Yurtdışında Eğitim

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN İNGİLTERE'DEKİ EN İYİ ÜNİVERSİTELER


Mayıs 13, 2021 / 980 Görüntüleme / 1 Yorum

İngiltere'de üniversiteye gitmek, hem de en iyisine.. Kolay olmamakla birlikte gidildiğinde vizyonunuzun değişeceğini garanti edebiliriz. Siz de bu başarıya imza atmak istemez misiniz? 

İngiltere, üniversiteleriyle ünlü bir ülkedir. Her yıl, İngiliz kurumları uluslararası sıralamada en üst sıralarda yer almaktadır. İngiltere'deki en iyi üniversiteler aynı zamanda dünyanın en iyileri arasındadır: Oxford Üniversitesi ve Cambridge Üniversitesi genellikle en üst sıralarda yer alır, bunu düzenli olarak Imperial College, UCL, University of Edinburgh ve London School of Economics izler. Böylesine olağanüstü bir akademik mükemmeliyet geçmişine sahip olan Birleşik Krallık'ın her yıl bu kadar çok uluslararası öğrenciyi çekmesi şaşırtıcı değildir.

Eğitiminiz için İngiltere'ye gitmek pahalı olabilir. Öğrenim ücretleri Avrupa'nın herhangi bir yerinden daha yüksektir. Yalnız şunu da unutmamak gerek her ne kadar pahalı olsa da, en üst düzey üniversitelerden birinden mezun olmanız, akademik veya profesyonel kariyerinize kesinlikle fayda sağlayacaktır. 

Aşağıdaki listede uluslararası öğrenciler için İngiltere'deki en iyi üniversitelerin birkaçının listesini bulabilirsiniz.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN BİRLEŞİK KRALLIK’TAKİ EN İYİ ÜNİVERSİTELERİN LİSTESİ 

  • University of Oxford
  • University of Cambridge
  • Imperial College London
  • UCL
  • London School of Economics and Political Science
  • University of Edinburgh
  • King’s College London
  • University of Manchester
  • University of Warwick
  • University of Bristol
  • University of Glasgow
  • University of Birmingham
  • Queen Mary University of London
  • University of Sheffield
  • University of Southampton

BİRLEŞİK KRALLIK’TAKİ ÜNİVERSİTELER HAKKINDA GENEL BİLGİLER 

1. UNIVERSITY OF OXFORD

UNIVERSITY OF OXFORD

Oxford Üniversitesi, İngilizce konuşulan dünyadaki en eski üniversite ve dünyanın ayakta kalan en eski ikinci üniversitesidir (İlkinin Bologna Üniversitesi olduğunu daha önce paylaşmıştık). Kesin kuruluş tarihi bilinmemektedir, fakat 1096 yılında öğretimin gerçekleştiğine dair birtakım belgeler olduğundan dolayı en eski ikinci üniversite unvanı onaylanmıştır. 

Oxford’un merkezinde ve çevresine dağılmış 100’den fazla kütüphanesi bulunmaktadır ve bundan dolayı Birleşik Krallık’taki en kompleks ve büyük kütüphane sistemine sahiptir. 

Toplam öğrenci nüfusu yaklaşık 22.000'dir, bunların yarısından biraz fazlası lisans öğrencisi iken, yüzde 40'ından fazlası uluslararası öğrencilerden oluşmaktadır. 

Oxford Üniversitesi, 120'den fazla Olimpiyat madalyası sahibi, 26 Nobel Ödülü sahibi, yedi şair ve 30'dan fazla modern dünya lideri (Bill Clinton, Aung San Suu Kyi, Indira Gandhi ve 26 İngiltere Başbakanı dahil) dahil olmak üzere 250.000'den fazla kişiden oluşan bir mezunlar ağına sahiptir. 

Üniversitenin mezunları arasında kimyada 11 Nobel Ödülü, fizikte beş ve tıpta 16 kazanmış bilim adamları ve profesörler vardır. Önemli Oxford düşünürleri ve bilim adamları arasında Tim Berners-Lee, Stephen Hawking ve Richard Dawkins bulunmaktadır. Aktörlerden Hugh Grant ve Rosamund Pike, yazarlardan ise Oscar Wilde, Graham Greene, Vikram Seth ve Philip Pullman Oxford’da eğitim görmüşlerdir.

