Astroloji

Haftalık Burç Yorumları (17 Temmuz- 23 Temmuz 2023)


Fatmagül / Temmuz 17, 2023 / 323 Görüntüleme / 0 Yorum

Biraz uzun bir yazı olabilir şimdiden uyarayım. Çünkü bu hafta yok yok. Konsantre bir hafta yapmışlar sanki, her şey aynı haftaya sıkışmış ama hepsi uzun bir süre çoğala çoğala hayatımıza yerleşecek. Dikkat astrolojik jargon içerir :) 

Haftanın Astroloji Analizi (17 Temmuz - 23 Temmuz 2023)

17 Temmuz Pazartesi

Yengeç Burcunda Yeniay

Plüton etkili bir yeni ay olacak yani Plüton’un yıkıcı, dönüştürücü etkilerini hissedeceğiz. Boşanma, evleri ayırma, düzen değiştirme, ailelerin dağılması gibi etkileri olabilir bizlere. Maddiyat kaynaklı ayrılıklar, işten çıkartılmalar, yeterli para kaynağı bulamama, zorunlu taşınma, sağlıksal durumlar da karşımıza çıkacak durumlar arasında. Yani çok iç açıcı bir tablo yok önümüzde fakat düğümler burç değiştirmeden hemen önce gerçekleşecek bir yeni ay olacak. Düğümler 1,5 senedir akrep-boğa hattındaydı yani para hattında ve maddi olarak en dibi gördüğümüz süreçlerden geçtik bu süre içinde. Yeniay bir nevi son durak gibi bir şey olacak bu anlamda. Son etabı da atlattık mı daha da rahatlamaya başlayacağız.

Ay düğümlerinin Koç Terazi Aksında

Düğümler nihayet burç değiştirip koç terazi hattındaki 1,5 senelik yolculuklarına başlıyorlar. Artık korkularımız (özellikle parasal), garantici tarafımız bizi yönlendiremeyecek. Bu geçiş bize aslında kendimizi seçmemizi, canımız ne istiyorsa onu yapabileceğimizi, cesaretimizi kazanmamızı, adım atmada hiçbir sakınca olmadığını hatta bizi ileri taşıdığını gösterecek. Tabi ki bizim de çabamızla birlikte. Diplomasi ile ilgili haberler alacağız. Hukuk alanında birçok değişim söz konusu olabilir. Artık elimizi taşın altına koyma vakti olacak. Her alanda hakkımızı aramayı öğrenmemiz gerekecek. Aman tadımız kaçmasın devrinin bitmesi gereken bir dönem. Askerî harekâtlanmalar sık sık gündemde olabilir. Ekonomik anlamada herşey düzeliyor diyemeyeceğim maalesef, daha da kötüye gidebilir. Çünkü dünyada genel olarak bir şeylerin değişmesi gerekiyor ve bu değişimin bireyden topluma geçmesi gerekiyor. Ay düğümleri bu anlamda bize yol gösterici olacak. 

Koç terazi hattı aynı zamanda ilişkileri anlatan bir hat olduğu için ilişkilerle ilgili de birtakım dengelenmelere ihtiyaç duyacağız. İlişkiler içinde bencil olmamız isteniyor bizden. Karşımızdaki insanı düşünerek attığımız adımların devri bitti modası geçti. Artık kendi iyiliğimize olmayan her şeye karşı çıkmamız gerekiyor. Kısacası “hayır” demeyi öğrenmemiz gerektiği bize çeşitli olaylarla vurgulanacak. En çok hangi burç etkilenecek diye bir şey demiyorum çünkü hepimiz etkileneceğiz sadece alanlarımız farklı olacak. 

Bireysel haritalarımızda Marslarımız ön planda olacak ve mücadele gücümüzü kullanmamız, savaşmamız istenecek bizden. Haritasında Mars’ı kuvvetli olanlar için çerez bir enerji olacak fakat Mars’ları düşük olanlar biraz zorluk çekebilirler. 

Bu arada düğümler koç terazi aksına geçer geçmez 20 Nisan’da yaşadığımız Güneş tutulmasını tetikleyecek. Tutulmanın enerjisi şimdi daha çok anlam kazanmış ve çalışıyor olacak.

