Yurtdışında Eğitim

AVUSTURYA ÜNİVERSİTELERİ | BURS İMKANLARI


Ağustos 20, 2021 / 2878 Görüntüleme / 1 Yorum

Avusturya’da üniversite okumak her ne kadar üniversitelerin ücretleri hesaplı olsa da yaşam giderleri bakımından maliyetli olabilir. 

Avusturya'da kayıtlı 60.000'den fazla uluslararası öğrenci, toplam öğrenci nüfusunun neredeyse %26'sını oluşturuyor. Avusturya'nın yaşamak için en pahalı ülkelerden biri olduğu göz önüne alındığında, aday akademisyenlerin burada yaşamaya geldiklerinde günlük yaşamlarını sürdürmek için ihtiyaç duydukları desteği bulmaları önemlidir. Uluslararası öğrenciler için en iyi Avusturya burslarına hadi gelin hep birlikte göz atalım. 

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN EN İYİ AVUSTURYA BURSLARI

  • Avusturya Devlet Bursu
  • CEU Başkanlık Bursu Ödülü
  • Erasmus Mundus Ortak Yüksek Lisans Bursu
  • Ernst Mach Bursu
  • Webster University Vienna Scholarships
  • AVL Bursları (TU Graz) Bilgisayar Bilimleri ve Makine Mühendisliği Öğrencileri için Lisans ve Yüksek Lisans Mükemmellik Bursları

Avusturya Burs İmkanları Hakkında Genel Bilgiler 

1. AVUSTURYA DEVLET BURSU

Avusturya Devlet Bursu, lisans, yüksek lisans ve doktora derecesi programları için oluşturulmuş Avusturya Kalkınma Şirketi tarafından tamamen finanse edilen bir burstur. Avusturya Devlet Bursu, herhangi bir ülkeden gelen tüm uluslararası öğrencilere Avusturya'da ücretsiz okumak için açıktır. Burs herhangi bir Avusturya Üniversitesinde alınabilir. 

Burs Avantajları

Avusturya Hükümeti Bursu, hak eden adaylara kolaylık sağlamayı ve Avusturya'daki çalışmalarını ve araştırmalarını sürdürmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Tamamen finanse edilen program aşağıdaki masrafları kapsar.

  • Aylık burs taksiti - 1.050 EUR
  • Sağlık sigortası - 55 ile 200 EUR) arasında ve burs kapsamındadır.
  • Konaklama - OeAD bursiyerleri, OeAD Konut Ofisi ile konaklama rezervasyonu yapabilirler.
  • Yuvarlak Uçak Bileti Seyahat Masrafları - AB veya EFTA, EEA veya OECD üyesi olmayan ülkelerden başvuranlara seyahat ödeneği verilecektir. Maliyet ülkeye bağlıdır.

Uygunluk Kriterleri

Avusturya Devlet Bursu için uygunluk şartları şunlardır:

  • Burs, Avusturya vatandaşları dışındaki tüm milletler için geçerlidir.
  • Öğrencilerin lisans programı için 12 yıllık eğitimi tamamlamış olmaları gerekir.
  • Öğrencilerin yüksek lisans programı için lisans diplomasına, doktora programları için lisans ve yüksek lisans derecesine sahip olmaları gerekir.
  • Doktora programı için başvuru sahibinin yaşının 40’tan fazla olmaması (1 Mart 1981 ve sonrası doğumlu)
  • Lisans ve yüksek lisans programları için başvuru sahibinin yaşının 35'ten büyük olmaması (1 Mart 1986 ve sonrası doğumlu)
  • Başvuru sahipleri, bursu almadan önce son 6 ay içinde Avusturya'da eğitim görmemiş/araştırma/akademik çalışma yapmamış olmalıdır.
  • Araştırma alanları: Ziraat Bilimleri, Doğa Bilimleri, Beşeri Tıp, Sağlık Bilimleri, Sanat, Beşeri Bilimler, Sosyal Bilimler, Teknik Bilimler

2. THE CENTRAL EUROPEAN UNIVERSITY (CEU) BURSLARI

Avusturya'nın Viyana kentinde bulunan Orta Avrupa Üniversitesi (The Central European University yani CEU), ülkedeki en uluslararası nüfusa sahip üniversitelerden biridir. 100'den fazla ülkeden yerli ve yabancı öğrencilere lisanstan lisansüstü programlara ve ayrıca İngilizce öğretilen derslere sahiptirler. Öğretim ve araştırmaya odaklanan üniversite, kaliteli eğitim arayışında olan herkes için güvenli ve çeşitlendirilmiş bir kurum olmayı da hedeflemektedir. Öğrencilere eğitimlerinde daha fazla yardımcı olmak ve yukarıda ve öteye gidenleri ödüllendirmek için üniversite ayrıca, biri CEU Başkanlık Burs Ödülü olan bir dizi Avusturya burs programı sunmaktadır. Bu burslara herkes başvurabilir. 

