Yurtdışında Eğitim

İTALYA | EN İYİ ÜNİVERSİTELER


Nisan 18, 2021 / 663 Görüntüleme / 0 Yorum

İtalya'daki en iyi üniversiteleri anlattığımız yazımıza hoş geldiniz!

Avrupa'da yükseköğrenim için değerli fırsatlar sunan birçok ülke düşünüldüğünde, İtalya akla ilk gelebilecek eğitim merkezlerinden biridir. Zengin tarihiyle ikonik bir sanat şehri olan İtalya, dünyaca tanınmış yemek kültürüyle de okumak isteyenlerin dikkatini çekmektedir.

Bu, İtalya'yı uluslararası öğrenciler için yurtdışında en çok tercih edilen ülkelerden biri yapar ve her sene birçok öğrenci değişim programı olarak da İtalya’yı seçeneklerinin arasında önemli pozisyonda bulundurur. 

Aynı zamanda, İtalya’da seyahat etme fırsatı bulduğunuzda fark edeceksiniz ki çoğu yapı yüzyıllar önce inşa edilmiştir. Buna Dünya’nın en eski üniversitesi olan Bologna Üniversitesi de dahil! 

Aşağıdaki listede uluslararası öğrenciler için İtalya'daki en iyi yükseköğretim kurumlarından birkaçının listesini bulabilirsiniz.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN İTALYA’DAKİ EN İYİ ÜNİVERSİTELERİN LİSTESİ 

  • Università Cattolica del Sacro Cuore (UCSC)
  • The University of Padua
  • Scuola Normale Superiore di Pisa
  • Politecnico di Milano
  • Lorenzo de Medici International Institute
  • Università di Bologna
  • Sapienza Università di Roma
  • Florence University of the Arts
  • University of Siena
  • University of Verona
  • Vita-Salute San Raffaele University

Şimdi tek tek inceleyelim bu üniversiteleri!

İTALYA’DAKİ ÜNİVERSİTELER HAKKINDA GENEL BİLGİLER 

1. UNIVERSITA CATTOLICA DEL SACRO CUORE (UCSC)

UNIVERSITA CATTOLICA DEL SACRO CUORE

Kutsal Kalp Katolik Üniversitesi veya UCSC, İtalya'da özel bir araştırma üniversitesidir. UCSC'nin ana kampüsü Milano’dadır; Roma, Piacenza, Brescia ve Cremona'da ek küçük kampüsleri vardır. 

Beş kampüsü ve 30.000'i aşan öğrenci nüfusu ile toplu olarak, üniversite dünyadaki en büyük katolik, dünyevi olmayan yükseköğrenim kurumu ve dünyanın en büyük özel üniversitesi olarak tanınır.

UCSC, 12 akademik fakültesi ve lisansüstü okulları aracılığıyla çok çeşitli kurslar sunar. Bu kurslar hem İtalyanca hem de İngilizce olarak verilmektedir; Uluslararası itibarı sayesinde, İtalya'daki bu üniversite, uluslararası öğrenciler için aynı zamanda, öğrencilerin yurtdışında eğitim görmelerini sağlayan diğer denizaşırı üniversitelerle ortaklaşa akredite çift derece sağlar.

Üniversite, öğretim ve istihdam edilebilirliği açısından üst sıralarda yer almaktadır. Konuları açısından UCSC, Hukuk programlarıyla ünlüdür ve Hukuk Fakültesi, dünyada 80. sırada yer almaktadır.

Lisans Programları 

Master Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler 

2. THE UNIVERSITY OF PADUA

THE UNIVERSITY OF PADUA

İtalya'nın Padua şehrinde bulunan Padua Üniversitesi, dünyanın en eski üniversitelerinden biri olarak bilinir! 1222 yılında bir hukuk üniversitesi olarak kurulan üniversite, şimdi genişlemiş ve 60.000'den fazla öğrenciyi eğiten çeşitli ve dünya standartlarında bir kurum haline gelmiştir.

Hem ülkedeki hem de küresel olarak en iyi İtalyan yükseköğretim kurumları arasında yer almaktadır. En önemli mezunlarından bazıları Nicolas Copernicus ve Sir Edward Greaves’dir.

