Okuyanlar Anlatıyor

Beyzoş'un İngiltere Macerası Nasıl Başladı?


Marie Jaroussky / Nisan 04, 2021 / 385 Görüntüleme / 0 Yorum

Eğitim için yurtdışına gitmek, sadece süresi belli olup geri kalan her detayın muamma olduğu kocaman bir macera. Kiminle yaşayacaksınız, kimlerle tanışacaksınız, kimlerle içip eğlenip güleceksiniz, kimlere aşık olacaksınız, nelere ağlayıp üzüleceksiniz, hayat size nasıl büyütecek, yollarınız kimlerle kesişecek… Şuan tüm bu soruları yazmak, üzerinden yıllar geçmesine rağmen beni heyecanlandırıyor. En baştan söylemeliyim ki, yaşadığım hiçbir saniyeyi değiştirmek istemezdim. İngiltere’deki her günüm, burada beni ben yapan anılarla doluydu. 

Benim İngiltere maceram, üniversitenin son 2 ayında yüksek lisansı orada yapacağım diye tutturmamla başladı. Yanlış anlaşılmasın, öyle çok da akademik başarı diye tutturan biri değildim, üniversite zamanlarında en azından. E baktım yabancı dilim pek de harika değil. O zaman dedim ki Beyzoş, önce gidip biraz dilini geliştir. Sonrası nasıl olsa gelir. Mükemmel detaylı planım (!) bir eğitim acentasına gitmekle resmen işlemeye başladı. Brighton, bana gösterilen şehirler arasında gözüme en sıcak, en tatlı gelen bir sahil kasabasıydı. Başvurular yapıldı, biletler alındı, host family ayarlandı, zaman geldi çattı.. 

19 Kasım 2017, sabahın bir körü uçağıyla ülkeden ayrıldım. Nasıl bir heyecan, nasıl bir içi içine sığmamak, tarif bile edemem. Uçağın sağ tarafında, koridor tarafındaydı yerim. Çok hayıflanmıştım cam kenarı değil diye. Neyse dedim içimden, bu da ilk günün baharatı olsun. Artık inişe 1 saat kala hostes elinde bir kağıtla geldi, hiçbir şey söylemeden uzattı. Ben elimde kağıda uzaydan gelmiş muamelesi yaparken, yanımdaki tatlı kadın, İngiltere’ye her inişte bu kağıdın doldurulması gerektiğini söyledi. Bu uygulamayı Cezayir dışında hiçbir ülkede görmeyen ben, sessizce telefonumu çıkarıp, 1 ay kalacağım evin adresini maillerden aramaya başladım. Form da tamam. Yanımdaki kadın acemiliğimi fark etmiş olacak, bana birkaç tavsiye verdi. İçlerinden tek hatırladığım, M&S’nin yiyeceklerinin bir tık daha pahalı fakat çok taze olduğu. Gerçekten de öyle. Özellikle dip soslar kısmında satılan Avocado sosu, mmm. Aklınızda olsun, kahvaltı veya sandviç için harika bir alternatif. 

Ve uçak alçalmaya başladı. Denizin içerisine konumlandırılan rüzgar enerjisini ilk o zaman gördüm. Brighton’a yakındık fakat benim önce Londra’ya inip, oradan trenle Brighton’a gitmem gerekiyordu. Tren yolculuğu çok keyifliydi. Anonslarda İngiliz aksanı duymak bile filmlerdeymişsiniz hissi veriyor ilk başlardaki heyecanla. Brighton’a vardım, gördüğüm ilk taksiye bindim, evin adresini verdim. Taksi, merkeze çok da uzak olmayan, kırmızı tuğlalı, iki katlı sevimli bir evin önünde durdu. Bavullarımı indirmeme yardımcı olup iyi şanslar diledi. Nefesimi tutup zili çaldım. Kapıyı 180 cm boylarında, üzerinde beyaz atlet ve altında boxer olan, muhtemelen hangover İngiliz bir adam açtı. Beni, kendince sevimli bir şekilde içeri davet etti ve ben daha girmeden arkasını dönüp yürüdü. Hala çok net hatırladığım, ne yazık ki, bir manzara; boxerı poposundan düşmek üzreydi. Ve hayır, tabii ki Tom Ellis’in poposuyla uzaktan yakından alakası yoktu. O an anladım ki bu ülkede çok eğleneceğim. 

İşte 6 aylık Brighton maceram böyle başladı. Sonra neler mi oldu? Hayatımda ilk kez cluba gittim, sarhoş oldum, hayatım boyunca hiç unutmayacağım çok farklı coğrafyalardan çok tatlı insanlar, çok farklı kültürler tanıdım, 4 sene sonra bile hala görüştüğüm arkadaşlar edindim. Ha bir de, weed kokusuna aşina olmaya başladım. İngiltere’de alelade bir sokakta yürürken bile sık sık alacağınız o kokuyu!  Brighton’a giderseniz eğer, pub avına çıkınız efendim. The Walrus ve Black Lion özellikle tavsiye ettiklerimden. Ben Cookies’i de es geçmeyin, tam bir kalori bombası ama bol bol yürüyeceğiniz düşünülürse kesinlikle telafi edilebilir. BrightonWest Pier’de akşam üzeri güneş batarken kuşların yaptığı dansı izleyin, The Lanes’deki antika dükkanlarını gezin, Rottingdean’e gidip yürüyüş yapın. Her adımınızın, aldığınız her nefesin, yaptığınız her sohbetin tadını çıkarın. 

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et