Merkür Jüpiter Karesi

Cahille sohbeti kestim açısı. Kibirden burnumuzun dibini göremeyebiliriz. Her olaya abartılı tepkiler verebiliriz. En doğrusunu biz biliyormuşuz gibi davranabiliriz. Zeka yarıştıracağım derken bir bakmışız ego ya da kibir yarıştırıyoruz. Tüm bunlara dikkat ederek, kendimizi bilerek ve kalp kırmayarak cümleler kurmaya dikkat etmeliyiz. Bir de çok fazla lüks harcama yapmaya meyilli olabiliriz buna da dikkat edersek iyi olur ;)

20 Temmuz Perşembe

Mars Satürn Karşıtlığı

Bu açıyla doğan çocuklarda kıtlık bilinci olma riski yüksek. Bizdeki etkisi işe şu şekilde olabilir; ne zaman bir iş peşinde koşmaya çalışsak önümüze bir engel çıkar, bir aksilik olur ve o işi tamamlayamayız. Aslında burada yapmamız gereken dönüp bu işin bir eksiği gediği var mı diye bakmak. Tamam hevesliyim, acele edip bir an önce o işi sonuçlandırmak istiyorum ama her ayrıntıya hâkim miyim? Bir dönüp üstünden geçmemiz gerekebilir. 

Neptün Güneş Üçgeni

Polyanna günleri de diyebiliriz. Her şeye iyi tarafından bakabileceğimiz ya da her şeyin ve herkesin sadece iyi yönüyle karşılaşacağımız günler olacaktır. Yardım etmek, bağışta bulunmak, dua etmek, şükretmek gibi maneviyata hitap eden şeyler de yapabiliriz. 

22 Temmuz Cumartesi

Güneş Plüto Karşıtlığı

Yeniayda Plüton etkisinden bahsetmiştim ya. Asıl etkisini bugün çok daha fazla hissedebiliriz. Bir gün öncesi yani Cuma günü bir sürü insanın işten çıkartılarak evlerine gönderildiği haberlerini alabiliriz çevremizden. Kendimizi daralmış, güçsüz hissedebiliriz. Sanki dünyanın sonun gelmiş gibi bir hal alabiliriz. Spor yapmak psikolojiye iyi gelebilir. 

23 Temmuz Pazar

Plüto Ay Düğümlerini Kareliyor

Düğümler burç değiştirir değiştirmez Plüto’dan kare alarak bize ne yapmamız gerektiğini söylüyor: yolunuzu değiştirin değiştirmezseniz Plüto sizin yerinize bu görevi üstlenir. Yani öyle ya da böyle hayatlarımız başka yerlere doğru ilerleyecek, evrilecek. Konfor alanlarından çıkmamakta direten dirençli kişiler bu etkilerde çok zorlanabilir çünkü artık sabit kalmakla yerimizde kalmakla işimiz bitti. Şimdi sorumluluk alıp cesaret gösterme sıramız geldi. 

Güneş Aslan Burcuna Geçiyor

Güneş kendi yönettiği aslan burcuna geçiş yapıyor ve aslan sezonu başlıyor! Şimdiden aslan burçlarının doğum günü kutlu olsun. Güneş aslandayken gösteriş, lüks, şaşaa her zaman ön planda olacak konular arasında. Bol bol magazinel olaylarla muhatap olacağız. Lüks tüketim her zamankinden fazla olacak. Liderlerle ilgili haberler çokça gündemde olabilir. Tabi ki kendimizi gösterme, beğendirmeye çalışma çabalarımız da olacak. Flörtleşmeler, yaz aşkları sık sık karşılaşacağımız şeyler olacak.