Modern, araştırma odaklı bir üniversite olarak Oxford'un sayısız gücü vardır, ancak bilim bölümlerindeki çalışmaları dünya genelinde özel bir yer edinmiştir. Özellikle yakın zamanda tıp alanında dünyada bir numara olarak bilinmektedir ve yaşam bilimleri, fizik bilimleri, sosyal bilimler ve sanat ve beşeri bilimler için küresel olarak en iyi on üniversite arasındadır.

Lisans Programları

Master ve Doktora Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

2. UNIVERSITY OF CAMBRIDGE

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE

1209'da kurulan Cambridge Üniversitesi bir kamu araştırma kurumudur. 800 yıllık geçmişi, onu dünyanın hayatta kalan dördüncü en eski üniversitesi ve İngilizce konuşulan dünyadaki en eski ikinci üniversitesi yapmaktadır.

Cambridge, dünyanın her yerinden ve kültürlerinden 18.000'den fazla öğrenciye hizmet vermektedir. Yaklaşık 4.000 öğrencisi uluslararası öğrencilerden oluşmaktadır. 

Üniversite, öğrencilerin kolej süpervizyonu olarak bilinen küçük grup öğretim oturumları aldığı 31 özerk koleje bölünmüştür.

Yaklaşık 150 fakülte ve diğer kurumları barındıran altı okul, üniversitenin kolejlerine yayılmıştır. Altı okul şu bölümlerden oluşmaktadır: Sanat ve Beşeri Bilimler, Biyolojik Bilimler, Klinik Tıp, Beşeri ve Sosyal Bilimler, Fiziksel Bilimler ve Teknoloji.

Herkesin yaygın olarak kullandığı Cambridge University Press, okul dışı bir kurumdur ve üniversitenin yayıncılık işi olarak faaliyet göstermektedir. Dünya çapında 50'den fazla ofisi bulunan yayın listesi, akademik araştırma, mesleki gelişim, araştırma dergileri, eğitim ve İncil yayıncılığını kapsayan 45.000 başlıktan oluşmaktadır.

Lisans Programları 

Master Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

3. IMPERIAL COLLEGE LONDON

IMPERIAL COLLEGE LONDON

Başkentin merkezinde bulunan, bilim temelli bir kurum olan Imperial College London, İngiltere'nin önde gelen kurumlarından biri olarak kabul edilmektedir.

Kolej, dört ana bölüme odaklanan yaklaşık 15.000 öğrenciye sahiptir. Bu bölümler bilim, mühendislik, tıp ve işletme alanlarından oluşmaktadır.

Kurumun kökleri, Prince Albert'in Londra'nın Güney Kensington'ını, yakındaki Doğa Tarihi Müzesi, Victoria ve Albert Müzesi ve Bilim Müzesi'nin yanı sıra kolejlerle birlikte bir eğitim merkezi haline getirme vizyonuna dayanmaktadır.

Imperial, 1907'de Kraliyet Bilim Koleji, Kraliyet Maden Okulu ve City & Guilds Koleji'ni birleştirerek tüzüğünü aldı.

Kurum, aralarında penisilini keşfeden Sör Alexander Fleming'in de bulunduğu 14 Nobel Ödülü sahibi ile gurur duyuyor.

Ünlü mezunlar arasında bilim kurgu yazarı H.G. Wells, ‘Queen’ grubunun baş gitaristi Brian May, Hindistan'ın eski başbakanı Rajiv Gandhi, eski İngiltere baş tıp görevlisi Sir Liam Donaldson ve Singapur Havayolları Chew Choon Seng'in eski genel müdürü yer alıyor.

Üniversitenin sloganı Scientia imperii decus et tutamen'dir ve "Bilimsel tecrübe, imparatorluğun taçlandıran ihtişamı ve koruması" olarak tercüme edilir.

İmparatorluğun en önemli simgesi, 1887'de Kraliçe Victoria'nın Altın Jübile'sini anmak için inşa edilen, İmparatorluk Enstitüsü'nün geri kalanı olan Kraliçe Kulesi'dir.

Lisans Programları

Master Programları

PhD Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

4. UCL

UCL

UCL, 1826'da, tipik olarak dışlananlara yükseköğrenim getirmek için kuruldu. UCL üniversitesinin en önemli özelliği, 1878'de İngiltere'de kadınları erkeklerle eşit şartlarda kabul eden ilk üniversitedir.

