Yurtdışında Eğitim

Japonya’da Eğitim | En İyi 13 Üniversite


Aralık 27, 2022 / 2696 Görüntüleme / 0 Yorum

Bugünkü konumuz Japonya'daki en iyi üniversiteler! Yükselen güneşin ülkesi olarak bilinen Japonya, Doğu Asya'da Pasifik Okyanusu'nun kuzeybatısında bulunan bir ülkedir. Kültürel ve teknoloji açısından oldukça gelişmiş olan bu ülkede birçok farklı deneyim kazanabilirsiniz. Sumo güreşçileri, suşi, kimono, hızlı trenler ile özdeşleşen Japonya'da üniversite eğitiminizi tamamlamak sizin için mükemmel bir avantaj olacaktır.

Japonya akademik anlamda güçlü bir üne sahiptir ve dünyanın en iyi üniversitelere de ev sahipliği yapmaktadır. Genel olarak araştırma ve geliştirmeye dayalı eğitim sistemine sahip olan Japonya'nın en iyi üniversitelerini sizler için derledik. Gelin bunları hep birlikte inceleyelim.

Japonya'daki En Başarılı 13 Üniversite

  1. Tokyo Üniversitesi
  2. Kyoto Üniversitesi
  3. Osaka Üniversitesi
  4. Keio Üniversitesi
  5. Tohoku Üniversitesi
  6. Waseda Üniversitesi
  7. Kyushu Üniversitesi
  8. Tsukuba Üniversitesi
  9. Kobe Üniversitesi
  10. Chiba Üniversitesi
  11. Yamanashi Üniversitesi
  12. Meiji Üniversitesi
  13. Sophia Üniversitesi

Japonya’daki En İyi Üniversiteler Hakkında Genel Bilgiler

Unutmadan söylemek gerekir ki Japon üniversitelerinin kabul oranı ortalama %10'dur. Girmenin zor olduğu fakat girdiğinizde de kesinlikle ömür boyu bir kez yaşayacağınız deneyimler kazanacağınıza eminiz.

#1 Tokyo Üniversitesi

Tokyo Üniversitesi

1877 yılında kurulan Tokyo Üniversitesi, Todai olarak da bilinmektedir. Altyapısı ve eğitim kalitesi ile uluslararası öğrenciler için ilk seçenekler arasında yer almaktadır. Japonya'daki en iyi üniversiteler arasında yer alan Tokyo Üniversitesi'nin yabancı öğrenciler için iyi bir seçim olmasının sebebi de İngilizce eğitim veren birçok programa sahip olmasıdır.

Okulun üç ana kampüsü bulunmaktadır. Bunlar Hongo Kampüsü, Komaba Kampüsü ve Kashiwa Kampüsüdür. Bu kampüsler Japonya'nın birçok turistik mekanına yakındır. Bu sayede boş ders aralarını da fırsata çevirerek değerlendirebilirsiniz!

#2 Kyoto Üniversitesi

Kyoto Üniversitesi

Kyoto'da bir devlet üniversitesi olan Kyoto Üniversitesi, Japonya'nın en eski ikinci üniversitesidir. Yoshida, Uji ve Kataura adında üç kampüsü bulunmaktadır. Uluslararası öğrenciler için harika bir üniversitedir. Kyoto Üniversitesi, eski imparatorluk üniversitelerinden biridir ve Kyoto İmparatorluk Üniversitesi olarak da bilinmektedir. En iyi laboratuvarlara sahip olan bu üniversite sayesinde öğrenciler uygulamalı deneyim yapma fırsatı elde etmektedirler. Bundan dolayı araştırmayla ilgilenen öğrenciler için ideal bir üniversite olmaktadır.

#3 Osaka Üniversitesi

Osaka Üniversitesi

Bir diğer eski imparatorluk üniversitesi olan Osaka Üniversitesi'nin, Suita, Toyonaka ve Minoh olmak üzere üç kampüsü bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 11 lisans ve 16 yüksek lisans programı vardır. Ancak Osaka Üniversitesi, rekabetçi derecede olan giriş sınavları ile bilinmektedir. Sınavların geçme oranı düşüktür. Ancak sınavı geçen öğrenciler için Japonya'daki en iyi üniversitelerinden birinde okuma fırsatı doğmaktadır.

#4 Keio Üniversitesi

Keio Üniversitesi

Keio Üniversitesi, Japonya'daki en eski üniversitelerinden biridir. Kampüsleri Tokya ve Kanagawa'dadır. Yüksek lisans programlarının çoğu İngilizce olarak eğitim sunmaktadır. Lisans programlarında, İktisat Fakültesinde ve Politika, Çevre ve Bilgi Fakültesinde uluslararası öğrenciler için dersler İngilizce olarak verilmektedir.

Keio Üniversitesi'nde öğrenim gören uluslararası öğrencilere yurt ve burs imkanı sağlanmaktadır. Bundan dolayı Japonya’daki en iyi üniversiteler arasında yerini almaktadır. Ayrıca uluslararası öğrencilerin yerel topluluklara dahil olması için de çeşitli uygulamalar yapmaktadır.

Japonya'daki En İyi Üniversiteler: Henüz Bitmedi!

