Yurtdışında Eğitim

İTALYA’DAKİ EN YÜKSEK KABUL ORANLARINA SAHİP ÜNİVERSİTELER


Nisan 18, 2021 / 1053 Görüntüleme / 0 Yorum

Modern medeniyetin doğduğu yerde okumak istiyorsanız, o zaman daha fazla aramanıza gerek yok, rotasyonu hemen İtalya’ya çevirin. Sizi çevreleyen dünyanın tarihi ve meşhur lezzetli yemekleri ile İtalya, dünyanın en güzel ve kültür dolu ülkelerinden biridir. Yüksek öğretim kurumları, hem ulusal hem de uluslararası öğrencilere iddialı programlar sunmakla ünlüdür. Size en uygun üniversiteyi seçerken, bulunduğu şehir, sunulan programlar, kabul oranları ve yaklaşık aylık gider masrafları gibi şeyleri göz önünde bulundurmak isteyebilirsiniz. Burada, İtalya'daki yüksek kabul oranlarına sahip en iyi üniversitelerden bazıları hakkında bilgi topladık. Hadi hep birlikte göz gezdirelim. 

İTALYA’DAKİ KABUL ORANI EN YÜKSEK 6 ÜNİVERSİTE

1. University of Bari Aldo Moro

UNIVERSITY OF BARI ALDO MORO

Kabul oranı: %90

İtalya'daki% 90 yüksek kabul oranına sahip bu üniversite, 1925'te İtalya'nın güney bölgesinde kurulmuştur. Hem ulusal hem de uluslararası öğrenciler için çok sayıda kurs ve program sunan 12 fakülteye sahiptir. Üniversite, başvuran öğrencileri bir değerlendirme sınavına tâbi tutmaktadır. Fakat bu değerlendirme sınavı bir giriş sınavı değildir. Basitçe öğrencinin bilgisini değerlendirmek için yapılır. Bununla birlikte, belirli kurslar giriş sınavları gerektirir ve bunlar için kabul oranı% 90'dan düşüktür. Bunlardan bazıları, Avrupa Birliği’nin dışından gelen öğrenciler için kabul oranı yalnızca% 50 olan tıptır.

2. The American University of Rome

THE AMERICAN UNIVERSITY OF ROME

Kabul oranı: %85

Bu kurum, liberal sanat çalışmaları ve uygulamalı deneyim arasında inanılmaz bir dengeye sahiptir. Bu şekilde, öğrenciler kariyerlerinin başından itibaren staj programları aracılığıyla işgücünde bir varlık geliştirmeye başlayabilirler. Kurslar beşeri bilimler ve sosyal bilimlere odaklanmaktadır. Dahası, uluslararası bir ortam yoğun bir şekilde desteklenmektedir. Bu nedenle, İtalya'nın kalbinde, Roma'da bulunan bu üniversiteye yabancı öğrenciler her zaman çok hoş karşılanır. Bununla birlikte, öğrenci topluluğu, kayıtlı sadece 500 lisans öğrencisi ile nispeten küçüktür. Bu, fakültenin öğrencilerle daha yakın bir ilişki kurmasına ve onlara kişiselleştirilmiş ilgi göstermesine olanak tanır. Bu, bu kolejde eğitimi bu kadar kaliteli yapan şeyin bir parçası. Dahası, üniversite diğer ülkelerde de yerleri olduğu için çok sayıda değişim programı sunmaktadır.

3. John Cabot University

JOHN CABOT UNIVERSITY

Kabul oranı: %60

Bu üniversite, Roma'daki Kolezyum'a çok yakın, kıskanılacak bir konuma sahiptir. Bir Amerikan üniversitesi olması sayesinde, bu güzel şehirde tüm derecelerini veya bir bölümünü devam ettirmek isteyen yabancı öğrenciler için çok cazip kılan İngilizce temelli programlar sunmaktadır. Kurslar esas olarak ekonomi ve insancıl çalışmalara yöneliktir ve maddi yardıma ihtiyacı olan öğrenciler için çok sayıda burs mevcuttur. Bu kurumda eğitim almaya hak kazanabilmek için İngilizce yeterliliğinizi göstermek ve 2.5'in üzerinde bir not ortalamasına sahip olmak gereklidir. Sınıflar oldukça küçüktür ve sınıf başına 15'ten az öğrenci vardır. 

4. University of Bologna

UNIVERSITY OF BOLOGNA

Kabul oranı: %55

Bu üniversite Bolonya şehrinde bulunmaktadır ve geniş bir araştırma geçmişine sahiptir. Fakülte, farklı alanlarda yenilik yapma umuduyla öğrencileri farklı araştırma programlarına odaklanmaya şiddetle teşvik eder. Üniversite, başvuru yapmak isteyen öğrencilerin sunulan derslerden herhangi birini alabilmeleri için bir gereklilik olarak kabul testleri oluşturur. İtalya ve Avrupa'da kıtadaki en iyi kurumlardan biri olarak tanınmaktadır ve eğitimin ön saflarında yer almasıyla uzun süredir devam eden bir üne sahiptir. Ülkede çeşitli kampüsleri ve Arjantin'de genel merkezi vardır.

5. University of Pisa

UNIVERSITY OF PISA

Kabul oranı: %35

Pisa Üniversitesi adından da anlaşılacağı üzere Pisa'da bulunur ve ülkedeki en eski yüksek öğrenim merkezlerinden biridir. Bu, yüksek kaliteli programları ve güçlü araştırma felsefesi ile kıtadaki en iyi kurumlardan biri olarak kabul edilir. Bu sayede uluslararası alanda tanınmıştır ve genellikle İtalya'daki en iyi üniversitelerin ilk beşinde yer almaktadır. Kabul edilmek için, öğrencilerin bir giriş sınavına girmeleri gerekir ve başvuru sahiplerinin yalnızca% 20-30'u kabul edilir. Üniversite, hukuktan klinik ve deneysel tıbba kadar, ilgilenen hemen hemen her öğrenci için seçeneklere sahip çok çeşitli programlar sunmaktadır.

6. University of Milan

UNIVERSITY OF MILAN

Kabul Oranı: %20

Kabul oranı yüksek olan İtalyan üniversiteleri listemizi Milano Üniversitesi ile sonlandırıyoruz. Milano Üniversitesi, İtalya'nın en prestijli kurumlarından biri olarak kabul edilir. Bazı kursları bir giriş testi gerektirmese de, çoğu bunu gerektirir ve oldukça seçici olabilirler. Tıp fakültesi gibi okullar çok talepkardır ve bir başvuru sahibi olarak, AB üyesi olmayan bir öğrenciyseniz, giriş sınavının ilk% 15'inde puan almanızı gerektirir. Avrupalı ​​bir öğrenci olarak kabul oranı daha da düşük olabilir. Ancak bu oranlar söz konusu programa göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle, tıp eğitimi almakla ilgilenmiyorsanız, bu üniversiteye girme şansınız muhtemelen daha yüksek olacaktır.

İtalya'da okumak, ister sadece bir sömestr, ister tüm dereceniz için olsun, eşsiz bir fırsattır. Bu ülkede bulunan üniversitelerin yüksek kalitesi ve her adımda sizi saracak zengin kültürüyle bu deneyim mutlaka göz önünde bulundurmanız gereken bir deneyim. Kabul oranları üniversiteler arasında değişir, ancak ikinci bir ev olarak İtalya ile ilgilenen herkes için uygun seçenekler vardır.

Umarım İtalya'daki en yüksek kabul oranlarına sahip üniversiteler hakkındaki bu makale yardımcı olmuştur! 

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et