Londra'nın kalbinde yer alan UCL, yaklaşık 850 profesör ve 6.000'den fazla akademik ve araştırma personeli ile Londra Üniversitesi'nin kurucu bir kolejidir ve Russell Group'un bir üyesidir.

UCL 11 fakülteden oluşur: Sanat ve Beşeri Bilimler, Yapılı Çevre, Beyin Bilimleri, Mühendislik, Eğitim Enstitüsü, Kanunlar, Yaşam Bilimleri, Matematik ve Fizik Bilimleri, Tıp Bilimleri, Nüfus Sağlık Bilimleri ve Sosyal ve Tarih Bilimleri.

UCL, tarihi boyunca sayısız önemli bilimsel keşfin doğum yeri olmuştur ve aralarında soygazları keşfettiği için 1904'te Kimya dalında Nobel Ödülü kazanan William Ramsay de dahil olmak üzere, 29 UCL öğrencisi veya personeli Nobel Ödülü’ne layık görülmüştür.

Buna ek olarak, UCL akademik topluluğu 53 Kraliyet Topluluğu Üyesi, 51 İngiliz Akademisi Üyesi, 15 Kraliyet Mühendislik Akademisi Üyesi ve 117 Tıp Bilimleri Akademisi Üyesi içerir.

Toplam öğrenci sayısı 36.000’dir ve UCL, ülkedeki en büyük lisansüstü eğitim sistemlerinden birine sahiptir. Öğrencilerin yaklaşık yüzde 52'si yüksek lisans eğitimine katılıyor. Öğrenci sayısının üçte birinden biraz fazlasını uluslararası öğrenciler oluşturmaktadır. 

UCL, kültürel miras araştırmaları için bir merkez işlettiği Katar, Doha'da bir kampüs açan ilk İngiliz üniversitesidir. Aynı zamanda, bir uzay bilimi ve bir enerji politikası enstitüsünü içeren Güney Avustralya'nın Adelaide şehrinde bir kuruluşu vardır.

UCL mezunları arasında film yönetmeni Derek Jarman, yazar Lynne Truss, Birleşik Krallık'ın ilk kadın Başsavcısı olan Barones Patricia Scotland ve İngiltere'nin ilk aile planlaması kliniğini kuran Marie Stopes yer alıyor.

Üniversitenin Latince sloganı "En çok ödülü hak eden herkes gelsin" şeklinde tercüme edilir.

Lisans Programları

Master Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

5. LONDON SCHOOL OF ECONOMICS AND POLITICAL SCIENCE

LONDON SCHOOL OF ECONOMICS AND POLITICAL SCIENCE

London School of Economics and Political Science (LSE), ekonomi, politika, sosyoloji, hukuk ve antropoloji dahil olmak üzere çok çeşitli sosyal bilim disiplinlerinde uzmanlaşmış, dünyanın önde gelen sosyal bilimler üniversitelerinden biridir.

1800'lerin sonlarında Fabian Society üyeleri Beatrice ve Sidney Webb, Graham Wallas ve George Bernard Shaw tarafından "yoksulluk konularını inceleyerek ve eşitsizlikleri analiz ederek" toplumu iyileştirmek amacıyla kuruldu.

LSE’nin mezunları arasında 16 kişi Nobel Ödülü sahibi olmuştur ve 37 kişi dünya liderliği yapmıştır. Bertrand Russell 1950'de Nobel Edebiyat Ödülü'nü aldı ve "insani idealler ve düşünce özgürlüğü" üzerine yazdığı yazıları takdir etti. Mick Jagger 1961'de lisans öğrencisi olarak katıldı ve Rolling Stones'u oluşturmak için bir yıl sonra okulu bıraktı.

Bugün, LSE dünyaca ünlü kurumlardan biri olarak sayılmaktadır. Yaklaşık 140 ülkeden 9.600 tam zamanlı öğrenciye ev sahipliği yapan okul, New York'taki Columbia Üniversitesi, Paris'teki Sciences Po, Pekin'deki Pekin Üniversitesi, Singapur Ulusal Üniversitesi ve Cape Town Üniversitesi ile uluslararası ortaklıklar sürdürmektedir.

