İlginç Bilgiler

Point Pleasant Kasabası ve Kasabayı Etkisi Altına Alan Efsane Yaratık Mothman’in Hikayesi


Ağustos 18, 2022 / 774 Görüntüleme / 0 Yorum

Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletinde yer alan, 1833'te kurulan Point Pleasant kasabası 1966 yılına kadar mutlu bir kasabaydı.

 O tarihten sonra yaşanan olaylar, kasabada yaşayan halkın hafızalarından asla silinmedi. Çünkü kasaba, dilden dile dolanan bir efsaneye tanıklık ediyordu.

46 kişinin ölümüne sebep olduğu iddia edilen, tüm şehri korkutarak etkisi altına alan, adına müze kurulan, üzerine filmler çekilip kitaplar yazılan, heykeli kasabanın göbeğine dikilen bir efsane. MOTHMAN EFSANESİ!

Şimdi size bu şirin kasaba hakkında bilgiler verdikten sonra bu ilginç efsanenin hikayesini anlatacağım. 

Şaşkınlıkla ve heyecanla okuyacağınız yazımız öncesi kahvenizi hazır etmeyi unutmayın. Hazırsanız başlayalım...

Point Pleasant Kasabası

Point Pleasant Kasabası

2020 yılının verilerine göre Point Pleasant kasabası, 18.686 kişilik nüfusu, 10,8 km² yüz ölçümü ile çok şirin ve küçük bir kasabadır. Kasabanın büyüklüğünün aklınızda canlanması için ülkemizden örnek verecek olursak, yüz ölçümünün büyük adanın 2 katı büyüklüğünde olduğunu söyleyebiliriz. (5,4 km²)

Kasabadaki nüfus dağılımının ise %64,0 Beyaz, %33,0 Afrikan Amerikan, %0,1 Yerli Amerikan, %1,2 Asyalı, %0,6'sının ise de diğer halklardan oluştuğu tespit edilmiş.

İklimi nemli, karasal iklimdir. Kasaba harika bir plaja da sahiptir. Çevre şehir ve eyaletlerden insanların yazın sıklıkla ziyaret etmesiyle birlikte yaz ayları çok kalabalık ve hareketli geçer. Şehirdeki temel eğlence merkezi sahil kenarında kurulmuş olan Jenkinson's Boardwalk’tur.

Çevresi, içerisinde rengârenk çiçekleri olan yemyeşil bahçelere sahip evlerle çevrilidir ve yazın insanları evlerinin bahçesinde, şişme havuzda güneşlenirken görebilirsiniz. Kasaba, Amerika'nın en uzun kumsal şeritlerinden biri olan New Jersey Shore’un bir kısmını da kapsar ve yazın burada konserler, havai fişek gösterileri, sinema geceleri gibi etkinlikleri görmek çok muhtemeldir. Nj transitle New York'a 2,5 saatte gidilebilir ya da otobüsle Philadelphia'dan 3 saatte ulaşabilirsiniz. 

Point Pleasant kasabası, Tu-Endie-Wei Eyalet Parkı ve Krodel Parkı'na da ev sahipliği yapmaktadır.

Yani anlayacağınız yukarıda verdiğimiz bilgilere göre tatlı mı tatlı, güzel bir kasaba bu Point Plasa Kasabası..

Ama gelin görün ki Batı Virginia’da bir dönem belediye başkanlığı da yapan tarihçi Virgil A. Lewis’e göre Point Pleasant kasabası, elli yıldan fazla bir süre kilisenin olmaması ve toplumun altüst olması sebebiyle gelişememişti.

1760'larda ve 1770'lerde Ohio Country'de bir Shawnee lideri olan Cornstalk'un acımasız cinayeti nedeniyle kasabada popüler bir batıl inanç vardı. İnanca göre kasaba 1777'de yüz yıl boyunca lanetlenmişti.

Kasabayı ünlü yapan detaylar tabii ki bu güzellikleri ile sınırlı değil. Cornstalk’un laneti ile alakası var mıdır bilinmez ama kasabanın uğraştığı başka bir lanet daha vardı. 

