Seyahat

Ölmeden Önce Mutlaka Görmeniz Gereken 12 Ülke


Ekim 03, 2023 / 635 Görüntüleme / 0 Yorum

Herkese merhaba! Gezilecek yerler listenize 12 ülke eklemeye geldik :) Seyahat söz konusu olduğunda farklı insanların farklı ilgi alanları ve öncelikleri olduğundan, "mutlaka görülmesi gereken" ülkelerin kesin bir liste olmadığı konusunda hepimiz hemfikiriz. Bu yazımızda sizler için ziyaret etmeye değecek 12 ülkeyi araştırdık. 

Ölmeden Önce Bu Ülkeleri Mutlaka Görmelisiniz!

Ülkeleri araştırırken ülkelerin mimarisi, sanatı, eşsiz kültürü, tarihi, teknolojisi, modası, şarabı, eğlencesi, yaban hayatı, antik kalıntıları ve doğa güzelliği gibi özellikleri baz aldık. Öncelikle listemizde hangi ülkeler var ona bir göz atalım.

  1. İtalya
  2. Japonya
  3. Fransa
  4. Hindistan
  5. Mısır
  6. Avustralya
  7. Amerika Birleşik Devletleri
  8. Kanada
  9. Brezilya
  10. Yeni Zelanda
  11. Güney Afrika
  12. Peru

Hazırsanız başlayalım!

#1 İtalya

İtalya

Sanatı, mimarisi ve yemekleri için mutlaka gitmeniz gereken bir ülke; İtalya! İtalya, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla tanınan Güney Avrupa'da bulunan bir ülkedir. 

Uzun bir sanat tarihi bulunan İtalya, Sistine Şapeli, Davut heykeli ve Leonardo da Vinci, Raphael ve Michelangelo'nun eserleri gibi dünyanın en ünlü sanat eserlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanı sıra Floransa, Venedik ve Roma gibi şehirlerinde de büyük şaheserlerin çoğunu bulabilirsiniz. 

İtalya’da Antik Roma kalıntılarından orta çağ kalelerine, Rönesans saraylarının ve kiliselerinin ihtişamından fütürist binaların modernliğine kadar sizi eşsiz bir mimari şölen bekliyor. Roma'daki Colosseum, Eğik Pisa Kulesi ve Floransa'daki Duomo mutlaka görmeniz gereken yerlerden bazıları. 

Tabii eşsiz mutfak lezzetlerini de atlamak olmaz. İtalyan mutfağı çeşitli ve lezzetli tatlarıyla dünyaca ünlüdür.  Yerel malzemeler ve geleneksel pişirme yöntemlerinin kullanılmasıyla da oldukça popülerdir. Spagetti, risotto, lazanya, pizza, tiramisu… Bunun yanı sıra Toskana, Piedmont ve Veneto gibi bölgelerde de dünyanın en ünlü şarapları üretilmektedir.

Genel olarak İtalya, eşsiz bir tarih, kültür, sanat ve lezzetli yemek karışımı sunan ve ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken ülkelerden biri.

#2 Japonya

Japonya

Kültür, tarih ve teknoloji ile bilinen Doğu Asya ülkesi hangisidir? Diye sorsak eminiz ki herkesin aklına ilk olarak Japonya gelir. 

Japonya zengin geleneklerle dolu eski bir kültüre sahiptir. Sanatı, mimarisi ve Kabuki tiyatrosu, geleneksel müzik ve dans gibi sahne sanatları ile tanınan Japonya, ayrıca Kendo, Judo ve Karate gibi dövüş sanatları ile de oldukça ünlüdür. 

Ülke her ne kadar teknolojik olarak gelişmiş olsa da tarihine ve geleneklerine oldukça bağlıdır, çoğu geleneksel uygulamalarını da hala korumaktadır. Japonya, teknoloji açısından dünyadaki en gelişmiş ülkelerden biri olarak kabul edilmektedir. Otomobil, robotik, elektronik gibi birçok sektörde lider konumdadır. Bunun yanı sıra anime, manga ve video oyunları gibi dünya çapında takipçi kazanan pop kültürüyle de günümüzde oldukça popülerdir. 

Genel olarak Japonya, geleneksel kültür, tarih ve en son teknolojinin karışımını sunan bir ülkedir. Ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken ülkeler listenize ekleyebilirsiniz :)

#3 Fransa

Fransa

Sanat, moda ve şarabıyla tanınan Batı Avrupa ülkesi; Fransa! 