Lisans Programları

Master Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

6. UNIVERSITY OF EDINBURGH

UNIVERSITY OF EDINBURGH

1583'te kurulan Edinburgh Üniversitesi (UoE), İngilizce konuşulan dünyanın en eski altıncı üniversitesidir ve İngiltere ile İrlanda'nın yedi eski üniversitesinden biridir.

Üç kolejden oluşur: sanat, beşeri bilimler ve sosyal bilimler; bilim ve mühendislik ve tıp ve veterinerlik tıbbı. Bu üç kolej içinde toplam 20 akademik okul bulunmaktadır.

Üniversite toplamda yaklaşık 35.000 öğrenci öğrenim görmektedir ve bunların çoğu kolejlerinin en büyüğü olan Sanat, Beşeri Bilimler ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde okumaktadır.

Tıp ve Veterinerlik Fakültesi, kendi alanında dünya lideri olarak tanınmaktadır.

UoE, uluslararası odaklı bir üniversitedir ve çoğunluğu Çin ve Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen, dünyanın her yerinden öğrencileri ağırlamaktadır.

Öğrencilerine her yıl kısa vadeli uluslararası deneyime sahip olmaları için fırsat olarak Yurtdışına Çıkma Fonu sağlamaktadır. Ek olarak, öğrenciler ayrıca kurslarının bir parçası olarak yurtdışında okumaya veya çalışmaya teşvik edilir.

Üniversite, araştırma geliri olarak 200 milyon sterlin alıyor. Ödüller ve öğrenci burslarına toplam 26 milyon sterlinin üzerinde para harcanmaktadır. Yaklaşık 317 milyon £ ile Oxford ve Cambridge'den sonra İngiltere'deki herhangi bir üniversitenin üçüncü en büyük bağışına sahiptir.

Edinburgh Üniversitesi'nden toplam 20 Nobel ödülü kazanmış çalışma çıkmıştır. Kazanılan alanlar arasında Fizik, Kimya, Fizyoloji veya Tıp, Barış, Edebiyat ve İktisat Bilimi bulunmaktadır.

Mezunlar arasında Charles Darwin, David Hume, Alexander Graham Bell ve Sir Arthur Conan Doyle gibi pek çok isim sayılabilir.

Lisans Programları

Master Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

7. KING’S COLLEGE LONDON

KING’S COLLEGE LONDON

King's College London (KCL), University College London'ın kardeş koleji olan University of London'ın iki kurucu kolejinden biridir. 1829'da Kral IV. George ve dönemin Başbakanı olan Wellington Dükü tarafından kurulan, İngiltere'nin dördüncü en eski üniversitesidir.

KCL şu anda Avrupa'nın en büyük sağlık eğitimi merkezidir, üç eğitim hastanesini bir araya getirir ve 150 ülkeden 27.000'den fazla öğrenciye (yaklaşık 10.500 lisans öğrencisi dahil) eğitim vermektedir. Hukuk, beşeri bilimler ve sosyal bilimler de güçlü yönleri arasında yer almaktadır. 

Üniversitenin ana merkezi Strand'de yani Londra'nın kalbindedir. Geri kalan kampüsleri Thames Nehri'nin kuzey kıyısında, Guy’s Hospital, St Thomas ’Hospital, Waterloo ve Denmark Hill'de bulunmaktadır.  

KCL, büyük bir araştırma üniversitesidir. 2014 Araştırma Mükemmelliği Çerçevesinde, araştırma faaliyetinin niteliğini ve miktarını dikkate alan 'güç' sıralamasında ulusal olarak 6. sırada yer aldı ve Dünya Üniversite Sıralamasında en iyi kurumlardan biri olarak seçildi. 

Mezunlarından 12 kişi Nobel Ödülüne layık görüldü. Bunların içinde DNA'nın yapısını keşfeden Maurice Wilkins ve Güney Afrika'nın apartheid rejimine karşı çıkan Başpiskopos Desmond Tutu dahildir. 

Diğer önemli mezunlar arasında modern hemşirelik Florence Nightingale'in kurucusu Romantik şair John Keats ve ünlü fizikçi Profesör Peter Higgs bulunmaktadır.

150'den fazla ortak kurumla KCL, Berlin'deki Humboldt Üniversitesi ve Fransa'daki Paris-Sorbonne'dan Kaliforniya Üniversiteleri, Hong Kong, São Paulo ve çok daha fazlasına kadar çok çeşitli yükseköğrenim kurumlarıyla yurtdışında eğitim programları sunmaktadır.

