Yurtdışında Yaşam

Dubai’de Hem Oku Hem Çalış Programları


Temmuz 29, 2023 / 338 Görüntüleme / 0 Yorum

Hepinize tekrar merhaba, Dubai’de hem okuyayım hem de çalışayım diye bir düşünceniz varsa tam olarak doğru yerdesiniz! Bugün sizlere Dubai’deki Work&Study programlarından bahsedeceğiz. Umarız aklınızdaki soru işaretlerini biraz giderebiliriz :)

Dubai hem okumak hem de çalışmak isteyen öğrenciler için en iyi yerlerden biridir. Dubai'deki Work&Study programları, öğrenciler için akademik hedeflerini gerçekleştirirken iş deneyimi kazanmalarına olanak tanımaktadır. 

Dubai’deki Work&Study Programları

Kim hem okuyup hem de ekonomik özgürlüğünü kazanmak istemez? 

#1 Staj Programları

Staj programları, Dubai’de oldukça yaygın olan Work&Study programlarından biridir. Bu programlar, öğrencilere yerel şirketlerle çalışma fırsatı sunmaktadır. Stajyerlere genellikle üzerinde çalışmaları için belirli projeler verilmektedir. Ayrıca projelerde alanlarındaki profesyoneller tarafından yönlendirilirler. Dubai'de bir staj programına katılmak, öğrencilere değerli iş deneyimi, ağ oluşturma fırsatları ve profesyonel olarak iş ortamıyla tanışma imkânı sağlamaktadır.

#2 Co-Op Programları

Co-Op programları, Dubai'de bulunan bir başka popüler Work&Study seçeneğidir. Bu programlar, öğrencilerin okurken, yerel şirketlerde ücretli çalışmasına olanak tanımaktadır. Co-Op programları, öğrencilere akademik programlarıyla bütünleştirilmiş yapılandırılmış bir iş deneyimi sağlamaktadır. 

Dubai'deki Co-Op programları genellikle şunları içermektedir;

Akademik Çalışma

Co-Op programlarına kayıtlı olan öğrenciler, ilk yarıyılda kendi çalışma alanlarında akademik dersler görmektedirler. Kısaca disiplinlerin teorik yönlerini öğrenirler.

İş Deneyimi

Akademik eğitimi tamamladıktan sonra, Co-Op programlarındaki öğrencilerin belirli bir süre yerel şirketlerle çalışması gerekmektedir. Bu süre zarfında, çalışma alanlarında uygulamalı deneyim kazanırlar ve meslekleriyle ilgili pratik becerileri öğrenirler.

Yansıtma ve Değerlendirme

Dubai'deki Co-Op programları, öğrencinin iş deneyiminin düzenli olarak devam etmesini ve değerlendirilmesini içermektedir. Öğrencilerin iş deneyimlerinde güçlü ve zayıf yönlerini belirlemeleri, bilgi ve becerilerini geliştirmeleri gerekmektedir.

Co-Op programları, Dubai'deki öğrencilere çeşitli avantajlar sunmaktadır. Bu avantajları da kısaca şu şekilde açıklayabiliriz;

a) İş Deneyimi

Co-Op programları, öğrencilere kendi çalışma alanlarında iş deneyimi sağlamaktadır. Bu sayede potansiyel işler için öne çıkma fırsatı elde ederler.

b) Akademik Çalışma ve İş Deneyiminin Entegrasyonu

Co-Op programları, akademik eğitimi pratik iş deneyimiyle birleştirerek öğrencilere bölümleri ile ilgili daha kapsamlı pratik sağlamaktadır.

c) Ağ Kurma Fırsatları

Co-Op programları, öğrencilere profesyonel ağlarını kurma ve potansiyel işverenlerle bağlantıda kalma fırsatı sunmaktadır.

d) Mali Destek

Dubai’de Work&Study programları arasında popüler olan Co-Op programları, öğrencilere eğitimlerini sürdürürken para kazanma fırsatı sunmaktadır. Bu da okul ücretini ve geçim masraflarını karşılamaya yardımcı olacaktır.

