Yurtdışında Yaşam

Kraliyet Ailesi’nin Gözde Tasarımcısı: Erdem Moralıoğlu


Ekim 25, 2022 / 537 Görüntüleme / 0 Yorum

Kraliyet Ailesi'nin gözde tasarımcısı olan Erdem Moralıoğlu kimdir? Bugün sizler için hikayesi nedir, modaya nasıl yön vermiştir ondan bahsedeceğiz. 

Babası Türk, annesi İngiliz olan Moralıoğlu 1978 yılında Kanada'nın Montreal kentinde dünyaya gelmiştir. Ryerson Üniversitesi'nde moda üzerine lisans derecesini tamamlayarak, stajını ünlü moda tasarımcısı Vivienne Westwood’un yanında yapmıştır. Erdem Moralıoğlu, 2000 yılında annesinden de ilham alarak İngiliz kültürü ve modasıyla tanışmak için Royal College of Art'ta moda üzerine yüksek lisansını tamamlamıştır.

Hayatı moda üzerine kurulu olan Moralıoğlu, yüksek lisansını tamamladıktan sonra Diane von Furstenberg şirketinde çalışmaya başlamıştır. Sonrasında kendi ismini taşıyan şirketi kurmak için Londra’ya taşınmıştır.

Erdem Moralıoğlu: Zarafet ve Cüret Arasında Bir Denge

Erdem Moralıoğlu - Koleksiyon Çekiminden

2005 yılında kendi adını taşıyan markası olan ERDEM’i kurmuştur. ERDEM etiketini piyasaya sürdüğünden beri uluslararası beğeni toplamıştır. Erdem Moralıoğlu, ilk kapsül koleksiyonunda yakaladığı başarıyla British Fashion Fringe ödülünü kazanmıştır.

Moralıoğlu, annesinin çocukken ona aktardığı romantik İngiltere havasını kıyafetlerine de yansıtmaktadır. Tasarımlarında sıkça çiçek deseni kullandığı için moda camiasında 'çiçeklerin efendisi' olarak da anılmaktadır. Elbiselerini giyen kadınların kendilerini daha özgür, zarafet dolu ve cüretkar hissetmeleri için yaptığını söylemektedir.

Kıyafet tasarımlarında fikir almak için genellikle okuduğu kitaplardaki kadın kahramanlarından ilham aldığını söylemektedir. İlkelerinden birinin de kıyafetlerini çok yönlü yapmasıdır. Yani Fransız bir genç kız da, Singapur'da yaşayan bir iş kadını da, başka bir ülkede yaşayan ev hanımı da giyebilir.

Tasarımlarında Türk ve İngiliz kökenlerini harmanlayarak feminen kumaşlar kullanmaktadır. İpek bluzlar, balık ve fırfırlı etekler, jakarlı kabanlar ERDEM markasının başarılı tasarımlarını oluşturmaktadır.

Kraliyet Ailesi’ne Kadar Uzanan Başarı

Halk gezilerinde Kate Middleton ve Meghan Markle tarafından tercih edilen kıyafetlerin tasarımcısı tabi ki Erdem Moralıoğlu! Kraliyet Ailesi'nin gözde tasarımcısı olan Moralıoğlu, 2012 yılında İngiliz Kraliçesi'nin doğum günü kutlaması için, Kate Middleton'a mavi bir elbise tasarımı yaparak adından söz ettirmeyi başarmıştır. Bunun yanı sıra Kate Middleton yurtdışı ziyaretlerinde de ünlü modacının tasarladığı kıyafetleri giymiştir.

Erdem Moralıoğlu Tasarımı – Kate Middleton

Ödülleri

  • Fashion Fringe Ödülü
  • İngiliz Moda Konseyi Fashion Enterprise Ödülü
  • İngiliz Moda Konseyi Fashion Forward Ödülü
  • ELLE Stil Ödülleri Moda Geleceği Ödülü
  • Elle Style Award Yılın Tasarımcısı Ödülü
  • WGSN Global Moda Ödülü
  • WGSN Kadın Giyim Yılın Tasarımcısı Ödülü
  • İngiliz Moda Konseyi Yılın Kadın Giyimi Ödülü
  • Kuruluş Tasarımcısı Ödülü

Erdem Moralıoğlu Tasarımlarını Tercih Eden Ünlüler

Erdem Moralıoğlu'nun tasarımlarını giyen ünlüler

Cate Blanchett, Marion Cotillard, Michelle Williams, Gwyneth Paltrow, Emma Watson, Julianne Moore, Anne Hathaway, Alicia Vikander, Keira Knightley, Rashida Jones, Emma Stone, Linda Evangelista, Jessica Chastain ve Sarah Jessica Parker gibi önemli ünlüler Erdem Moralıoğlu tasarımlarını tercih edenler arasında. Bunun yanı sıra Kate Middleton da sık sık Erdem Moralıoğlu tasarımlarını tercih etmektedir.

İş Birlikleri

ERDEM markası, Barneys, Bergdorf Goodman, Selfridges ve Le Bon Marche dahil 170'den fazla perakendecide satılmaktadır. Ayrıca 2017 yılında H&M ile işbirliği yapmıştır. Bunun yanı sıra NARS ve Royal Ballet ile de bir güzellik koleksiyonu yapmıştır.

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et