almanya’da eğitim görmek için başvuru yapıyor. Çünkü Almanya, öğrenciler için eksiksiz bir otantik paket sunuyor. Sadece küresel iş piyasasında başarılı olmanıza yardımcı olacak kaliteli eğitim ve nitelikler elde etmekle kalmayacak, aynı zamanda Almanya'nın güzelliğinden sonuna kadar yararlanma fırsatına sahip olacaksınız. Sunduğu sayısız burs imkânı da cabası. Gerek TEV ile işbirliği yaparak verdiği bursları, gerekse hem devletin hem özel sponsorların sağladığı burslarla Almanya’da yaşam öğrencilere daha da kolaylaşıyor. 

8. ALMANYA’DA YAŞAMIN EN ZORLAYICI KISMI

Başlangıçta, her şeye alışana kadar her şey zor görünebilir. Yabancı bir ülkede yaşamaya ve okumaya alıştıktan sonra, başlangıçta endişelenecek bir şeyiniz olmadığını göreceksiniz. Arkadaş edinmekten ve yeni şeyler öğrenmekten keyif alacaksınız (hatta çoğu, eğitimlerini bitirdikten sonra aynı deneyimi yeniden yaşamak ister). Tabii ki, kira ödemek, ders çalışmak ve çalışmak gibi şeyler ya da Almanya'da yolunuzu bulmak, üstesinden gelmeniz gereken en zor zorluklardan bazıları olabilir. Yine de, birçok uluslararası öğrencinin bunu sizden önce yaptığını ve Almanya'ya vardığınızda, aynı pozisyonda çok sayıda öğrenci bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et