Yurtdışında Eğitim

AVUSTURYADA ÜNİVERSİTE OKUMAK ÜCRETSİZ MİDİR?


Ağustos 16, 2021 / 2010 Görüntüleme / 0 Yorum

Avusturya, pahalı bir ülke olarak bilinse üniversite okumak ücretsiz midir? Bu yazımızda bunu inceleyeceğiz.

Ama önce biraz Avusturya’dan bahsedelim. 

Avusturya, Orta Avrupa'da dağlık, karayla çevrili bir ülkedir. Kültür açısından zengin kasabaları ve nefes kesen Alpler manzarasına sahip olmasıyla birlikte birinci sınıf bir turizm destinasyonu olarak kabul edilir. 

Her yıl 60.000’den fazla uluslararası öğrenci kabul eden Avusturya’da bu oran bütün öğrenci nüfusunun %26’sını kapsamaktadır. Sanat, kültür, entelektüel tarih, eşsiz mimari ve büyülü manzarasıyla Avusturya’ya kim hayır diyebilir ki!

Neden Avusturya’da üniversite okumak iyi bir seçimdir? 

Avusturya'daki üniversiteler, uluslararası öğrenciler için zengin öğrenme deneyimleri sağlar. Bunlar, hem genel hem de uzmanlaşmış yüksek kaliteli kurumlardır. Teknik ve tıp üniversiteleri dünyanın en iyileri arasındadır. Ek olarak, ilerici disiplinler arası araştırma, çoğu kurumun ortak hedefidir. 

Avusturya’da okumak için diğer nedenler: 

  1. Üniversite fiyatları makuldür.
  2. Güvenli bir yaşam ortamı sunar. Avusturya, düşük suç oranı, yüksek yaşam standardı ve sosyal güvenliğiyle dünyanın en güvenli ülkelerinden biridir. Siyasi ve askeri gerilimler, silahlı çatışmalar ve şiddetli protestolarla dolu bir dünyada, Avusturya'da yaşarken çok fazla endişe duymayacaksınız.
  3. Yüksek yaşam kalitesine sahip olursunuz. Avusturya'yı seçerseniz, 10 yıl üst üste yaşam kalitesi en yüksek şehir seçilen Viyana'da eğitim görme ve yaşama fırsatına sahip olacaksınız! Ulaşımdan konaklamaya, öğrenci hizmetlerinden idari desteğe, maaşlardan iş görünümüne kadar her şey mükemmel.
  4. Avusturya sanatsal ve kültürel bir merkezdir. Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Egon Schiele, Gustav Klimt - daha fazlasını söylememize gerek var mı? Avusturya ayrıca her ziyaretçinin mutlaka görmesi gereken uzun bir müze ve galeri listesine sahiptir.
  5. Sporseverlerin en çok tercih ettiği ülkeler arasındadır. Sporla ilgileniyorsanız, Avusturya'da kendinizi evinizde hissetmelisiniz. Herkes için bir şeyler var! Ve tercih ettiğiniz aktiviteyi bulamadıysanız, pes etmeyin. Futbol, ​​alp kayağı, hokey, yüzme, dağ bisikleti vb. arasından seçim yapabilirsiniz.

Avusturya’da üniversite okumak ücretsiz midir? 

Avusturya'daki devlet üniversitelerinde, AB ve AEA ülkelerinden gelen öğrenciler ücretsiz olarak eğitim görmektedir. AB/AEA üyesi olmayan öğrenciler ise yılda yaklaşık 1.452 EUR öderler.

Uygulamalı bilimler üniversitelerinde (Universities of Applied Sciences) işler biraz farklıdır: 

  • AB/AEA öğrencileri dönem başına yaklaşık 363 EUR ödemektedir.
  • AB/AEA üyesi olmayan öğrenciler, dönem başına yaklaşık 727 ile 7.500 EUR arasında ödeme yapmaktadır.

Özel üniversiteler (Private Universities) kendi öğrenim ücretlerini belirlemektedir. Maliyetler genellikle yılda 3.000 ile 23.000 EUR arasında değişir ve bazı işletme programlarının maliyeti yılda 35.000 EUR'nun üzerindedir.

Bunlara ek olarak tüm öğrenciler, dönem başına toplam yaklaşık 20 EUR olan öğrenci birliği üyeliğini ve öğrenci kaza sigortasını ödemek zorundadır.

