Astroloji

Merkür Retrosu & Güneş Tutulması | Haftalık Burç Yorumları (17 Nisan - 23 Nisan 2023)


Fatmagül / Nisan 16, 2023 / 621 Görüntüleme / 0 Yorum

Haftanın Astroloji Analizi (17 Nisan - 23 Nisan 2023)

Güneş Tutulması & Merkür Retrosu

Bu hafta iki önemli gökyüzü olayından bahsedeceğim. Birincisi 20 Nisan’daki koç burcundaki Güneş tutulması, ikincisi de bazılarımızın dört gözle beklediği bazılarımızın da yine geldi tipini sevdiğim dediği Merkür retrosu.

Önce tutulmadan bahsedeyim. Tutulma bizim ülkemizden izlenemeyecek, dolayısıyla etkisini çok fazla üzerimizde hissetmeyeceğiz. Fakat bu hiç etkilenmeyeceğimiz anlamına gelmiyor tabii ki. Her şeyden önce tutulma anaretik derece dediğimiz 29 derecede olduğu için çok baskın bir enerji taşıyor. 29 dereceler burçtan bağımsız olarak bitişlerin, sona gelmenin derecesidir. Hayatımızda birşeyler istesek de istemesek de bitecek. 

Tutulma koç-terazi yani ilişkiler aksında olduğu için ve tutulma yöneticisi Mars da yengeçte olduğu için evliliğe giderken birden biten ilişkilere, sonsuza kadar devam eder derken hiç tahmin etmediğimiz şekilde biten evliliklere de rastlayacağız. 

Güneş tutulmaları kuvvetli yeniaylardır ve kadersel yeni başlangıçları anlatır. 29 derecenin getirdiği bitiş ve tutulmanın Plüto’dan aldığı kare açıyla birlikle hayatımızda köklü değişim ve dönüşümler oluşacak. Tabi kendimizi burda akışa bırakalım herşey olacağına varır gibi rahatlıklara teslim etmememiz gerekiyor. Hayatımızı akışa bırakacak bir zaman değil çünkü. Koçun verdiği bütün cesaretle değişimi yapan tarafın biz olması gerekiyor. 

Tutulma haritasındaki diğer göstergelere bu değişikliklerin baktığımda ülkeyle, halkla ve maddiyatla ilgili değişiklikler olacağı söylenebilir. Askeri, siyasi kavgalar, tartışmalar çok sık karşılaşacağımız olaylardan. Bir de patlama, yangın haberleri de çok görebiliriz.  Bireysel hayatımızda bu değişimleri göreceğiz elbette, yükselen burçlara göre yazının devamında bahsedeceğim bunlardan. Tabii ki her haritanın kendine özel olduğunu da unutmamak lazım yani benim bahsedeceğim etkiler çok genel etkiler olacak.

Bu arada tutulma etkisi 2 ila 4 yıl arasında olacak. Anlık bir değişim beklentisi olanlar için bunu da belirteyim. 

Merkür retrosuna gelecek olursak da; bu senenin ikinci Merkür retrosu olacak. Bu sene Merkür toprak burçlarında geriliyor. Şimdiki retrosu boğa burcunda diğeri de Başak burcunda olacak.

Merkür’ün ne ifade ettiğini hatırlayalım; iletişim, ulaşım, trafik, telefon, bilgisayar gibi iletişim aletleri, ifade biçimimiz, kardeşlerimiz, yaptığımız seyahatler, imzalar, anlaşmalar, sözleşmeler gibi birçok konu.

Boğa ne ifade ediyor peki? Para, arazi, topraklar, gayrimenkul, özdeğer, güven, sabitlik, güzellik, beden, sağlık vs gibi daha birçok konusunu sayabiliriz.

İşin matematiği çok basit aslında. Retro gerilemek/geçmiş demek ise Merkür retrosunda tüm bu saydığım konularla ilgili geçmiş, ertelenmiş, yapılmamış, kaçırılmış her türlü fırsat ve olay önümüze gelecek demektir. 

Eski partnerlerinin tekrar gelmesini bekleyenler için de kim bilir bu retro bir aşkı küllerinden yeniden canlandırır. Sadece neden geçmiş ilişkinizin gelmesini istiyorsunuz bunu sorun kendinize. Boğa sıkı bir bağımlılık enerjisi de çalıştırır. Acaba bağımlı olduğunuz için mi geçmişi geri istiyorsunuz?

