Yurtdışında Eğitim

POLONYA'DAKİ KABUL ORANI EN YÜKSEK 10 ÜNİVERSİTE


Ocak 28, 2022 / 1640 Görüntüleme / 0 Yorum

Polonya'nın Tatra Dağları ve Masuria Gölü gibi çoğu turistin Polonya'yı ziyaret ederken baktığı ilgi çekici yerleri bulunmaktadır. Kültürü ve güzelliğinin yanı sıra eğitim sistemi de köklüdür ve özellikle birçok Türk öğrencinin tercihidir. 

Polonya'daki üniversiteler dünyanın en eskileri arasındadır. Polonya'da eğitim almayı mı planlıyorsunuz? 400'den fazla kurum arasından seçim yapabilirsiniz, ancak nihai kararı vermeden önce göz önünde bulundurmanız gereken bazı temel faktörler vardır. İlk olarak, konumun uygun olduğundan, ücretlerin uygun olduğundan ve son olarak seçilme şansınız olduğundan emin olun. Bu makale, Polonya'daki en yüksek kabul oranlarına sahip bazı üniversiteleri listeleyecektir. 

POLONYA'DAKİ KABUL ORANI EN YÜKSEK 10 ÜNİVERSİTE

1. SWPS University

SWPS UNIVERSITY

Kabul Oranı – %93

1996 yılında kurulan SWPS, büyüyerek Polonya'nın en büyük üniversitelerinden biri haline gelmiştir. 50'den fazla programa kayıtlı 16.000'den fazla lisans öğrencisi vardır. Okul ayrıca yaklaşık 30 programda lisansüstü öğrenci kabul etmektedir. 

2015 yılında kuruma üniversite statüsü verildi ve ardından öğrenci nüfusu önemli ölçüde arttı. Son on yılda, SWPS, Sosyal Bilimler kursları sunan en iyi Polonya üniversitesi olarak derecelendirildi. %93 kabul oranı ile Polonya'daki en yüksek kabul oranlarından birine sahiptir.

2. Cracow University of Economics

CRACOW UNIVERSITY OF ECONOMICS

Kabul Oranı: %90

Uluslararası öğrenci kabul eden bir diğer üniversite ise Cracow Ekonomi Üniversitesi'dir. Polonya'nın Krakow kentinde bulunan UEK (Uniwersytet Ekonomicznyw Krakowie'nin kısaltması) 1925'ten beri faaliyet göstermektedir. Ekonomi alanında uzmanlaşmış beş devlet üniversitesi arasındadır ve bu kategorideki en büyüğüdür. 

UEK dört fakülteye bölünmüştür ve 20.000'den fazla öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Bazı kurslar İngilizce olarak verilmektedir, ancak programların çoğunda kullanıldığı için biraz Lehçe öğrenmek akıllıca olacaktır.

3. Vistula University

VISTULA UNIVERSITY

Kabul Oranı - %80

60'tan fazla milletten temsil edilen Vistula Üniversitesi, Polonya'daki en çeşitli yüksek öğretim kurumları arasındadır. 1992'de kuruldu ve altıdan fazla çalışma alanında programlar sundu. Ayrıca ondan fazla lisansüstü program bulunmaktadır. 

Kurumun programları Lehçe ve İngilizce olarak verilmektedir; bu nedenle, bunlardan en az birinde veya her ikisinde de bilgili olmanız gerekecektir. Vistula'nın %80'lik yüksek bir kabul oranı vardır, bu da size daha iyi seçilme şansı verir.

4. Warsaw University of Technology

WARSAW UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

Kabul Oranı: %79

Kabul oranları yüksek Polonya üniversiteleri listemizde bir sonraki yer Varşova Teknoloji Üniversitesi. Polonya, Varşova'da bulunan Varşova Üniversitesi, yalnızca en eskilerinden biri değil, aynı zamanda Orta Avrupa'nın en büyükleri arasındadır. 1826'da kuruldu ve Polonya'nın ilk teknoloji üniversitesi ve Avrupa'da beşinci oldu. 

Üniversitenin toplam öğrenci nüfusu 36.000'in üzerindedir. Her yıl yaklaşık 5.000 mezun üniversite tarafından sahaya bırakılmaktadır. Kalitesinin kanıtı olarak, kurum diğer üniversitelere kıyasla daha yüksek oranda teknik elemana sahiptir.

5. Nicolas Copernicus University

NICOLAS COPERNICUS UNIVERSITY

Kabul Oranı: %78

Adını güneş sisteminin keşfine yaptığı katkılarla tanınan bir astronom olan Nicolas Copernicus'tan alan üniversite 1945'te ortaya çıktı. Nicolas Copernicus Üniversitesi öncelikle hem lisans hem de lisansüstü düzeylerde uygulamalı bilimlerde uzmanlaşmıştır. 