BAŞVURU PROSESLERİ VE GEREKENLER

Çoğu Avusturya üniversitesi’nde eğitim almak için Almanca bilmenizi gerektirir, çünkü birçok çalışma programı (özellikle Lisanslar) - en azından kısmen - Almanca olarak öğretilir. Başvuru prosesinde A2 seviyesinde Almanca bilmeniz yeterlidir. Fakat bölümlere girişinizin kesinleşmesi için B2 seviyesinde bölüm Almancaysa Almanca, İngilizceyse İngilizce bilinmesi şart koşulmaktadır. 

Avusturya üniversitelerine başvuru için bir diğer istenen belge ise üniversite yerleştirme belgesidir. Yani mutlaka Türkiye’de ÖSYM’nin sınavına girip belirli puan aldıktan sonra bir üniversiteye yerleştirilmiş olmalısınız. 

Geri kalan belgeler için 'Avusturya'da Üniversite Okumak için Gerekenler' linkine tıklamayı unutmayın!

YAŞAM MASRAFLARI

Avusturya'daki yüksek yaşam kalitesi göz önüne alındığında, yaşam maliyetlerinin oldukça uygun olduğunu söyleyebiliriz. Fiyatlar bir bölgeden diğerine değişir.

Viyana ve Salzburg'da tüm harcamalarınızı (konaklama, yemek, sosyal aktiviteler ve toplu taşıma) karşılamak için aylık 900 - 1.300 EUR'luk bir bütçe hazırlamanız gerekir.

Linz veya Graz gibi diğer öğrenci şehirlerinde, yaşam maliyetleri aylık 900 ile 1.000 EUR arasında değişmektedir.

Avusturya’da devlet ve bir çok üniversite aynı zamanda uluslararası öğrenciler için burs imkanı sağlamaktadır. Uluslararası Öğrenciler için Avusturya'daki Burs İmkanları linkine tıklayarak burslar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN AVUSTURYA’DAKİ UCUZ ÜNİVERSİTELERİN LİSTESİ

  • FH Vorarlberg University of Applied Sciences
  • University of Natural Resources and Life Sciences
  • University of Vienna
  • Medical University of Vienna
  • University of Salzburg
  • TU Wien
  • University of Applied Arts Vienna

Hadi gelin, tek tek inceleyelim bu üniversiteleri. 

AVUSTURYA’DAKİ UCUZ ÜNİVERSİTELER HAKKINDA GENEL BİLGİLER

1. FH VORARLBERG UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES

FH VORARLBERG UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES

Öğrenim Ücreti

Lisans Programları için: Dönem başına 20.70 EUR (Bu Avusturya Ulusal Öğrenci Birliği'ne (ÖH) Üyelik ücretidir ve her öğrenci ödemek zorundadır)

Lisansüstü Programlar için: Dönem başına 20.70 EUR 

Genel Bilgi 

1989 yılında Vorarlberg Teknik Okulu olarak kurulan üniversite, nispeten küçük bir uygulamalı bilimler üniversitesidir.  FH Vorarlberg, işletme, mühendislik ve teknoloji, tasarım ve sosyal hizmet alanlarında lisans ve yüksek lisans programları sunmaktadır. Bu üniversitede bilim adamları ve öğrenciler süreç ve ürün mühendisliği, mikroteknoloji, kullanıcı merkezli teknolojiler, sosyal ve ekonomik bilimler ve enerji alanlarında çalışmaktadır. 

Konumsal olarak da çok iyi bir yere sahiptir. Birçok tanınmış, uluslararası şirket, ekonomik açıdan hareketli bu konumda cazip işler ve kariyer fırsatları sunmaktadır. FH Vorarlberg öğrencileri bu eşsiz konumdan doğan fırsatlardan yararlanır.

FH Vorarlberg Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Avusturya'da birçok uluslararası öğrenciyi çeken ücretsiz bir eğitim üniversitesidir. Buna ek olarak, üniversite uzun burs ve finansal hibe listesiyle uluslararası öğrencileri çekmeye devam ediyor.

