İlginç Bilgiler

7 Rakamının Gizemi | Siz de Sürekli 7 Rakamını mı Görüyorsunuz?


Aralık 13, 2022 / 1218 Görüntüleme / 2 Yorum

Son zamanlarda mistik şeyler daha çok rağbet gördüğünden dolayı size bugün 7 rakamıyla ilgili özel bir yazı hazırladık :) Birçok insanın ağzından uyanış ve farkındalık laflarını çok duyar olduk. Bazıları delilik dese de bazıları kalpten inanıyor. 

Biz de sizlere hayatın içine gizlenmiş birkaç şifreden bahsedeceğiz. Merak ettiğimiz şeylerin cevabını almamız için soruları önden sormamız gerekiyor. Hadi gelin ilk sorulardan başlayalım :) 

7 Rakamının Sırrı

Gökkuşağında neden 7 renk vardır hiç merak ettiniz mi? 1 hafta neden 7 gündür? Müzikte neden 7 nota vardır?

Evreni bir yaratıcının tasarladığına inanıyor musunuz?  Peki ya yaratıcı bize mesajlarını numaralar ile veriyorsa ve biz bunun farkında değilsek? Tesadüflere inanır mısınız?  Ya şu an bu yazıyı okuyor olmanız da size gelen mesajların anlamını öğrenmeniz için bir planın parçasıysa?

Bilim insanları evreni yorumlamak için matematiği kullanır. Çoğu insan evrenin Allah tarafından matematiksel değerlerle bir düzen içerisinde hassas denge ile yaratıldığına inanır. Kar tanelerinden tutun da yaprakların simetrilerine kadar bu matematiksel mucizeyi görebiliyoruz aslında.

Buz kristalindeki simetri

Numerolojiye göre evren sayısal bir kurgu içerir. Evrendeki hiçbir şey tesadüfe dayanmaz ve numeroloji her şeyin sayısal bir düzen içinde meydana geldiğini savunur. Numeroloji çeşitli analitik çalışmalar ile evrendeki gizli yasaları keşfetmeyi amaçlar. Okültizm’in bir dalı olan numerolojiye göre her rakamın aslında bir anlamı vardır.

Hatta kendimize favori bir rakam bile seçeriz. Rakamların önemini araştıran Brezilyalı matematikçi Alex Bellos da insanların en sevdiği rakamı merak etmişti. 

Büyük bir araştırmaya koyulan Bellos, dünyanın en sevdiği sayıyı ortaya çıkardığını iddia etmişti. Bellos yaptığı araştırmada bir anket hazırladı. 30.000 kişiden 1 ile 1.000 arasında bir sayı seçmeleri istendi. Ankette insanlar en fazla 7 rakamını seçti. 

7 Rakamının Hayatımızdaki Yeri

Rakamlar bize bir mesaj verir. Her rakamın bir anlamı vardır. Fakat 7 rakamı diğer rakamlardan çok daha farklıdır.

7 rakamı sürekli karşınıza çıkıyorsa çok şanslısınız çünkü 7 bir melek sayısıdır ve meleklerden gönderilen titreşim frekansını tutmakla görevlidir. 

7 rakamının anlamına geçmeden önce rakamın nizami dengedeki yerine değinelim.

Gökkuşağında 7 renk vardır. Ana renklerin sayısı 7'dir. 1 haftada 7 gün vardır. Müzikte 7 adet nota vardır. 

Dünyamızın Asya, Avrupa, Afrika, Avustralya, Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Antarktika olarak toplam 7 kıtası vardır.

İstanbul, Roma, Tahran, Atina, New York, Moskova, Budapeşte, Kudüs ve Mekke gibi şehirlerin 7 tepesi vardır.

Keops Piramidi, Babil’in Asma Bahçeleri, Zeus Heykeli, Rodos Heykeli, İskenderiye Feneri, Halikarnas Mozolesi, Artemis Tapınağı olmak üzere Dünyanın 7 harikası vardır.

Burun delikleri, gözler, ağız ve kulakları topladığımızda yüzümüzde 7 delik vardır. 

İslamda 7 Rakamının Önemi

7 rakamının özellikle İslam dininde de kutsal bir yeri vardır. Neden mi?

666 sayısı sıklıkla şeytan ile anılır. 777 sayısının ise Allah'ın rakamı olduğuna inanılır.

İslamiyet’e göre Cennet ve Cehennemin 7 katının olduğuna inanılır. Hacılar bir tavafı gerçekleştirmek için Kâbe'nin etrafında 7 tur dönerler.

Şeytan taşlamak için bayramın ilk gününde 7 taş fırlatılır. Müslümanlar namaz kılarken secde halinde vücudunun toplam 7 yeri yerle temas eder.  (İki diz, İki avuç içi, İki ayak ucu ve bir yüz)

Kur'an-ı Kerim’in ilk ve en önemli olan suresi Fatiha 7 ayetten oluşur. 

Hz. Danyal peygamberin atıldığı kuyuda toplam 7 adet aslanın olduğu söylenir.

Nefsin yani ruhun, Nefs-i Emmare, Nefs-i Levvame, Nefs-i Mülhime, Nefs-i Mutmainne, Nefs-i Râziyye, Nefs-i Marzıyye ve Nefs-i Kâmile olmak üzere toplam 7 mertebesi vardır.

Spiritüalizm'de ise insan ruhunda toplam 7 ana çakra bulunur. (Kök Çakra, Sakral Çakra, Solar Prexus Çakrası, Kalp Çakrası, Boğaz Çakrası, Üçüncü Göz Çakrası, Taç Çakra)

Peki arabaların plakalarında, apartman numaralarında veya izlediğiniz bir filmde kısacası baktığınız her yerde siz de 7 rakamını görüyor musunuz?

