Seyahat

Yaz Aylarında En Çok Tercih Edilen 10 Ülke


Mayıs 07, 2024 / 220 Görüntüleme / 0 Yorum

Hava genellikle sıcak ve güneşli olduğu için yaz, dünyanın farklı bölgelerini keşfetmek için harika bir zaman dilimidir.  İster bir plaj tatili ister kültürel bir deneyim arıyor olun, yaz seyahati için mükemmel olan birçok ülkeyi bu yazımızda sizin için derledik!

Yaz Aylarında Hangi Ülkelere Gidebiliriz?

İşte yaz aylarında ziyaret edebileceğiniz on ülke;

  1. Amerika Birleşik Devletleri
  2. Avustralya
  3. Hırvatistan
  4. İspanya
  5. İtalya
  6. Kanada
  7. Portekiz
  8. Tayland
  9. Türkiye
  10. Yunanistan

Not defterleriniz hazırsa sizi birbirinden güzel 10 ülkeye doğru yolculuğa çıkartıyoruz :)

Yaz Aylarında Gezmeye Doyamayacağınız 10 Ülke

#1 Amerika Birleşik Devletleri

Empire State Binası

Amerika Birleşik Devletleri, yaz aylarında ziyaretçilere sunacak çok şeyi olan geniş ve çeşitliliğe sahip bir ülkedir. Peki, yaz aylarında Amerika Birleşik Devletleri’nde neler yapabilirsiniz? Gelin bu güzel ülkede yapılabileceklere birlikte göz atalım!

Eğer yolunuz New York City'e düşerse, Özgürlük Heykeli ve Empire State Binası gibi ikonik simge yapılarının yanı sıra birçok müzesi, galerisi ve restoranıyla mükemmel bir yaz gezisi planlaması oluşturabilirsiniz. Ayrıca Central Park'ta ücretsiz açık hava konserlerinin keyfini çıkarabilir veya eski bir tren yolu üzerine inşa edilmiş yüksek bir park olan High Line'da yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Güzel bir plaj ve muhteşem manzaralar görmek istiyorum diyorsanız rotanızı Los Angeles'a doğru çevirebilirsiniz. Los Angeles, güzel plajları, Hollywood simge yapıları ve birinci sınıf müzeleriyle oldukça sık tercih edilen yerlerdendir. Ayrıca şehrin muhteşem manzarasını izlemek için Griffith Gözlemevi'ni ziyaret edebilir veya yakındaki Santa Monica Dağları'nda yürüyüş yapabilirsiniz.

Peki, gece hayatı? Güzel kumsalları ve canlı gece hayatıyla tanınan Miami, güneşlenmek ve biraz eğlenmek isteyenler için harika bir tercih yeri olacaktır. Ayrıca şehrin tarihi bölgesindeki mimariyi keşfedebilir veya eski dünyanın ihtişamını tatmak için Vizcaya Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Hawaii'den bahsetmeyi unutmamak gerek... Hawaii, güzel plajları, büyüleyici manzaraları ve zengin kültürüyle mutlaka gezmeniz gereken yerlerden biri! Big Island'ın volkanlarını ve şelalelerini keşfedebilir, Maui'nin kristal berraklığındaki sularında şnorkelle yüzebilir veya yerel mutfağı keşfedebilirsiniz.

Bunların yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri'nde yaz seyahatleri için mükemmel olan çok sayıda milli park vardır. Yosemite Ulusal Parkı'nda yürüyüş yapabilir, Büyük Kanyon'daki Colorado Nehri'nde rafting yapabilir veya Yellowstone Ulusal Parkı'ndaki vahşi yaşamı ve kaplıcaları keşfedebilirsiniz.  Yaz ayları, klasik bir Amerikan yolculuğuna çıkmak için harika bir zamandır. California'daki Pacific Coast Highway'i kullanabilir veya Great Smoky Dağları'nın doğal güzelliğini keşfedebilirsiniz.

#2 Avusturya

Hohensalzburg Kalesi

Avusturya, büyüleyici manzaraları, zengin tarihi ve canlı kültürüyle güzel bir ülkedir. İşte yaz aylarında göz önünde bulundurulması gereken bazı Avusturya yerleri!

