Nerede Ne Yenir?

Baharatlarıyla Ünlü Hindistan'da Ne Yenir : Geleneksel 11 Hint Yemeği


Ekim 04, 2022 / 1686 Görüntüleme / 0 Yorum

Hint mutfağı, ağız sulandıran lezzetleri ile dünyanın en popüler mutfaklarından biridir. Hint yemekleri, geniş bir baharat, bakliyat ve tahıl birleşimiyle yapılmaktadır. Bundan dolayı aynı anda hem tatlı, hem ekşi, hem de baharatlı olabilmektedir.

Hindistan'da bulunan yemek çeşitleri sayamayacağımız kadar çok ve hepsinin tatları birbirinden eşsiz! Sizi, sizin için listelediğimiz en lezzetli Hint yemekleriyle baş başa bırakıyoruz :)

En Çok Sevilen Hint Yemekleri

  1. Biryani
  2. Dosa
  3. Tereyağlı Pane
  4. Tandır Tavuğu
  5. Samosas
  6. Chaat
  7. Gobi Manchurian
  8. Korma
  9. Roghan Josh
  10. Jhinga Nişa
  11. Karimeen Pollichathu

Bu inanılmaz lezzetli Hint yemekleri nelere benziyor ve içinde neler var, şimdi keşfetme zamanı!

Geleneksel 11 Hint Yemeği

#1 Biryani

Klasik bir Hint yemeği olan biryani, Babürler tarafından İran'dan Hindistan'a getirilmiştir. Et, yumurta, sebze içeren bir pirinç yemeğidir. Etler yoğurtla marine edilerek, tarçın, hindistan cevizi ve kakule gibi baharatlar ile harmanlanmaktadır. Bu şekilde diğer tüm malzemeler ayrı olarak hazırlanır ve daha sonra pirinç ile birleştirilir.

Biryani

#2 Dosa

Hindistan’ın güneyindeki ünlü Hint yemeklerinden biri olan Dosa, fermente pirinç ve siyah mercimek hamurundan yapılan gözleme türüdür. Ayrıca sokak lezzetlerinde çok sevilen bu yemek, içine baharatlı patatesler doldurularak da servis edilebilmektedir.

Dosa

#3 Tereyağlı Pane

Mmm! Hafif baharatlı ve krema kıvamında kırmızı bir sos düşünün. Ağzınız şimdiden sulandı değil mi? :) Hint mutfağının baş taçlarından biri olan  tereyağlı pane veya tereyağlı tavuk, ilk defa bir Hint yemeği deneyecekseniz kesinlikle mükemmel bir tercih olacaktır.

Tavuk parçalarının, hafif köri, soğan, tereyağı ve krema kıvamındaki domates sosunda birleştirilerek hazırlanmasından oluşmaktadır.

Tereyağlı Pane

Hint Yemekleri ve Tandır Lezzeti

#4 Tandır Tavuğu

Tandır, Hindistan’da yemek pişirmek için çok sık kullanılan bir kil fırınıdır. Odun ateşi tandırın kendisinde yanar, böylece yiyeceklere dumanlı bir lezzet verir. Aynı zamanda yiyecekleri de yumuşatarak damak zevkinize hitap etmesini sağlar.

Tandır yemekleri arasında ilk sırayı alan tandır tavuğu, tavuğun yoğurt, zerdeçal, taze zencefil, sarımsak ve kırmızıbiber gibi baharatlarla marine edilmesiyle hazırlanmaktadır. Hazırlanan tavuk tandırda pişirildikten sonra servis edilmektedir.

Tandır Tavuğu

 #5 Samosas

Samosas genellikle meze olarak tüketilir ve halkın çok sevdiği yemeklerden biridir. Baharatlarla tatlandırılmış patates, bezelye veya soğanların hamur içine doldurularak kızartılmasıyla ya da fırınlanmasıyla oluşur. Tercihe göre içine et çeşitleri de konulabilmektedir. Yanında sos veya turşu ile servis edilmektedir.

Samosas

Ağız Sulandıran Hint Yemekleri

#6 Chaat

Chaat genellikle kızarmış hamur parçaları, haşlanmış patates, mercimek, nohut, yeşil biber, pirinç, yoğurt ve soğan gibi malzemelerle hazırlanmaktadır. En sevilen Hint yemekleri kategorisinde yer alan Chaat bundan dolayı her yerde bolca bulunabilen bir yemektir.

Chaat

#7 Gobi Manchurian

Çin ve Hint kültürünün birleşimi olan bu yemek, ülkenin her yerinde çok sık yenmektedir. Karnabahar çiçekleri kızgın yağda kızartılmaktadır. Daha sonra karnabaharlar biber salçası, sarımsak, soya sosu, domates sosu veya ketçap, biber ve taze soğandan yapılmış baharatlı bir sosa bulanarak servis edilmektedir.

Gobi Manchurian

#8 Korma

En lezzetli Hint yemeklerinden bir diğeri ise Korma! Kızarmış et ve sebzeler, krema, yoğurt ve köri sosunda yavaş yavaş pişirilmektedir. Daha sonra karabiber, zencefil ve safran gibi baharatlarla servis edilmektedir.

Korma

#9 Roghan Josh

Roghan Josh, acı biberlerden yapılan koyu kırmızı sos ile servis edilen bir kuzu ya da dana eti yemeğidir ve yiyenlerin aklından çıkmayacak bir lezzet olmaya adaydır. İlk olarak etlerin kızartılmasıyla başlanan işlem, sarımsak, soğan, zencefil, acı biber ve baharatlardan oluşan kalın bir sos içinde yavaş yavaş pişirilmesiyle devam etmektedir. Ayrıca sosunun acı olduğunu tekrar hatırlatalım, aman dikkat :)

Roghan Josh

Hint Yemekleri: Daha Bitmedi!

#10 Jhinga Nişa

Hint yemekleri denildiğinde akla gelen, Jhinga Nişa deniz ürünleri yemekleri arasında yer almaktadır. Birçok çeşidi olmasına rağmen genellikle karides ile yapılmaktadır. Karides yoğurt, peynir, zencefil, sarımsak, acı biber, limon, tarçın ile marine edilmektedir. Şişlere dizilerek pişirilen karides, susam ile kaplanarak servis edilmektedir.

Jhinga Nişa

Hint Yemekleri: Muz Yaprağından Gelen İnci Lezzeti! 

#11 Karimeen Pollichathu

Karimeen Pollichathu, Kerala'dan gelen geleneksel bir Hint yemeğidir. Marine edilmiş inci balığı, muz yapraklarına sarılır ve pişene kadar ızgara yapılmaktadır. Soğan, domates, zencefil, sarımsak, yeşil biber, kırmızı biber, zerdeçal, sirke ve köri sotelenerek, muz yapraklarına yerleştirilir. Bunun üzerine balıklar konularak sarılır. Genellikle yanında pilav ile servis edilmektedir.

Karimeen Pollichathu

Geleneksel Hint Yemeklerini anlattığımız yazımızın sonunda geldik. Sizce en lezzetli Hint yemeği hangisi?  Tadanları yorumlara bekliyoruz! Bir sonraki lezzet turumuzda görüşmek üzere :)

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et