Kasabayı asıl ünlü yapan şey bir yaratıktı. Evet yanlış duymadınız, bir yaratık!

1966 yılında başlayan olaylardan sonra Point Pleasant kasabası, New Mexico'daki Roswell kasabası gibi paranormal olayların meraklıları tarafından turistik merkez haline gelmiş. Bölgede 1966-1967 yılları arasında yaşadığı iddia edilen efsane yaratık nam-ı diğer Güve Adam yani Mothman ile ilgili bir araştırma merkezi ve bir müze bile bulunmaktadır. Mothman’in ünü kasabanın göbeğine heykelinin de yapılmasına neden oldu. Peki neydi bu yaratığı bu kadar ünlü yapan olaylar silsilesi? Kasabayı bu kadar etkisi altına almasının perde arkasında bir gerçeklik yatıyor muydu? Haydi hikâyeye başlayalım.

Uçan yaratık Mothman

Mothman Efsanesi

- İLK OLAY

Tarihler 1966 yılının Kasım ayını gösterdiğinde ilk olay gerçekleşti. 12 Kasım'da beş adam mezarlıkta mezar kazıyordu. 

Yerde gökyüzünde uçan büyük bir şeyin gölgesini gördüler. Daha sonra kafalarını yukarı kaldırdıklarında korkunç devasa bir yaratıkla göz göze geldiler.

Yaklaşık 2-3 metre boyundaydı ve devasa kanatları vardı. Ayrıca gözleri kırmızıydı. Beş adam korkudan ne yapacaklarını bilemedi.

Bu, korkunç yaratığın insanlarla ilk karşılaşmasıydı. Devamı çok geçmeden gelecekti...

- 2. OLAY

İlk karşılaşmadan 2 gün sonra 14 Kasım günü bir kasaba sakini evinde televizyon izlerken arka bahçesindeki tarlanın üzerinde duran iki kırmızı şey gördü.

Kırmızı gözlü Mothman

Merak edip kırmızı şeye yaklaştığında bunun aslında uzun ve siyah bir varlığın gözlerine ait olduğunu gördü. Yaratık adamın yaklaştığını görünce havaya sıçramış ve uçarken de korkutucu bir çığlık atmış. Adamın çoban köpeği ise yaratığın peşine düşmüş ve bir daha asla görülmemiş.

- 3. OLAY

Bir gece sonra Mothman tekrar kendini gösterdi. Roger ve Linda Scarberry, Steve ve Mary Mallette adlı iki genç çift 15 Kasım günü arabaları ile ilerliyordu.

2. Dünya Savaşı'ndan kalma bir TNT fabrikasının yanından geçtikleri sırada gökyüzünde daha önce hiç şahit olmadıkları bir şey gördüler.

Gördükleri şeyin insan gibi bacakları vardı. Ancak o bir insan değildi. Gözleri kıpkırmızıydı. Çok ilginç ve korkutucu sesler çıkartıyordu. Önünde ise bir köpeğin cansız bedeni vardı.

Bu muhtemelen önceki gece yaratığın peşine düşen çoban köpeğiydi.

Çiftleri arabada giderken gören Monthman onları fark etti ve uçarak onları takip etti. Arabayı kullanan Roger, oradan hızla uzaklaştı. Fakat yaratık peşlerini bırakmıyordu. 

Araba kasabaya giriş yaptığında yaratık peşlerini bırakmış ve TNT alanına doğru uçmuştu. Çiftler hemen polis merkezine gitti.

Ancak polislerden duydukları onları daha da çok korkuttu. Çünkü daha önce de bazı görgü tanıkları polislere yaratığı gördüğünü anlatmıştı. 

Her geçen gün onu görenlerin sayısı artıyordu.  Polis merkezine gelen ihbarların ardı arkası kesilmemeye başladı. 

Mothman çizimi

Yerli halk onun, bir zamanlar nükleer silahların test edildiği çok gizli bir hükümet tesisinin bulunduğu bir bölgedeki boş bir nükleer enerji santralinde yaşadığına inanıyordu.