Uzun bir sanat tarihi bulunan Fransa, Mona Lisa, Semadirek'in Kanatlı Zaferi ve Claude Monet, Edgar Degas ve Pierre-Auguste Renoir'in eserleri gibi dünyanın en ünlü eserlerine ev sahipliği yapmaktadır. Louvre ve Musée d'Orsay gibi Fransız müzelerini de mutlaka gezmenizi öneririz. 

Fransız modasını bilmeyeniniz yoktur. Paris, dünyanın moda başkenti olarak kabul edilmektedir. Lüksün, zarafetin ve stilin modası olan Fransız modası, Chanel, Dior ve Yves Saint Laurent gibi birçok ünlü moda evine ev sahipliği yapmaktadır.

Dünyanın en ünlü şaraplarından bazılarının üretildiği Fransa, Bordeaux, Burgundy, Champagne ve Loire Valley gibi bölgeleriyle şarap konusunda da oldukça popülerdir. 

Fransa’nın zengin tarihi ve kültürü, onu sanat, mimari ve edebiyatla ilgilenen herkes için popüler varış noktası haline getirmektedir. 

#4 Hindistan

Hindistan

Zengin tarihi, kültürü ve maneviyatı için Hindistan gezilecek en iyi ülkelerden biridir. Hindistan, eski uygarlıklara dayanan uzun ve zengin bir tarihe sahiptir. Tarihi boyunca ülkenin kültür ve mimarisini büyük ölçüde etkileyen Mauryas, Guptas ve Babürler gibi çeşitli hanedanlar ve imparatorluklar tarafından yönetilmiştir. Bunun yanı sıra Hinduizm, Budizm, Jainizm ve Sihizm dahil olmak üzere dini uygulamalar için önemli bir merkez haline gelmiştir.

Hindistan’ın renkli kültürü, sanatına, müziğine, dansına ve mutfağına yansımasıyla bilinir. Diwali, Holi ve Navratri gibi canlı renkler, müzikle dansın karakterize edilmiş festivalleri ve kutlamalarıyla oldukça ünlü olan Hindistan, mutfak konusunda da baharat ve ot kullanımlarıyla da tanınmaktadır. 

Ülkenin kültürünü ve yaşam biçimini şekillendirmede önemli bir rol oynayan Hindistan manevi uygulamaları, birçok kişi tarafından kutsal kabul edilen Ganj nehri, Himalayalar ve Tac Mahal gibi birçok önemli manevi ve dini mekana da ev sahipliği yapmaktadır. Günümüzde yaptığımız ve oldukça yaygın olan yoga ve meditasyon uygulamalarının çıkış yeri Hindistan’dır. 

#5 Mısır

Mısır

Sırlarla dolu bir ülke; Mısır! Mısır, Eski Krallık, Orta Krallık ve Yeni Krallık dönemleri gibi eski uygarlıklara dayanan zengin bir tarihe sahiptir. 

İleri seviye mühendislik, matematik ve astronomi bilgileri ile hala günümüzde gizemi çözülememiş birçok şeyi geride bırakan Mısırlılar, bunların yanı sıra dini inançları ve bu inancın getirdiği uygulamalarla da bilinmektedir. Büyük Giza Piramidi, Sfenks, Luksor ve Karnak tapınakları gibi yapılar bugün hala ayakta duran ve en etkileyici antik mimari harikalardandır. 

Özellikle dünyadaki en ikonik antik anıtlardan bazıları olarak kabul edilen piramitleri ve Sfenks ile tanınan Mısır, Krallar Vadisi ve Tutankhamun'un mezarı, Karnak ve Luksor tapınağı ve Ebu Simbel tapınağı da önemli turistik yerlerindedir. 

Mısır'ın eski tarihi ve anıtları, ülkenin kültürünün ve kimliğinin ayrılmaz bir parçasıdır. Eski Mısırlılar, günümüz Mısır kültürünü hala etkileyen zengin bir sanat, edebiyat ve dini inanç mirası bırakmışlardır. Genel olarak Mısır, antik tarihin, anıtların ve kültürün eşsiz bir karışımını sunan bir ülkedir.

#6 Avustralya

Avustralya

Avustralya, doğal güzelliği ve çeşitli manzaraları ile tanınan Güney Yarımküre'de bulunan bir ülkedir. 

Dünyanın en büyük mercan resif sistemi olan Great Barrier Reef'ten Outback'in uçsuz bucaksız çöllerine, Gold Coast ve Great Ocean Road'un güzel plajlarına kadar çeşitli ve benzersiz doğal manzaralarıyla Avustralya! Ülke aynı zamanda kanguru, koala ve vombat gibi eşsiz ve çeşitli yaban hayatı ve okaliptüs ağacı gibi eşsiz bitki örtüsüyle de oldukça ünlüdür. 

