Yurtdışında Yaşam

Fotoğrafları Konuşturan Adam: Mert Alaş Kimdir?


Eylül 02, 2022 / 2623 Görüntüleme / 0 Yorum

Bugün size Ankara'da doğup ünü tüm dünyaya yayılmış bir fotoğrafçı olan Mert Alaş kimdir, hikayesi nedir ondan bahsedeceğiz. Shakira, Madonna, Jennifer Lopez, Victoria Beckham gibi ünlülerle çalışmış olan Mert Alaş’ın hikayesini öğrenmeye hazır mısınız? Hazırsanız bu heyecanlı ve enerji dolu hayat hikayesine başlayalım!

Mert Alaş

Mert Alaş Kimdir?

21 Şubat 1971’de Ankara’da hayata gözlerini açmıştır. Lise döneminde müzikle ilgilenen Alaş, 20’li yaşlarında dil eğitimi almak için Londra’ya gitmiştir. Dil eğitimi aldığı dönemlerde proje asistanlığı yaparak ya da çekimlere giderek kendini geliştirmeye çalışmıştır. Londra’da şu anda da ortağı olan Marcus Piggott ile tanışmıştır.

Marcus ile tanıştıktan sonra moda dünyasına adımlarını atan Alaş, bugün dünyanın en ünlü moda fotoğrafçılarındandır. İlk profesyonel çekimleri ile doğrudan stil dergisi Dazed & Confused'ın kapağında yer almışlardır.

Hikayesi Nasıl Başladı?

Kendisine has çekim tarzıyla ve farklı bakış açısıyla, alışagelmişin dışında çekim yapan Mert Alaş’ın fotoğraflarını nerede görseniz tanırsınız. Moda dünyasında aranan fotoğrafçılardan biridir. Katıldığı bir partide Marcus ile tanışarak, ortak noktaların moda ve sanat olduğunu fark etmişlerdir. Zaman kaybetmeden birlikte iş yapmaya başlayarak Londra'da eve çıkmışlardır. Daha sonrasında evi stüdyo haline getirerek çekim yapmaya başlamışlardır.

Bir gün çalışmalarının karşılığını alacaklarına inanarak durmadan çalışan iki ortak, çektikleri fotoğrafları İngiltere’nin ünlü moda dergilerinden biri olan Dazed & Confused dergisine göstermişlerdir. Çekimlerini oldukça beğenen Dazed & Confused dergisinin moda editörü Jefferson Hack, çalışmaları bu dergide yayınlamıştır. Bu olaydan sonra iki genç yeteneğin ünleri ülke geneline yayılmaya başlamıştır.

Mert Alaş ve Marcus

Kadınlara karşı oluşan bakış açısını değiştiren Mert Alaş, çektiği fotoğraflarda kadınların bedenlerinin ne kadar özgür olduğunu göz önüne sermektedir. Toplumda fark yaratan güçlü kadınları kadraja alarak bunları tasvir etme konusunda da uzmanlaşmışlardır. Mert Alaş ve ortağı Marcus, ArtPartner tarafından temsil edilmektedir. Dünya genelinde birçok ünlü ile çalışmışlardır. Giorgio Armani, Roberto Cavalli, Fendi, Miu Miu, Gucci, Yves Saint Laurent, Givenchy ve Lancôme gibi markaların çekimlerini de yapan ikili Lady Gaga, Madonna, Jennifer Lopez, Victoria Beckham gibi birçok ünlünün fotoğraflarını resmen konuşturuyorlar!

Bunun yanı sıra şu an sadece fotoğraf çekimi değil, ünlü isimlerin müzik videolarını da yönetmektedirler. Aynı zamanda ünlü firmaların reklam filmleri için de tasarımlar yapmaktadırlar. Farklı imajlar yaratan ikili dünya çapında isimlerinden sıkça bahsettirmeye başlamışlardır.

Çektikleri fotoğrafları diğer fotoğrafçılardan farklı kılan ise hayal dünyalarında düşündükleri şeyleri karşı tarafa tam olarak aktarabilmeleri. Moda fotoğraflarını çekerken güçlü bir ışık ve gölge oyunlarını kullanarak göz alıcı bir atmosfer oluşturmaktadırlar. Mert Alaş, kadınların fotoğraflarını zarif bir şekilde ele alarak bireysel karakterlerini görüntüye aktarmaktadır.

Mert Alaş ve Çekim Yaptığı Dergiler

Top 10 Moda Fotoğrafçısı listesinde ikinci sırada yer alan Mert Alaş,  Arena Homme Plus, GQ US, Röportaj Dergisi, Numéro, Pop Magazine, The Love Magazine, Vogue US, Italia, Paris, W Magazine gibi dergilerde kapak çekimleri de dahil olmak üzere birçok çekim yapmıştır.  

Birlikte Çalıştığı Birçok Ünlü Marka

Mert Alaş’ın markalar için oluşturduğu atmosfer herkes tarafından dikkat çekmektedir. Bulgari, Dior, Dolce&Gabbana, Fendi, Giorgio Armani, Givenchy, Gucci, Hugo Boss, Kenzo, L'Oreal Paris bunun yanı sıra Louis Vuitton, Missoni, Miu Miu, Roberto Cavalli, Salvatore Ferragamo, Versace gibi markalarla birlikte çalışmaktadır.

Mert Alaş ve Birlikte Çalıştığı Ünlüler

Yaptığı cesur çekimlerle ve kendine has imajıyla harmanladığı fotoğraflar sayesinde ünlüler onunla birlikte çalışmak için tam anlamıyla sıraya geçmiş durumdalar.  Belki de yüzlerce kez fotoğrafını çektiği ünlüler; Adriana Lima, Charlotte Rampling, Gigi Hadid, Gisele Bundchen, Julia Roberts, Jennifer Lopez, Kandall Jenner, Kate Moss, Kylie Minogue, Lara Stone, Linda Evangelista, Lindsay Lohan, bunun yanı sıra Madonna, Marion Cotillard, Miley Cirus, Rihanna, Scarlett Johnsson, Taylor Swift, Victoria Beckham ve çok daha fazlası.

Mert Alaş ve Kendall: Vogue Türkiye Kapak Sayfasında

 

Çektikleri fotoğraflarla moda dünyasına yeni bir soluk getiren Mert Alaş, enerjisi ile herkese ilham olmaya devam etmektedir. Kendine inanarak başarı merdivenlerini tek tek çıkarak, markalaşmış başarısıyla yaptığı her işte kendini kanıtlamayı başarıyor.

Ankara'da başlayan hayatını Londra'da devam ettiren ve doğduğu ülkeyi her fırsatta yurtdışında tanıtmayı başaran Mert Alaş'la gurur duyuyoruz. Umarız ki hayatı, içimizden birine ilham kaynağı olur. Hayallerini gerçekleştirmek için içindeki gücü ortaya çıkartabilir. 

Fotoğrafları Konuşturan Adam: Mert Alaş Kimdir?’ yazımızın sonuna geldik :) Hayallerinizin peşinden koşup, kendinize inanın. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere…

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et