Yurtdışında Eğitim

İTALYA'DAKİ BURS İMKANLARI


Nisan 18, 2021 / 13737 Görüntüleme / 0 Yorum

İtalya'da, tüm uluslararası öğrenciler, aynı finansal araç ve / veya liyakat gerekliliklerine dayalı olarak İtalyan öğrencilerle aynı mali yardım hizmetlerinden yararlanma hakkına sahiptir. Uluslararası öğrencilerin başvurabileceği ulusal ve bölgesel düzeyde devlet bursları vardır. Ayrıca, bazı İtalyan Üniversiteleri uluslararası öğrenciler için İtalyan burs programları sunmaktadır. Aşağıda bu burs imkanlarının bazılarını sizler için inceledik.  Hazırsanız hadi başlayalım!

1. ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN İTALYAN DEVLET BURSU

İtalyan Hükümeti, İtalya'da eğitim görmeleri için hem yabancı vatandaşlara hem de yurtdışında ikamet eden İtalyan vatandaşlarına (IRE) burs vermektedir. Burslar aşağıdaki kurs türleri için sunulmaktadır: Yüksek Lisans Derecesi (Laurea Magistrale 2 ° ciclo), Sanat, Müzik ve Dans Yüksek Öğrenim Kursları (AFAM), Doktora programı, Akademik gözetim altında araştırma (Progetti in co-tutela) ve İtalyan Dili ve Kültürü Kursları. Burs; öğrenim ücretleri, sağlık sigortası ve aylık ödeneği içerir. Bu bursa hak kazanan öğrenciler okul ücretinden muaf tutuldukları gibi her ay 900 Euro (2021-2022 verilerine göre) ödeme almaktadırlar. Yalnızca üç, altı veya dokuz aylık burslara başvurmak mümkündür. 

Aynı zamanda İtalyan devleti “Yeteneğinize İtalya'da Yatırım Yapın”  adlı başka bir burs imkanı da sunmaktadır. Burs, İtalya Dışişleri Bakanlığı ve İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenmektedir. Bu bursla birlikte öğrenciler prestijli İtalyan üniversitelerinde Mühendislik, İleri Teknolojiler, Mimarlık, Tasarım, Ekonomi ve Yönetim alanlarında İngilizce sunulan programlarda bir dizi yüksek lisans ve doktora derecesi kursları aracılığıyla becerilerini geliştirme ve uzmanlaşma fırsatı bulurlar. 

2. EDISU PIEMONTE BURSLARI

Bu bursa başvurmak isteyen öğrenciler, Piedmont Üniversitelerinden (yani Torino Politecnico, Torino Üniversitesi, Doğu Piedmont Üniversitesi) birinde, yarışmanın liyakat ve ekonomik gereksinimlerini karşılamaları gerekmektedir. Her yıl yarışma ilanı yayınlayan Piemonte Üniversiteleri’nin 2020/2021 duyurusu ilkbaharda yayınlanacaktır.

EDISU, halka açık rekabet tarafından öğrencilere hem belirli bir miktar destek, hem de konaklama sağlamaktadır. 

3. BOLOGNA ÜNİVERSİTESİ BURSLARI 

Bologna Üniversitesi, First Cycle, Second Cycle veya Single Cycle Programlarına kaydolmak isteyen ve hak eden uluslararası öğrencilere aşağıdaki şekilde burs imkanı sunmaktadır.  

  • 11.000 € brüt eğitim bursu (Unibo Action 2);
  • öğrenim ücreti muafiyetleri (Unibo Action 1).

Öğrenim hibeleri ve öğrenim ücreti feragatleri, bir akademik yıl için SAT ve GRE temelinde belirlenir.

Unibo Action 1 & 2'ye aşağıdaki durumlarda başvurabilirsiniz:

İtalyan eğitim sistemi dışındaki bir kurum tarafından verilen, seçtiğiniz derece programına erişim için geçerli bir yeterliliğe sahipseniz (veya elde etmek üzeresiniz) ya da İtalya dışında kurulmuş bir İtalyan okulu tarafından verilen diplomaya sahipseniz  başvurabilirsiniz. Peki sonrasında ne yapmak gerekir?

Son başvuru tarihine kadar aşağıdaki testlerden birini almanız gerekmektedir. Testleri aşağıda sizin için belirttik:

  • Birinci veya Tek Döngü Derecesi yani lisans programına kaydolmakla ilgileniyorsanız, SAT testi;
  • İkinci Döngü Derecesi yani master programına kaydolmakla ilgileniyorsanız, GRE testi.

Aynı zamanda 30 yaşından küçük olmalısınız.

SAT ve GRE, dünyanın çeşitli ülkelerindeki yetkili merkezlerde alınabilen yetenek ve beceri değerlendirme testleridir. Testler İngilizcedir. İki testin de son başvuru tarihleri farklıdır ve iki test için de online başvuru yapmalısınız.

