Yurtdışında Eğitim

İNGİLTERE'DEKİ EN YÜKSEK KABUL ORANLARINA SAHİP ÜNİVERSİTELER


Mayıs 16, 2021 / 1407 Görüntüleme / 0 Yorum

İngiltere, dünyanın en prestijli ve en üst düzey üniversitelerinden bazıları da dâhil olmak üzere 150'den fazla yükseköğrenim kurumuna sahiptir ve her dönem dünyanın pek çok yerinden çeşitli uluslararası öğrencilerin ilgisini çekmektedir.

Avrupa ve Kuzey Amerika arasında merkezi bir konumda bulunan Birleşik Krallık, okumak için ideal ülkelerden biridir. Uygun belgeleri sağladığınızda birçok üniversitede eğitim görme imkânına kavuşabilirsiniz. Genel oranda diğer ülkelere göre üniversitelerdeki uluslararası öğrenci popülasyonu oldukça fazladır. Ayrıca öğrencilere geniş ve cazip eğitim programları sunması, Birleşik Krallık’ın çok fazla talep görmesinin başka bir nedenidir. Aşağıda sizler için derlediğimiz İngiltere'nin en yüksek kabul oranına sahip üniversitelerin listesini bulabilirsiniz:

İNGİLTERE'DEKİ KABUL ORANI EN YÜKSEK 15 ÜNİVERSİTE

1. Aberystwyth University

ABERYSTWYTH UNIVERSITY

Kabul Oranı: % 88

İngiltere'deki en yüksek kabul oranlarına sahip üniversiteler listemize kabul oranı en yüksek üniversite olan Aberystwyth Üniversitesi veya kısaca "Aber" ile başlayabiliriz. Bu üniversite, Galler'in tarihi kültür başkenti olmasıyla ünlü sahil kasabası Aberystwyth'te bulunmaktadır. Üniversite, 1872'de kurulmuş yaklaşık 150 yıldır.

Aber'de, sadece mükemmel bir eğitim almakla kalmaz, aynı zamanda yüksek bir yaşam kalitesinin de tadını çıkarabilirsiniz. Aberystwyth’in Penglais kampüsünde, butik sinemaya veya Galler'in en büyük Sanat Merkezi'ndeki kafe ve barlara göz atmak gibi görülecek ve yapılacak çok fazla aktivite bulunmaktadır. 

2. University of Exeter

UNIVERSITY OF EXETER

Kabul Oranı: % 88

Exeter Üniversitesi, Birleşik Krallık’ın 24 devlet araştırma üniversitesinden oluşan bir dernek olan Russell Group’un bir parçasıdır. Russel Group'un bir üyesi olmak, Exeter Üniversitesi'nin kamu ve iş sektörüyle benzersiz bağlantılara erişimi olduğu anlamına gelir ve mükemmel eğitim ve araştırma kalitesinin bir göstergesidir.

Bir Harry Potter hayranıysanız küçük bir not olarak söylemeliyiz ki, J.K. Rowling, Exeter'de Fransızca (Yunanca ve Almanca ile birlikte) eğitimi almıştır. Hatta Exeter’in kendi kütüphanesinde gecikmiş 50 sterlin para cezası bulunmaktadır.

3. Royal Holloway, University of London

ROYAL HOLLOWAY, UNIVERSITY OF LONDON

Kabul Oranı: % 87

Royal Holloway'deki topluluk gerçekten ilham verici ve türünün tek örneği olarak bilinmektedir. Üniversite, aynı zamanda Birleşik Krallık'ta en yüksek kabul oranlarına sahip üniversitelerden biridir. Kraliçe Victoria, Royal Holloway'i 1886'da kadınlara özel bir kolej olarak açmıştır. Aynı yıl, muhteşem Founder’s Building'in açılışını yapılmıştır. 