Genel olarak baktığımızda Co-Op programları, akademik hedeflerini gerçekleştirirken iş deneyimi kazanmak isteyen öğrenciler için oldukça önemli bir Work&Study seçeneğidir. Bu programlar, akademik eğitimi pratik iş deneyimiyle bütünleştirerek öğrencilere ağ oluşturma fırsatları ve mali destek sağlamaktadır.

#3 Çıraklık Programları

Çıraklık programları, Co-Op programlarına benzemektedir. Ancak ticari ve teknik becerilere daha fazla odaklanır. Bu programlar, öğrencilere iş başında eğitim sağlayarak, seçtikleri meslekte pratik beceri ve bilgi edinmelerini sağlamaktadır. Çıraklık programları, inşaat, sıhhi tesisat veya elektrik işleri gibi alanlarda kariyer yapmak isteyen öğrenciler için oldukça ideal bir Work&Study programıdır.

Kampüs İçi veya Kampüs Dışı İstihdam

Dubai'deki Work-Study programlarına katılan öğrenciler, kampüste veya yerel şirketlerde çalışabilmektedirler. Kampüs içi istihdam fırsatları, genellikle üniversite içinde kütüphanede veya öğrenci hizmetlerinde çalışmak gibi idari işleri içermektedir. Kampüs dışı istihdam fırsatları ise az önce bahsettiğimiz gibi staj veya çıraklık gibi tam ya da yarı zamanlı işler olacak şekilde yerel şirketlerdeki işleri içermektedir.

Yarı Zamanlı Çalışma Programı

Dubai'deki Work&Study programları genellikle öğrencilerin iş ve akademik kariyerlerini dengelemelerine olanak tanıyan yarı zamanlı istihdamları içermektedir. Yarı zamanlı çalışma programları, programa bağlı olarak haftada birkaç saatten haftada 20 saate kadar değişebilmektedir.

Çalışma programlarına katılan öğrencilere genellikle yaptıkları iş için saatlik ücret ödenmektedir. Bunun yanı sıra verilen ücret, işin türüne ve işverene bağlı olarak değişebilir.

Lisansüstü Asistanlık Programları

Lisansüstü asistanlık programları, derecelerini sürdürürken öğretim veya araştırma deneyimi kazanmak isteyen lisansüstü öğrenciler için popüler bir Work&Study programıdır. Bu programlar, öğrencilerin öğretim üyeleriyle araştırma projelerinde çalışmasına veya lisans dersleri vermesine olanak tanır. Mezun asistanlık programları, öğrencilere değerli iş deneyimi ve mentorluk fırsatları sağlar.

Dubai’de Work&Study ile İngilizce Dil Eğitimi

Tüm bunların yanı sıra İngilizce dil eğitimi ile de Work&Study programına dahil olabilirsiniz. Dubai, dil eğitimi için Dubai'yi tercih eden uluslararası öğrenciler için 12 hafta ve üzeri programlarda yasal çalışma izni tanımaktadır. Bu sayede haftada 20 saat çalışma iznine sahip olabilirsiniz. 18 yaşının üzerinde olan herkes bu programa başvurabilir. İngilizce seviyeniz geliştikçe iş bulma şansınız da artmaktadır. Başvuracağınız İngilizce dil kursu ile Work&Study programlarını konuşmanızı öneririz.

Dubai'deki Work&Study Programlarının Faydaları

Work&Study programlarının faydalarına bakacak olursak, akademik hedeflerinizi gerçekleştirirken para kazanma fırsatı sunduğundan dolayı okul ücretini ve geçim masraflarınızı dengelemeye yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra mezun olduktan sonra potansiyel işverenlere daha kolay ulaşmanızı sağlayacaktır. Çünkü hem okuyup hem de kendi alanınızda çalıştığınızdan dolayı ilgili alanda pratik deneyim ve becerileriniz olacaktır.

Sizlerde hemen size uygun bir Work&Study programı seçerek Dubai maceranızı başlatabilirsiniz! 

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et