Avustralya Alpleri ve Great Dividing Range, yürüyüş, kayak ve kamp gibi açık hava etkinlikleri için harika fırsatlar sunmaktadır. Kakadu ve Great Barrier Reef Deniz Parkı gibi vahşi yaşam alanları, dünyadaki ekoturizm için en iyi yerlerdendir. 

Avustralya'nın doğal güzelliği ve çeşitli manzaraları, ülkenin kültürünün ve kimliğinin şekillenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Avustralya'nın yerli halkları Aborjinler, bir İngiliz kolonisi olarak tarihinden ve çeşitli göçmen nüfusundan etkilenmiştir.

#7 Amerika Birleşik Devletleri (ABD)

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)

Çeşitli kültürü, tarihi ve eğlencesiyle tanınan bir ülke; Amerika Birleşik Devletleri! ABD, dünyanın her yerinden gelen insanların gelenek ve göreneklerini ülkeye getirmesiyle, kültürlerin kaynaştığı bir ülkedir. Ülke, her birinin kendine özgü gelenekleri, dilleri ve mutfakları olan çok çeşitli etnik ve kültürel gruplara ev sahipliği yapmaktadır. Bu çok çeşitlilik ülkenin kültürel özelliklerine de gözle görülür şekilde yansımıştır. Kısaca sanatta, müzikte, edebiyatta veya yemeklerinde bu kültür çeşitliliğini çok rahat görebilirsiniz. Amerika Birleşik Devletleri, Özgürlük Anıtı, Lincoln Anıtı, Smithsonian Enstitüleri simge yapılara, anıtlara ve müzelere yansıyan zengin bir kültürel mirasa sahiptir. 

ABD, sinema ve tiyatro endüstrilerinin merkezleri olarak kabul edilen Hollywood ve Broadway de dahil olmak üzere eğlencenin ana ülkelerinden biri olmaktadır. Bunun yanı sıra Disney World ve Universal Studios gibi tema parkları ve NFL, Super Bowl, MLB, World Series, NBA ve Finals gibi spor takımlarıyla da oldukça popülerdir. 

Kültürel çeşitliliğini ve eğlence endüstrisini deneyimlemekle ilgilenen turistler ve gezginler için mutlaka görülmesi gereken ülkeler arasında yer almaktadır. 

#8 Kanada

Kanada

Doğal güzelliği, dost canlısı insanları ve farklı kültürüyle Kanada, mutlaka görmeniz gereken ülkeler arasında yer almaktadır. Engebeli Rocky Dağları'ndan Kanada Kalkanı'nın bozulmamış göllerine ve ormanlarına, Doğu ve Batı'nın vahşi ve engebeli kıyı şeridine kadar geniş ve çeşitli doğal manzaralarıyla tanınan ülke, Jasper, Banff ve Algonquin gibi açık hava etkinlikleri ve vahşi yaşamı izlemek için harika fırsatlar sunan birçok milli parka da ev sahipliği yapmaktadır.

Genellikle kibar, sıcakkanlı, konuksever, uyumlu ve açık fikirli insanlarla bir aradaysanız muhtemelen Kanada’dasınızdır. Bu dostane tutum, genellikle ülkenin misafirperverliğe ve topluluğa değer veren kültürüne yansır. 

Kanada, ülkeye birçok farklı kültür, dil ve gelenek getiren büyük bir göçmen nüfusa sahiptir. Bu çeşitlilik ülkenin sanatına, müziğine, edebiyatına ve mutfağına da yansımıştır. Ülkenin İngilizce ve Fransızca olmak üzere iki resmi dili vardır ve kendine özgü kültürleri, dilleri ve gelenekleri olan büyük bir yerli nüfusa da sahiptir.

#9 Brezilya

Brezilya

Karnavallar ülkesi! Sambanın ana merkezi olan Brezilya, yeni stilleri içeren çeşitli dans ortamıyla da oldukça popülerdir. Bunun yanı sıra eğlence anlamında da ülke çapında birçok şehirde kutlanan ve en ünlüsü Rio de Janeiro'da gerçekleşen Karnaval gibi canlı müzik festivalleri ile de oldukça eğlenceli bir kültüre sahiptir. 

