İlginç Bilgiler

En İlginç 8 Japon İcadı


Haziran 12, 2023 / 485 Görüntüleme / 0 Yorum

Binlerce yıl öncesine uzanan bir geçmişe sahip olan Japonya, samuray, ninja ve geyşa gibi miraslara sahip olan gelenek ve kültür ülkesidir. Bunun yanı sıra Japonya, çağdaş toplumda dünyayı değiştiren ürünleri defalarca ürettiği için modernliği ve yenilikçiliği ile de bilinmektedir. Bugün sizlerle beraber en ilginç Japon icadı olarak sayılabilecek icatlara şöyle bir göz atalım.

En İlginç 8 Japon İcadı

İstatistiklere göre son derece zeki olan Japonlar, teknoloji konusunda da dünyanın ileri ülkelerinden biri. Teknoloji konusunun yanı sıra ilginç icatlarla da dünyada ismini duyuran Japonların ilginç icatlarını sıralayacak olursak;

#1 Göz Damlası için Hunili Gözlük

Hunili gözlük

Gözünüze tek başınıza damla damlatmayı beceremeyenlerden misiniz? İşte Japon dostlarımızın sizin işinizi kolaylaştıracak olan ilginç icatlarından biri karşınızda: Göz Damlası Hunisi! Gözlüklere monte edilmiş huniler şekilde tasarlanan bu icat, hunilerden göz damlasının direkt olarak göze gitmesine yardımcı oluyor.

#2 Başınızı Desteklemek İçin: Başlık

Masa başı yastığı

Masa başında şekerleme yapmanızı sağlayan el şeklinde başlığınız olsun ister miydiniz? Bu buluş başta biraz garip gelse de Japonya'nın bazı bölgelerinde oldukça popüler. Masanıza takabileceğiniz el şeklinde bir baş desteği ile şekli başınıza uyacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Böylece öğle aralarında ofise şekerlemeler yapabilirsiniz. Yaklaşık 40 dolar karşılığında bu ürüne sahip olabilirsiniz.

#3 Çok Sık Hasta Olanlar Bu Japon İcadı Sizin İçin: Peçeteli Şapka

Peçeteli şapka

“Japonlar yapıyor abi yaa” cümlesini kuracağımız bir icat; peçeteli şapka! Özellikle kış aylarında ya da bahar alerjilerinde sıklıkla kullanılan peçeteler, dönem dönem hayatımızın ayrılmaz bir parçası olabiliyor. Bu gibi dönemlerde peçeteli şapka işinizi görebilir gibi :) Bu icadın Japonya’da yaklaşık 15 dolara satıldığını biliyor muydunuz?

#4 Bebekler için Temizlik Tulumu

Bebek temizlik tulumu

Ortalıkta oradan oraya dolaşan bebekler varken onlardan nasıl yararlanırız diye düşünüp bu tulumu icat etmiş olabilirler. Bebeğiniz emeklemeyi öğrenirken evin tozunu da alsın istiyorsanız bu tulumlar tam size ve bebeğinize göre!

#5 Normal Bir Şemsiye Yeterli Olmadığında Tam Korumalı Şemsiyeyi Deneyin

Tam korumalı şemsiye

Yağmurlu havalarda araçların sizi ıslatmasından veya kıyafetlerinize sıçrayan çamurlu sulardan bıktınız mı? İlginç Japon icatları listemizde yer alan tam donanımlı bu şemsiye ile ıslanma imkânınız neredeyse sıfır.

#6 Çığlık Kavanozu

Çığlık kavanozu

Hepimiz zaman zaman sinirlenip çığlık atmak isteyebiliriz. Bilen bilir, çığlık atmak rahatlamanın en iyi yollarından biridir. Ofiste, otobüste, metroda… Bu gibi zamanlarda “Keşke stres atmak için bağırabileceğim, ses geçirmez bir kavanozum olsa” diyorsanız Japonlar sizin için bunu da yapmışlar! Yapmanız gereken tek şey kavanozu ağzınıza götürmek ve ona bağırmak. Korkmayın ses yalıtımlı olduğundan dolayı sadece fısıltı duyulmaktadır. 75 dolar karşılığında bu kavanoza sahip olabilirsiniz.

#7 Yüz Kasları için Egzersiz Aleti

Yüz kasları için egzersiz aleti

Hayır, sandığınız gibi korku filmlerinden fırlamış bir işkence aleti değil. Yüz kaslarını çalıştırmak için ağza konulan bir egzersiz aleti olan bu icat ile çene ve yüz kaslarınızı güçlendirebilirsiniz. Söylenenlere göre cildin sarkmasını ve yaşlanmasını önlemeye yardımcı olan bu aletin sonuçlarını görmek için günde en az üç dakika kullanılmalı.

#8 Sessiz Karaoke Mikrofonu

Sessiz karaoke mikrofonu

Bazen içimizdeki şarkı söyleme aşkına engel olamayabiliriz. Bu gibi durumlarda imdadımıza koşacak bir Japon icadı ile karşınızdayız :) Sessiz Karaoke Mikrofonu, bağıra çağıra şarkı söylemek istediğiniz zaman komşularınızı veya birlikte yaşadığınız insanları rahatsız etmeden pratik yapmanızı sağlayan bir cihaz! Sessiz karaoke mikrofonu, sesi neredeyse %70 azaltır, böylece en sevdiğiniz şarkılara istediğiniz gibi eşlik edebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi Japonlar genel olarak ilginç ve çoğunluklu da günlük hayatta herkesin kullanabileceği basit şeyler icat etmeyi severler. Peki, sizin ilginizi çeken icat hangisi oldu? Yorumlarda buluşalım. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere :)

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et