Avusturya'nın başkenti Viyana, yıl boyunca birçok kişiyi kendisine çekmektedir. Fakat yaz aylarında daha sıcak hava ve açık hava etkinlikleri ile Viyana'nın tadını çıkartabilirsiniz! Şehrin birçok müzesini ve galerisini keşfedebilir, güzel parklarda gezintiye çıkabilir veya yaz aylarında düzenlenen çok sayıda müzik festivalinden birine katılabilirsiniz.

Biraz da kültürlenelim diyorsanız size önerebileceğimiz yer; Salzburg! Salzburg, barok mimarisi, güzel bahçeleri ve Mozart'la bağlantısıyla tanınan bir şehirdir. Mozart'ın doğum yerini ziyaret edebilir, Mirabell Sarayı ve Bahçeleri'ni keşfedebilir ya da şehrin muhteşem manzaralarını izlemek için Hohensalzburg Kalesi'ne bir gezi yapabilirsiniz.

Doğayla iç içe olmak istiyorsanız Innsbruck sizler için muhteşem bir tercih olacaktır. Innsbruck, Avusturya Alpleri'nde yer alan büyüleyici bir şehirdir ve yaz aylarında açık hava etkinlikleri için mükemmel bir tercih yeridir. Dağlarda yürüyüş yapabilir, şehrin Orta Çağ'dan kalma Eski Kent bölgesini keşfedebilir veya Olimpik kayakla atlama pistini ziyaret edebilirsiniz.

Daha minimalist bir yerde kafa dinlemek istiyorsanız tercih yeriniz mutlaka Hallstatt olmalıdır. Avusturya Alpleri ile çevrili, güzel bir gölün kıyısında yer alan küçük bir köydür. Çarpıcı manzarası, geleneksel mimarisi ve zengin tarihi ile bilinir. Gölde tekne turuna çıkabilir, tuz madenlerini ziyaret edebilir ya da sadece huzurlu ortamın keyfini çıkarabilirsiniz.

Aradığınız ister şehir kültürü ister açık hava macerası veya muhteşem manzara olsun, Avusturya'nın size sunacak bir şeyleri mutlaka vardır!

#3 Hırvatistan

Hvar Adası

Hırvatistan, Güneydoğu Avrupa'da, Adriyatik Denizi kıyısında yer alan güzel bir ülkedir. Özellikle yaz aylarında ziyaretçilerin muhteşem plajlarına ve tarihi şehirlerine akın ettiği popüler bir turizm merkezidir.

Rotanız Dubrovnik ise Dubrovnik, Adriyatik Denizi'nde yer alan, antik duvarları, ortaçağ mimarisi ve büyüleyici plajlarıyla tanınan pitoresk bir şehirdir. Nefes kesen deniz manzarası için şehir surları boyunca yürüyebilir, Gotik-Rönesans Sponza Sarayı'nı ziyaret edebilir veya şehrin panoramik manzarası için Srđ Dağı'nın zirvesine teleferikle çıkabilirsiniz.

Ada havası almak istiyorsanız Hvar Adası, güzel plajları, masmavi suları ve hareketli gece hayatıyla tanınan, oldukça sık tercih edilen bir yerdir. Estetik kasaba ve köyleri keşfedebilir, çevredeki adalarda tekne turuna çıkabilir veya çok sayıda plajdan birinde rahatlayabilirsiniz.

Hırvatistan tarihini içime çekmek istiyorum diyorsanız sizler için iki önerimiz var. İlki Zadar. Zadar, Roma harabeleri, orta çağ kiliseleri ve güzel plajlarıyla bilinen büyüleyici bir kıyı kentidir. Antik Forum Romanum'u ziyaret edebilir, Aziz Donatus Kilisesi'ni keşfedebilir ya da sadece şehrin pitoresk sahilinde dolaşabilirsiniz. Bir diğer önerimiz ise Split. Split, antik Roma harabeleri, ortaçağ mimarisi ve güzel plajları ile tanınan canlı bir şehirdir. Etkileyici Diocletianus Sarayı'nı keşfedebilir, St. Domnius Katedrali'ni ziyaret edebilir ya da çok sayıda plajdan birinde rahatlayabilirsiniz.