Burs programlarından bazıları: 

Program Scholarships:  BA, Nicel Sosyal Bilimler programı için seçkin başvuru sahiplerine az sayıda burs mevcuttur. Bu, liyakate dayalı, ihtiyaca duyarlı bir burstur. Öğrenim ücretlerinin %100'üne kadar (yılda 7,000 EUR'ya kadar) fon sağlar ve ayrıca aylık konut desteğini de içerebilir.

Presidential Scholar Award: İki seçkin aday, her biri toplam 5.000 EUR değerinde bir Başkanlık Bursu Ödülü alma imkanına sahiptir. Ödül, dört yıllık BA çalışmaları boyunca öğrenim ücretinin bir kısmını aşağıdaki gibi kapsar:

1. Yıl: 500 EUR

2. Yıl: 1.000 EUR 

3. Yıl: 1,500 EUR 

4. Yıl: 2.000 EUR

CEU Master’s Excellence Scholarship: Okul ücretinin %100'üne kadar karşılar.  Aynı zamanda ayda 1000 EUR aylık yaşam masrafları bursu ve sağlık sigortasını da karşılamaktadır. 

CEU Master's Distinction Scholarship: Okul ücretinin %100'üne kadar karşılar. Aynı zamanda ayda 750 EUR aylık yaşam masrafları bursu ve sağlık sigortasını da karşılamaktadır. 

CEU Master's Scholarship: Okul ücretinin %100'üne kadar karşılar. Aynı zamanda ayda 500 EUR aylık yaşam masrafları bursu ve sağlık sigortasını da karşılamaktadır. 

CEU Master's Partial Scholarship: Okul ücretinin %100'üne kadar karşılar. Aynı zamanda ayda 300 EUR aylık yaşam masrafları bursu ve sağlık sigortasını da karşılamaktadır. 

CEU Master's Tuition Award: Okul ücretinin %100'üne kadar karşılar. Aylık yaşam masrafları bursu yoktur, fakat sağlık sigortasını karşılamaktadır. 

CEU Doctoral Scholarship: Okul ücretinin %100'ünü karşılar. Aynı zamanda ayda 1300 EUR aylık yaşam masrafları bursu ve sağlık sigortasını da karşılamaktadır. 3 sene geçerlidir. 

3. ERASMUS MUNDUS ORTAK YÜKSEK LİSANS BURSU

Erasmus Mundus Ortak Yüksek Lisans Bursları, dünyanın dört bir yanından yurtdışında yüksek lisans derecesi almak isteyen akademik başarılara sunulmaktadıR. Bu Avusturya bursu sayesinde, öğrenciler iki Avrupa ülkesinde derecelerini tamamlayabilirler ve tamamlandıktan sonra çift veya ortak diploma alırlar.

Burs Avantajları

  • Burs programı, başvuranın tamamladığı ülkede iki eğitim dönemine bölünerek en az bir yıl ve en fazla iki yıl sürer.
  • Erasmus Mundus, öğrenim ve seyahat masraflarının tamamını karşılar ve öğrenciye geçim yardımı sağlar.

2020-2021 akademik yılı için Avusturya, farklı alanlarda 15'ten fazla yüksek lisans programı sundu. Bursa başvurmak isteyen öğrenciler başvurularını lisans derecelerini tamamladıktan sonra veya lisans eğitiminin son yılında gönderebilirler.

Başvuru Kriterleri

Dünya çapında herhangi bir ülkeden Yüksek Lisans düzeyindeki öğrenciler başvurabilir.

