Seyahat

Bir Seyahatte Olmazsa Olmaz Yanınızda Taşımanız Gerekenler Listesi


Mart 17, 2023 / 610 Görüntüleme / 0 Yorum

Herkese merhaba! Bazen planlı bazen plansız, hepimiz belirli yerlere seyahat ediyoruz. Peki, bir seyahatte olmazsa olmaz dediğimiz mutlaka yanımızda taşımamız gerekenler nelerdir? Bugün sizler için kısa bir olmazsa olmaz listesi hazırladık. Umarız seyahatlerinizde valizinizi hazırlarken sizlere yardımcı olur. Hadi sıralamaya başlayalım! 

Olmazsa Olmaz Seyahat Malzemeleri

Bunlar, seyahate çıkarken yanınızda bulundurmanız gereken temel öğelerden sadece birkaçı. İhtiyacınız olan belirli öğeler, gideceğiniz yere ve seyahatinizin niteliğine göre değişebilir. 

Pasaport/Kimlik

Pasaport 

Eğer uluslararası bir seyahat planlıyorsanız mutlaka pasaportunuzu yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. İster uluslararası olsun ister yurtiçi olsun kimliğimiz zaten olmazsa olmaz listemizin başında geliyor. Bilet, uçuş, konaklama işlemleri gibi işlemlerde bu belgelere mutlaka ihtiyacınız olacaktır.

Para/Kredi Kartı

Kredi kartı

Listemizin ikinci sırasında para yer alıyor. Malum yanımızda para olmadan seyahat etmemiz biraz zor :) Seyahatiniz boyunca harcamalarınızı karşılayacak kadar nakit veya kredi kartına ihtiyacınız olacaktır. Öngörülemeyen durumlara karşı bir yedek kart veya acil durum nakdi bulundurmak da iyi bir fikir olabilir.

Not olarak eklemeliyiz ki pandemiden sonra birçok ülkede bulunan cafe/restoranlar nakit yerine kredi kartıyla temassız ödeme kabul etmektedir. Bu yüzden kredi kartınızı mutlaka yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz. 

Telefon ve Şarj Aleti

Şarj aleti

Günümüzde temel iletişim aracımız telefon. Arkadaşlarımızla, ailemizle iletişim kurmak, gittiğimiz yerlerde haritalardan yararlanmak, mobil bankacılık, online rezervasyon gibi pek çok işlemde telefona ihtiyacımız var. Tabii telefonla ayrılmaz ikili olan şarj aletini de unutmayın :) Üstelik gezdiğiniz yerlerde anı biriktirmek için de telefon kamerasına ihtiyacınız olabilir.

Seyahat Adaptörü

Seyahat adaptörü

Hazır telefon ve şarj cihazlarından bahsetmişken seyahat adaptörünü de atlamayalım. Yurtiçi seyahatlerde pek gerekli olmasa da uluslararası bir seyahat planlıyorsanız yanınızda bulundurmanızı öneririz. Çünkü farklı bir ülkede cihazlarınızı şarj etmek veya elektrikli aletleri kullanmak için bir seyahat adaptörüne ihtiyacınız olabilir.

Giysiler ve Banyo Malzemeleri

Seyahat kıyafetleriniz

Olmazsa olmaz listemizin en en en önemli maddesinden biri de tabii ki giysilerimiz ve banyo malzemelerimiz. Seyahatiniz için rahat ve hava koşullarına uygun giysiler kurtarıcınız olacaktır. Bunun yanı sıra diş fırçası, diş macunu, şampuan ve sabun gibi banyo malzemeleri hijyen ve temizlik açısından mutlaka yanınızda bulunmalıdır. 

İlaçlar

Seyahat ilaçlarınız

Seyahatiniz sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz reçeteli ilaçları, baş ağrısı veya alerji gibi yaygın rahatsızlıklar için reçetesiz satılan ilaçları yanınızda mutlaka bulundurmalısınız. İlaçlarınızı rahatça taşıyabilmeniz için seyahat boyu ilaç kutularını tercih edebilirsiniz. 

Seyahat Yastığı

Seyahat yastığı

Bu da listemizin en önemli maddelerinden biri. Kim rahat bir yolculuk yapmak istemez ki? İster uzun bir tren veya otobüs yolculuğu, isterseniz kısa bir uçuş hiç fark etmez! İstediğiniz yere yorulmadan gitmek için bir seyahat yastığına mutlaka sahip olmalısınız. 

Haritalar 

El haritası

Özellikle yurtdışına seyahat ediyorsanız olmazsa olmaz listenizde mutlaka haritalar bulunmalıdır. Bu sayede gezi güzergahınızı planlayarak daha rahat bir gezi deneyimi yaşayabilirsiniz. Konaklayacağınız otele vardığınızda otelin resepsiyonları genelde el haritası bulundurmakta. Ordan isteyebilirsiniz. 

Tabii ki bir de seyahat aplikasyonları var. Haritalar ve gezilecek yerler için telefonunuza mutlaka bu aplikasyonlardan indirin. Google Maps ve Maps.me uygulamalarını şiddetle öneririz :) Özellikle Maps.me uygulamasına gideceğiniz ülkenin haritasını yüklerseniz o ülkede internetsiz şekilde kullanabiliyorsunuz. Müthiş, değil mi? 

İlk Yardım Kiti

İlk yardım kiti

Seyahat boyları da bulunan ilk yardım kitleri mutlaka valizinizde yer almalı. Yara bandı, antiseptik mendil ve ağrı kesici gibi temel ihtiyaç maddelerini içeren küçük bir ilk yardım çantasına ihtiyacınız olabilir.

Bunları göz önünde bulundurarak konforlu ve güvenli bir yolculuk deneyimi yaşayabilirsiniz. Fakat unutmadan söyleyelim ki gideceğiniz yere göre izin verilen veya yasak olan eşyalarınıza dikkat etmelisiniz. Seyahat edeceğiniz ülkeye göre özel kural ve düzenlemeleri kontrol etmenizi öneririz.

Umarız sizler için yararlı bir içerik olmuştur. Peki, sizin seyahatlerde olmazsa olmaz listenizde neler var? Yorumlara yazabilirsiniz! 

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et