Karşınıza sürekli 7 veya 77 ya da 777 çıkıyorsa bu ne anlama gelir?

Spiritüalizmde özellikle 777 gibi tekrarlayan 3 basamaklı sayı kalıpları tesadüf olarak görülmez. 

Onlar koruyucu meleklerinizden veya ruh rehberleriniz aracılığı ile yansıtılan mesajlar olabilir. 

Numerolojiye göre bu sizin için son derece olumlu bir melek işaretidir. Sizden beklenen görevin bir parçası olarak yapmanız gerekeni yaptığınızda yaratıcı sizi destekleyecek ve doğru yolda olduğunuzu gösterecektir.

Daha büyük bir şeyin sizi ele geçirdiğini ve sizi bir görevi yerine getirmek için bir araç veya gemi olarak kullandığını hissedebilirsiniz.

Az önce söylediğim gibi 666 şeytani güçlerin kullandığı bir sayıysa 777'de pozitif güçlerin kullandığı bir sayıdır.

O yüzden eğer bu sayıyı sıklıkla görüyorsanız bu pozitif güçlerin sizi korumak istediği anlamına geliyor.

Sizi tehlikelere karşı korumak istiyorlar. Bu yüzden de pozitif anlamda değişmenizi, içinize gelen pozitif görevleri, hayata geliş amacınızı uygulamanızı istiyorlar.

Kendinizi ruhsal rehberliğe teslim ettiğinizde yeni insanlarla tanışacağınızı, yeni fikirlerle karşılaşacağınızı ve yeni beceriler kazanabileceğinize inanın.

Evrende birçok doğal şeyde rastladığımız 7 rakamının pozitifliğine ve şans getirdiğine inanan insanlar kendi oluşturduğu şeylere de 7 rakamını sıkça yerleştirmiştir.

Örneğin Pamuk prenses ve 7 cüceler, 007 James Bond, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan özgürlük anıtının 7 uçlu tacı

Melek sayısı 7 birçok kişinin uğurlu rakamıdır. Hatta bazı insanlar hayatlarını 7 rakamının üzerine kurarlar. Seçtikleri her şeyi 7 rakamına göre seçmeye çalışırlar.

Bunların içinde ünlü bir isimde var. Müziğin kralı Michael Jackson'ın en sevdiği rakamın 7 olduğunu biliyor muydunuz?

Michael Jackson ve 7 rakamı

Michael Jackson da 7 rakamına kafayı takanlar arasındaydı.  Bu rakamı kostümlerinde kullanmaya özen gösterir ve albümlerine de 7 rakamını gizlerdi.

Michael Jackson - 777
Michael Jackson - 7 rakamı
Dangerous albüm kapağı

Parmağına taktığı 3 bant ile 7 parmağını açığa çıkartmış olurdu. 

3 parmağı bantlı Michael Jackson

Resmi vefat yılı 25 Haziran 2009 olan Michael'ın anma töreni de vasiyetin imzalanmasından tam 7 yıl sonra 7. Ayın 7'si Temmuz 2009'da gerçekleşti. 

Defin tarihi ise vefat tarihinden tam 70 gün sonra 3 Eylül 2009 tarihinde gerçekleşti. 

Anma töreninden 1 gece önce anma töreninin yapılacağı yerin önünde üzerlerinde ''Dünya üzerindeki en büyük show'' mesajını taşıyan 7 fil dolaştı.

Cenazesinden 1 gün önce törenin yapılacağı yerde dolaştırılan 7 fil

Tabi eğer hala hayattaysa ölüm tarihindeki detayları 7 rakamına göre o dizayn etmiş olabilirdi ama onun dizayn edemeyeceği detaylar da vardı.

Yani Michael'ın 7 ile bağlantısı sadece kendi seçimleri ile sınırlı değildi.

Michael'ın hayatına 7 rakamı gizlenmişti. Öyle ki 7 ile olan bağlantı Michael'ın doğumu ile başlamıştı. 

Michael Jackson'ın adı ve soyadı toplam 7 rakamdan oluşuyordu ve 9 çocuktan 7.si olarak dünyaya gelmişti.

Michael 1958 yılında doğmuştur ve 19 ile 58 rakamını topladığımızda 77 rakamı ortaya çıkıyor. 

2005 yılındaki taciz davasında bile jüri görüşmelerinin 7. gününde suçsuz bulunan Michael'a adete bir güç 7 rakamı ile yardım ediyordu. 

Yani anlayacağınız 7 rakamı Michael Jackson için çok önemli bir rakamdı. Bizler için de öyle.. 

Bu yazıdan sonra artık nereye bakarsanız 7, 77 ya da 777 sayılarını göreceğinize eminiz :) 

7 rakamı her zaman sizinle olsun. Sevgiyle kalın, hoşça kalın...

Yorumlar

  • Kesinlikle 7 rakaminda bir sir olduguna inaniyorum.. hayatimda her guzel sey tevafuk eseri 7 li gunlere denk gelmiştir.. ilginçtir michael 19+58=77 Benim dogum tarihim 19+85=77 İsmim Süheyla=7 harf Ailemin 7. Yasayan cocuguyum el hasil cok ortak ozelligimizin oldugunu farkettim bu yaziyle.. cok tesekkur ediyorum bundan sonra 7 ve 7li rakamlara daha önem ve özen göstereceğim sanirim

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et