4. ERNST MACH BURSU

Adını ünlü Avusturyalı fizikçi ve filozof Ernst Mach'ten alan Ernst Mach Bursu, eğitimlerinin bir kısmını Avusturya'da sürdürmek isteyen yabancı öğrenciler ve araştırmacılar için bir burs programıdır. Avusturya'da bu bursun beş türü mevcuttur: Dünya çapındaki Ernst Mach Bursu, Avusturya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde (Fachhochschule) okumak için verilen Ernst Mach Grant, Ernst Mach Takip Bursu, Ernst Mach Grant Eurasia-Pacific Uninet ve Ernst Mach Hibe – ASEA-UNINET. Bu burslardan sadece Dünya çapındaki Ernst Mach Bursu ve Avusturya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde okumak için verilen Ernst Mach Grant burslarına Türk öğrenci olarak başvurabilirsiniz. 

Bursların İçerikleri: 

Dünya çapındaki Ernst Mach Bursu, Avusturya'da bir araştırma projesi yürütmek isteyen tüm disiplinlerden ve ülkelerden (Avusturya hariç) genç araştırmacıları hedef almaktadır.

  • Burs Süresi: 1-9 ay arası
  • Yaş Limiti: 35
  • Aylık hibe oranı 1.050 EUR

Uygulamalı Bilimler Üniversiteleri için verilen Ernst Mach Grant: Bu program, Avusturya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde ('Fachhochschule') bir veya iki dönem geçirmek isteyen Avrupa dışındaki üniversitelerden öğrencilere yöneliktir.

  • Burs Süresi: 4-10 ay arası
  • Yaş Limiti: 35
  • Aylık hibe oranı 1.050 EUR

5. WEBSTER ÜNİVERSİTESİ VİYANA BURSU

Her güz dönemi için, akademik olarak çok başarılı ve ve kanıtlanmış finansal ihtiyacı olan tüm lisans ve yüksek lisans Webster Viyana Özel Üniversitesi öğrencileri bu bursa başvurabilir. Başvuru sahipleri, Amerikan 4 puanlık ölçeğinde minimum 3.0 not ortalamasına (GPA) ve İngilizce'de ileri veya yerel düzeyde yeterliliğe sahip olmalıdır.

Her sene en fazla 10 öğrenci bu bursu almaya hak kazanır. 

Burs hibeleri öğrencinin başarısına göre farklılık gösterir. Derece gruplarına ve başarı oranlarına göre öğrenciler en az yıllık 2.000 EUR, en fazla ise 10.000 EUR burs hibesi almaktadır. 

Üniversitede aynı zamanda Sponsor Bursları da bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için üniversitenin web sitesi linkine tıklamayı unutmayın!

6. AVL BURSLARI

AVL List GmbH, TU Graz ile birlikte, yetenekli ve başarılı öğrencilere bilgisayar mühendisliği öğrencileri için Lisans düzeyinde 1 adet ve makine mühendisliği öğrencileri için Yüksek Lisans düzeyinde 1 adet en fazla iki yıl süreyle toplam iki adet burs vermektedir. 

AVL List GmbH ("AVL"), otomotiv ve diğer endüstrilerdeki sürüş sistemlerinin geliştirilmesi, simülasyonu ve test edilmesi için dünyanın en büyük bağımsız şirketidir. Küresel bir teknoloji lideri olarak şirket, e-mobilite, ADAS ve otonom sürüş, araç entegrasyonu, dijitalleştirme, sanallaştırma, büyük veri ve daha pek çok alanda konseptler, çözümler ve yöntemler sunmaktadır. 

Burs Süresi: Maksimum 2 sene (uygun başarı kanıtı ile gereklidir)

Burs Hibesi: 

  • Lisans öğrencileri için, her yıl sağlanan miktar 4.000 EUR'dur ve uygun başarı kanıtı sağlandığında, iki yıl boyunca toplam 8.000 EUR'dur.
  • Yüksek lisans öğrencileri için her yıl sağlanan miktar 8.000 EUR'dur ve uygun başarı kanıtı sağlandığında, iki yıl boyunca toplam 16.000 EUR'dur.

Ek avantajlar: İsteğe bağlı staj imkanı sunmaktadır. 

Avusturya'da üniversite okumak için başvurabileceğiniz bursların sonuna geldik. Eğer Avusturya'da okumak istiyorsanız mutlaka şansınızı deneyin!

 

Yorumlar

  • Merhaba Avstria da üniversite okumaktaym. Avrupa Birliği vatandaşlığına sahibim. Üniversite öğrencisi olarak burslardan yararlanmak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et