Lisans ve Master Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

2. UNIVERSITY OF NATURAL RESOURCES AND LIFE SCIENCES

UNIVERSITY OF NATURAL RESOURCES AND LIFE SCIENCES

Öğrenim Ücreti

Lisans Programları için Öğrenim Ücreti:  ÖH Üyelik ücreti olan 20.70 EUR + dönem başına 726.72 EUR

Lisansüstü Programlar için Öğrenim Ücreti: ÖH Üyelik ücreti olan 20.70 EUR + dönem başına 726.72 EUR

Genel Bilgi 

BOKU olarak da bilinen üniversite, 1872 yılında bir tarım ve ormancılık üniversitesi olarak kurulmuştur. Günümüzde tarım sorunlarından biyoteknolojik araştırmalara kadar benzersiz bir bilimsel yelpazeyi kapsamaktadır. 

"Yaşam Üniversitesi" olma mantrasından yola çıkan BOKU, özel bir toplumsal ve politik sorumluluk üstlenmeyi amaçlamaktadır. Üniversitenin misyonu, potansiyel sürdürülebilirlik çözümlerinin araştırılması ve iletilmesi ve doğal kaynakların korunmasıdır. Sonuç olarak BOKU, hepimizi etkileyen sosyo-politik öneme sahip konulara cevaplar sağlar. 

BOKU olağanüstü bir üne sahiptir ve olağanüstü bir ortam sunar: Farklı bilim alanları, araştırma konuları, görüşler, tutumlar, insanlar ve milliyetler için her zaman bir buluşma yeri olmuştur; açıklık ve çeşitlilik bu üniversitedeki günlük yaşamı karakterize eder.

Şu anda Mühendislik, Doğa Bilimleri, Biyoteknoloji, Ekonomi ve Sosyal Bilimler alanlarında uzmanlaşmıştır. 11.200'den fazla öğrenci, okulun 8 lisans ve 28 yüksek lisans programında eğitim görmektedir. Uluslararası öğrencilere sağladığı makul eğitim fiyatlarıyla bir çok öğrencinin tercih ettiği seçkin bir üniversitedir. 

3. UNIVERSITY OF VIENNA

UNIVERSITY OF VIENNA

Öğrenim Ücreti

Lisans Programları için Öğrenim Ücreti:  ÖH Üyelik ücreti olan 20.70 EUR + dönem başına 726.72 EUR

Lisansüstü Programlar için Öğrenim Ücreti: ÖH Üyelik ücreti olan 20.70 EUR + dönem başına 726.72 EUR

Genel Bilgi 

Almanca'da Universität Wien olarak bilinen bu Viyana merkezli kurum, Almanca konuşulan dünyadaki en eski kurumdur. Viyana Üniversitesi, sömestr başına 900$'a varan öğrenim ücreti ile uluslararası öğrenciler için Avusturya'daki en ucuz üniversitelerden biridir. 1365 yılında Duke Rudolph tarafından kurulan, Paris'teki prestijli Sorbonne Üniversitesi'nden sonra modellenmiştir. 

Uzun ve şanlı tarihi göz önüne alındığında, özellikle Beşeri Bilimler alanında en saygın Avrupa üniversitelerinden biri olarak kabul edilir. Üniversite bugüne kadar 15 fakültesi aracılığıyla 55 lisans, 110 yüksek lisans ve 13 doktora programı sunmaktadır. Derslerin çoğu Almanca olarak verilirken, bazıları dünyanın her yerinden öğrencileri çekmek için İngilizce olarak sunulmaktadır. Öğrenci nüfusu 32.000'den fazla olmakla birlikte %28'i uluslararası öğrencilerden oluşmaktadır.  

Lisans Programları

Master Programları

PhD Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

4. MEDICAL UNIVERSITY OF VIENNA

MEDICAL UNIVERSITY OF VIENNA

Öğrenim Ücreti

Lisans Programları için Öğrenim Ücreti:  ÖH Üyelik ücreti olan 20.70 EUR + dönem başına 726.72 EUR

Lisansüstü Programlar için Öğrenim Ücreti: ÖH Üyelik ücreti olan 20.70 EUR + dönem başına 726.72 EUR

Genel Bilgi 

Avusturya'da makul fiyatlı bir üniversite olan Medizinische Universität Wien, 2004 yılında Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin halefi olarak kurulmuştur. Kuruluş yılına rağmen, kökleri onu Prag Charles Üniversitesi'nden sonra ikinci en eski tıp fakültesi yapıyor.