İtalya'daki bu üniversite ayrıca 20'den fazla akademik bölüm altında çok çeşitli programlar sunmaktadır. Şu anda, bu prestijli kurum kampüsünü Veneto eyaletinin diğer bölgelerine doğru genişleten Padua Üniversitesi, küresel konumunu iyileştirmenin bir yolu olarak uluslararası bağlantılarını çoğaltmıştır. 

Lisans ve Master Programları

https://www.unipd.it/en/scholarships">Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

3. SCUOLA NORMALE SUPERIORE DI PISA

SCUOLA NORMALE SUPERIORE DI PISA

Scuola Normale Superiore, İtalya'nın Pisa kentinde bulunan prestijli bir yükseköğretim kurumudur. 1810'da Roma imparatorluğunun öğretmenlerini eğitmek amacıyla Paris'teki École Normale Supériere'nin kardeş kurumu olarak kurulan kurum şu anda 500'den fazla öğrenciyi çeşitli derecelerde eğitiyor.

Şu anda, İtalya'nın en iyi üniversitesi, Avrupa'nın en iyi 30 üniversitesi ve dünyanın en iyi 200 üniversitesi arasında yer alan birinci sınıf bir üniversite haline geldi.

Pisa'daki kampüsüne ek olarak, kurumun Floransa'da ayrı bir kampüsü de bulunmaktadır. SNS, öğrencilerine çeşitli akademik fakültelerde çok sayıda derece sunar.

Diğer üniversitelerle uluslararası ortaklıklar çapraz öğrenci değişimine ve uluslararası akışı iyileştirmeye olanak tanır. Uluslararası öğrenciler, özellikle doktora adayları ve lisansüstü öğrenciler, çeşitli burs ve finansman fırsatlarına da erişebilir.

Lisans Programları

Phd Programları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

4. POLITECNICO DI MILANO

POLITECNICO DI MILANO

İtalya'nın Milano şehrinde bulunan Politecnico di Milano (Milano Politeknik Üniversitesi), ülkenin en büyük teknik kurumlarından biridir.

1863 yılında kurulan bu seçkin kurum, öğrencilere mimarlık, tasarım ve mühendislik alanlarında eğitim sunmaktadır. Politecnico, Milano'daki ana kampüsüne ek olarak, ülke genelinde ek uydu kampüsleri de işletmektedir.

Bölgedeki en eski üniversite olarak tanınan bu üniversite, İtalya'da en iyi olarak gösterilen mühendislik kurslarıyla ünlüdür. Tasarım, mimari ve yapısal ve inşaat mühendisliği kursları da oldukça rekabetçidir.

Ayrıca, uluslararası öğrencileri için, uluslararası ortak üniversitelerle öğrencilerin ders çalışmalarını İtalya dışındaki çalışma deneyimleriyle bütünleştirmelerini sağlayan çeşitli bağlantıları teşvik eder.

Örneğin, doktora öğrencileri MIT'de bir yıl boyunca yurtdışında eğitim alma fırsatına sahiptir. Kurum ayrıca araştırmalarında yüksek bir profil sergiliyor ve her yıl yaklaşık 60 büyük ölçekli uluslararası proje üstleniyor.

Lisans ve Master Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

5. LORENZO DE MEDICI INTERNATIONAL INSTITUTE (LDM)

LORENZO DE MEDICI INTERNATIONAL INSTITUTE

İtalya'da birincil bir uluslararası enstitü arıyorsanız, Lorenzo de Medicine Enstitüsü mükemmel bir seçimdir. Floransa merkezli ana kampüsü ile kurum, Roma, Venedik ve Toskana'da ek kampüsler işletmektedir.

LdM, İtalya'da okumak isteyen uluslararası öğrenciler için popüler bir yurtdışında eğitim programı sağlamasıyla bilinir. Yıllık öğrenci kaydı 2500'ün üzerinde olan kurum, İtalyan dili çalışmaları, liberal sanatlar ve güzel sanatlarda uzmanlaşmıştır ve tüm bu kurslar İngilizce ve İtalyanca olarak verilmektedir.

Sunulan kurslara ve derecelere örnek olarak stüdyo sanatı için lisans dereceleri, koruma çalışmaları, moda tasarımı, İtalyan dili ve Müze çalışmaları alanında yüksek lisans derecesi verilebilir.

LdM ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri (Marist College, New York) ve dünyadaki diğer üniversiteler giibi uluslararası üniversitelerle işbirliği içinde yürütülen akredite programlara sahiptir. Akademik olarak, sınıflar küçük bir yapıya sahiptir ve bu nedenle öğrenciler için çok etkileşimlidir.