Venüs Retrosu Başlıyor

Venüs Eylül ayına kadar retroda kalacak. Venüs aşk, para, özdeğer anlamlarına gelir retro süreci içerisinde de bu konularda gerileme yaşayacağız demek oluyor. Para piyasaları zaten çok parlak değil ama altın, borsa gibi alanlarda düşüşler olabilir. Bu alanlarda çok fazla risk alınmamalı. İlişkilere sıra geldiğinde, bu dönem yeni başlangıçlar için pek uygun değil tabi ki. Venüs retrosunda da eski partnerlerin dönme ihtimalleri var. Dönüp dönmeme kararı size ve ilişkinin dinamiğine kalmış. Bu Venüs retrosu daha çok kendimize dönüp bakmakla alakalı. Aslan burcunda olması da tesadüf değil. Kendimize ne kadar değer veriyoruz? Gerçekten hak ettiğimiz gibi mi kendimize davranıyoruz? Başkalarının bize kötü davranmasına neden izin veriyoruz? Gerçekten hak ettiğimiz ve istediğimiz bir ilişki mi yaşıyoruz? gibi sorular sormak ve kendimizi sorgulamak için bize bir Venüs aslan retrosu armağan edilmiş. İdareli kullanın her zaman gelmiyor ;)

Haftalık Burç Yorumları (17 Temmuz - 23 Temmuz 2023)

Koç

Koç ve Yükselen Koçlar: Yengeç burcu yeni ayı sizi ev, aile temalarınızla ilgili etkileyecek. Aile kurma, taşınma, ev alım satımı gibi konularda harekete geçebilirsiniz. Düğümler sizin ilişki aksınıza yerleşecek. Artık karşı tarafı haklı görmeyi bırakıp kendinizi düşünme zamanınız gelecek. Bu süreç içerisinde çok fazla kadersel partner karşınıza çıkabilir. Güneş aşk alanınız olan 5.evinize girecek ve yeni aşk ihtimallerini görünür kılacak fakat orda bir de Venüs retrosu olduğunu unutmayın. Geçmiş partnerler de karşınıza gelebilir, yeni kişilerle de tanışabilirsiniz. Dikkatli karar almanız gereken bir konu.

Boğa

Boğa ve Yükselen Boğalar: Yengeç burcundaki yeni ay iletişim, aile ve kardeşler alanınızda olacak. Kardeşlerinizle beraber ailenizi ilgilendiren kararlar alabilir, konuşmalar yapabilirsiniz. Miras konularıyla ilgili görüşmeler yapabilirsiniz. Düğümler sağlık alanınıza yerleşecek. Önümüzdeki 1,5 yıl içinde ruhsal durumunuzla daha çok ilgilenmeniz gerekecektir. Böylelikle fiziksel sağlığınız da daha iyiye gidecektir. Kariyer hayatınızdaki işe, ev işlerine harcadığınız fazla enerji ve çaba size psikoloji bozukluğu dolayısıyla fiziksel sağlığınızda bozulma olarak geri dönecektir. Güneş ev aile konularını anlatan alanınızda dolayısıyla Venüs retrosu da burada gerçekleşecek. Evinizle ilgili her türlü eksik karşınıza masraf olarak çıkabilir. Ev satın alma gibi bir planınız varsa bu dönemde gerçekleştirmek sizi zarar uğratabilir. 

İkizler

İkizler ve Yükselen İkizler: Yengeç burcundaki yeniay para alanınızda gerçekleşecek. Ev arsa satın alma gibi yatırım planları yapabilirsiniz. Evden çalışarak para kazanabilirsiniz. Düğümler ilişkiler aksınıza yerleşiyor. Var olan ilişkinizde sonlanma yaşayabilirsiniz. Kendinizi geleceğe yönelik planlarınız ve umutlarınıza kanalize etmelisiniz ve onlar için çaba göstermelisiniz. Yeni sosyal çevrelere açık olun. İlişkilerle ilgili işinize yaramayan davranış tekrarlarını değiştirmeniz gerekiyor. Çocuklarınızla aranızdaki ilişkinin dinamiği ve dengesi değişebilir. Güneş iletişim, yakın çevre ve kardeşlerinizi anlatan 3. Evinize yerleşiyor. Venüs retrosunun etkisini de aynı yerden alacaksınız. Kardeşlerinizle aranızda parasal ve egosal çatışmalar olabilir. İletişim diliniz buyurgan ve ezici bir tavırda olabilir. Geçmiş ilişkiler de karşınıza mesaj, yanlışlıkla arama, “rüyamda seni gördüm acaba iyi misin” şeklide karşınıza çıkabilir veya bunları yapan taraf siz olabilirsiniz.