#4 İspanya

Sevilla Katedrali

İspanya, güneşli havası, güzel kumsalları, hareketli şehirleri ve zengin kültürüyle yazın gezilmesi gereken ülkeler arasında yer almaktadır. Birbirinden güzel yerlerinden bazılarına bakacak olursak;

Eğer tercih yeriniz Barselona ise, ​​eşsiz mimarisi, lezzetli yemekleri ve canlı gece hayatıyla tanınan hareketli bir şehirdir. Ünlü La Sagrada Familia'yı ziyaret edebilir, Las Ramblas'ta yürüyüş yapabilir veya şehrin birçok plajından birinde dinlenebilirsiniz.

En çok tercih edilen bir diğer yer ise Madrid! Madrid, İspanya'nın başkenti ve birinci sınıf müzeleri, güzel parkları ve lezzetli yemekleri ile tanınan bir kültür merkezidir. Ünlü Prado Müzesi'ni ziyaret edebilir, Retiro Park'ta gezinebilir ya da şehrin birçok bar ve restoranından birinde şarabın tadını çıkarabilirsiniz.

Güzel plajları, sıcak havası ve hareketli tatil köyleriyle tanınan, güney İspanya'da popüler bir kıyı bölgesi olan Costa del Sol! Burada güneşi içinize çekebilir, kristal berraklığındaki sulara dalabilir veya sahil boyunca büyüleyici kasaba ve köyleri keşfedebilirsiniz.

Güzel mimarisi, zengin tarihi ve canlı kültürüyle tanınan Güney İspanya'da bulunan büyüleyici bir şehir olan Sevilla'da ünlü Sevilla Katedrali'ni ziyaret edebilir, Alcazar Sarayı'nı keşfedebilir veya Santa Cruz semtinde yürüyüşe çıkabilirsiniz.

#5 İtalya

San Marco Bazilikası

İtalya, muhteşem sahil şeridi, antik kalıntıları, güzel şehirleri ve lezzetli mutfağı ile bilinen popüler bir ülkedir. İtalya'nın başkenti ve zengin tarihi, çarpıcı mimarisi ve lezzetli yemekleri ile tanınan Roma'da ünlü Kolezyum'u ziyaret edebilir, Vatikan Şehri'ni keşfedebilir veya otantik İtalyan pizzasının tadını çıkarabilirsiniz.

Floransa, Toskana'nın kalbinde yer alan, çarpıcı Rönesans mimarisi, birinci sınıf müzeleri ve güzel parklarıyla tanınan güzel bir şehirdir. Ünlü Uffizi Galerisi'ni ziyaret edebilir, Duomo'nun tepesine tırmanabilir veya pitoresk Boboli Bahçeleri'nde dolaşabilirsiniz.

Amalfi Sahili, güney İtalya'da dramatik kayalıkları, renkli köyleri ve kristal berraklığındaki sularıyla tanınan büyüleyici bir kıyı bölgesidir. Sahil boyunca bir tekne turuna çıkabilir, ünlü Path of the Gods'ta yürüyüş yapabilir veya çok sayıdaki güzel plajlardan birinde rahatlayabilirsiniz.

Venedik, kuzeydoğu İtalya'da bulunan, güzel kanalları, büyüleyici mimarisi ve lezzetli deniz ürünleri ile tanınan eşsiz bir şehirdir. Kanallarda gondol gezintisi yapabilir, ünlü San Marco Bazilikası'nı ziyaret edebilir ya da şehrin birçok restoranından birinde taze deniz ürünlerinin tadına varabilirsiniz.

Sicilya, muhteşem plajları, antik kalıntıları ve lezzetli mutfağıyla tanınan, güney İtalya kıyılarında bulunan güzel bir adadır. Ünlü Tapınaklar Vadisi'ni ziyaret edebilir, Taormina kasabasını keşfedebilir veya otantik Sicilya pizza ve makarnalarının tadını çıkarabilirsiniz.

#6 Kanada

Vancouver

Kanada, yaz aylarında keşfedilecek çok sayıda açık hava etkinliği ve doğal güzelliği olan güzel bir ülkedir.

