Nerede Ne Yenir?

Moda Çikolatacısı'nda İngiliz Kahvaltısı Deneyimi: Fasülyesiz de Oluyor mu?


Nisan 26, 2024 / 330 Görüntüleme / 0 Yorum

Herkese merhabalar, 

İngiliz kahvaltısı yazımış çok beğenilmiş. Bu yüzden size bu kahvaltı deneyimini yaşayabileceğiniz bir mekan önerisiyle karşınızdayız :) 

Evet efendim, burası İstanbul, Moda'nın tam ortasında konumlanmış, önünden tramvay geçerken nostaljik deneyim yaşayabileceğiniz, hem el yapımı çikolatalarının keyfine varabileceğiniz hem de lezziz tatlı ve kahvaltılarıyla mutlu olacağınız Moda Çikolatacısı

Moda Çikolatacısı

Öncelikle iç mekan olarak oldukça ferah. Otururken arkadakine çarpmıyorsunuz. Bu bizden bir artı olarak haneye yazıldı. Gelir gelmez sipariş vermeden şööyle bir çikolataları anlamlı anlamlı süzdük. Dedik karnımız aç bi kahvaltı yiyelim de :) 

Mekana 4 kişi gittik, 3 kişi Hot Breakfast Plate söyledik, birimiz de Croque Madam söyledi. Siparişlerimizi verdikten hemen sonra ikram olarak sade poğaca ve fındık kreması getirdiler. Eman Tanrım dedik, başka bir şey isteseymişiz olurmuş. Kendi yaptıkları organik kremaları gerçekten şahane! 

Moda Çikolatacısı - ikram tabağı

Bunu afiyetle gömdükten sonra kahvaltı tabaklarımız geldi. 

Croquet Madam

Croquet Madam tabağı cheddar, kaşar peyniri, dana bacon, başamel sos ve göz yumurta içeriyor. Arkadaşımın tabağı olduğu için ucundan tadına baktım, yoğun tat sevenler için tercih edilebilecek lezziz bir tabak. 

Hot Breakfast Plate

Hot Breakfast Plate'e gelecek olursak bir etlover iseniz tabakta gerçekten isteyebileceğiniz her çeşit et ürününü bulabilirsiniz. Bu kahvaltı tabağı aslında mekanda İngiliz Kahvaltısı olarak geçiyor, ama bi farkla. Fasülye koymamışlar beğenilmezse diye. Biz Türkler fasülyeyi öğlen ya da akşam tercih ettiğimiz için biraz kültürümüze adapte ettirmişler. Ama talebe göre fasülye de en olmadı küçük bir kasede servis etmek istiyorlar. Ben tercih eder miydim bilemiyorum, yazının sonunda bunu tartışalım :) 

Kahvaltı tabakları inanılmaz doyurucuydu. Tatlıya yer kalmayacak diye çok korktuk. Ortaya söylemeye karar verdik. Lotus kremalı cookie söyledik. İsmi ‘Pizookie’ olarak geçiyor. Üzerine kaymaklı dondurma ve eritilmiş Belçika çikolatası döküyolar. 

Pizookie

Tatlıya da bayıldık, özellikle çikolata aşığı benim gözlerimden tatlıyı kaşıklarken kalpçik çıkmış olabilir. Ama iyi ki paylaşımlı almışız. Bir dahakine sadece tatlı için gelmeye karar verdik. 

Gözleri kalpçik olmuş ben :) 

Hesabı ödedikten sonra çikolatalara göz gezdirdik. Daha önce buraya Azerbaycanlı çok sevdiğim bir arkadaşımla gelmiştim, ülkesine burdan çikolata almıştı. Ne mutlu olmuştum. 

Fındık kremaları da satışta. Biz ondan dayanamadık bir tane aldık. 

Moda Çikolatacısı'nda rahat 2-3 saat geçirmişizdir. Güzel bir kahvaltıydı. Gene gider miyiz, kesinlikle! Peki sizlere soruyorum T.C. simülasyonu içinde İngiliz Kahvaltısı fasülyeleştirilmeli mi, fasülyeleştirilmemeli mi? 

Yorumlarda buluşalım. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere :) 

Bir Cevap Yazın

*E-Posta adresiniz gösterilmez.

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

İçeriği Şikayet Et