Lisans Programları

Master Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

8. UNIVERSITY OF MANCHESTER

UNIVERSITY OF MANCHESTER

Manchester Üniversitesi, araştırmanın uluslararası etkiye sahip olduğu, öğrencilerin olağanüstü öğretim ve öğrenim deneyimlediği, istihdam edilebilir mezunlara dönüştüğü ve tüm faaliyetlerin sosyal sorumluluk ve topluma ve çevreye sağladığı faydalara bağlılıkla zenginleştirildiği bir yerdir.

Sosyal sorumluluğu temel hedef olarak belirleyen ilk İngiliz üniversitesi olarak sayılan ve 2021'de Times Higher Education University Impact Rankings'de dünyanın bir numaralı üniversitesi seçilen Manchester Üniversitesi, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne (SDGs) yönelik eylemlerde 94 ülkeden 1.100'den fazla üniversitenin sıralamasında birinci oldu.

En yüksek araştırma ve öğretim düzeyinde küresel bir üne sahip olan Birleşik Krallık üniversitelerinin bulunduğu prestijli Russell Group'un bir parçasıdır. 2021'de dünyada 51., Birleşik Krallık'ta ise 8. Sıralamada yer almaktadır.

Manchester, çığır açan araştırmalarla dolu zengin bir geçmişe sahiptir. 25 Nobel ödülü sahibi bu kurumdan mezun olmuştur. Buna, grafenin izolasyonu için 2004 Nobel Fizik Ödülünü paylaşan şu anki akademik personel üyeleri, Profesörler Sir Kostya Novoselov ve Sir Andre Geim dahildir.

Diğer öncü keşifler arasında Tom Kilburn, Freddie Williams ve Alan Turing'in modern bilgisayardaki çalışmaları (depolanan ilk program Manchester'da yürütülmüştür) ve öncü Sir John Richard Hicks ve Sir William Arthur Lewis tarafından modern ekonominin geliştirilmesi yer alıyor.

Lisans Programları

Master Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

9. UNIVERSITY OF WARWICK

UNIVERSITY OF WARWICK

İngiltere'nin Coventry şehrinin eteklerinde bulunan Warwick Üniversitesi, ilk olarak 1965'te kurulmuştur. 

Akademik olarak, üniversite aynı zamanda araştırmaya olan bağlılığıyla da tanınır. Warwick, dört fakültede düzenlenmiş yaklaşık 30 akademik bölüme sahiptir. Dört fakülte Sanat, Tıp, Bilim ve Sosyal Bilimler alanlarında hizmet vermektedir. 

Rekreasyon açısından, Warwick'in çok çeşitli ilgi alanlarını sağlayan bir dizi farklı öğrenci topluluğu vardır. Buna ek olarak, üniversitenin öğrenci birliği Birleşik Krallık'taki en büyük sendikalardan biridir. Müzik konserleri ve konuk konuşmacıların ziyaretleri gibi kampüste birçok farklı etkinlik düzenlenmektedir.

Warwick'in en ünlü mezunlarından bazıları Muhafazakar politikacı David Davis ve eski Nijeryalı cumhurbaşkanı Yakubu Gowon'dur.

Lisans Programları

Master Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

10. UNIVERSITY OF BRISTOL

UNIVERSITY OF BRISTOL

Bristol Üniversitesi, İngiltere'nin güneybatısındaki canlı Bristol şehrinde bulunan kırmızı tuğlalı bir araştırma üniversitesidir. Sir Winston Churchill, 1929'dan 1965'teki ölümüne kadar üniversitenin eski bir rektörüydü.

Üniversitenin sloganı, ünlü Romalı lirik şair Horace'den türemiştir ve İngilizceye "öğrenmenin kişinin doğuştan gelen gücünü teşvik ettiği" şeklinde tercüme edilmiştir.

1876'da kurulan üniversite, 15 konuda ders veren sadece iki profesör ve beş öğretim görevlisi ile Üniversite Koleji olarak başladı. Her iki cinsiyeti de eşit olarak kabul eden İngiltere'deki ilk yükseköğrenim kurumudur.