Yengeç

Yengeç ve Yükselen Yengeç: Yengeç yeniayı sizin 1. Evinizde gerçekleşecek. Hayatınızda bir takım bitirme ile ilgili kararlar alabilirsiniz. Bu işiniz, aşk hayatınız, aile ile ilgili konular olabilir. Duygularınızla hareket etmek daha çok ön planda olacaktır. Attığınız her adımı iyice süzgeçten geçirin. Düğümler 4-10 aksınıza yerleşecek. Aile kuramamakla ilgili korkularınızı geride bırakmak için güzel bir fırsat sizin için. Geçmişten gelen travmalarınızla ilgili çok fazla çalışma yapacağınız bir süreç olacak önümüzdeki 1,5 yıl. Yüzleşmekten korkmadığınız taktirde süreç sonunda kendinizi bambaşka bir yerde bulabilirsiniz. Kariyer hayatınızda liderlik yeteneklerinizi kullanmanız gereken fırsatlar ya da size göre sınavlar önünüze gelebilir. Güneş para alanınızı anlatan 2.evde olacak. Venüs retrosu da aynı alanda gerçekleşecek. Yatırım planlarınız varsa dikkatli adım atarak bu planlarınızı gerçekleştirmelisiniz. Estetik, kozmetik gibi işlemlerinizde çok fazla verim alamayabilirsiniz, retro sonrasına erteleyebilirseniz daha iyi olur. Parayla ilgili çok fazla harcama yapma, paranın yetmemesi gibi sorunlar da yaşayabilirsiniz. 

Aslan

Aslan ve Yükselen Aslan: Yengeç yeniayı ruhsal alanınızı anlatan 12. evinizde gerçekleşecek. Ruhsal dünyanızda bir şeylerin değişmesi gerektiğinin dürtüsü size gelebilir. Duygularınızı yoğun yaşayarak patlamalar yaşayabilirsiniz. Düğümler sizin iletişim, seyahat, eğitim, akrabalar, kardeşler gibi konuları anlatan 3-9 aksınıza yerleşecek. Kimileriniz için bu süreç yurtdışına açılma olarak çalışabilir. Hepinizin ortak çalışması gereken konu ise iletişim şekliniz. Belki hayır demeyi bilmiyorsunuz, belki değersizlik besliyorsunuz ve bu sizin ilişkilerinize yansıyor, belki de kardeşler arasında en çok fedakârlık gösteren kişi sizsiniz. Bütün bu enerjileri dengeye getirip korkularla değil kendiniz için hareket etmeyi öğrenmeniz ve akışa güvenmeyi öğrenip kurban psikolojisinden çıkıp geleceğe olan inancınızı geliştirmelisiniz. Güneş sizin yükseleninize yani 1.evinize yerleşecek ve Venüs retrosu da aynı alanda olacak. Var olan ilişkilerinizle ilgili ego çatışmaları çok yaşanacağından ayrılmalar ve net bitişler olabilir. Kendinizi sürekli haklı görmek size bir şey kazandırmaz, partnerinizin yaptığı hatalar için de sürekli bahaneler bulup onu haklı çıkarmak ilişki anlayışınızın çok sağlıklı olmadığını gösterir. Retro süresince içinize dönüp ben kendime gerektiği kadar değer veriyor muyum? Hak ettiğim şekilde değer görüyor muyum ve hak ettiğim ilişkiyi yaşıyor muyum gibi soruları kendinize yöneltin. 