Günümüzde, İngiltere'nin en iyi 25 üniversitesinden biridir ve Egham kampüsünde yaklaşık 9.000 öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Sanat, bilim, hukuk, yönetim ve ekonomi alanlarında uluslararası bir üne sahiptir.

4. University of Bath

UNIVERSITY OF BATH

Kabul Oranı: % 79

Tarihi Somerset bölgesinde bulunan Bath Üniversitesi günümüzde Birleşik Krallık üniversiteleri arasında 6. sırada yer almaktadır. Bath Üniversitesi'nde öğretim mükemmelliği ve mükemmel araştırma faaliyetleri garanti edilmektedir.

Üniversite kampüsü, Gregoryen tarzı mimarisiyle Dünya Mirası Şehri Bath'da yer almasına rağmen, Birleşik Krallık'ın düz cam üniversitelerine özgü beton ağırlıklı modernist tarzıyla öne çıkıyor. Ayrıca The Times ve Sunday Times Good University Guide tarafından Birleşik Krallık'ta en iyisi olarak kabul edilen olağanüstü bir Spor Bilimi programına sahiptir.

5. Cardiff University

CARDIFF UNIVERSITY

Kabul Oranı: % 75

Galler'deki Cardiff Üniversitesi’nin kuruluşu 1883'e dayanmaktadır. Galler'in güzel başkentinde bulunan bu üniversite, şu anda Birleşik Krallık üniversiteleri arasında 24. sırada yer alan tanınmış bir kurumdur. Aynı zamanda 31.500'den fazla öğrenciye ulaşan Birleşik Krallık'taki en büyük üniversite nüfuslarından birine sahiptir.

Cardiff üniversitesindeki en iyi kurslar arasında Mimarlık, Psikoloji ve İletişim ve Medya Çalışmaları bulunmaktadır.

6. University of Leicester

UNIVERSITY OF LEICESTER

Kabul Oranı: % 71

Yüksek kabul oranlarına sahip bir Birleşik Krallık üniversitesi olan Leicester Üniversitesi, Birleşik Krallık'ta akademik mükemmelliği olan bir başka üniversitedir. 1957'de üniversite statüsü kazanan bu kurum, tümü öğrencilerinin ve toplumun yararına olmak üzere birinci sınıf öğretime ve küresel olarak ilgili araştırmalara adanmıştır.

Üniversitedeki binalardan en bilinenleri olan Gowan ve Stirling'in mimar ikilisi, 1963'te tasarlanmış bir mühendislik binası olup, yüz yılı aşkın mimari tarzların bir karışımıdır. Leicester ayrıca kıtadaki en büyük akademik Uzay Araştırma Merkezi'nin yanı sıra en büyük tarihsel araştırma okullarından birine ev sahipliği yapmaktadır.

7. University of Surrey

UNIVERSITY OF SURREY

Kabul Oranı: % 70

Surrey Üniversitesi, 1966'da kraliyet tüzüğü tarafından Guildford, İngiltere, bölgesine konumlandırılan bir üniversitedir. Güzel, yemyeşil ve pastoral kampüsüne katılan 16.000'den fazla öğrencisi bulunmaktadır. Surrey Üniversitesi’nin amacı, öğrencilere birçok çeşit fakülte sunmak ve pratik öğrenmeyi teşvik etmektir.

Sürdürülebilir enerji, uzay araştırması veya hastalık kontrolü alanlarında bir kariyer arıyorsanız, Surrey Üniversitesi mükemmel bir seçim olacaktır. Londra'ya kolayca erişilebilmesine rağmen, Guilford bölgesi üniversiteden sadece on dakika uzaklıkta olup, bünyesinde birçok kafe, restoran ve barındırmaktadır.

8. University College London

UNIVERSITY COLLEGE LONDON

 

Kabul Oranı: % 63

Başkentin tam kalbinde bulunan İngiltere’nin en eski üçüncü üniversitesi, Bloomsbury bölgesindeki University College London'dur. Birleşik Krallık'taki yüksek kabul oranlarına sahip bu üniversite, hem din, dil, ırk ayırmaksızın öğrenci kabul eden hem de kadınların eğitim görmesine izin veren ilk üniversite olarak bilinmektedir.

