Yurtdışında Yaşam

Ahmet Bozer - İş Hayatı ve Coca Cola Yılları


Şubat 23, 2023 / 495 Görüntüleme / 0 Yorum

Bugün sizlere İstanbul'da hayata gözlerini açan, Coca Cola'da birçok başarı elde etmiş Ahmet Bozer'in hayat hikayesini anlatacağız. Bakalım Ahmet Bozer kimmiş? 

Ahmet Bozer Kimdir?

1960 yılında İstanbul’da doğan Ahmet Bozer, eski Devlet Bakanı Ali Bozer'in oğludur. Lise yıllarını TED Ankara Koleji'nde tamamlayan Bozer, lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamlamıştır. 1983 yılında yüksek lisans eğitimi almak için Georgia State Üniversitesi'ne başlamıştır. Burada Bilgi İşlem Sistemleri konusunda yüksek lisans yapan Bozer, iş hayatına bilgi işlem sistemleri üzerinde öğretim, danışmanlık ve müşavirlik yaparak başlamıştır.

Ahmet Bozer ve İş Hayatı

1983 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan kar amacı gütmeyen DeVry Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak kariyerine başlamıştır. 1985 yılında ise Atlanta'da bulunan İş Danışmanlığı ve Hizmetleri veren denetim firması Coopers & Lybrand'da çalışmaya başlamıştır. Danışmanlık ve yönetim rolleri üstlenen Ahmet Bozer, kıdemli murakıplık görevini yerine getirerek CPA yani yeminli mali müşavir sertifikası almıştır. 

Coca Cola Yılları

1990 yılında ise Ahmet Bozer için Coca Cola serüveni başlamış oldu. Coca Cola Atlanta şubesi finans departmanında, finansal sistemler alanında görevine başlayan Bozer, başarı ve deneyimleriyle kendini kanıtlayarak 2 yıl içinde yani 1992 yılında Coca-Cola Türkiye Bölgesi Finans Müdürü olarak atanmıştır. 

Coca-Cola Sistemi İçindeki En Geniş Coğrafyaya Sahip Olan Bölge Grup Başkanı: Ahmet Bozer

1994 yılında Coca Cola Şişeleme Operasyonları Finans Direktörlüğü görevine atanarak 1998 yılına kadar bu görevi sürdürmüştür. 1998 yılında Coca Cola Şişeleme Operasyonları şirketinin Genel Müdürü olarak 2000 yılına kadar görevini devam ettirmiştir. 2000 yılında The Coca-Cola Company'ye Avrasya Bölüm Başkanı olarak atanan Bozer, 2000 yılından 2012 yılına kadar Afrika, Hindistan, Rusya, Orta Doğu ve Avrasya'yı içeren Avrasya ve Afrika Grubu Başkanı olarak 92 ülkeden sorumlu olmuştur. Bu olay ile birlikte Ahmet Bozer’e bağlı olan 92 ülkenin merkezi de İstanbul olmuş! Gurur verici.

2013 yılında Coca-Cola şirketindeki yapılanma ile birlikte Ahmet Bozer, 2013 yılından 2015 yılına kadar Atlanta’da Coca-Cola Uluslararası Başkanlık görevinde Kuzey Amerika dışında bütün bölgelerden sorumlu olmuştur.

Kariyeri boyunca Coca Cola da dahil olmak üzere çok başarılı sonuçlar elde eden Ahmet Bozer 2016 yılında emekliliğe ayrılmıştır. Fakat emekli olduktan sonra iş hayatından kopmamış, aynı yıl içerisinde Coca-Cola Hellenic Bottling Company şirketinin Yönetim Kurulu'nda görev almaya başlamıştır. Bunun yanı sıra, şu an Hepsiburada.com ve Esas Holding'in yönetim kurulunda çalışmaktadır. Ayrıca Swire Coca-Cola'nın da Danışma Kurulu üyesidir.

İnsanların kendilerine yatırım yapmaları gerektiğini belirten Bozer, iş hayatı boyunca birçok dernek, vakıf, organizasyon ve inisiyatifin kuruluşunda, yönetiminde ve işleyişinde yer almıştır. Bu doğrultuda yer aldığı çalışmaları sıralayacak olursak;

  • Coca-Cola Türkiye Hayata Artı Vakfı'nın kurucu üyesi
  • TEGV ile Boğaziçi Üniversitesi Vakfı'nın Yönetim Kurulu üyesi
  • Amerikan Ticaret Odası muhtelif iş konseyleri başkanlığı
  • Brezilya-ABD, ABD-Pakistan ve ABD-Türkiye iş konseylerinde başkanlık
  • Business Council for International Understanding (BCIU) Yönetim Kurulu Başkanı
  • GSU Robinson İşletme Okulu Danışma Kurulu ve Türk Filantropi Fonu Yönetim Kurulu üyesi

Disiplinli ve azimli çalışmanın ödüllerini toplayan Bozer, verdiği röportajlarda okumanın tek başına yeterli olmadığını, uygulamada da başarılı olmanın önemini vurgulamaktadır.  Kariyerindeki en önemli dönüm noktasının ABD’den Türkiye’ye gelme kararı olduğunu söyleyen Ahmet Bozer ile ülkemiz adına ne kadar gurur duysak az! Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere :)

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et