Başak ve Yükselen Başak: Yengeç burcundaki yeniay umutlar, projeler, arkadaş çevreniz gibi konuları anlatan 11.evinizde gerçekleşiyor. Çevrenizin desteğiyle hayallerinizi gerçekleştirmek için gerekli olan cesareti gösterebilir ve harekete geçebilirsiniz. Duygusal olarak da kendinizi hazır hissediyor olacaksınız. Yeni arkadaşlıklar kuracağınız, sosyalleşeceğiniz bir dönem de olabilir sizin için. Düğümler para aksınız olan 2-8 hattına yerleşecek. Başkalarının yatırımlarını kabul etme, onları kullanmaya açık olmayı öğrenmeniz gerekecek. Alma verme dengesini oluşturmayı ve istemeyi öğrenmeye itileceğiniz bir süreç olacak. Tabii ki alt planda değersizlik yattığı için kendi değerinizi bulmak için de çeşitli dönüşümlerden geçeceksiniz. Güneş ve retro Venüs bilinçaltınızı anlatan 12. evinize yerleşecek. İçsel yüzleşmeler yaşayacağınız, değersizlik hissinize ve para ile olan ilişkinize yoğunlaşacağınız / yoğunlaşmanız gereken bir süreç olacak sizin için. Bunun haricinde özellikle çevrenizdeki kadın figürlerinin gerçek yüzlerini de göreceğiz bir dönem olacak. 

Terazi

Terazi ve Yükselen Terazi: Yengeç burcundaki yeniay kariyer hayatınızı anlatan 10.evinizde olacak. Yeni bir işe başlayabilir, işyerinizde yenilikler yaşayabilirsiniz. Anne olanlar için çocuklarıyla ilgili yeni sorumluluklar üstlenmeleri gerektiği bir dönem olabilir. Düğümler yükselen koçta olduğu gibi sizin de ilişki hattınız olan 1-7 aksına yerleşecek. Neden hayatınıza bencil insanları çektiğinizin sorgulamasına başlayabilirsiniz. İlişkide dengeyi korumak sizin için bu dönemde daha çok önem kazanacak. İlişkilerde sorumluluğu tek başınıza almamanız gerektiğini karşılaşacağınız olaylarla öğreneceksiniz çünkü artık bardağın taştığı zamanlar olacak sizin için. Yılların biriktirdiği öfkeyi patlatmaya ve akıtmaya başlayabilirsiniz. Güneş ve Venüs arkadaş çevrenizi anlatan alanınız olan 11.evinizde olacak. Geçmişte kaçırdığınız fırsatlar önünüze gelebilir. Yapma istediğiniz şeyler için tekrar imkanlar doğabilir. Çocuklarınızdan dolayı yeni çevrelere girmeniz gerekebilir. İkili ilişkilerle ilgili geçmiş olaylar önünüze çıkabilir. Eski arkadaşlarınızla bir araya gelebilir, onlardan haber alabilirsiniz. 

Akrep

Akrep ve Yükselen Akrep: Yengeç burcundaki yeniay yurtdışı konuları, hukuksal bütün konular, eğitimler gibi alanları anlatan 9.evinizde olacak. Vize başvuruları gibi birçok bürokratik işlemle uğraşabilirsiniz. Yeni bir eğitim almaya karar verebilirsiniz. Düğümler ruhsal ve fiziksel sağlık, iş ve günlük rutinlerinizi anlatan 6-12 hattınıza yerleşecek. Gündelik hayatınızda tek başınıza mücadele etmeniz gereken durumlarla karşılaşabilirsiniz. Burada uygulamanız gereken her zorluğun altından kalkabilirim düşüncesidir. Zaten bir yükselen akrep olarak zorluk sizin göbek adınız olduğu için sizin için bu süreç daha hafif geçecektir. Güneş ve Venüs retrosu sizin yükseleninize kariyer evinizden dik açı yapıyor olacak. İş ve kariyer alanında mücadele, para kaybı, sizi önemsiz ve değersiz hissettirecek olaylar yaşayabilirsiniz. 

Yay

Yay ve Yükselen Yay: Yengeç burcundaki yeniay sizi finansal kaynaklarınızı anlatan 8.evden etkiliyor. Parayla ilgili kaygı hissedebilirsiniz fakat birden bir bu kaygınızı sonlandıracak bir gelir elinize geçebilir. Düğümler sizin 5-11 aksınıza yerleşecek. Arkadaşlıklarınız sonlanabilir, kendinize başka bir çevre edinme ihtiyacı duyabilirsiniz. Aşk hayatınızda yaşayacağınız olaylar çocukluk dönemizdeki travmalarınızı tetikleyebilir. Burada farkındalık geliştirip gerekirse uzmanlardan yardım alıp cesaretle özdeğer duygunuz üzerinde çalışmalısınız. Çocuk sahibi olmak isteyenler de bu dönemde ebeveyn olabilirler. Güneş ve retro Venüs 9.evinizde yerleşmiş olacak. Eğitimlere, seyahatlere çok fazla para harcayabilirsiniz. Yurtdışı işlemlerini retro zamanına ertelemeniz daha makul olur çünkü evraksal aksiliklerle karşılaşma ihtimaliniz yüksek. 