UCL şu anda Birleşik Krallık'ın araştırma alanında en iyi üniversitesidir ve 2020 QS Dünya Üniversite Sıralamasında 8. sırada yer almaktadır. University College London'ın başarılı mezunları arasında 29'u Nobel Ödülü sahibi birçok başarılı kişi bulunmaktadır. 

9. Heriot-Watt University

HERIOT-WATT UNIVERSITY

Kabul Oranı: % 60

Heriot-Watt Üniversitesi, 1821 yılında, dünyanın ilk mekanik enstitüsü olarak İskoçya'nın Edinburgh şehrinde kurulmuştur. Üniversite, sırasıyla 4.000 ve 1.200 öğrenciye hizmet veren Dubai ve Malezya'daki ek kuruluşlarla toplam beş kampüse ayrılmaktadır.

Dünya çapında tanınan The Times ve Sunday Times, burayı 2018'de "Yılın Uluslararası Üniversitesi" olarak adlandırdı. Okul, tümü sıcak, uluslararası bir toplulukta sunulan işletme, bilimler, mühendislik ve tasarım alanlarında uzmanlaşmıştır.

10. King’s College London

KING'S COLLEGE LONDON

Kabul Oranı: % 58

1892'de kurulan King's College London, Avrupa'nın en kozmopolit şehrinin atriyumunda zengin bir tarih ve prestij merkezi olmuştur. İngiltere'deki Üniversite düzeyindeki kurumlar açısından Oxford, Cambridge'den sonra dördüncü en eski olanıdır. Aynı zamanda, İngiltere’nin en iyi on üniversitesinden biridir.

Ayrıca, King's College London, İngiltere'deki bir üniversite için yüksek bir kabul oranına sahiptir. King'sin mezunları arasında Florence Nightingale, ünlü Romantik şair John Keats, fizikçi James Clerk Maxwell, DNA çalışmalarının öncüleri Maurice Wilkins ve Rosalind Franklin, saygıdeğer Desmond Tutu ve 12 Nobel ödüllü araştırmacı bulunmaktadır.

11. The University of Bradford

THE UNIVERSITY OF BRADFORD

Kabul Oranı: % 52

Bradford Üniversitesi, Britanya'da oluşturulan 40. üniversitedir. West Yorkshire'da bulunan ve 1966'da resmi olarak University of Bradford adını alan bu üniversite, Birleşik Krallık'ın altmışlarda üniversite statüsü kazanmış kurumlarından biridir.

Şu anda, barış ve çatışma araştırmalarına adanmış dünyanın en büyük üniversite merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Esasen bir teknoloji üniversitesi olan Bradford’un en çok tanınan programları, ülkede sırasıyla 3. ve 4. sırada yer alan Adli Bilimler ve Kimya Mühendisliği bölümlerindedir.

12. The University of Dundee

THE UNIVERSITY OF DUNDEE

Kabul Oranı: % 46

Dundee Üniversitesi, aslen St. Andrews'un kurucu bir kolejiydi. Sonunda bağımsız üniversite statüsüne 1967'de bir kraliyet tüzüğü ile ulaştı.

Dundee Üniversitesi’nde (veya Dund olarak da kısaltılabilir), toplam 17.000'den fazla öğrenci bulunmaktadır. Dund'da bir araya gelen uluslararası öğrenciler, İskoç kırsalının fantastik fonunda yer alırken şehir merkezine erişilebilen çok kültürlü kampüsün ilgisini çekmektedir.