Lisans ve Master Programları

Burs Olanakları

6. UNIVERSITA DI BOLOGNA

UNIVERSITA DI BOLOGNA

İtalya'nın kuzeyindeki Bolonya şehrinde bulunan Bolonya Üniversitesi, 1088 yılında kurulmuştur ve şu anda dünyanın en eski üniversitesi unvanına sahiptir. Aynı zamanda Avrupa'nın önde gelen yükseköğretim kurumları arasındadır.

Küresel olarak, üniversite dünyanın en iyi 200 üniversitesi (ARWU sıralaması) arasında sıralanır ve ulusal olarak İtalya'daki en iyi üniversite olarak derecelendirilir. Akademik olarak 11 okuldan oluşan üniversite, şu anda İtalya'dan ve dünyanın dört bir yanından 85.000'den fazla öğrenciye eğitim vermektedir.

Lisans 'laureas' olarak bilinen farklı çalışma alanlarına sahip programlar ve ardından yüksek lisans ve doktora programları sunar. Uluslararası prestijiyle, uluslararası öğrenciler için İtalya'daki üniversite, yurtdışındaki ortak üniversitelerle çeşitli uluslararası bağlantıları sürdürür ve ayrıca Buenos Aires, Arjantin'de bir denizaşırı şubesi vardır.

Eski tarihine rağmen üniversite, zenginleştirici bir öğrenci deneyimi sunan kampüsü ve çeşitli gece hayatı ile tanınan şehri ile "eski" olmaktan çok uzaktır.

Lisans Programları

Master Programları

Phd Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

7. SAPIENZA UNIVERSITA DI ROMA

SAPIENZA UNIVERSITA DI ROMA

Roma Sapienza Üniversitesi veya kısaca Sapienza olarak bilinen bu üniversite, İtalya'nın Roma şehrinde bulunan bir araştırma üniversitesidir. 1303'te kurulan üniversitenin şu anda 112.000'i aşan bir öğrenci nüfusu var ve bu da onu öğrenci kaydı ile Avrupa'nın en büyük üniversitelerinden biri yapıyor.

Sapienza, Avrupa Parlamentosu Başkanları, millet başkanları, seçkin bilim adamları, Nobel Ödülü sahipleri ve diğer önemli mevkiler haline gelen birinci sınıf mezunlar yetiştirmiştir. Ünlü figürler arasında Maria Montessori, Enrico Fermi ve Evangelista Torricelli bulunmaktadır.

Bu kurumun son derece prestijli olması ve sürekli olarak Avrupa'da olduğu kadar ülkede de üst sıralarda yer alması şaşırtıcı değildir. Sapienza, 11 büyük fakülte aracılığıyla faaliyet göstermektedir ve araştırma için yüksek bir profile sahiptir. Temel araştırma alanları doğa bilimleri, beşeri bilimler, biyomedikal bilimler ve mühendisliktir.

Lisans ve Master Programları

Phd Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

8. FLORENCE UNIVERSITY OF THE ARTS (FUA)

FLORENCE UNIVERSITY OF THE ARTS

En büyük sanat şehirlerinden biri olan Floransa'da bulunan Floransa Sanat Üniversitesi, öğrenciler için güzel sanatlar alanında eğitim sunan prestijli bir özel yükseköğretim kurumudur.

1997'de yakın zamanda kurulan üniversite yeni kurulmasına rağmen, 3000'den fazla öğrenciye çalışma sağlayan seçkin bir eğitim enstitüsü haline geldi. Uluslararası öğrenciler için İtalya'daki bu üniversite akademik olarak 9 okuldan oluşur ve 200'den fazla farklı eğitim kursu sunar.

Bunlar moda teknolojisinden mutfak sanatlarındaki çalışmalara kadar uzanmaktadır. Temel olarak İngilizce eğitim şekli ile FUA, 40'tan fazla ülkenin öğrencilerini bir araya getirir.

Dahası, Floransa'nın kendisi bir turist şehridir ve güçlü bir uluslararası topluluk duygusunu teşvik ederek üniversiteye ve öğrencilerine zengin bir ortam sağlar. Ayrıca, akredite çift derece ve öğrenci değişim programları fırsatı sağlamak için Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Güney Florida Üniversitesi gibi çok sayıda denizaşırı kurumla işbirliği yapmaktadır.