#5 Tohoku Üniversitesi

Tohoku Üniversitesi

Japonya'da kurulan üçüncü imparatorluk üniversitesi Tohoku Üniversitesi'dir. Üniversitenin 10 fakültesi, 17 lisansüstü programı ve 3 profesyonel lisansüstü okulu bulunmaktadır. Uluslararası öğrenci sayısı oldukça fazladır. Diğer üniversitelere göre de daha uygun fiyatlıdır. Bundan dolayı uluslararası öğrencilerin tercih listelerinde yer almaktadır.

#6 Waseda Üniversitesi

Waseda Üniversitesi

1882 yılında kurulan ve birçok uluslararası öğrenciye sahip olan Waseda Üniversitesi özel bir üniversitedir. 13 lisans ve 23 lisansüstü programa sahiptir. Birçok program İngilizce dilinde eğitim vermektedir. Günümüze kadar mezun olan öğrencilerinden yedi başbakan çıkartmıştır. Doğu ve Batı Kültürlerinin Uyumlaştırılması ilkesini edinen üniversitede 105 ülkeden ortalama 5000 uluslararası öğrenci bulunmaktadır.

#7 Kyushu Üniversitesi

Kyushu Üniversitesi

Bir başka imparatorluk üniversitesi de Kyushu Üniversitesi'dir. Bu üniversite toplam öğrenci nüfusunun ortalama %13'ünü oluşturmaktadır. Uluslararası birçok öğrencisi bulunan üniversite, kapsamlı uluslararası araştırma ağıyla tanınmaktadır. Birçok seçkin mezun yetiştirmiştir. Japon üniversiteleri arasında uluslararası öğrenciler için en iyi üniversitelerden biri olarak anılmaktadır.

#8 Tsukuba Üniversitesi

Tsukuba Üniversitesi

Japonya'da üniversite okumak isteyen öğrenciler arasında oldukça popüler bir üniversite olan Tsukuba Üniversitesi, ücret açısından da oldukça uygundur. Japonya'nın önde gelen araştırma enstitülerinden birine sahip olan üniversitede, eğitimler İngilizce olarak verilmektedir. Lisans ve lisansüstü birçok programa sahiptir.

#9 Kobe Üniversitesi

Kobe Üniversitesi

Kobe Üniversitesi, Japonya'nın Kansai bölgesinde bulunmaktadır. Uluslararası öğrenciler için Japonya'daki en iyi üniversiteler arasında yer almaktadır. Uygun fiyatlı bir üniversite olduğu için sıkça tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra Kobe Üniversitesi tıp, mühendislik, hukuk alanında birinci sınıf eğitimler vermektedir. Ayrıca sosyal bilimler, sağlık bilimleri, sistem bilişimi gibi lisansüstü eğitimler sunmaktadır.

#10 Chiba Üniversitesi

Chiba Üniversitesi

Chiba Üniversitesi, Chiba eyaletinde bulunan bir üniversitedir. İlk kez ulusal bir üniversitede Edebiyat ve Fen Fakültesi kurulmasıyla tanınan, şu an 10 fakülte ve 15 lisansüstü program bulunmaktadır. Saitama ve Yokohama Ulusal Üniversiteleri ile ortak eğitim alanında doktora derecesine sahiptir.

#11 Yamanashi Üniversitesi

Yamanashi Üniversitesi

Yamanashi Üniversitesi, kuruluş açısından diğer üniversitelere göre oldukça genç bir üniversitedir. 2002 yılında kurulan Yamanashi Üniversitesi, Japonya'daki en iyi üniversiteler arasında yer almaktadır. Az sayıda öğrencisi bulunan üniversite, giriş sınavları ve yüksek lisans programları için rekabetçi bir sisteme sahiptir.

#12 Meiji Üniversitesi

Meiji Üniversitesi

Japonya'daki en eski ve en prestijli üniversitelerden biri olan Meiji Üniversitesi uluslararası öğrenciler için en iyi üniversitelerden biridir. Surugadai, Izumi, Ikuta ve Nakano adında dört kampüsü bulunmaktadır. 10 lisans, 12 yüksek lisans ve 4 profesyonel lisansüstü programı bulunmaktadır.

Eğitimleri genel olarak İngilizcedir. Bu sayede Japonca dil yeterliliği olmayan uluslararası öğrenciler için uygun bir eğitim hayatı sunmaktadır. Bunun yanı sıra üniversite uluslararası öğrenciler için Japonca kursları da sunmaktadır.

#13 Sophia Üniversitesi

Sophia Üniversitesi

Sophia Üniversitesi, eğitim konusunda mükemmel bir üne sahip olan özel bir araştırma üniversitesidir. Japon üniversiteleri arasında uluslararası öğrenciler için en uygun fiyatlı üniversitelerden biridir. 60 yılı aşkın bir süredir eğitimlerini İngilizce olarak sunmaktadır. Bundan dolayı da uluslararası öğrenci oranı fazladır.

Sizin için derlediğimiz bu Japonya’daki en iyi üniversiteler yazımız umarız ki eğitim hayatınızla ilgili kararlarda size yardımcı olmuştur. Bir sonraki yazımızda görüşene kadar kendinize iyi bakın :) 

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et