Bu programlara kayıtlı 30.000'den fazla öğrenci bulunmaktadır ve bu da onu Orta Avrupa'nın en büyük üniversitelerinden biri yapmaktadır. Polonya'daki diğer yüksek kabul oranlarına sahip üniversitelere benzer şekilde, başvurular çevrimiçi bir portal üzerinden yapılmaktadır.

6. University of Wroclaw

UNIVERSITY OF WROCLAW

Kabul Oranı: %77

Wroclaw Üniversitesi, Leopold'un yönetimi altında 1702 yılında kurulmuştur. Fakültelere kayıtlı 28.000'den fazla öğrenci bulunmaktadır. Bu fakültelerin her birinde en az bir ders İngilizce olarak yürütülmektedir. 

Wroclaw, büyük ölçüde bilimsel araştırma programlarına odaklanmıştır ve bu nedenle Avrupa'nın en iyi araştırma kurumlarından biri olarak sıralanmaktadır. Bir iş kurmayı planlıyor musunuz? Wroclaw, öğrencilerinin girişimcilik becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış ücretsiz bir programa sahiptir. QS World University Ranking'e göre bölge içinde 45., dünyada 800. sırada yer almaktadır.

7. University of Gdansk

UNIVERSITY OF GDANSK

Kabul Oranı: %73

Polonya'daki yüksek kabul oranlarına sahip üniversiteler listemizde bir sonraki Gdansk Üniversitesi bulunmaktadır. Gdansk'ta bulunan Gdansk Üniversitesi, kabul oranı yüksek olan bir başka yüksek profilli kurumdur. 1970 yılında, iki kurumun - Yüksek Pedagoji Okulu ve Yüksek Ekonomi Okulu - birleşmesiyle kuruldu.

 Üniversitenin 28.000'den fazla öğrenciye hem öğretim hem de araştırma hizmetleri sunmak üzere tasarlanmış on bir fakültesi vardır. Sunulan önde gelen programlardan bazıları pedagoji, psikoloji, oşinografi, hukuk ve biyoteknolojidir. Üniversite, küresel araştırma programlarını geliştirmek için dünya çapında 120'den fazla kurumla ortaklık kurmuştur. UG'ye katılmayı planlıyor musunuz? Başvurular online kayıt portalı üzerinden yapılabilir.

8. University of Rzeszow

UNIVERSITY OF RZESZOW

Kabul Oranı: %46

Rzeszow Üniversitesi, Polonya'nın Rzeszow şehrinde bulunmaktadır ve 2001 yılında kurulmuştur. Genç bir kurum olmasına rağmen, Polonya içinde ve dışında eğitim sektöründe önemli bir itibar kazanmıştır. 

Şu anda, Rzeszow Üniversitesi'nin üç okulda kayıtlı 22.000'den fazla öğrencisi vardır. Okullar ayrıca Tıp, Ekonomi, Hukuk ve Beden Eğitimi dahil olmak üzere on fakülteye bölünmüştür. Kabul oranı %50'nin altında olmasına rağmen, ülkedeki en az seçici önemli üniversitelerden biridir.

9. Lodz University of Technology

LODZ UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

Kabul Oranı: %46

Polonya'da kabul edilme oranları yüksek olan bir diğer üniversite ise Polonya'nın Lodz kentindeki Lodz Teknoloji Üniversitesi'dir. 1945'te kuruldu ve o zamandan beri sadece Polonya'da değil, Orta Avrupa'da da en önde gelen üniversitelerden biri haline geldi. 

Şu anda makine mühendisliği, biyoteknoloji ve uygulamalı bilimler gibi popüler alanlarda uzmanlaşmış on fakültede kayıtlı yaklaşık 17.000 öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca çeşitli uluslararası dillerin öğretildiği Yabancı Dil Merkezi de bulunmaktadır.

10. Jagiellonian University

JAGIELLONIAN UNIVERSITY

Kabul Oranı: %43

Polonya'daki en yüksek kabul oranlarına sahip üniversiteler listemizi Jagiellonian Üniversitesi ile sonlandırıyoruz. 1364 yılında kurulmuş ve Polonya'nın en eskisi olmuştur. Orta Avrupa'nın en eski ikinci ve dünya çapında en eskileri arasındadır. 

Bu araştırma kurumu, hem lisans hem de lisansüstü programlara 43.000'den fazla öğrenci kaydettirmiştir. En az 4.000 öğretim üyesi istihdam etmektedir, dolayısıyla her 11 öğrenciye bir öğretim görevlisi oranı düşmektedir. Jagiellonian Üniversitesi, Polonya'daki en saygın üniversitedir ve %43'lük kabul oranını açıklar. Bununla birlikte, kabul sırasında hala en az rekabetçi olanlardan biridir.

'Polonya'daki En Yüksek Kabul Oranlarına Sahip 10 Üniversite' hakkındaki bu makalenin yardımcı olduğunu umuyorum :) 

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et