Okuyanlar Anlatıyor

İLK YURTDIŞI TECRÜBEM


ASLI KÜBRA YEŞİLKAŞ BAYKAL / Mayıs 30, 2021 / 796 Görüntüleme / 0 Yorum

Herkese merhaba,

Bu yazıyı yazmadan önce kafamda çok kurup durdum. Sanırım aklımda en çok kalanları paylayaşaçağım.

5 Ocak 2016. Kışın ortası. Uçakta kuzu gibi oturmuş önümdeki 6 aylık zamanın nasıl geçeceğinin hayalini kuruyordum. Bir yandan büyüleyici gelirken diğer yandan da ürkütücü geliyordu. Çünkü daha öncesinde hiç böyle bir tecrübem olmamıştı ki. Nasıl insanlarla tanışacaktım, hayatım nasıl değişecekti? Kariyerim için çok iyi bir adım attığıma emindim ve bana bu fırsatı verdikleri için aileme minnettarım.

Manchester havaalanındaydık. Sudan çıkmış balık gibi hissediyordum. Valizimi alıp dışarıya çıktığımda her yer karanlık çoktan akşam olmuştu. O meşhur siyah taksilerden birine bindim ve konaklama için beni misafir edecek ailenin yanına gidiyordum. Tabi bilmiyordum o siyah taksilerin aslında en pahalı taksiler olduğunu :) 35 poundluk bir yolculuktan sonra ilk tanışma gerçekleşti. Her şey herkes o kadar yabancıydı ki… Kaplan Dil Okullarında 6 ay sürelik kurs sürecim başlamıştı. Farklı ülkelerden farklı kültürlerde insanlarka tanışmak heyecan vericiydi. Okulun sosyal etkinlik takvimi sayesinde farklı mekanlara gidiyor sosyalleşmenin etkisiyle yabancılaşmayı atıyorduk üzerimizden. Daha sonraları kendi arkadaş gruplarımı oluşturup geziler düzenliyordum. Farklı mutfakları deniyor ve çok keyif alıyordum. Futbolla ilgisi olmayan ben hayatımda ilk kez futbol maçına gittim. O da İngiltere-Türkiye Maçı oldu :) Londra, İskoçya, Oxford, Liverpool, York, Chester, Blackpool, Windermare… Her yerde gerçekten çok güzel anılar biriktirdim. Okul bittiğinde geri dönmek istemiyordum.   
Şimdi kurumsal bir firmada Ar-Ge mühendisi olarak çalışıyorum. Bu tecrübe iş hayatımda değil sadece tüm hayatımda yansımalarını gösterdi. Buna katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. 
Sevgiler 

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et