Nerede Ne Yenir?

BİRAZ YİYELİM BİRAZ GEZELİM


ZEYNEP / Nisan 09, 2021 / 365 Görüntüleme / 0 Yorum

Bugün biraz Street Food Market’lerden bahsetmek istiyorum. Old Spitalfields’in hergün açık harika bir Food court’u var. Özellikle öğle yemekleri saatlerinde çok yoğun olan bu alanda herkes yemeğini alıp ortak masalara geçiyor. Farklı kültürlere ait yiyecekleri deneyebileceğiniz, aynı zamanda da sosyalleşebileceğiniz harika bir yer. Ulaşımı da çok kolay. Liverpool Street Station’dan yürüyerek sadece 5-10 dakikalık mesafede. 

Birbirinden lezzetli patiseri ve fast food seçeneklerinin yanında sulu ev yemeklerine, hatta Türk yemeklerine bile ulaşabilirsiniz burada. İki farklı Turkish Food standı var. Genellikle dürüm yada pilav-döner tarzı seçenekler sunsalar da memleket özlemi çekenler için lezzetli alternatifler.

Ev yemeğini özleyenler için Hint mutfağından seçenekler sunan “Indi.go” standını önerebilirim. Menüdeki seçenekler bizim mutfağımıza yakın yemekler sunuyor. Tahmin edersiniz ki biraz daha baharatlı sadece. 

Indi.go Standı - Baharatlı & Körili Nohut ve Pilav

Canı tatlı bir şeyler çekenler için ise ilk önerebileceğim şey “Wheelcake Island” standı olacak. Sıkça karşınıza çıkabilecek bir lezzet değil. Bu nedenle bulmuşken mutlaka denemenizi öneririm. Şu güne kadar hiçbir olumsuz yorum almadım deneyen arkadaşlarımdan" JImagawayaki" olarak bilinen bu tatlı aslında Japon mutfağına özgü bir patiseri ürünü. Kısmen pancake’i andırıyor. 

Wheelcake Island Standı 
JImagawayaki 

Benim favorim vanilya dolgulu olan. Kahveyle tüketmeyi tercih ediyorum, tadını nötrlemesi için, ancak şeker severler hemen yanda “Chai Guys” standından baharatlı ve şekerli bir içecekle de lezzetli ve farklı bir tat yakalayabilirler.

Gelmişken birde “Bubble Tea” denemeden dönmeyelim. Görüntüye bakarak ön yargılı olmayın arkadaşlar, çok eğlenceli bir içecek. Aynı zamanda diğer birçok seçeneğe göre de sağlıklı ve temiz içerikli bir alternatif. Bu arada, ben normalde yeşil çay içemiyorum. Ancak yeşil çay bu şekilde bana çok lezzetli geldi. Söylemeden geçmek istemedim :) 

Chai Guys Standı - (Soldaki) Green tea / (Sağdaki)  Watermelon tea)

Burayı bol vaktiniz olduğu bir gün ziyaret etmeniz daha iyi olabilir. (İlk defa gidecekler için söylüyorum) Çünkü yemek alanının dışında farklı ürünler ve tasarımlar sunan alışveriş stantlarının da ilginizi çekeceğini düşünüyorum. Gelmişken göz atmanızı öneririm. 

Harika bir gün dilerim, yorumlarınızı bekliyorum.

XOXO

 

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et