Avrupa'nın en iyi tıp okullarından biri olarak, rekabetçi kabulü ile bilinir - programlarına 8.000 başvuranın sadece yaklaşık %9'unu kabul eder. Başvrululabilecek bölümler arasında Tıp, Diş Hekimliği, MA Tıp Bilişimi ve Ph.D. Uygulamalı Tıp Bilimi vardır. Sadece yaklaşık 7.500 öğrencisi olmasına rağmen, Viyana Tıp Üniversitesi birçok yabancıya ev sahipliği yapmaktadır. Uluslararası öğrenci nüfusu, normal öğrenci nüfusunun %30'unu oluşturmaktadır. 

Lisans, Master ve PhD Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

5. UNIVERSITY OF SALZBURG

UNIVERSITY OF SALZBURG

Öğrenim Ücreti

Lisans Programları için Öğrenim Ücreti:  ÖH Üyelik ücreti olan 20.70 EUR + dönem başına 726.72 EUR

Lisansüstü Programlar için Öğrenim Ücreti: ÖH Üyelik ücreti olan 20.70 EUR + dönem başına 726.72 EUR

Genel Bilgi 

Avusturya'nın dördüncü büyük şehrinde bulunan Salzburg Üniversitesi, 1622 yılında kurulmuştur. Adını kurucusu Prens-Başpiskopos Paris Lodron'dan almıştır.

1810'da kapatılan ve 1962'de yeniden kurulan üniversite, %38'i dünyanın farklı ülkelerinden gelen yaklaşık 18.000 öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Bu uluslararası öğrenciler, üniversitenin Hukuk, Kültür ve Sosyal Bilimler, Doğa Bilimleri ve Katolik İlahiyat olmak üzere dört fakültesinde eğitim görmektedir.

Lisans Programları

Master Programları

PhD Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

6. TU WIEN

TU WIEN

Öğrenim Ücreti

Lisans Programları için Öğrenim Ücreti:  ÖH Üyelik ücreti olan 20.70 EUR + dönem başına 726.72 EUR

Lisansüstü Programlar için Öğrenim Ücreti: ÖH Üyelik ücreti olan 20.70 EUR + dönem başına 726.72 EUR

Genel Bilgi 

Eskiden Viyana Teknoloji Üniversitesi olan Technische Universität Wien, 1815 yılında kurulmuş büyük bir kurumdur. Adından da anlaşılacağı gibi, okul en çok bilgisayar bilimi, mühendislik ve doğa bilimleri kurslarıyla tanınır.

Çoğu Avusturya üniversitesinde olduğu gibi, TU Wien de uluslararası öğrenciler için elverişli ortamıyla tanınır. Bugüne kadar, okulun 10.400'den fazla öğrencisinin %30'u çeşitli yabancı kökenlerden gelmektedir.

Lisans Programları

Master Programları

PhD Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

7. UNIVERSITY OF APPLIED ARTS VIENNA

UNIVERSITY OF APPLIED ARTS VIENNA

Öğrenim Ücreti

Lisans Programları için Öğrenim Ücreti:  ÖH Üyelik ücreti olan 20.70 EUR + dönem başına 726.72 EUR

Lisansüstü Programlar için Öğrenim Ücreti: ÖH Üyelik ücreti olan 20.70 EUR + dönem başına 726.72 EUR

Genel Bilgi 

Avusturya'daki ücretsiz üniversiteler listemizi Viyana Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi ile sonlandırıyoruz. Halk arasında Die Angewandte olarak bilinen Viyana Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi, sanatta uzmanlaşmış bir kurumdur. 1867'de kurulan ve 1970'de üniversite statüsü kazanan Viyana Sanat ve El Sanatları Okulu, yıllar boyunca birçok etkili sanatçı üretti.

Viyana Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi'nin sadece 1.800 öğrencisi olmasına rağmen, bunların %15'i tüm dünyada 70'den fazla ülkeden gelmektedir. Bu öğrencilere Sanat Eğitimi, Disiplinlerarası Stratejiler, Dil Sanatları ve TransArts gibi lisans derecelerinde uzmanlaşma fırsatı verilir. Mevcut Yüksek Lisans dereceleri arasında Mimarlık, Sosyal Tasarım ve Sanat ve Kültür Çalışmaları yer alır.

Lisans ve Master Programları

PhD Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

Bir yazının daha sonuna geldik. Toparlamak gerekirse evet, Avusturya'da AB üyesi olmayan öğrenci olarak ücretsiz eğitim göremeseniz de üniversite fiyatları diğer Avrupa ülkelerinden daha hesaplıdır. Hadi ne duruyorsunuz! Hemen başvurulara başlayın :) 

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et