Banff Ulusal Parkı, Canadian Rockies'in kalbinde yer alan büyüleyici bir tercih yeridir. Berrak göllere, görkemli dağlara ve çeşitli yürüyüş parkurlarına ev sahipliği yapmaktadır. Yürüyüş yapmanın, balık tutmanın, kanoyla gezmenin veya sadece muhteşem manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Vancouver, Kanada'nın batı kıyısında yer alan, dağlar ve okyanusla çevrili canlı bir şehirdir. Stanley Park'ı keşfedebilir, Granville Adası'nda gezinebilirsiniz.

Quebec City, zengin tarihi ve güzel mimarisi ile tanınan, doğu Kanada'da bulunan büyüleyici bir şehirdir. Eski Quebec'te gezinebilir, tarihi Chateau Frontenac'ı ziyaret edebilir veya lezzetli Kanada mutfağının tadını çıkarabilir.

Niagara Şelalesi, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki sınırda bulunan popüler bir turizm merkezidir. Şelalenin dibine tekne turuna katılabilir, Clifton Hill eğlence bölgesi gibi aile dostu cazibe merkezlerinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Prince Edward Island, Kanada'nın doğu kıyısında yer alan, güzel plajları, şirin kasabaları ve lezzetli deniz ürünleri ile tanınan küçük bir ada eyaletidir. Konfederasyon Patikası boyunca bisiklet sürmenin keyfini çıkarabilir, ünlü Green Gables evini ziyaret edebilir veya adanın birçok plajından birinde rahatlayabilir.

#7 Portekiz

Belem Kulesi

Portekiz, muhteşem sahil şeridi, tarihi şehirleri ve lezzetli mutfağıyla tanınan, İber Yarımadası'nda yer alan güzel bir ülkedir.

Lizbon, Portekiz'in başkenti ve tarihi mimarisi, canlı gece hayatı ve lezzetli yemekleri ile tanınan popüler bir turizm merkezidir. Tarihi Alfama bölgesini keşfedebilir, Belem Kulesi'ni ziyaret edebilir veya otantik Portekiz kremalı turtalarının tadını çıkarabilirsiniz.

Algarve, güzel plajları, berrak suları ve hareketli tatil köyleriyle tanınan, güney Portekiz'de büyüleyici bir kıyı bölgesidir. Birçok plajdan birinde dinlenebilir, kıyı boyunca tekne turuna katılabilir veya sörf veya kano gibi su sporlarını deneyebilirsiniz.

Porto, ünlü porto şarabı, tarihi merkezi ve güzel Douro Nehri ile tanınan, kuzey Portekiz'de bulunan güzel bir şehirdir. Nehir boyunca tekne turuna katılabilir, ünlü şarap mahzenlerini ziyaret edebilir veya Ribeira semtinde yürüyüş yapabilirsiniz.

Lizbon'un hemen dışında yer alan, masalsı kaleleri, tarihi sarayları ve güzel bahçeleriyle tanınan şirin bir kasabadır. Pena Sarayı'nı ziyaret edebilir, Quinta da Regaleira'nın muhteşem bahçelerini keşfedebilir veya sadece tarihi merkezde dolaşabilirsiniz.

#8 Tayland

Chao Phraya Nehri

Tayland, Güneydoğu Asya'da yer alan, muhteşem plajları, antik tapınakları, lezzetli mutfağı ve dost canlısı insanlarıyla tanınan güzel bir ülkedir.

Bangkok, Tayland'ın başkenti ve canlı sokak hayatı, lezzetli yemekleri ve tarihi tapınaklarıyla tanınan popüler bir turizm merkezidir. Büyük Saray'ı keşfedebilir, tarihi Wat Pho tapınağını ziyaret edebilir veya Chao Phraya Nehri boyunca bir tekne turuna katılabilirsiniz.

Phuket, büyüleyici plajları, berrak suları ve hareketli gece hayatıyla tanınan, güney Tayland'da bulunan popüler bir sahildir. Birçok plajdan birinde dinlenebilir, yakındaki adalara tekne turu yapabilir, tüplü dalış gibi su sporlarının keyfini çıkarabilirsiniz.