Fen bilimleri, işletme, sanat ve beşeri bilimler, sağlık ve hukuk arasında değişen lisans düzeyinde 100'den fazla kurs verilmektedir. Dundee’nin ana üniversite kampüsü, şehrin batı ucunda, mağazalara, barlara ve restoranlara yürüme mesafesinde yer almaktadır. Tıp fakültesinin yanı sıra bir araştırma merkezinin de bulunduğu Ninewells Hastanesi'nde ek tesisler bulunmaktadır.

İlk profesörlerinden birinin dediği gibi: "Küresel düşün, yerel hareket et." Göreviniz yerel ve küresel olarak yaşamları dönüştürmekse, Dundee Üniversitesi mükemmel bir uyum olacaktır.

13. University of Edinburgh

UNIVERSITY OF EDINBURGH

Kabul Oranı: % 42

Kültür ve tarih açısından zengin bir şehirde yer alan Edinburgh Üniversitesi 16. yüzyılda kurulmuş olduğu için, İskoçya'da "eski bir üniversite" olarak adlandırılmıştır.

Üniversite, yıldız akademik ve araştırma itibarı ile dünya çapında 43.000'den fazla en iyi ve en parlak öğrenciyi kendine çekmiştir. Okul ayrıca birçok ikonik figürü doğurmuştur.

Sadece Nobel ödüllüleri, Olimpiyat madalyaları ve başbakanları üretmekle kalmadı, aynı zamanda koyun Dolly'ye (ilk hayvan klonu) ev sahipliği yaptı. Sör Arthur Conan Doyle ayrıca, tarihin en ünlü karakterlerinden biri olan büyük Sherlock Holmes'u burada Edinburgh Üniversitesi'nde yaratmak için ilham almıştır.

Ayrıca, harika haberlerden biri de Edinburgh Üniversitesi'nin Birleşik Krallık'taki en yüksek kabul oranlarına sahip üniversiteler listemizde yer almasıdır!

14. Durham University

DURHAM UNIVERSITY

Kabul Oranı: % 41

Durham Üniversitesi, Oxford ve Cambridge'den hemen sonra 1832'de kurulan İngiltere'deki en eski üçüncü üniversitedir. Tarihi Durham şehrinde bulunan üniversite, zor kazanılmış ayrıcalığıyla gurur duymaktadır. Durham Üniversitesi, her yıl eğitim ve araştırmada dünya çapındaki mükemmelliğini kanıtlamaktadır.

Dünyanın en iyi 100 üniversitesinden biridir ve bu onu sürekli olarak Birleşik Krallık'ın en iyi 10 üniversitesinden biri yapmaktadır. Durham'da 18.700'den fazla öğrenci ve 330'dan fazla lisans ve lisansüstü kursu vardır. Durham mezunları yüksek küresel talepte bulunduğundan, mezuniyetten sonra işe girmek onlar kolaydır.

15. Hult International Business School London

HULT INTERNATIONAL BUSINESS SCHOOL LONDON

Kabul Oranı: % 28

İngiltere'deki en yüksek kabul oranlarına sahip üniversiteleri listemizi Londra Hult Uluslararası İşletme Okulu ile sonlandırıyoruz. 1964’te kurulan bu özel işletme okulu, Şanghay ve büyük Amerikan şehirleri de dâhil olmak üzere dünya çapında önemli etkili pazarlarda bulunan diğer kampüsleriyle onaylanmış en iyi işletme okullarından oluşan bir ağa sahiptir.

Hult London'da iş sektörü bağlantıları, sınıflar, okul kulüpleri veya kişinin kendi insiyatifiyle kolayca oluşturulabilir. Şehir, birçok uluslararası şirketin genel merkezi ile doludur ve Avrupa'nın yeni başlayanlar için en büyük arenasıdır.

Londra Hult Uluslararası İşletme Okulu, dünyanın gelecekteki iş liderleri için ideal eğitim alanları sunarak mükemmel bir hizmet sağlamaktadır.

Umarım İngiltere'deki en yüksek kabul oranlarına sahip üniversiteler hakkındaki bu makalemiz yardımcı olmuştur :)

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et