Brezilya Karnavalı, ülkenin birçok şehrinde her yıl düzenlenen, en ünlüsü Rio de Janeiro'da yapılan bir festivaldir. Bu festival, renkli geçit törenleri, canlı müzik ve abartılı kostümleriyle oldukça popülerdir. Her yıl milyonlarca ziyaretçiyi çeken ve dünyanın en büyük sokak festivallerinden biri olarak kabul edilen önemli bir kültürel etkinliğe ölmeden önce mutlaka katılmalısınız! 

#10 Yeni Zelanda

Yeni Zelanda

Güney Alpler'in karla kaplı zirvelerinden Kuzey Adası'nın yemyeşil yağmur ormanlarına, engebeli kıyı şeridine ve kumsallara kadar çeşitli ve muhteşem doğal manzaralarıyla tanınan ülke; Yeni Zelanda! Kışın yürüyüş, kayak ve snowboard, yazın ise rafting, kano ve sörf gibi macera sporları için popüler bir noktadır.  Bungee jumping ve yamaç paraşütü gibi macera arayanların da uğrak noktası olan ülke, doğa tutkunları için mutlaka ziyaret edilmesi gereken ülkeler arasında yer almaktadır. 

Bu tür etkinler ve doğal güzellikler, ülkenin kültürünün ve kimliğinin şekillenmesinde önemli bir rol oynamıştır. Bunun yanı sıra ülkenin modern kültürü, İngiliz kolonisi olarak tarihinden ve çeşitli göçmen nüfusundan da etkilenmiştir.

Genel olarak Yeni Zelanda, doğal güzellikler, macera sporları ve kültürün eşsiz bir karışımını sunan bir ülkedir. 

#11 Güney Afrika

Güney Afrika

Vahşi yaşamın ülkesi olan Güney Afrika,aslan, leopar, gergedan, fil ve bunun yanı sıra çitalar, zürafalar, zebralar ve suaygırları gibi diğer birçok tür de dahil olmak üzere çeşitli vahşi yaşamıyla bilinmektedir. Vahşi yaşamı izlemek ve safari maceraları yapmak istiyorsanız mutlaka Güney Afrika’ya doğru bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Bunun yanı sıra ülke, kendi farklı dilleri, gelenekleri ve geleneksel uygulamaları olan Zulu, Xhosa ve Sotho dahil olmak üzere birçok farklı etnik gruba ev sahipliği yapmaktadır. 

Vahşi yaşamın yanı sıra, Johannesburg'daki Apartheid Müzesi, Cape Town'daki Robben Island Müzesi ve Cape Town'daki District Six Müzesi ile de Güney Afrika’nın tarihine doğru bir yolculuğa çıkabilirsiniz. 

Genel olarak, Güney Afrika yaban hayatı, kültürel miras ve tarihin eşsiz bir karışımını sunan bir ülkedir bu da onu ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken yerler listesine dahil etmeye yeter de artar :)

#12 Peru

Peru

Antik kalıntıları ve doğal güzellikleriyle tanınan Güney Amerika'da bulunan bir ülke; Peru! Peru kültür olarak, İnkalar, İspanyol sömürgeciler ve Afro-Perulu ve Asyalı göçmenler de dahil olmak üzere birçok kültürden etkilenmiştir. 

Zengin tarihi ve Machu Picchu, Kutsal Vadi, Nazca Çizgileri ve Chan Chan gibi antik kalıntılarıyla tanınan Peru, bir zamanlar bölgede yaşayan İnkaların ve diğer antik kültürlerin bir kanıtıdır. Bu yapılar dünyadaki eski uygarlığın en önemli ve iyi korunmuş örneklerinden bazıları olarak kabul edilmektedir. 

And Dağları'ndan Amazon yağmur ormanlarına kadar çeşitli ve muhteşem doğal manzaralarıyla eşsiz bir görsel şölen sunan Peru, Manu Ulusal Parkı, Huascarán Ulusal Parkı ve Tambopata Ulusal Koruma Alanı gibi birçok ulusal parka ev sahipliği yaparak, açık hava etkinlikleri ve vahşi yaşamı izlemek için harika fırsatlar sunmaktadır. Bunun yanı sıra, su aktiviteleri için harika fırsatlar sunan Máncora, Punta Sal ve Punta Hermosa gibi birçok plajın bulunduğu geniş bir sahil şeridine de sahiptir.Formun Altı

Antik kalıntıların, doğal güzelliklerin ve kültürün eşsiz bir karışımını sunan bir ülkede gezmek istiyorum diyorsanız Peru’yu ziyaret edilecekler listenize eklemenin tam vakti :)

Sizce ölmeden önce gezilmesi gereken ülkeler hangileri? Yorumlarınızı bekliyoruz! Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere :)Formun Altı

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et