Haftalık Burç Yorumları (17 Nisan - 23 Nisan 2023)

Koç

Koç ve Yükselen Koçlar: Tutulma sizin burcunuzda oluyor ve gezegen derecelerinize bağlı olarak hayatınızda köklü değişimler getiriyor sizlere. İş, aşk, aile konuları birden önünüze gelebilir ve kendinizi bambaşka bir yerde bulabilirsiniz. Merkür retrosu size para evinizden etki veriyor. Yatırım yapmak için önünüze fırsatlar da gelebilir elinizden fazla para da çıkabilir. Sizin burada para konularıyla ilgili zekice kararlar almanız gerekiyor. İnce eleyip sık dokumanız lazım.

Boğa

Boğa ve Yükselen Boğalar: Ruhsal durumunuz bu tutulmada daha çok önemli olacak. Bilinçaltınızda hasıraltı yaptığınız, yüzleşmekten kaçtığınız ne varsa artık kaçamayacaksınız. Değişimi ruhsal boyutta yaşıyorsunuz. Merkür retrosu sizin burcunuzda gerçekleşecek. Sağlığınıza, özellikle boğaz kısmında oluşabilecek herhangi bir sağlık problemine karşı önlem alın. 

İkizler

İkizler ve Yükselen İkizler: Sosyal çevreniz, yaşam alanınız, arkadaşlarınız konularında tutulmadan etki alıyorsunuz. Hayata karşı bakış açışınızı değiştirecek olaylar silsilesiyle karşılaşabilirsiniz. Özellikle arkadaşlarınız konusunda daha keskin kararlar alabilirsiniz. Merkür retrosundan bilinçaltınız daha çok etkilenecek. Ruh haliniz biraz keyifsiz olabilir ve takıntılarınız daha çok olabilir bu dönemde. Kendinizi maddi şeylerle mutlu etmeye çalışın.

Yengeç

Yengeç ve Yükselen Yengeç: Kariyer hayatınızla ilgili kaçınılmaz bitişler ve başlangıçları bu tutulma size getirecek. Hem maddi hem manevi anlamda dönüşümler yaşayacağınız bu dönem biraz krizli geçebilir sizin için ya da krizli bir dönem yaşıyorsanız bu son bulabilir. Kariyerinizde hiç beklemediğiniz bir yol çiziliyor. Merkür retrosu etkisini arkadaş ve sosyal çevrenizi anlatan alandan alıyorsunuz. Bu süre içinde bol bol eski arkadaşlarınızla karşılaşabilirsiniz ya da aklınıza eski arkadaşlarınız gelebilir. 

Aslan

Aslan ve Yükselen Aslan: Bu tutulma birçok yükselen aslan için yurtdışı fırsatlarını önlerine getirecek. Yabancı dil öğrenmek, yurt dışına taşınmak, ihracat yapmak, akademik bir kariyer yapmak, üniversite eğitimi almak isteyen yükselen aslanlar cesaretlerini kullanırsa bu konularda şanslı olabilir. Merkür retrosu etkisini kariyer alanınızdan alıyorsunuz. Kariyer hayatınızla ilgili revize etmeniz gereken konular olabilir. Aldığınız bir kararı tekrar gözden geçirmek zorunda kalabilirsiniz. Uzun zamandır çalıştığınız bir kurumdan ani bir kararla ayrılmak zorunda kalabilirsiniz.

Başak ve Yükselen Başak: Tutulma finansal kaynaklarınızı etkiliyor. Ticaret ile uğraşan ya da uğraşma planları yapan kişiler planlarını hızlandırıp gerekli cesareti kendilerinde görecekler. Başkasının işini değil kendi işinizi yaparak para kazanma şansı elde edebilirsiniz. Parasal konularınız tamamen dönüşüme uğrayacak. Merkür retrosu sizin için iyi çalışıyor. Özellikle aşk, seyahat, keyif aldığınız alanlar konusunda çok fazla destekleyici. Yurtdışı gezi planınız varsa retroda uygulayabilirsiniz.