Kayıtlara göre 1966’dan 1967’ye kadar 1 sene de 100’den fazla insan onu gördüğünü söylemiş ve bunu bildirmişti.

Çiftler 16 Kasım günü yaşadıkları bu korkunç olayı anlatmak için bir basının karşısına çıktı. Yaban hayat üzerine uzman olan Doktor Robert Smith'de toplantıya katılmış ve Dr. Smith, görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkarak Güve Adam’ın aslında bir kuş olabileceğini söylemiş. 

Dr. Smith'e göre Mothman aslında Grus Canadensis (Kanada turnası) adlı bir kuş türü olabilirdi.

Fakat görgü tanıklarının ifadeleri aksini söylüyordu. Mothman'i gören kişilerin ifadesine göre kıpkırmızı gözleri olan 3 metre boyunda bir yaratık gördüklerini söylemişlerdi. 

Gökyüzünde uçarak insanları korkutan Mothman

Bunun bir kuş ile alakası yoktu. Mothman bir kuşa benzemiyordu. O insana benzeyen bir yaratıktı. Basın toplantısının yapıldığı saatlerde çok ilginç bir olay yaşandı. O saatlerde bebekleri olan bir çift, kasabanın eteklerinde yaşayan Thomas ailesini ziyarete gidiyorlardı. Eve ulaştıklarında ve arabadan indiklerinde ise hemen yakınlarında büyük bir gri varlık gördüler.

Korkunç kırmızı gözleri ve devasa boyutunu gören kadın korkudan kucağındaki bebeğini yere düşürdü. Sonra bebeğini yerden alıp hızlıca dostunun evine koşmuş, çocuklardan biri tarafından içeriye alınmıştı. Yaratık ise onların peşinden gitmiş, uzun bir süre pencerelerden içeri bakarak evi gözetlemeye devam etmişti. Yarım saat sonra polis geldiğinde ise yaratık ortadan kaybolmuştu.

Evi gözetleyen Mothman

Ama bu anne Marsela'nın yaratık ile son karşılaşması değildi. Çünkü kendisi TNT bölgesi yakınlarında Point Pleasant'ın eteklerinde yaşıyordu. 

Bu yüzden yaratığın birkaç kez evini ziyaret ettiğini ve korkutucu o çığlıklarını duyduğunu iddia ediyordu. Marsela'nın Mothman korkusu onun psikolojisini bozmuştu.

Yıllarca kâbuslar görmüş ve psikolojik sorunlar yaşamış, TNT bölgesi ise yaratığın yuvası olarak anılmaya başlamıştı. 2. Dünya Savaşı'nda mühimmat depolamak için kullanılan bu bölge oldukça geniş bir araziye sahipti. Bölge 2.500 dönümlük vahşi yaşam istasyonunun hemen bitişiğindeydi. Bu da çevrede yoğun ormanlar, dik tepeler ve tüneller olduğu anlamına geliyor.

İnsanlar, yaratığın en fazla burada görülmesi sebebiyle buranın yaratık için bir yuva olduğunu düşünüyorlardı.

Ben Enochs ve Paul Yoder adlı iki itfaiyeci 18 Kasım 1966'da TNT bölgesinde bu yaratığı gördüklerini söylediler.

Şerif Millard Halstead Mothman'i gerçekten görmüş 4 kişi ile birlikte TNT bölgesine gider ve kulakları sağır edecek derecede tiz bir ses duyarlar.

Kasabada gözüktüğü 1 sene içinde yüzlerce kişiye korku salan Mothman'in kasabayı terk etmeden önce yapacağı son eylem tüm kasabayı kaosa sürükleyecektir.

Mothman 46 kişinin ölümüne neden olacak korkunç son eylemini yapıp bu kasabaya veda edecektir.

Gümüş Köprü (Silver Bridge) haberleri

GÜMÜŞ KÖPRÜ KAZASI

1967’de Point Pleasant’ta korkunç bir olay meydana geldi. 15 Aralık günü yaklaşan Noel nedeniyle yoğun bir trafik vardı. 

