Yurtdışında Yaşam

Milli Gururumuz Olarak Yurtdışında Faaliyet Gösteren Türk Markalar


Mart 07, 2023 / 16020 Görüntüleme / 0 Yorum

Türkiye, zengin kültüre ve güçlü ekonomiye sahip bir ülkedir. Bundan dolayı da Türk markalar küresel pazarda iz bırakmaktadır. Giyimden gıdaya ve elektroniğe kadar Türk şirketleri yurtdışındaki faaliyetlerini sürekli olarak genişletmektedir. Türk markaları da dünya çapında giderek daha popüler ve tanınır hale gelmiştir.

Bugün sizlere milli gururumuz olarak yurtdışında faaliyet gösteren Türk markalardan bahsetmek istiyoruz. Gururlanmaya hazırsanız başlayalım :)

Yurtdışında Faaliyet Gösteren Türk Markalar

Öncelikle hangi markalar olduğunu sıralayalım;

  1. LC Waikiki
  2. Pegasus Hava Yolları
  3. Türk Hava Yolları
  4. Ülker
  5. Arçelik
  6. Beko
  7. Eczacıbaşı
  8. Divan Grubu
  9. Turkish Ceramics
  10. Turkcell
  11. ENKA
  12. Mavi
  13. Eti
  14. Getir

Biz en popüler olanlardan bazılarını sıraladık, tabii ki daha birçok başarılı türk markası yurtdışında faaliyet gösteriyor :) 

Yurtdışındaki Türk Markalar

#1 LC Waikiki

LC Waikiki

1985 yılında kurulan bir Türk giyim markası; LC Waikiki! Kurulduğu günden beri operasyonlarını Fransa, Almanya, Rusya ve Suudi Arabistan dahil olmak üzere 45'ten fazla ülkeye genişletmiştir. Erkekler, kadınlar ve çocuklar için uygun fiyatlı, şık giysiler sunan marka, dünya çapında bilinen Türk markaların başında gelmektedir.

#2 Pegasus Hava Yolları

Pegasus

Bir uçuş planlaması yaptığınızda aklımıza gelen firmaların başında yer alan Pegasus Hava Yolları, 1990 yılında kurulmuş bir Türk havayolu şirketidir. Avrupa, Asya ve Orta Doğu'da 100'den fazla noktaya uçuş gerçekleştirmektedir. Bunun yanı sıra dünyanın en hızlı büyüyen havayollarından biridir. Uygun fiyatları ve mükemmel müşteri hizmetleri ile tanınan Pegasus Hava Yolları, operasyonlarıyla birçok ödüle de layık görülmüştür.

#3 Türk Hava Yolları

Türk Hava Yolları

Köklü bir geçmişe sahip olan Türk Hava Yolları, 1933 yılında kurulmuştur. 120'den fazla ülkede 300'den fazla noktaya uçuş gerçekleştirerek dünyanın en büyük havayollarından biri olarak milli gururumuz olmaya devam eden Türk markalardan biridir. Mükemmel hizmetiyle tanınan Türk Hava Yolları, son on yılda 6 kez "Avrupa'nın En İyi Havayolu" ödülü de dahil olmak üzere operasyonlarıyla birçok ödül kazanmıştır.

#4 Ülker

Ülker

Ülker, 1944 yılında kurulan bir Türk gıda ve içecek şirketidir. Bisküvi, çikolata ve içeceklere kadar geniş bir yelpazede üretim yapmaktadır. Bunun yanı sıra Orta Doğu'nun en büyük gıda şirketlerinden biridir. Ürünleri dünyanın 100'den fazla ülkesinde bulunan Ülker, yüksek kaliteli ürünleriyle birçok ödülün de sahibi olmuştur.

#5 Arçelik

Arçelik

Çelik & Çeliknaz'ı bilmeyeniniz var mı? :) Arçelik, 1955 yılında kurulmuş bir Türk beyaz eşya şirketidir. Buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırına kadar geniş bir yelpazede üretim yapan Arçelik, Avrupa'nın en büyük beyaz eşya üreticilerinden biridir. Arçelik ürünleri dünya çapında 140'tan fazla ülkede satılmaktadır. Şirket, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik uygulamalarıyla yurtdışında bulunan birçok firmaya da örnek olmaktadır. Bu tutumundan dolayı birçok ödülün de sahibi olmuştur.

#6 Beko

Beko

1955 yılında kurulmuş bir Türk elektronik ve beyaz eşya şirketi olan Beko, televizyon, çamaşır makinesi, buzdolabı gibi geniş ve çeşitli bir ürün yelpazesine sahiptir. Bu üretimleri sayesinde Avrupa'nın en büyük beyaz eşya üreticilerinden biri haline gelmiştir. Beko ürünleri dünya çapında 140'tan fazla ülkede satılmaktadır. Şirket, yenilikçiliği ve tasarımıyla birçok ödülün de sahibidir.