Sıralamanın sırasına göre, tüm hibeler bitene kadar kazananlara Unibo Action 2 çalışma hibeleri verilecektir. Daha sonra, sonraki pozisyonlarda kazananlara, bütçenin tamamı tükenene kadar Unibo Action 1 öğrenim ücreti muafiyetleri atanacaktır. Her iki avantajı da almak mümkün değildir.

4. PAVIA ÜNİVERSİTESİ BURSLARI

Pavia üniversitesi, öğrencilerine birçok burs olanağı sunmaktadır. Hazırsanız ilk burstan başlayalım. 

  • EDISU Bursu

Devlet kurumu EDiSU her yıl web sitesinde burs duyuruları yayınlamaktadır. Bursa hak kazanabilecek öğrenciler, akademik düzen, başarı ve mali duruma göre seçilir. Bursun kapsamında; kantinlerde ücretsiz yemek / gün, 3. ücret taksidini ödemekten muafiyet ve bir EDiSU kolejinde ücretsiz konaklama bulunmaktadır. Hibe miktarı öğrencilerin ekonomik durumuna ve coğrafi kökenine göre değişkenlik gösterebilir.

  • Educations.com Bursu

Educations.com, öğrencilere öğrenim ücretlerini karşılamaya yardımcı olmak için 5000 € 'ya kadar burs sunuyor. Bu burs herhangi bir Avrupa enstitüsünden uzaktan eğitim yoluyla Avrupa'da veya çevrimiçi olarak Yüksek Lisans derecesi okuyacak öğrencilere açıktır. 

Bu burs için ideal aday, küresel düşünen, yüksek başarıya sahip, motive olmuş ve ilham veren bir öğrencidir. Daha fazla bilgi için web sitesini incelemenizde fayda var!

  • Pavia Üniversitesi’nin (kendi sağladığı)  Ücret Muafiyeti Bursu

Uluslararası öğrencilerin varlığını güçlendirmek ve daha da küresel bir topluluğun yaratılmasını teşvik etmek için, University of Pavia, 2021'de derece programlarına kaydolan yabancı öğrencilere üniversite öğrenim ücretlerinin ödenmesinden muafiyet sağlayan 100 öğrenim ücreti feragatnamesi veriyor. Bu burstan faydalanabilecek öğrencilerin ülkeleri arasında Türkiye’de bulunmaktadır. Pavia Üniversitesi aynı zamanda part time iş bulmanıza da yardımcı oluyor. 

  • ‘Yeteneğinize İtalya’da Yatırım Yapın’ Bursu

İtalya’nın devlet bursu bölümünde de bahsettiğimiz üzere İtalyan Dışişleri Bakanlığı programı olan 'İtalya'daki Yeteneğinizi Yatırım Yapın' uluslararası öğrencilere burslar sunmaktadır. Burs, tam veya kısmi bir ücret muafiyeti sağlar ve bu burstan yararlanabilmeniz için başvurmanız gereken programlar bunlardır; Uluslararası İşletme ve Girişimcilik; Elektronik Mühendisliği; Ekonomi, Finans ve Uluslararası Entegrasyon ve İşbirliği ve Kalkınma.

Program ayrıca bir İtalyan şirketinde 3-4 aylık bir staj ve bir İtalyanca dil kursu içermektedir.

5. BOCCONI ÜNİVERSİTESİ BAŞARI BURSLARI 

Bocconi Üniversitesi, herhangi bir uygun Lisans Programına veya Yüksek Lisans Programına kaydolan uluslararası öğrencilere liyakate dayalı ve ekonomik gerekliliklere göre burslar sunmaktadır. Yılda yaklaşık 12.000 € (Lisans için) ve yılda 13.000 € (Lisansüstü için) tutarında 100% öğrenim ücret muafiyeti sağlanan bu burs, aylık belli bir miktar (2020 verilerine göre örn; 712 euro) nakit yemek parası, okul kantininde indirimli yiyecek ve konaklama imkanları da sunulmaktadır.

6. POLITECNICO DE MILANO BURSLARI

Politecnico de Milano, burs başvurusu yapan öğrencilere yılda € 5.000 ila € 10.000 arasında burs veya öğrenim ücreti feragatnamesi sunmaktadır. 

Politecnico di Milano, her yıl bir Master of Science programına kabul edilen en yetenekli uluslararası adaylara bir dizi liyakate dayalı burs sunmaktadır. 3 tip burs programı yürütmektedir: Platin, Altın ve Gümüş bursları.

  • PLATINUM Bursları

Yıllık brüt 10.000 € değerinde + öğrenim ücretlerinden muafiyet. 

