Yurtdışında Yaşam

Kaan Terzioğlu Kimdir? | Cisco Systems'tan Turkcell'e Giden Yol


Aralık 29, 2022 / 644 Görüntüleme / 0 Yorum

Herkese yenide merhabalar! Bu hafta sizler için Turkcell'in eski CEO'su Muhterem Kaan Terzioğlu kimdir ondan bahsedeceğiz. Başarılarla dolu bir hayat hikayesi okumaya hazır mısınız?

Biz onu genel olarak Kaan Terzioğlu olarak bilsek de tam adı Muhterem Kaan Terzioğlu, 1 Ağustos 1968 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Başaralı bir üniversite hayatı geçiren Terzioğlu, 1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur. Mezun olduğu yıl Arthur Andersen Türkiye'de Bağımsız Denetim Uzmanı ve Mali Müşavir olarak görev almıştır.

Arthur Andersen Dönemi

1992 yılında Chicago merkezli, büyük şirketlere denetim, vergi danışmanlığı, danışmanlık ve diğer profesyonel hizmetler sağlayan bir Amerikan muhasebe firması olan Arthur Andersen’da Bilişim Stratejileri ve Güvenliği Uzmanı olarak görev almıştır. Daha sonra 1994 yılında aynı firmanın Belçika şubesinde Bilgi Yönetimi ve Dijital Strateji Hizmetleri Lideri olarak görev yapan Kaan Terzioğlu, 1998 yılında Türkiye'ye dönerek Arthur Andersen Türkiye’de Danışmanlık Hizmetleri Türkiye Operasyonları Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmiştir. 

Kaan Terzioğlu: Chicago Ve Brüksel Deneyimleri

1990-2000 yılları arasında Türkiye’den ayrılarak, Chicago ve Brüksel’de görev alan Terzioğlu, bilgi güvenliği, bilgi teknolojileri ve bilgi yönetimi alanlarında yönetim danışmanlığı yapmıştır.

Cisco Systems'da ilk kez bir Türk bölge başkan yardımcısı olarak görev almıştır. O kişi tabii ki de Kaan Terzioğlu!

Genç Avrupa’nın yeni sorumlusu olarak anılan Kaan Terzioğlu, 1999-2012 yılları arasında Cisco Systems firmasında üst düzey pozisyonlarda uluslararası sorumluluklar üstlenerek başarılı adımlar atmıştır. Cisco Systems Brüksel ofisinde üstlendiği görevleri sıralayacak olursak;

  • EMEA Bölgesi E-Ticaret Strateji Takım Lideri,
  • EMEA Bölgesi İleri Teknoloji Satış Direktörü
  • Teknoloji Pazarlama Organizasyonu Yönetici Direktör
  • EMEA ve Orta ve Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı

2012 Türkiye’ye Dönüş

2012 yılında tekrar Türkiye'ye dönerek İstanbul'a yerleşen Terzioğlu, halka açık şirketlerin yönetim kurulu üyesi olarak görev almıştır. Bu şirketleri sayacak olursak; Akbank, AkSigorta, Teknosa, Carrefoursa ve Turkcell. Bu şirketlerde oldukça aktif görev alan, gelişen teknolojiyi yakından takip ederek, görev aldığı şirketleri yeni teknolojik atılımlara yönlendirmesiyle de adından söz ettirmiştir.

Bu şirketler dışında, Bimsa, Kliksa, Avivasa, Abdi İbrahim, Nef, Karınca, Güven Hastanesi ve PiWorks gibi şirketlerde de danışma kurulu üyesi olarak görev almıştır.

Turkcell Dönemi

2015-2019 yılları arasında Turkcell'de CEO olarak görev alan Kaan Terzioğlu, benimsediği vizyonunu “Dijital Servislerle Küresel Liderlik” olarak açıklamıştır. Terzioğlu döneminde Turkcell, dijital operatör dönüşümünü destekleyen bir yönetim sürecine girmiştir. Kısa ve uzun vadeli hedefler doğrultusunda ilerleyen bir strateji benimseyerek, kurumsal yönetim sistemi oluşturmuştur. Yasa, kural ve yönetmeliklere uygun bir yönetim tarzı olan Terzioğlu, şirket varlıklarının korunmasına da son derece önem vermiştir.

Çalıştığı şirketleri teknolojik atılımlara yönlendirmesiyle tanınan Kaan Terzioğlu, Turkcell’de de bu görevi layığıyla yerine getirmiştir. 24 saatin her dakikasına hitap edecek dijital servislerin gelişmesinde rol oynamış ve bunu Turkcell'in hedefi haline getirmiştir. Dergilik, Fizy, Yaani, bip, TV+ gibi kaliteli uygulamalarla yerli teknolojik adımlar atmıştır. 

Bunun yanı sıra Turkcell'de bulunduğu dönemde 26 üyesi bulunan Dünya GSM Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev almıştır. Kaan Terzioğlu hayatının her döneminde sosyal sorumluluk projelerine her zaman önem vermiş ve yaptığı her çalışmanın insanların yararına olacağı inancıyla yoluna devam etmiştir. 16 Mart 2019 tarihinde Turkcell'deki görevinden ayrılmıştır.

Kaan Terzioğlu ve FastForward Dönemi

Turkcell’deki görevinden ayrıldıktan sonra FastForward şirketinde danışmanlık kurulunda görev almaya başlamıştır. FastForward, mobil operatörlerin müşteri ilişkilerini Facebook Messenger, Intagram ve Twitter gibi kanallar üzerinden yönetmelerini sağlayan sistemler geliştiren bir firmadır. Yapay zeka üzerinde kendini geliştiren firma sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada hizmet vermektedir. 

Kaan Terzioğlu, başarılarla dolu hayat hikayesine umarız ki yenilerini ekleyerek devam eder! Bizler için yapmış olduğu teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, kendinize iyi bakın :)

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et