Seyahat

Yurtdışı Balayı Yerleri - Muhteşem 12 Balayı Rotası


Eylül 26, 2022 / 11970 Görüntüleme / 0 Yorum

Yurtdışı balayı yerleri mi arıyorsunuz? Yeni evlenen çiftler için balayı yeri seçmek, çok fazla seçenek olduğu için biraz zor olabilmektedir. Bundan dolayı evli bir çift olarak çıkacağınız ilk seyahatinizde ikiniz de seveceği, eğlenebileceği ve mutlu olabileceği bir yer seçmelisiniz. Bunun için öncelikle sakin bir yerde mi olmak istediğinize ya da adrenalin peşinde koşmak isteyen maceracı bir çift mi olmak istediğinize karar vermenizi öneririz. Böylelikle seçeneklerinizi filtreleyerek amacınıza uygun bir yeri seçebilirsiniz.

Sizin için fikir olabileceğini düşündüğümüz, Yurtdışı Balayı Yerlerini listeledik. Birlikte güzel vakit geçireceğiniz, düğün telaşını geride bırakıp enerjinizi yenileyeceğiniz yerlere gitmeye hazır mısınız?

Yurtdışı Balayı Yerleri

#1 Maldivler

Yurtdışında balayı denildiği zaman birçoğumuzun aklına gelen ilk yer tabi ki de Maldivlerdir. Hint Okyanusu’nda yer alan turkuaz denizi, ışıltılı kumsalları ve tropikal ormanları ile balayı için büyülü bir yerdir. Dalış ve sörf yapmak için birçok noktası bulunmaktadır. Fakat sadece uzanıp, denizin sesini dinlemek istiyoruz diyorsanız burada bunun için yeterince kumsal mevcut! Turkuaz denizin o büyüleyici sesiyle huzura ulaşabilirsiniz. Balayı turları sayesinde de daha uygun bir bütçeyle balayınız için Maldivleri tercih edebilirsiniz.

Maldivler

#2 Meksika

Balayınde gidilecek yerlerden biri de kesinlikle Meksika'dır. Büyüleyici plajları, tertemiz suları ile balayı için mükemmel bir seçim olabilir. Birçok tatil yeri bulunan Meksika'da gündüz kumsalların tadını çıkartıp, gece ise kulüplerinde dilediğinizce eğlenebilirsiniz. Ayrıca tarihi yerlerini de görmek isterseniz Maya Tapınaklarını ziyaret etmenizi öneririz. Etkileneceğinizden eminiz :)

Meksika, Maya Tapınağı

#3 Phuket

Phuket şüphesiz atmosferiyle sizi kendisine aşık edecek bir balayı destinasyondur. Kumlu plajları ve mavinin eşsiz tonlarına sahip deniziyle, balayınızı son dakikasına kadar yaşatacak. Adanın sunduğu tüm romantizm malzemeleriyle, Phuket'te bir balayı, bir çiftin tropikal kaçışı için kesinlikle mükemmel bir seçimdir. 

Phuket

#4 Şeyseller

Karnaval ruhuyla sizi kendisine adeta mest ettirecek bir diğer balayı rotası ise Şeysellerdir. Ayrıca Dünyanın en tercih edilen balayı yerlerinden ilk sırada gelir. 100'den fazla adası bulunan bu ada ülkesinde isterseniz birden fazla adanın keyfini çıkarabilirsiniz. 

Ayrıca Praslin Adası'nı rotanıza eklerseniz, Seyşeller kara papağanı ve dev coco de mer ağaçları gibi nadir flora ve faunayı görebileceğiniz UNESCO Dünya Mirası Alanı ve doğa rezervi Vallée de Mai'yi mutlaka ziyaret edin.

Doğu Afrika'da tropik bir cennet sayılan bu muhteşem tatil bölgesini listenize mutlaka ekleyin! 