#7 Eczacıbaşı

Eczacıbaşı

Eczacıbaşı, sağlık, tüketim ürünleri ve inşaat malzemeleri dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren bir Türk holdingidir. Şirket 1942 yılında kurulmuş ve Türkiye'nin en büyük kuruluşlarından biri haline gelmiştir. Eczacıbaşı ürünleri dünya çapında 40'tan fazla ülkede bulunmaktadır.

#8 Divan

Divan

1956 yılında kurulmuş bir Türk otel ve konaklama şirketi olan Divan, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Irak ve Kosova da dahil olmak üzere diğer birçok ülkede, birçok otel ve tatil köyü işletmektedir. Gittiğiniz birçok yurtdışı seyahatinizde Divan'la karşılaşabilirsiniz :) Divan Grubu, lüks konaklama birimleri ve mükemmel müşteri hizmetleri ile oldukça popülerdir.

#9 Turkish Ceramics

Turkish Ceramics

1997 yılında kurulmuş bir seramik karo üreticileri grubu olan Turkish Ceramics, seramik sanatımızı yurtdışında tanıtmaktadır. Turkish Ceramics Grubu, yüksek kaliteli seramik karo üreten birkaç Türk şirketinden oluşmaktadır. Ayrıca dünyanın en büyük seramik karo ihracatçılarından biridir. Ürünleri dünya çapında 130'dan fazla ülkede bulunmaktadır.

#10 Turkcell

Turkcell

Turkcell’le bağlan hayata deyip yurtdışına açılıyoruz :) Turkcell, 1994 yılında kurulmuş bir Türk telekomünikasyon şirketidir. Türkiye, Ukrayna ve Rusya dahil olmak üzere birçok ülkede mobil ve sabit hat hizmetleri sunmaktadır. Yenilikçi hizmetleriyle tanınan Turkcell, 2018'de "Orta Doğu ve Afrika'nın En İyi Mobil Hizmeti" ödülü de dahil olmak üzere operasyonlarıyla birçok ödül kazanmıştır.

Ayrıca Turkcell'in eski CEO'su Muhterem Kaan Terzioğlu ile ilgili yazdığımız yazımıza da göz atabilirsiniz!

#11 ENKA

Enka

1957 yılında kurulmuş bir Türk mühendislik ve inşaat şirketi olan ENKA, Rusya, Suudi Arabistan ve Azerbaycan dahil olmak üzere birçok ülkede faaliyet göstermektedir. Dünya çapında birçok büyük ölçekli projeye imza atarak adını duyurup bizi gururlandıran ENKA, yenilikçi çözümleriyle ve başarılı faaliyetleriyle birçok ödül kazanmıştır.

#12 Mavi

Mavi

Mavi, erkekler ve kadınlar için yüksek kaliteli denim giysiler üreten bir Türk moda markasıdır. Mavi'nin kalitesini bilmeyeniniz yoktur. Hal böyle olunca da ürünleri yurtdışında da oldukça rağbet görmektedir.  Şirketin Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Rusya da dahil olmak üzere 30'dan fazla ülkede mağazası bulunmaktadır.

#13 Eti

Eti

Bir bilmecem var çocuklar. Haydi sor sor! repliği ile aklımıza kazanan Eti, bisküvi, çikolata ve atıştırmalıklar dahil olmak üzere çeşitli ürünler üreten bir Türk gıda şirketidir. Ürünleri 40'tan fazla ülkede satılmaktadır. Yüksek kaliteli ve yenilikçi ürünleri ile yurtdışında oldukça popülerdir.

#14 Getir 

Getir

Yurtdışında faaliyet gösteren Türk firmalarını sayarken son olarak Getir'den bahsetmemek olmazdı. Son yılların en yükselen markalarından biri, yurtdışında da her yerde motorsikletlerini ve reklamlarını gördüğümüz Getir makrası

Rakiplerini de satın alarak büyümeye devam eden Getir, dünyadaki unicorn şirketler arasında CB Insight verilerine göre 36. sıraya yükselerek Avrupa'daki unicorn şirketler arasında 4. olmuştur. 2015'ten bu yana toplam 3 kıta, 9 ülkeye yayılan Getir, önümüzdeki yıllarda ülke sayısını arttırma planları yapıyor. 

Burada saydıklarımız operasyonlarını yurtdışına genişleten başarılı Türk markalarından sadece birkaçı. Bu şirketler, Türk işletmelerinin küresel sahnede rekabet edebildiğini göstermiş ve dünya çapında sadık bir müşteri kitlesi kazanmıştır. Türkiye ekonomik olarak büyümeye devam ettikçe, daha fazla Türk markasının küresel pazarda iz bırakacağı aşikâr.

Milli gururumuz olan yurtdışında faaliyet gösteren Türk markalar ile gurur duyuyoruz! Bir sonraki yazımızda görüşünceye dek hoşça kalın :)

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et