Yurtdışında Eğitim

FRANSA’DA EĞİTİM BURSLARI NELERDİR?


Mayıs 02, 2021 / 772 Görüntüleme / 0 Yorum

Fransız kamu enstitüleri ve Erasmus + programı, yabancı öğrencilere Fransa ve Avrupa'daki eğitimlerini finanse etmelerine yardımcı olmak için çok sayıda eğitim burs olanağı sunmaktadır. Bu bursları sizin için aşağıda sıraladık. 

1. KAMPÜS BİNALARI: FİNANSMAN BULMAK İÇİN VAZGEÇİLMEZ ARAÇ

Kampüs Binaları (Kampüs Bursları), yabancı öğrencilere sunulan burslar hakkında bilgi verir. Araç, Devletler (Fransız ve yabancı), bölgesel yetkililer, şirketler, vakıflar ve yüksek öğrenim kurumları tarafından sağlanan tüm yardımları listeler. Profilinize uygun yardımı bulmak için aramanızı milliyet, alan ve eğitim seviyesine göre filtrelemeniz gerekmektedir. 

2. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI BURSLARI

Fransız Dışişleri Bakanlığı yabancı öğrencilere birçok farklı burs veriyor. Bu bursların% 25'i, Eyfel (Yüksek Lisans veya Doktora düzeyinde çalışmalar için) veya Ana programlar (yurtdışındaki Fransız liselerinden mezun olan en iyi yabancı öğrenciler için) çerçevesinde doğrudan Bakanlık tarafından finanse edilmektedir. Geri kalanı yurtdışındaki Fransa büyükelçilikleri tarafından sağlanmaktadır.

Hangi burs programlarına uygun olduğunuzu öğrenmek için doğrudan, ülkenize ait Campus France ofisinden öğrenin.

3. YÜKSEKÖĞRETİM BAKANLIĞI BURSLARI

Fransız Yüksek Öğrenim ve Araştırma Bakanlığı da bazı yabancı öğrencilere sosyal kriterlere göre burs vermektedir. Hak kazanmak için, öğrencilerin en az iki yıldır Fransa'da ikamet ediyor olmaları ve Fransa'da vergi ödemeleri gerekir. Bakanlık ayrıca Doktora okulları tarafından yönetilen doktora sözleşmelerini de finanse etmektedir.

Fransa'da kamu araştırması, yüksek öğretim kurumları ile tüm araştırma alanlarını kapsayan CNRS (Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi), IRD (Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü), ADEME (Çevre ve Enerji Kontrolü Ajansı) ve IFREMER (Fransız Deniz Sömürü Araştırma Enstitüsü) gibi kamu kuruluşları arasında bölünmüştür.. Bölgelerle ortaklaşa bu kamu kurumları, doktora ve doktora sonrası öğrenciler için araştırma ödeneklerini finanse etmektedir.

Son olarak, bazı yüksek öğretim kurumları kayıtlı yabancı öğrencilere burs programları sunmaktadır. Daha fazla bilgi edinmek için uluslararası ilişkiler departmanıyla iletişime geçin.

4. BÖLGE YÖNETİMLERİNDEN BURSLAR

Fransız bölgeleri ve kasabaları, bölgelerindeki programlara kayıtlı yabancı öğrencilere burs tahsis eder. Ayrıca, yüksek öğrenim ve araştırma enstitüleri tarafından yönetilen doktora ve doktora sonrası hibeleri de veriyorlar. Bölgesel burslar, yabancı enstitülerle yapılan değişim anlaşmalarının bir parçası olarak yabancı öğrencilere de tahsis edilebilir.

5. YABANCI ÖĞRENCİLER İÇİN ERASMUS + MOBİLİTE BURSLARI

Erasmus +, eğitim, öğretim, gençlik ve sporu destekleyen bir Avrupa Birliği programıdır. Bununla, iki milyondan fazla öğrenci Avrupa'da bir hareketlilik bursundan yararlanabilir: 14,7 milyar Euro'luk bir bütçeyle 2014-2020 dönemini kapsar.

Erasmus Mundus ortak Yüksek Lisans teklifi, çalışma alanlarına bakılmaksızın bir veya iki yıl boyunca dünyanın en iyi öğrencilerine burs veren bir çalışma programıdır. Bu bursa sahip olabilmeniz için, öğrencilerin en az iki ülkede bu yüksek lisans programını almaları gerekir. Birkaç Fransız yüksek öğrenim enstitüsü ortak yüksek lisans programları sunmaktadır.

Erasmus +, yüksek öğretim kurumları arasındaki ikili anlaşmalar çerçevesinde, Fransa'dan ve Fransa'ya hareketlilik bursları da sunmaktadır. Taşınma ve konaklama masraflarını karşılarlar. Kaydolduğunuz enstitüden daha fazlasını öğrenebilirsiniz.

6. EIFFEL BURSU MÜKEMMELLİK PROGRAMI

Eiffel Mükemmellik Burs Programı, Fransız yükseköğretim kurumlarının en iyi yabancı öğrencileri yüksek lisans ve doktora programlarına kaydolmalarını sağlamak için Fransız Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı tarafından kurulmuştur.

Özel ve kamu sektörünün gelecekteki yabancı karar vericilerine öncelikli çalışma alanlarında fırsat verir ve gelişmekte olan ülkelerden 25 yaşına kadar başvuru sahiplerini ve gelişmekte olan ve sanayileşmiş ülkelerden doktora düzeyinde 30 yaşına kadar olan başvuru sahiplerini teşvik eder. 

Fransa'da eğitim bursları yazımızı burada sonlandırıyoruz. Unutmayın, bir kere karar verdiyseniz yurtdışında okumaya, bütün fırsatları değerlendirmelisiniz!

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et