Üniversite Koleji kurulduktan otuz yıl sonra, kraliyet tüzüğünü aldı ve 1909'da Bristol Üniversitesi oldu.

Bugün, üniversite çok çeşitli konuları kapsayan 200'den fazla bölüm dersi sunmaktadır. Altı fakülteye bölünmüş 23 akademik okula ev sahipliği yapmaktadır. Altı fakülte şu birimlerden oluşmuştur: Sanat, Biyomedikal Bilimler, Bilim, Mühendislik, Sosyal Bilimler ve Hukuk ve Sağlık Bilimleri.

Üniversite, küçük işletmelerden dünya çapındaki kuruluşlara kadar yüzlerce işverenle güçlü bağlantılara sahiptir.

Akredite bir Fairtrade üniversitesi olarak çevreye özen göstermek üniversitenin ana önceliklerinden biridir. Green Impact Awards'a katılan ilk üniversite oldu ve enerji verimliliği, ulaşım planlaması ve çevreye öncülük eden öğretimi için ödüller kazandı.

Bristol mezunları arasında aktör ve komedyen Simon Pegg, yayın gazetecileri Alistair Stewart ve Sue Lawley ile Children’s Laureate (2011-2013)’in yazarı Julia Donaldson MBE yer alıyor.

Üniversite ayrıca 13 Nobel Ödülü kazanmış mezuna sahiptir. Bunlar arasında, 1964 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan eski bir Üniversite Şansölyesi olan Dorothy Hodgkin; 2005 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi oyun yazarı Harold Pinter; ve 2016 Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Angus Deaton bulunmaktadır. 

Lisans Programları

Master Programları

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

11. UNIVERSITY OF GLASGOW

UNIVERSITY OF GLASGOW

Glasgow Üniversitesi, kuruluşu olan1451'den beri dünyayı değiştirmektedir. Adam Smith, James Watt ve Lord Kelvin'den tutun, zamanımızın en heyecan verici keşiflerinden bazıları üzerinde çalışan günümüzün 'dünyayı değiştirenler'ine kadar, Glasgow Üniversitesi, hırslı insanların geçmişleri veya durumları ne olursa olsun başarılı olabilecekleri bir kurum olarak bilinmektedir.

Dünyanın en iyi 100 üniversitesinden biri olarak anılan Glasgow Üniversitesi’nin mezunları arasında yedi Nobel Ödülü sahibi, bir Başbakan ve İskoçya'nın Birinci Bakanı yer alırken, Onursal Mezunlarından biri olan Albert Einstein 1933'te görelilik teorisi üzerine bir konferans verdi.

Yılda toplam 19.000'den fazla lisans ve 9.000 lisansüstü öğrenciye eğitim vermektedir. Bölümler tıp, veterinerlik, diş hekimliği, biyolojik ve fiziksel bilimler, mühendislik, sanat, beşeri bilimler, sosyal bilimler, hukuk ve eğitimi kapsamaktadır.

Çift derece vermek, öğrenci değişimini kolaylaştırmak ve üniversitenin denizaşırı araştırma gelirine katkıda bulunmak için büyük üniversitelerle uluslararası ortaklıklar kurmaktadır. 

Aynı zamanda, Birleşik Krallık'ın önde gelen 24 araştırma üniversitesinin birleşimiyle oluşan prestijli Russell Group'un bir üyesidir. 

Glasgow Araştırma Kurumu, hassas tıp ve kronik hastalıklar, gelecekteki yaşam, eşitsizlikleri ele alan, kültürel ve yaratıcı ekonomiler, nano ve kuantum dünyası gibi konular hakkında araştırmalarını geniş kapsamlı tutmaktadır. 

Lisans Programları

Master Programları

Burs Olanakları 

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

12. UNIVERSITY OF BIRMINGHAM

UNIVERSITY OF BIRMINGHAM

Siyasetçi ve devlet adamı Joseph Chamberlain tarafından belirlenen vizyon üzerine 1900 yılında kurulan Birmingham Üniversitesi, uzun süredir devam eden yenilikçilik ve ilerici girişimler geleneğiyle gurur duymaktadır.

Üniversite, Ulusal Öğrenci Birliği'nin kurucu üyelerinden biridir ve ülkede bir kampüs modeli üzerine inşa edilen, bir tıp fakültesi içeren ve diş hekimliği dereceleri sunan ilk üniversitedir.