Chiang Mai, antik tapınakları, güzel dağları ve hareketli gece pazarlarıyla tanınan, kuzey Tayland'da bulunan güzel bir şehirdir. Ünlü Doi Suthep Tapınağını ziyaret edebilir, Bua Thong Şelalelerini keşfedebilir veya otantik Tay mutfağının nasıl yapıldığını öğrenmek için bir aşçılık kursuna katılabilirsiniz.

Ayutthaya, Bangkok'un hemen dışında yer alan, güzel tapınakları ve tarihi kalıntılarıyla tanınan antik bir şehirdir. Ünlü Wat Mahathat Tapınağını keşfedebilir, Ayutthaya Tarihi Parkı'nı ziyaret edebilir veya şehrin birçok turistik yerini keşfetmek için bisiklet turuna çıkabilirsiniz.

#9 Türkiye

Pamukkale

Türkiye, zengin tarihi, büyüleyici doğal manzaraları ve lezzetli mutfağıyla tanınan, Avrupa ve Asya'nın kavşağında yer alan güzel bir ülkedir.

İstanbul, Türkiye'nin en büyük şehridir ve zengin tarihi, güzel mimarisi ve canlı kültürüyle tanınan popüler bir turizm merkezidir. Ünlü Sultanahmet Camii'ni keşfedebilir, tarihi Ayasofya'yı ziyaret edebilir veya İstanbul Boğazı'nda tekne turuna katılabilirsiniz.

Antalya, güzel plajları, berrak suları ve antik kalıntıları ile tanınan, Türkiye'nin güneyinde yer alan büyüleyici bir kıyı kentidir. Birçok plajdan birinde dinlenebilir, antik Perge kentini keşfedebilir veya sahil boyunca tekne turuna çıkabilirsiniz.

Kapadokya, dünya dışı manzaraları, yer altı şehirleri ve tarihi mağara evleri ile tanınan, Türkiye'nin merkezinde bulunan eşsiz bir bölgedir. Büyüleyici manzara üzerinde sıcak hava balonu gezintisine çıkabilirsiniz.

Bodrum, güzel kumsalları, berrak suları ve canlı gece hayatı ile tanınan, Türkiye'nin güneybatısında yer alan popüler bir sahil beldesidir. Birçok plajdan birinde dinlenebilir, tarihi Bodrum Kalesi'ni keşfedebilir veya yakındaki adalara tekne turu yapabilirsiniz.

Pamukkale, çarpıcı beyaz terasları ve mineral açısından zengin kaplıcalarıyla tanınan, Türkiye'nin batısında bulunan eşsiz bir doğa harikasıdır. Kaplıcalarda yüzebilir, antik Hierapolis kentini keşfedebilir veya büyüleyici Kleopatra Havuzunda yüzebilirsiniz.

#10 Yunanistan

Knossos Sarayı

Yunanistan, çarpıcı adaları, antik kalıntıları, lezzetli yemekleri ve dost canlısı insanlarıyla tanınan, güneydoğu Avrupa'da bulunan güzel bir ülkedir.

Atina, Yunanistan'ın başkenti ve zengin tarihi, güzel mimarisi ve canlı kültürüyle tanınan popüler bir turizm merkezidir. Akropolis'i keşfedebilir, şehrin birçok restoranından birinde lezzetli bir yemeğin tadını çıkarabilirsiniz.

Santorini, Ege Denizi'nde yer alan, güzel plajları, yamaç köyleri ve büyüleyici gün batımları ile tanınan büyüleyici bir adadır. Birçok plajdan birinde dinlenebilir, tarihi Oia köyünü keşfedebilir veya yakındaki adalara tekne turu yapabilirsiniz.

Mikonos, güzel plajları, canlı gece hayatı ve ikonik yel değirmenleri ile tanınan, Kiklad adalarında yer alan popüler bir adadır. Birçok plajdan birinde dinlenebilir, adanın birçok gece kulübünden birinde parti yapabilir veya tarihi Mikonos şehrini keşfedebilirsiniz.

Güzel kumsalları, berrak suları ve antik kalıntılarıyla tanınan Girit, Yunanistan'ın en büyük adasıdır. Ünlü Knossos Sarayı'nı keşfedebilir veya büyüleyici Samiriye Boğazı'nda yürüyüş yapabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et