Şeyseller

#5 Floransa

Romantik bir balayı için tercih edeceğiniz bir diğer yer olan Floransa’da, bir kadeh kırmızı şarap ve İtalyan mutfağının leziz yemekleri ile mükemmel bir ambiyans yakalayabilirsiniz. Taş sokaklar, tarihi binalar, sokaklarda sergilenen eğlenceler şehir tarihi hakkında fikir edinmenize yardımcı olacaktır. Bol bol gezebileceğiniz, kültürü, tarihi ve gelenekleri hakkında bilgi sahibi olacağınız, birlikte eğleneceğiniz muhteşem bir balayı yeridir.

Floransa, İtalya

Sizi Şımartacak Yurtdışı Balayı Yerleri

#6 Zanzibar

Hem tarihi gezi yapmak hem de tertemiz sularında yüzmek istediğiniz bir yer varsa burası tam olarak aradığınız yer olabilir. Bir adada eşinizle birlikte olmak muhteşem değil mi? Berrak turkuaz suyu ve mercan resifleri olan Zanzibar, dalış için de oldukça uygundur.

Zanzibar

#7 Saint Lucia

Bembeyaz kumsalları ve göz alıcı doğasıyla unutamayacağınız bir balayı yeri olmaya aday olan Saint Lucia, Karayipler’de yer almaktadır. Gros Piton’a tırmanarak muhteşem manzaralar görebilirsiniz. Plajları, koyları ve turkuaz denizleri sayesinde yüzüp, güneşlenip, rahatlayacağız yeryüzündeki cennet!

Saint Lucia

#8 Montreal

Sanat ağırlıklı bir balayı planı yapmak istiyorsanız Montreal bunun için en doğru yer olabilir. Sanat müzleri, klasik mimarisi, şehrin tarihi gibi pek çok şey sizi sanatın içine çekmektedir. Romantik yürüyüşler, lezzetli yemekler ve gece hayatı için gereken her şeyi burada bulabileceksiniz.

Montreal

Romantik Yurtdışı Balayı Yerleri

#9 Roma

Romantizm, kültür ve yemek! Hepsini size vaadeden Roma, balayı önerileri listemizde bulunan enfes yerlerden bir diğeri. Tüm balayınızı gezerek, keşfederek ve yemek yiyerek geçirebilirsiniz. Vatikan Müzeleri, Rönesans eserleri ile tarihi bir yolculuk yapabileceğiniz bir yer olan Roma unutamayacağınız anlara ev sahipliği yapmak için sizi bekliyor.

Roma

#10 Paris

Ah, Paris! Işıl ışıl caddeleri, romantik yürüyüşler yapabileceğiniz sokakları ile Paris'in karşı koyamayacağımız bir cazibesi olduğunu biliyoruz. Mimarisi, turistlik yerleri ve aşk kokan sokaklarıyla sizi içine çekecek olan Paris’te dilerseniz Eyfel Kulesi’nde bulunan restoranda romantik bir yemek yiyebilirsiniz.

Paris

Maceraperestler için Yurtdışı Balayı Yerleri

#11 Masai Mara

Aksiyon arayan çiftler için önerebileceğimiz bir diğer yer Masai Mara. Bol bol safari turu yaparak adrenalin seviyenizi yükseltebilirsiniz! Vahşi kediler ve zürafa, timsah ve zebra gibi diğer vahşi hayvanları içerisinde barındıran safari bölgesi size belgesel tadında bir balayı yaşatacaktır.

Masai Mara

#12 Santorini

Ege Denizi’nde eşsiz bir gün batımı izlemek istiyoruz derseniz Yunanistan’da bulunan Santorini adasını tercih edebilirsiniz. Masmavi denizi, antik volkanik manzaraları, muhteşem gün doğumları ve batımları ile büyülü bir atmosfere sahiptir.

Santorini

İster buradaki yerlerden birini seçmiş olun, ister başka bir yer seçmiş olun hiç önemli değil. Önemli olan tek şey çift olarak çıkmış olduğunuz yolda unutulmaz ve mutlu bir balayı geçirmeniz. Anılarınızda bu günleri hep mutlu hatırlamanız dileğiyle. Kendinizi şımartın sonuçta bu sizin balayınız! :)

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et