Kasaba yakınlarındaki “Silver Bridge” (Gümüş Köprü) adlı köprü, bu yoğun trafiği kaldıramadı ve çöktü. Bu korkunç kazada 46 kişi hayatını kaybetti. 

Gümüş köprünün yıkıldığı görüntüler

Ayrıca cesetlerden iki tanesi asla bulunamadı. Kazanın nedeni yetersiz köprü bakımı olarak açıklansa da bu kazayı Mothman'in yaptığına inanan ve kaza öncesi Mothman'in köprünün yakınında olduğunu söyleyen birçok görgü tanığı var. Bu felaketten sonra Mothman bir daha asla görülmemiş ve kayıplara karışmıştı.

Fenomen olan yaratığın kasabaya bir heykeli dahi yapıldı. Ayrıca her yıl şehir merkezinde bulunan Point Pleasant kasabasında gerçekleşen Mothman festivali bile var.

Festivale katılıp konuk konuşmacıları dinleyebilir ve Mothman hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Yaratık hakkında bilgilerin ve eşyaların yer aldığı müzeyi de gezebilirsiniz.

Mothman hakkında birçok araştırma yapılmıştır. Pek çok kitap yazılmıştır. En kapsamlı kitap ise, dünya dışı yaşama ve diğer doğaüstü faaliyetlere ilgi duyan yazar John Keel'in yazdığı ‘The Mothman Prophecies’ adlı kitaptı. Yazar John Keel köprünün çöküşünü Mothman ile ilişkilendiriyordu. 

The Mothman Prophecies - John A. Kell

John kitabında bu korkutucu uçan yaratığın görüldüğü dönemlerde Point Pleasant’ta başka rahatsız edici olayların da yaşandığını anlattı.

Kayıtlar arasında UFO raporları, hayvanların sakatlanması ve kötü ve koyu renk giysili memurlar tarafından bazı evlere yapılan can sıkıcı ziyaretler yer aldı.

John'a göre Mothman uzay ya da zamandaki başka bir boyutta dünyaya gelmiş bir varlıktı. Yaratık hakkında 2002 yılında Gecenin Nefesi adlı bir filmde yapıldı.

Ayrıca 2001 yılında yayınlanan Jeepers Creepers adlı film serisi de Mothman adlı yaratıktan esinlenmişti. 1966 ve 1967 yıllarındaki kadar olmasa da yaratığı bazı yıllarda gördüğünü söyleyenler oluyor. Hatta 2016 yılında ismini vermek istemeyen bir kişi yayınladığı bu fotoğraflarla efsane yaratığın geri döndüğünü iddia etti.

Mothmanden esinlenilen Jeepers Creepers filmi

Fotoğrafçı resimleri yerel bir haber istasyonuna verdi. Fotoğrafları Devlet Yolu 2'de araba kullanırken çektiğini iddia etti.

Haber istasyonu fotoğrafları 21 Kasım 2016 tarihli bir raporda yayınladı. Görüntüler grenli ve ağaç tepelerinin etrafında uçan iki bacaklı, kanatlı bir yaratığın siluetini gösteriyor.

Sizce Mothman tam olarak neydi? Bir uzaylı mı? Yoksa keşfedilmemiş bölgelerde yaşayan bilinmeyen bir yaratık mı? Ya da kasabanın turizmini canlandırmak için uydurulan bir efsane miydi?

Peki eğer gerçekse, Gümüş Köprü’nün yıkılmasından sonra kayıplara karışan Mothman ne zaman geri dönecek? 2022 yılında hala aramızda olabilir mi? Aklıma Jeepers Creepers filmindeki hikâye geldi.

Jeepers Creepers filmi, her 23 yılda bir 23 gün beslenmek için geri dönen bir yaratığın hikayesini anlatıyordu. Her 23 yılda bir 23 gün yemek için gelir. Her 23 yılda bir 23 gün için gelecek. Her 23 yılda bir!

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et