Aynı zamanda, öğrencilerin geçmişleri veya dinleri ne olursa olsun kabul edildiği, ülkenin ilk sivil üniversitesidir.

Modern üniversite, 5.000'i uluslararası olmak üzere 26.000 öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Öğrenciler, derecelerini uluslararasılaştırmak için bir dizi fırsattan yararlanabilirler: yaklaşık 450 lisans öğrencisi, kurslarının bir parçası olarak yurtdışında bir yılı tamamlar.

Birmingham'ın ana kampüsü, Joseph Chamberlain Anıt Saat Kulesi'nin (dünyanın en yüksek bağımsız saati) bulunduğu Edgbaston bölgesinde yer almaktadır. 

Aynı zamanda Avrupa'nın en büyük tıp okullarından birinin yeri ve kalp pillerinin ve plastik kalp kapakçıklarının geliştirildiği, alerji aşılarının öncülüğünün yapıldığı ve doğum kontrol hapının ABD dışındaki ilk klinik denemelerinin yapıldığı yerdir.

Üniversite bugün, araştırma önceliklerini nanoteknoloji, gen terapisi, sanal gerçeklik ve robotik olarak belirlemiştir. 

Sekiz mezunu Nobel ödülü sahibi oldu ve mezunları arasında eski İngiliz başbakanları Stanley Baldwin ve Neville Chamberlain bulunmaktadır.

Lisans Programları

Master Programları 

Burs Olanakları 

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

13. QUEEN MARY UNIVERSITY OF LONDON

QUEEN MARY UNIVERSITY OF LONDON

Londra Tıp Fakültesi olarak 1785 yılında kurulan Queen Mary University of London (QMUL), İngiltere'nin ilk tıp fakültesi de dahil olmak üzere dört tarihi tıp kurumunun birleşimidir.

Resmi olarak 1887'de üniversite statüsü verildi ve şu anda üç fakültede 240'ın üzerinde derece programı sunuyor. Üç fakülte Beşeri ve Sosyal Bilimler, Bilim ve Mühendislik ve Tıp ve Diş Hekimliği’nden oluşmaktadır. 

20.000'den fazla öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitenin beş kampüsü, başkentin kalbinde yer almaktadır. Londra’nın popüler East End bölgesindeki Mile End’deki ana kampüsü, şehrin herhangi bir yerinde bulunan en büyük bağımsız üniversite kampüsüdür.

Toplam öğrenci nüfusunun yüzde 40'ını oluşturan uluslararası öğrencilerle, üniversite, denizaşırı öğrencileri desteklemek için İngilizce yardımı da dahil olmak üzere programları olan canlı, çok kültürlü bir topluluğa sahip olmaktan gurur duymaktadır. Ayrıca öğrencilere üniversitenin kendi iş web sitesi aracılığıyla iş arama konusunda yardım sunar.

Russell Group'un araştırma liderliğindeki üniversitelerin bir üyesi olan QMUL, 2014 Research Excellence Framework'te Birleşik Krallık üniversiteleri arasında 9. sırada yer aldı. Diğer küresel lig tablolarında sürekli olarak yüksek puanlar aldı ve en yüksek mezun başlangıç ​​maaşları için The Sunday Times'ın İngiltere'deki ilk on üniversitesi arasında yer aldı.

QMUL mezunları arasında yazar Sir Malcolm Bradbury, JG Ballard ve Sarah Waters ile heavy metal grubu Iron Maiden'ın baş şarkıcısı Bruce Dickinson yer alıyor.

QMUL’un ayrıca altı Nobel Ödülü sahibi mezunu bulunmaktadır. 

Lisans Programları 

Master Programları

Burs Olanakları 

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler

14. UNIVERSITY OF SHEFFIELD

UNIVERSITY OF SHEFFIELD

Güney Yorkshire, Sheffield şehrinde bulunan Sheffield Üniversitesi, bir devlet araştırma üniversitesidir ve Russell Group'un araştırma liderliğindeki üniversitelerin bir üyesidir. 

Bugün üniversite 140 ülkeden 9.000'in üzerinde uluslararası öğrenci dahil olmak üzere yaklaşık 30.000 öğrenciye eğitim vermektedir. Akademik bölümleri beş fakülteye ayrılmıştır: sanat ve beşeri bilimler, mühendislik, tıp, diş hekimliği ve sağlık, fen bilimleri ve sosyal bilimler.