Oğlak

Oğlak ve Yükselen Oğlak: Yengeç yeniayı sizin ikili ilişkiler ve ortaklıklarınızı anlatan 7.evinizde gerçekleşecek. Yeni bir ilişki veya ortaklık başlatabilir ya da var olanı bitirme kararı alabilirsiniz. Ay düğümleri ailenizle kariyerinizi anlatan 4-10 aksına yerleşecek. İşten ve kariyerden feragat ederek ailenize ve ev hayatınıza öncelik vermeniz gereken konular gündeme gelebilir. Bazılarınız için bu evlenerek kariyer hayatının sonlanması anlamına da gelebilir. Güneş ve retro Venüs sizin finans kaynaklarınızı anlatan 8. evinize yerleşecek. Maddi anlamda risk almamanız ve çok büyük kazanımlar beklememeniz gereken bir dönem. Kazanım elde etmekten ziyade zarara uğramamaya çalışarak riskten uzak durmalısınız. 

Kova ve Yükselen Kova: Yengeç yeniayı iş, sağlık ve günlük rutinlerinizi anlatan 6.evinizde olacak. Sağlıksal olarak mide rahatsızlıkları yaşayabilirsiniz. İş hayatınızla ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. Evinizi ofise çevirebilirsiniz. Düğümler iletişim, seyahatler ve eğitim hattı dediğimiz 3-9 hattınızda olacak. Çok sık seyahat yapmanız gereken durumlar olacaktır. Yerleşik hayattan biraz uzakta kalabilirsiniz bu dönem içinde. Eğitimler hayatınızın büyük alanını kaplayabilir. Güneş ve retro Venüs ilişki alanınızda olacak. Var olan ilişkinizde veya evliliğinizde geriye attığınız, halı altına süpürdüğünüz bütün sorunlar önünüze gelebilir. İstediğiniz ve hak ettiğiniz saygıyı ver değeri görmediğinizi hissedebilirsiniz. Boşanma kararları, ayrılık kararlarınızı retro sonrasına bırakın ve tekrar gözden geçirin. Geçmişteki partnerleriniz tekrar sizinle iletişim kurabilir. İlişkisi olmayanlar için yeni bir ilişkiye başlama kararı almamaları gereken bir zaman. 

Balık

Balık ve Yükselen Balık: Yengeç yeniayı aşk, çocuklar ve hobilerimizi anlatan 5.evinizde olacak. Bu konularla ilgili başlangıçlar yapabilirsiniz. Yeni bir ilişkiye başlamak, yeni bir hobi edinmek, çocuk sahibi olmaya karar vermek gibi. Düğümler para aksınız olan 2-8 aksına yerleşecek. Kendi paranızı kazanmanız, kendi ayaklarınız üstünde durmanız her zamankinden daha çok önem kazanacak. Benlik duygunuzu maddiyat üzerinde güçlendirmeniz gerekiyor. Kendi kazandığınız para az bile olsa sahiplenmeli ve kendinizi övmelisiniz. Güneş ve retro Venüs iş ve sağlık alanınızda olacak. Sağlık açısından kalp kontrollerinizi yaptırın. Herhangi bir ritim bozukluğu vs gibi olasılıklara karşı temkinli olmanız sizi önde tutacaktır. İş konusunda kendinizi ikinci plana atıp çok fazla efor sarf edip daha fazla yorulabilirsiniz. Sevdiğim işi yapıyor muyum ya da yaptığın işi seviyor muyum gibi soruları kendinize sorun. Kedi sahiplenmez size hem fiziksel hem de ruhsal olarak iyi gelecektir. 

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et