Lisans ve Master Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

9. UNIVERSITY OF SIENA

UNIVERSITY OF SIENA

Siena Üniversitesi, Toskana'daki tarihi Siena şehrinde bulunan bir devlet üniversitesidir. 1202 yılında kurulan bu seçkin kurum, dünyanın en eski üniversitelerinden birinin başka bir örneğidir ve tarihle dolu bir ortaçağ kentinde okumak isteyen öğrenciler için mükemmel bir yerdir.

Şu anda 20.000'den fazla öğrenciye eğitim vermektedir ve akademik olarak üniversite en çok hukuk, yönetim ve tıp okulları ile tanınır.

Buna ek olarak, üniversite, uluslararası öğrencilerini şehrin kültür ve gelenekleriyle bütünleşmeleri için yoğun bir şekilde teşvik etmekte ve diğer İtalyan öğrencilerle bir dil değişim ortaklığı programına vurgu yapmaktadır.

Üniversite tarafından sunulan birden fazla eğitim kursu İngilizce olarak verilmektedir ve tüm öğrencilerin bu kültürel şehirde çevrenin sürükleyici ve zenginleştirici doğasını deneyimlemesi garanti edilmektedir.

Lisans ve Master Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

10. UNIVERSITY OF VERONA

UNIVERSITY OF VERONA

Verona Üniversitesi, İtalya'nın Verona şehrinde bulunan bir devlet araştırma üniversitesidir. Shakespeare’in zamansız ‘Romeo ve Juliet’inden ilham alan ve ortamından sonra aşk şehri olarak bilinen üniversite ve Verona’daki konumu, burayı çeşitli, kültürel ve hoş bir ortamda okumak isteyen öğrenciler için ideal kılmaktadır.

Üniversite, uluslararası öğrenciler için sürekli olarak İtalya'daki en iyi devlet üniversitesi olarak seçilmiştir ve akademik çalışmaları için yüksek bir prestije sahiptir. Akademik olarak Biyoteknoloji ve Ekonomiden Tıp ve Felsefeye kadar 12 bölüme ayrılmış olan bu kurum, 20.000'i aşan öğrenci nüfusu için yaklaşık 200 farklı eğitim programı sunmaktadır.

Üniversite ayrıca yüksek uluslararası standartları korumaktadır; 300'den fazla denizaşırı ortağından oluşan ve yaklaşık 1500 öğrenciden oluşan uluslararası bir öğrenci topluluğunu çeken bir üniversite ortaklık ağına sahiptir. Üniversite, eğitim ve kültürel keşif için en iyi fırsatları sağlamaya kararlıdır.

Lisans Programları

Master Programları

Phd Programları

Burs Olanakları ve Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

11. VITA-SALUTE SAN RAFFAELE UNIVERSITY

VITA-SALUTE SAN RAFFAELE UNIVERSITY

İkonik şehir Milano'ya dayanan Vita-Salute San Raffaele Üniversitesi (veya UniSR), 1996 yılında kurulmuş özel bir üniversitedir. Bu üniversite çoğunlukla yaşam bilimleri ve felsefeye yöneliktir ve akademik olarak 3 ana fakülteden oluşmaktadır. Bu fakülteler Tıp, Psikoloji ve Felsefe alanlarında hizmet vermektedir.

Sınırlı eğitim alanına rağmen, üniversite güçlü bir uluslararası üne sahiptir; örneğin, Tıp Fakültesi, birincil öğretim şekli olarak İngilizce olan uluslararası bir MD programı yürütmektedir.

Buna ek olarak, bu programlar için mevcut olan koltukların yarısı, UniSR'deki uluslararası deneyimi geliştiren uluslararası öğrencilere sunulmaktadır. Araştırma, üniversitede güçlü bir odak noktası olmaya devam ediyor ve çeşitli ileri araştırma tesislerini işletiyor.

İtalya'nın en büyük şehirlerinden birinde elverişli konumu ile öğrenciler aynı zamanda eğitim ve lisans sonrası istihdam için de çok sayıda fırsata erişme imkanına sahiptir. 

Lisans Programları

Master Programları

Phd Programları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

Uluslararası öğrenciler için İtalya'nın en iyi üniversiteleri hakkındaki bu yazılı umarım faydalı olmuştur. Daha fazla merak ettiğiniz bilgi ya da sormak istediğiniz soru varsa yorum bölümüne yazmayı unutmayın!  

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et