İlginç Bilgiler

Singapur'da Bulunan Lanetli Bebek


Ağustos 09, 2023 / 212 Görüntüleme / 0 Yorum

Lanetli nesnelere inanır mısınız? Annabelle ve Robert gibi dünyaca ünlü lanetli olduğuna inanılan bebeklerden bir önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Bu sefer ki vakamız Güneydoğu Asya'da bir ada devleti olan Singapur’dan.

Singapur'da, bir ağacın altında bulunan bu tuhaf oyuncak bebeği daha önce hiç gördünüz mü? Bebeğin gözleri, üzerinde 'Bismillah' yazılı bir bezle örtülüydü. Bu bezin bir tür mühür işlevi gördüğü ve bez açıldığında lanetin bezi açacak kişiye geçeceği öne sürülüyor. Yani bebeğin büyülü olduğu iddia ediliyor.

Lanetli bebeğin görünümü

Bu tuhaf oyuncak bebeğin eski sahibini tanıyan kişiler, bebeğin kendi kendine hareket edebildiğini ve sahibinin yaşadığı korku sebebiyle bebekten defalarca kurtulmaya çalıştığını belirtiyorlar. Ayrıca bebeğin, orta yaşlı bir kadının sesiyle Malayca bazı kelimeler söylediği ifade ediliyor. Sahibi, bebeğin lanetinden kurtulmak için bir hocaya başvurmuş. Hoca, olayları gördükten sonra laneti fark etmiş ve bu yüzden dehşete kapılarak bebeğin gözlerini dua okuyup üflediği bir bezle kapatmış ve bir daha asla açılmamasını öğütlemiş.

Bebeğin bulunuşu 

Bebeğin bulunduğu gün, aynı bölgede hemen tuhaf olaylar başlamış. İlk olarak bir intihar olayı meydana gelmiş ve ardından bir cinayet vakası yaşanmış. Bu tarihler ve olaylar, resmi polis kayıtlarıyla da doğrulanıyor. 

Singapur'da din adamları, bu olaya ilgisiz kalmamış ve incelemeler sonucunda bu olayın bir tür büyü olduğunu açıklamışlar. Halk arasında da bu durumun bir çeşit Voodoo büyüsü olduğu düşünülüyor. Voodoo, Haiti kültürüne ait bir ölüm büyüsü ve bu büyülü bebeklerin üzerinde büyü yapılan kişiye ait saç, tırnak, deri gibi parçalar bulunabiliyor. İnanışa göre, bu bebeğe iğne batırılırsa kişi acı çeker, bebek yakılırsa kişi ateşli bir hastalığa yakalanır veya ölür. Peki, siz bu hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Lanetli eşyalar, genellikle mistik güçler, doğaüstü etkiler ve felaketlere neden olan nesneler olarak kabul edilir. Bu eşyalar genellikle tarih boyunca ünlü kehanetler veya karanlık hikayelerle bağdaştırılır ve sahipleri üzerinde olumsuz etkiler bıraktığına inanılır. Hayatları altüst eden, uğursuzluk getiren veya trajik olayları tetikleyen bu nesneler, meraklıların ve araştırmacıların daima ilgisini çeker. Dünya genelinde bu oyuncak bebek gibi lanetli olduğuna inanılan birçok oyuncak bebek bulunmaktadır. Bu bebeklerden bahsettiğimiz lanetli eşyalar serimizi bu linkten okuyabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et