Üniversitenin sloganı "Nesnelerin nedenlerini keşfetmek" olarak tercüme edilir.

Sheffield, mezunları ve fakültesi arasında altı Nobel Ödülü sahibi bulunmaktadır. Aynı zamanda, yazarlar Hilary Mantel ve Lee Child, 2012 Olimpiyat altın ödüllü Jessica Ennis-Hill, kimyager ve uzaydaki ilk Britanyalı Helen Sharman ve İngiltere'den Avustralya'ya tek başına uçan ilk kadın Amy Johnson’da Sheffield Üniversitesi’nde eğitim görmüştür. 

Öğrenci deneyimi açısından Birleşik Krallık'ta en üst sıralarda yer alan üniversitenin dışında, Sheffield'daki öğrenciler, ucuz olmasıyla tanınan, gelişen, kültürel bir şehrin tadını çıkarabilirler.

Lisans Programları 

Master Programları 

PhD Programları  

Burs Olanakları

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler 

15. UNIVERSITY OF SOUTHAMPTON

UNIVERSITY OF SOUTHAMPTON

Southampton Üniversitesi, İngiltere'nin güney kıyısında araştırma ağırlıklı bir üniversitedir.

1862'de Hartley Enstitüsü olarak kurulan Southampton Üniversitesi, kraliçe II. Elizabeth tarafından 1952'de hükümdar olarak ilk resmi eylemlerinden birinde kraliyet tüzüğü verildi.

Bugün üniversitenin Southampton'da biri Winchester'da diğeri Malezya'da olmak üzere beş kampüsü ve üçte biri uluslararası olmak üzere yaklaşık 25.000 öğrenciden oluşan bir öğrenci nüfusu vardır.

Prestijli Russell Araştırma ağırlıklı üniversitelerin kurucu üyesi olan Southampton, çok çeşitli konu alanlarında 300'den fazla derece programı seçeneği sunan kapsamlı bir üniversitedir.

Üniversite, kanser immünoterapi araştırmalarına öncülük etmektedir ve mühendislik araştırması, rüzgar tünelleri ve çekme tankları gibi büyük ölçekli tesislerin yardımıyla performans sporunun sınırlarını zorlamaktadır.

Diğer uzmanlık merkezleri arasında Ses ve Titreşim Araştırmaları Enstitüsü, Southampton Deniz ve Denizcilik Enstitüsü, Yaşam Bilimleri Enstitüsü, yenilikçi Optoelektronik Araştırma Merkezi, Zepler Enstitüsü - elektronik, optik, nano ve kuantum teknolojileri için multidisipliner bir araştırma merkezi ve dünya çapında web, açık veri ve Nesnelerin İnterneti'nin öncüleri olan Web Bilimi Enstitüsü bulunmaktadır. 

Southampton Üniversitesi, iş geliştirme merkezleri ve Bilim Parkı aracılığıyla öğrenci ve yeni kurulan şirketlere aktif olarak yardımcı olur. Kurum, yıllar içinde Microsoft, IBM ve Philips gibi endüstri ortaklarıyla da güçlü bağlar geliştirdi.

Üniversite aynı zamanda bölgesel ve ulusal ekonomiye de önemli bir katkı sağlar.

En ünlü mezunlarından bazıları arasında BBC gazeteci ve yayıncısı Jon Sopel, Mercury Ödülü adayı şarkıcı-söz yazarı Anna Calvi, BBC Radio One sunucusu Chris Stark ve Formula 1 mühendisi Adrian Newey yer alıyor.

Lisans Programları

Master Programları 

Burs Olanakları 

Uluslararası Öğrenciler için Ekstra Bilgiler 

Uluslararası öğrenciler için İngiltere'deki en iyi üniversiteler hakkındaki bu yazı umarım faydalı olmuştur. Daha fazla merak ettiğiniz bilgi ya da sormak istediğiniz soru varsa yorum bölümüne yazmayı unutmayın!  

Yorumlar

  • İngiltere'de doktora programlarını kurcalayan biri olarak bayıldım, çok bilgilendirici ve pratik bir yazı olmuş, başlıklar çok güzel düşünülmüş. Emeğinize sağlık! Xxx

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et