Her bursun miktarı (vergilendirme sonrası), yılda iki veya üç taksitle bursiyerin banka hesabına aktarılacaktır. 

  • GOLD Bursları

Yıllık 5.000 € değerinde + öğrenim ücretlerinden muafiyet. 

Her bursun miktarı (vergilendirme sonrası), yılda iki veya üç taksitle bursiyerin banka hesabına aktarılacaktır. 

  • SILVER Bursları

Öğrenim ücreti muafiyetine karşılık olarak, akademik yıl için toplam ücret tutarını kapsar. 

Verilen Platin, Altın ve Gümüş burslarının sayısı yıldan yıla değişir, az sayıda Platin bursu ve daha fazla sayıda Altın ve Silver bursları mevcuttur. Burs alan öğrenciler burs başvuru parası ödemezler, fakat idari işler için geri ödemesiz yaklaşık 200 € idari ücret ödemek zorunda kalmaktadırlar.

7. POLITECNICO DI TORINO BURSLARI 

Politecnico di Torino, uluslararası öğrencilere Mühendislik ve Mimarlık gibi belirli alanlarda akademik programlara katılmaları için burslar sunmaktadır. Sağlanan burslar aşağıdaki gibidir:

  • ASP - Alta Scuola Politecnica:

Yüksek Lisans düzeyinde Mimarlık ve Mühendislik programlarına başvurmak isteyen yetenekli uluslararası öğrenciler için özel bir programdır.

  • Eni Projesi

Uluslararası öğrencilerin Petrol Mühendisliği Yüksek Lisans programına katılmaları için sağlanan bir burstur. 

  • Topolito Bursu

Politecnico di Torino, lisans ve yüksek lisans derslerine dahil edilmek üzere yüksek kaliteli uluslararası öğrencileri işe almak için ‘TOPoliTO’ adı verilen ‘Politecnico di Torino'naya en iyi uluslararası öğrencileri çekme’ programını başlatmıştır. Üniversitede yeterli miktarda bulunan uluslararası öğrencinin varlığı, üniversite için kültürel bir değerdir ve bölge ve ekonomik sistemi için bir fırsattır.

Program, hem Lisans hem de Yüksek Lisans düzeyinde en iyi öğrencileri işe almayı ve onları yıllık 8000 € burs (brüt miktar) ile desteklemeyi amaçlamaktadır.

8. UNIVERSITA CATTOLICA BURSLARI 

UCSC Uluslararası Bursu, uluslararası öğrencilerin derece programlarına erişimini teşvik etmek için Università Cattolica tarafından desteklenmektedir ve yıllık öğrenim ücreti indirimi sağlamaktadır. İndirim, toplam maliyetin yaklaşık% 30'unu kapsar.

9. PADOVA ÜNİVERSİTESİ BURSLARI 

Padova Üniversitesi de öğrencilerine sunduğu burs imkanlarıyla ünlü bir okuldur. 

  • Padova Üniversitesi Uluslararası Mükemmellik Bursu

Padova Üniversitesi’nin sunduğu Uluslararası Mükemmellik Bursu, Padova'da tamamen İngilizce olarak düzenlenen bir Lisans veya Yüksek Lisans derecesi almak isteyen son derece yetenekli öğrenci adaylarına sunulmaktadır ve maksimum 44 kişiye verilmektedir. Burs programı oldukça seçicidir. Yalnızca en yüksek başarıları ve okul / akademik kayıtları gösteren adaylar burs alabilir. Başarılı akademisyenlerin bir dizi etkinlikte büyükelçilik rolünü yerine getirmeleri ve üniversiteyi temsil etmeleri beklenecektir.

Belirlenen burs miktarı; öğrenim ücreti feragatı +  8.000 euro’dur. Bursiyer öğrenciler tarafından her yıl için ödenecek tek miktar, bölgesel vergiden ve marca da bollo'ya karşılık gelen bir giriş ücretinden oluşur.

  • Regione Veneto Bursu

Padova Üniversitesi, Veneto Bölgesi finansmanı aracılığıyla, Lisans, Tek aşamalı veya Yüksek Lisans derecelerine ve Doktora kurslarına kaydolan düşük gelirli öğrencileri (hem İtalyan hem de uluslararası) destekler.

  • Bölüm Bursları

Bazı böllümler kendi departmanına özgü burs vermektedir. Bu burslar için okulun web sitesini mutlaka ziyaret edin!

10. SCUOLA NORMALE SUPERIORE DOKTORA BURSLARI 

Scuola Normale Superiore, hem İtalyan vatandaşlarına hem de İtalya dışından gelen 75 farklı öğrenciye tamamen finanse edilmiş doktora bursu sunuyor. Doktora programına kabul edilen tüm öğrenciler, öğrenim ücreti ve yaşam maliyeti bursu dahil olmak üzere tam mali destek alırlar.

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et