Yurtdışında Eğitim

Portekiz Üniversiteleri : Burs İmkanları


Eylül 19, 2022 / 708 Görüntüleme / 0 Yorum

Bugün size Portekiz Üniversiteleri burs imkanlarından bahsedeceğiz. Avrupa'da eğitim görme hayaliniz var mı? Muhteşem, şimdi gerçekleşmeye daha yakın! 

Aynı anda hem yurtdışında eğitim almak hem de dünyayı keşfetmek istiyorsanız, Portekiz düşünebileceğiniz bir yerdir. Portekiz üniversitelerinden burs almak, üniversite hayatına yurtdışında devam etmek ve kişisel yaşamında güzel deneyimler yaşamak isteyenler için harika bir fırsat olabilir. Üniversiteler genelinde sağlanan bursların bazıları okul parasının tamamını kapsarken, bazıları kısmi karşılamaktadır.

Portekiz, diğer Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında daha düşük bir yaşam maliyeti ve öğrenim ücretine sahiptir. Ayrıca, çoğu dersler İngilizce olarak da sunulduğundan dolayı topluluğa kolayca uyum sağlanabilmektedir.

Uluslararası Öğrenciler için Portekiz'deki En İyi Burs İmkanları

1. Coimbra Üniversitesi'ndeki Lisans Programları için Başarı Bursu

Portekiz burs imkanları için bakılacak ilk üniversite muhakkak ki Coimbra Üniversitesi'dir. Portekiz'in en eski üniversitelerinden biri olan Coimbra Üniversitesi, 100'den fazla ülkeden gelen uluslararası öğrencilere sahiptir. Kültürel açıdan zengin ve çeşitli topluluklarıyla daha fazla uluslararası öğrenciyi programlarından birine başvurmaya teşvik etmektedir. Her yıl yüzlerce öğrenciye finansal destek fırsatları sunarak en iyi yaşam koşulları ve öğrenme deneyimi sunmayı amaçlamaktadır. Fakültelerinde en yüksek notlara sahip öğrencilere her yıl başarı bursu sunmaktadır.

Bu burslar, belirlenen kontenjana göre her fakültede en iyi notları alan Uluslararası Öğrencilere verilmektedir. Başarı bursunun toplam kontenjanı 200'dür. Öğrencinin kabul puanı 160 puana eşit veya üzerinde ise, alınan burs miktarı 1000 EUR ile 2000 EUR arasında değişmektedir.

2. Aveiro Üniversitesi'nde Uluslararası Burslar

Portekiz Üniversitelerinden biri olan, Aveiro Üniversitesi bir devlet üniversitesidir ve Portekiz'in Aveiro kentindeki en büyük üniversitedir. Araştırmaya yönelik girişimleri, eğitim kalitesi ve yeniliğe önemli bir katkıda bulunma yolunda işletmelerle aktif işbirliği yapmaktadır. 2014 yılında Üstün Uluslararası Öğrenci Memnuniyeti Sertifikası almıştır. Aveiro Üniversitesi, uluslararası öğrenciler için gereken destekleri tam anlamıyla sağlamaktadır.

Yıllık öğrenim ücretinin 1000€' ya düşürülmesi anlamına gelen bir teşvik bursu verilmektedir. Burstan yararlanabilmek için kayıtlı uluslararası öğrencilerin başvuru notunun 16 (160 puan) ve üzeri olması ve tam zamanlı olarak kayıt yaptırmış olmaları gerekir. Öğrencilerin bu bursu almaya devam etmeleri önceki dönemdeki akademik durumuna bağlıdır.

3. Erasmus Mundus Ortak Yüksek Lisans Bursları

Erasmus Mundus Bursu, Portekiz'deki bazı üniversiteler de dahil olmak üzere Avrupa'daki farklı kurumlarla ortaklaşa yürütülen bir çalışma programıdır. Dünya çapında herhangi bir ülkeden adaylar, Lisans derecelerini tamamladıklarına dair kanıt gösterebildikleri sürece başvuruda bulunabilirler.

Portekiz'deki bu burs, en fazla iki yıl boyunca eğitim, öğrenim, sağlık sigortası gibi masraflarını kapsamaktadır. Burs başvurusunu tamamlamak için öğrencinin İngilizce dil yeterlilik kanıtı, lisans tamamlama kanıtı, finansal kaynakların kanıtı ve tavsiye mektuplarını sunması gerekmektedir.

4. Porto Üniversitesi Bursu

Bu burs ihtiyaca dayalıdır, bu nedenle sadece maddi sıkıntısı olanlar yararlanmaktadır. Adayların burs almaya hak kazanabilmeleri için hane geliri kriterlerini karşılamaları gerekir. Burs, Porto Üniversitesi Lisans masraflarına yardımcı olmak için aylık bir maaştan oluşur. Böylece ekonomik olarak öğrenciler, sadece öğrenim ücretlerinin değil, aynı zamanda barınma, yiyecek, ulaşım ve diğer masrafların mali yükünü taşıma konusunda da desteklenmektedir.

5. Lusofon Üniversitesi Bursu

Lusofon Üniversitesi, Portekiz'de doktora düzeyinde okumak için burslar sunmaktadır. Doktora bursuna başvurmak için ön koşullar şunlardır:

  • Bir motivasyon mektubu,
  • Ulaşmak istediğiniz hedefler ve sonuçlar da dahil olmak üzere araştırma tez projesi,
  • Tavsiye mektubu, akademik ve profesyonel özgeçmiş gibi göndermeniz gerektiğini düşündüğünüz diğer belgeler.

Seçim sürecine katılmak için kurs başvuru formunu doldurmanız ve Lusofon Üniversitesi tarafından internet sayfasında sunulan, Portekiz'de burs başvurusunda bulunmak istediğiniz seçeneği işaretlemeniz gerekmektedir.

Portekiz burs imkanlarını sadece üniversiteler değil vakıflar da sağlamaktadır.

6. Bilim ve Teknoloji Vakfı (FCT)

Bilim ve Teknoloji Vakfı (FCT), Portekiz'de eğitim ve araştırma bursları sunan ana kuruluşlardan biridir. Her yılın başında, seçilecek projeleri göndermek için yarışmalar düzenlenmektedir. Burs başvurusunda bulunmak için temel koşul olarak akademik müfredat, mesleki deneyim, önerilen proje ve yayınlanmış makalelerin sunulması gerekmektedir.

Bu yazımızda sizlere Portekiz’de burslu okuyabileceğiniz üniversiteleri ve programları anlattık. Her ülke gibi Portekiz’de de üniversitelere başvurmadan önce mutlaka burs olanaklarına göz atın. Hazırlıklarınızı buna bağlı olarak gerçekleştirirseniz bursa hak kazanma olanağınızı arttırmış olursunuz. Bahsettiğimiz üniversitelerin ve programların web sitelerini ziyaret etmeyi unutmayın. Hayallerinize en kısa sürede ulaşacağınıza eminiz, boa sorte a todos!

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et