Terazi

Terazi ve Yükselen Terazi: İlişki alanınızdan tutulma etkisini alıyorsunuz. Evlilik, uzun vadeli ilişkiler, ortaklıklar tutulmadan etkilenecek konular arasında. Artık son raddeye geldi dediğiniz bütün konular kopacaktır. Pamuk ipliğine bağlı, bağımlılıktan dolayı devam ettirdiğiniz ilişkileriniz varsa bitirmek için fırsatlar sunulacak sizlere. İlişki korkusu olanlar da korkularını yenip yeni ilişkilere adım atabilecek. Merkür retrosu finansal kaynaklarınızı anlatan alanda meydana gelecek. Unuttuğunuz ya da kaçtığınız veya ertelediğiniz borçlarınız karşınıza çıkabilir. Uzun zamandır alamadığınız alacağınızı da alabilirsiniz. Bir de karşınıza cinsellik amaçlı insanlar çıkabilir. Nasıl davranmak size kalmış.

Akrep

Akrep ve Yükselen Akrep: İş ve günlük rutinlerinizi değiştirecek, hatta yer değiştirmenize sebep olacak olaylarla karşılaştırabilir sizi tutulma. Evlilik, kariyer veya başka bir sebepten dolayı akrebin sabitliğini, garanticiliğini kıracak yenilikler geliyor size. Merkür retrosunu ilişkiler evinden alan ve ex aşkıyla kavuşacak olan o kişi sizsiniz:) Halihazırda ilişkisi olanlar dikkatli olsun ama çünkü herkes inatçı ve diretçi olacağı için bir çok ilişkide iletişim krizleri yaşanabilir. 

Yay

Yay ve Yükselen Yay: Tutulmadan en güzel etkilenen kim diye sorsalar sizi söylerim. Bu tutulma bütün ateş enerjilerinizi aktif ediyor. Aşk, para, çocuklar gibi konularda çok olumlu etkiler alıyorsunuz. Hayatınıza yabancı kökenli insanlar girebilir. Aşka bakış açınız değişebilir, durgun giden bir aşk hayatınız varsa birden hareketlenebilir. Merkür retrosu sizi iş ve sağlık alanınızdan vuruyor. Sağlık sorunları sebebiyle iş yerine gidememe, işinizi aksatma gibi durumlar yaşayabilirsiniz. Boğaz enfeksiyonu, farenjit, bademcik gibi sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. 

Oğlak

Oğlak ve Yükselen Oğlak: Tutulma size ev, aile, gayrimenkul gibi alanlardan etkisini gösterecek. Ev satımı ev alımı gibi aklınızda olmayan satışlar gerçekleştirebilirsiniz. Evlilik gibi sizin için marjinal ya da aklınızdan geçmeyen kararlar ve teklifler alabilirsiniz. Merkür retrosu size aşk hayatınızla ilgili etkiler veriyorsunuz. Ex aşkına kavuşma potansiyeli tanıyan o nadide şanslılardan bir diğeri de sizsiniz. Bir oğlak mantığıyla ex’den next olur mu sorusuna en doğru cevabı vereceğinizde çok eminiz. 

Kova ve Yükselen Kova: Tutulma etkisini kardeşleriniz, yakın çevreniz, iş ve eğitim konularını anlatan alanınızdan alıyorsunuz. Bu dönem sizi yakın çevrenizden soyutlayabilir. Kendiniz zaten uzun bir süredir zorlu bir dönüşüm sürecindesiniz ve bu tutulma da bu sürece biraz tuz basacak. Bu yüzden eskiden görmekten vakit geçirmekten zevk aldığınız kişiler sizin gözünüze batabilir. Tutulma enerjinizi en güzel çalıştırma yöntemi herhangi ilgilendiğiniz bir konuyla ilgili eğitim almak. Merkür retrosu aile, ev hayatınızla ilgili etkiler veriyor. Köklerinizi ziyaret edebilir, evinizin dekorasyonunu değiştirebilirsiniz. 

Balık

Balık ve Yükselen Balık: Tutulma gelirlerinizi ilgilendiren etkiler veriyor. Bu zamana kadar yatırım yapmaktan, mal mülk sahibi olmaktan çekinip korktuysanız tutulma size gerekli cesareti verecek. Para konularıyla ilgili cesur adımlar atabilecek ve başarı elde etme fırsatı yakalayabileceksiniz. Merkür retrosu sizi iletişim evinizden vuruyor:) İletişimlerde yanlış anlaşılmaya çok daha fazla açık olacağınız için söylediklerinizi süzgeçten süzerek söyleyin ve size söylenenleri tam anladığınızdan emin olun. Retro içinde araç alım satımı gibi gündemleriniz olursa retro sonrasına bırakmanız daha iyi olur.

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et